Baszkföld - Az ízek fellegvára

Ft-tól/fő 740.000
Időpont: 2024.09.24 - 09.28
Legjobb ár: 740.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.09.24 - 09.28

Tartson velünk a „Baszkföld - Az ízek fellegvára” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 740.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:181033

Programleírás

Utazás előtt ráhangolódásként...

Ha meg szeretné érteni, hogy miben különböznek a baszkok a spanyoloktól, akkor utazás előtt mindenképpen nézze meg a Spanyol affér (Ocho appellidos vascos) c. filmet.

Rafael egy sevillai férfi, aki sosem hagyta el az andalúz tartományt. Egyik este harsány mulatozás közben baszk vicceket mesél társaságának, mit sem sejtve arról, hogy egy baszk nő, Amaia is hallja őket, akit mélységesen megbánt a férfi gyúnyolódása. Az est végén valahogy mégis együtt távoznak Rafael lakására. Másnap Amaia visszautazik északra, ahol azzal szembesül, hogy régóta tervezett esküvője meghiúsul... Eközben Rafael elhatározza, hogy Amaia után megy, de a kaland nem várt kihívást rejteget számára: Amaia kedvéért el kell játszania, hogy ő a vérbeli baszk vőlegény...

1. nap: Ongi etorri Euskal Herrira, Üdvözöljük Baszkföldön! - Budapest - Bilbao

Látja, hogy a baszk nyelv mennyire különleges? Már a bilbaoi reptéren kezdhetünk hozzászokni, ahová a délelőtti órákban érkezünk. Itt buszba szállunk és először a 6500 éves múltra visszatekintő természetes sólepárlóhoz utazunk, ahonnan a leghíresebb Michelin-csillagos éttermek szakácsai szerzik be a kiváló minőségű sót. Tudta, hogy csak itt 4 féle sót állítanak elő természetes módszerekkel? Amellett, hogy kóstolunk és vásárolunk, megérthetjük, hogy mennyi munkával kerül ez a fűszer az asztalunkra és ízesíti meg az életünket.

Az utazás során biztosan megéheztünk, így egy helyi étteremben bele is vetjük magunkat a különleges baszk konyha világába. A 17. századi épületben berendezett étterem konyhájából természetesen nem hiányozhat a korábban megismert sóvirág, az Alavesa burgonya, a Pinta de Pobes bab, az Ondarroa szürke tőkehal vagy a legjobb steakek.  Az öntetekhez és köretekhez használt hozzávalók nagy része - a paradicsom, a sült paprika, a kakukkfű, a bazsalikom, a menta vagy a citromfű - az étteremhez tartozó gazdaságban terem. 

Miután jóllaktunk, a Rioja borvidék fővárosába, az Ebro folyó partján fekvő Logro?oba megyünk.  Miután lepakoltuk a csomagjainkat, belevetjük magunkat a Calle Laurel nyüzsgő esti forgatagába, ahol a pintxo bárok egymást érik. Ami Spanyolország többi részén a tapas, az itt a pinxto - csinos, néha már művészi módon tálalt, ínycsiklandó falatkák. Minden bárnak megvan a saját különlegessége, így nekünk nincs más dolgunk, csak kóstolni és kóstolni... (egyéni vacsora) (2 éj)

Szállás: Hotel Bracos 4*

2. nap: Ízorgia kultúrával fűszerezve

Szokták mondani, hogy ,,Rómában tégy úgy, mint a rómaiak". Ezt megfogadva, mi is átvesszük a baszk életérzést és belemélyülünk az élet totális élvezetébe...

Útközben kitérőt teszünk San Millán de Gogolla völgybe, ahol megtekintjük a 6. században épült San Millán de Suso és a 11. században épült San Millán de Yuso kolostoregyüttest, amelyek a Világörökségi listán is szerepelnek.

A Suso (ókasztíliai nyelven: felső) kolostor azokból a barlangokból nőtt ki, ahol a San Emilián pásztort követő remeték éltek a 6. században. Az eredeti, 537-ben alapított monostort többször kibővítették az ott élő szerzetesek. A szent sírja is itt található. A Suso kolostor történelmi jelentőségét azoknak a kézírásos emlékeknek, kódexeknek köszönheti, melyeket a sírban találtak meg. Ezek a dokumentumok a spanyol és baszk nyelv legrégebbi írásos emlékei. A 11. században ebből a virágzó szerzetesi közösségből nőtt ki az újonnan épült Yuso (ókasztíliai nyelven: alsó) kolostor, melynek könyvtárában akár 60 kilós, 2000 marha bőréből készült kódexeket is láthatunk.

Kényelmesen elfogyasztjuk tipikus riojai ebédünket, majd egy családi manufaktúrába látogatunk, ahol közel 120 éve készítik a kiváló minőségű serrano sonkákat. A hegyekkel körülölelt völgyben található üzem mikroklímája kiválóan alkalmas a fehér sertésből készített, levegőn szárított és érlelt sonkák előállítására.

Este további pinxto-k kóstolása egyénileg a helyi éttermekben. 

3. nap: Lehet ezt még fokozni?

Spanyolország a világ 3. legnagyobb bortermelője Franciaország és Olaszország után, és legismertebb borai innen, a Rioja vidékéről származnak. Csak itt 567 ,,bodega" verseng a borkedvelők kegyeiért, így számos igazán különleges pincét találunk errefelé. Ilyen a 19. század közepén alapított Marques de Riscal borászat is, ahol remekül megfér egymás mellett a hagyomány és a hipermodern környezet. A pincerendszer fölé, Frank O. Gehry sztárépítész által tervezett futurisztikus, fémszalagokkal betekert szállodaépülettől eláll a lélegzet. De nem a külcsín miatt látogatunk ide, hanem hogy díjnyertes borokat kóstolhassunk.

Bor mellé sajt is dukál...a Camerano sajt Baszkföld eredetvédett lágy, kecsketejből készült különlegessége, melyet egy családi sajtüzemben ismerhetünk meg közelebbről.

Délután érkezünk a gasztronómia fővárosába, San Sebastianba, mely - azon kívül, hogy 18 Michelin csillaggal büszkélkedhet - Európa egyik legdivatosabb és legdrágább tengerparti üdülőhelye. Megnézzük a spanyol királyok egykori rezidenciáját, a Miramar palotát, az elegáns szállodákat és színházakat. A tengerparton is érdemes andalogni egy kicsit a naplementében. A kíváncsiak folytathatják az estét a Fermin Calberton utcán, ahol a legjobb bárok és éttermek találhatóak. (1 éj)

Szállás: Hotel Silken Amara Plaza 4*

4. nap: Közös főzés egy Sociedadban

San Sebastian nem véletlenül a gasztronómia fellegvára: a friss baszk alapanyagok változatossága bárkit megihlet, és ha emellé még tehetség és kreativitás is társul, garantált a siker. Így mi is az alapoknál kezdünk - egy szakács kíséretében a helyi piacra látogatunk, ahol megtanulhatjuk, hogy mi alapján válogatja össze a hozzávalókat, illatolunk, kóstolunk, beszélgetünk a termelőkkel. Amit megvettünk, el is készítünk egy Sociedadban, mely egy zárt gasztronómiai férfiklub a 19. századból. Sem a turistákat, sem pedig a feleségeket nem látják szívesen, de szerencsére vannak kapcsolataink... Hogy alakultak ki a Sociedadok? Úgy, hogy a férfiak el akartak rejtőzni az asszonyoktól. Béreltek egy konyhát, jobb esetben olyat, amihez borospince is tartozott és a barátokkal közösen főztek, így szerezve egy tartalmas görbe estét maguknak. Ma már az asszonyok a vacsorára bemehetnek, de a főzés még mindig a férfiak dolga. Hát nem irigylésre méltó dolguk van?!

A tartalmas és kiadós ebéd után, buszra szállunk és Bilbaoba utazunk. A Las Siete Calles, az 1400-as évekből származik. Egykoron mindössze ez a hét utca jelentette Bilbaot, mely vitathatatlanul a város legszínesebb része. A számos üzlet, vendéglő és remek pintxo bár mellett múzeumok, templomok és Európa legnagyobb fedett piaca (Mercado de la Ribera ) is itt található.  (1 éj)

Szállás: Hotel Ilunion San Mamés 4*

5. nap: Hurrengo arte! Viszlát Baszkföld! - Bilbao - Budapest

A délelőttöt Bilbao további megismerésével töltjük. Kulturális és kulináris gazdagsága ellenére a legtöbb turista a Guggenheim Múzeum miatt érkezik Bilbaoba. Kétségtelenül a 20. század egyik leglátványosabb építészeti alkotása az ezüst pikkelyekkel fedett hajót formázó múzeum, mely Bilbao hajógyártási, kikötői múltjára és a tengernek, a baszkok életében betöltött szerepét szimbolizálja. (egyéni látogatás)

Miután megtöltöttük a bőröndjeinket a legjobb sajtokkal, sonkával, a Vizcayai-öbölből származó szardellával, 1-2 üveg borral, kézzel készített édességekkel, a repülőtérre megyünk, és Budapestre repülünk.

 

UNESCO Világörökség: 

  • San Millán Yuso és Suso apátságai

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Spanyolországban, a baszk régióban a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó Michelin-csillagos éttermek koncentrációja, így joggal nevezhetjük a világ gasztronómiai központjának, ahová minden, főzni és enni szerető ember szeretne eljutni. Az ízek mellett a táj is lélegzetelállító: hullámzó tenger, homokos partok, zöldellő hegyvidék és gazdag történelem zsúfolódott össze ezen a vidéken.

Euskal Herrira, azaz Baszkföld a Pireneusok nyugati részén, a Vizcayai-öböl partjainál helyezkedik el, és megoszlik Franciaország és Spanyolország között. A baszk nyelv eredete ismeretlen és nem hasonlít egyik ismert nyelvhez sem, így utunk felér egy nyelvleckével is, amikor ,,pintxos"-kat vagy éppen ,,chacoli"-t kóstolunk egy ,,bodega"-ban.

Nem bortúrára indulunk. Emberekhez megyünk. A serrano sonkában érezhetjük a családi kötődést, a Camerano sajtban rejlő generációról generációra szálló tudást, a frissen fogott halban pedig a sós tengeri szélben átvirrasztott éjszakákat. Kóstolunk bort hagyományos és modern pincészetben; egy helyi szakáccsal bevásárolunk a piacon, majd egy zárt gasztroklubba is betekinthetünk.

Baszkföld a lelkét tárja elénk. Szeretne csatlakozni hozzánk?

x Baszkföld - Az ízek fellegvára

Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót
    (helyszínen fizetendő)
    10 EUR / fő

  • a belépőket
    (helyszínen fizetendő)
    kb. 25 EUR / fő

  • a borravalót
    (helyszínen fizetendő)
    kb. 20 EUR
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    88 000 Ft
  • Egyéni vacsorák: kb. 30-50 EUR naponta, amennyiben erre van igény, de egész nap folyamatosan eszünk, iszunk, kóstolunk, így ezt kevesen veszik igénybe.
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel és 
    1 db max. 23 kg feladott poggyásszal
    (melynek értéke:
    kb. 100.000-145 000 Ft)

  • a szállást 4*-os belvárosi szállodákban
  • 4 alkalommal reggelit

  • 3 alkalommal ebédet

  • a sétát és bevásárlást egy piacon, helyi szakáccsal

  • a főzőtanfolyamot egy zárt Sociedadban

  • a látogatást egy sólepárlóban

  • a pincelátogatást borkóstolóval (3. nap)

  • a sajtkóstolót egy sajtüzemben

  • a serrano sonkakóstolót
    egy manufaktúrában

  • a buszos közlekedést a programok során
  • a városnézéseket

  • a magyar idegenvezetést

Baszkföld - Az ízek fellegvára utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5


Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót
    (helyszínen fizetendő)
    10 EUR / fő

  • a belépőket
    (helyszínen fizetendő)
    kb. 25 EUR / fő

  • a borravalót
    (helyszínen fizetendő)
    kb. 20 EUR
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    88 000 Ft
  • Egyéni vacsorák: kb. 30-50 EUR naponta, amennyiben erre van igény, de egész nap folyamatosan eszünk, iszunk, kóstolunk, így ezt kevesen veszik igénybe.
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel és 
    1 db max. 23 kg feladott poggyásszal
    (melynek értéke:
    kb. 100.000-145 000 Ft)

  • a szállást 4*-os belvárosi szállodákban
  • 4 alkalommal reggelit

  • 3 alkalommal ebédet

  • a sétát és bevásárlást egy piacon, helyi szakáccsal

  • a főzőtanfolyamot egy zárt Sociedadban

  • a látogatást egy sólepárlóban

  • a pincelátogatást borkóstolóval (3. nap)

  • a sajtkóstolót egy sajtüzemben

  • a serrano sonkakóstolót
    egy manufaktúrában

  • a buszos közlekedést a programok során
  • a városnézéseket

  • a magyar idegenvezetést


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Baszkföld - Az ízek fellegvára

Baszkföld - Az ízek fellegvára

Spanyolország, Bilbao

Útazonosító: 181033

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Baszkföld - Az ízek fellegvára

Baszkföld - Az ízek fellegvára

Spanyolország, Bilbao

Útazonosító: 181033

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!