Ez a weboldal sütiket használ az élmény fokozása érdekében.
A „Mindent elfogadok”, gombra kattintva elfogadja a cookie-irányelvünket.
A „Konfigurálás” gomb segítségével kiválaszthatja azt is, hogy mely sütiket kívánja engedélyezni.

Baszkföld - az ízek fellegvára

Ft-tól/fő 760.000
Időpont: 2026.09.09 - 09.13
Legjobb ár: 760.000 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2026.09.09 - 09.13

Tartson velünk a „ Baszkföld - az ízek fellegvára ” utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 760.000 Ft/szoba.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:vacsora
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:216816

Programleírás

A program májusban: 
1. nap: Ongi etorri Euskal Herrira, Üdvözöljük Baszkföldön! - Budapest - Bilbao
Ez itt nem Észak-Spanyolország. Ez Baszkföld, ahová a világ legjobb séfjei járnak a konyhaművészet titkait ellesni és az itt beszélt nyelv semmihez sem hasonlítható. Már a bilbaói reptéren kezdhetünk hozzászokni, ahová egy átszállás után a déli órákban érkezünk. A Las Siete Calles, az 1400-as évekből származik. Egykoron mindössze ez a hét utca jelentette Bilbaot, mely vitathatatlanul a város legszínesebb része. A számos üzlet, vendéglő és remek pintxo bár mellett múzeumok, templomok és Európa legnagyobb fedett piaca (Mercado de la Ribera ) is itt található.  Kulturális és kulináris gazdagsága ellenére a legtöbb turista a Guggenheim Múzeum miatt érkezik Bilbaoba. Kétségtelenül a 20. század egyik leglátványosabb építészeti alkotása az ezüst pikkelyekkel fedett, hajót formázó múzeum, mely Bilbao hajógyártási, kikötői múltjára és a tengernek, a baszkok életében betöltött szerepét szimbolizálja (egyéni látogatás, jegy a helyszínen fizetendő). Szállás elfoglalása, vacsora egyénileg. (1 éj)
Szállás: NH Collection Villa de Bilbao 4*
 
2. nap: Közös főzés egy Sociedadban
 
Délelőtt érkezünk a gasztronómia fővárosába, San Sebastianba, mely – azon kívül, hogy 18 Michelin csillaggal büszkélkedhet - Európa egyik legdivatosabb és legdrágább tengerparti üdülőhelye is. Itt áll a spanyol királyok egykori rezidenciája, a Miramar palota, és az egész belvárost egyfajta elegancia jellemzi. A kagyló alakú, látványos tengerparton is érdemes sétálni.
San Sebastian nem véletlenül a gasztronómia fellegvára: a friss baszk alapanyagok változatossága bárkit megihlet, és ha emellé még tehetség és kreativitás is társul, garantált a siker. Így mi is az alapoknál kezdünk – egy helyi séf kíséretében a piacra látogatunk, ahol megtanulhatjuk, hogy mi alapján válogatja össze a hozzávalókat, illatolunk, kóstolunk, beszélgetünk a termelőkkel. Amit megvettünk, el is készítjük egy Sociedadban, mely egy zárt gasztroklub a 19. századból. Sem a turistákat, sem pedig a feleségeket nem látják szívesen, de szerencsére vannak kapcsolataink… Hogy alakultak ki a Sociedadok? Úgy, hogy a férfiak el akartak rejtőzni az asszonyaik elől. Béreltek egy konyhát, jobb esetben olyat, melyhez borospince is tartozott és a barátokkal közösen főztek, beszélgettek - így szerezve egy tartalmas görbe estét maguknak. Velünk ma kivételt tesznek. 
A kíváncsiak folytathatják az estét a Fermin Calberton utcán, ahol a legjobb bárok és éttermek találhatóak.  Aki szeretne, akár egy Michelin-csillagos étteremben is vacsorázhat. (foglalás egyénileg)
Szállás: Sercotel San Sebastian 3*

3. nap: Lehet ezt még fokozni?
Franciaország és Olaszország után Spanyolország a világ harmadik legnagyobb bortermelője. Legismertebb borai innen, Rioja vidékéről származnak. Csak errefelé 567 „bodega” verseng a borkedvelők kegyeiért, így számos igazán különleges pincét találunk. Ilyen a 19. század közepén alapított Marques de Riscal borászat is, ahol remekül megfér egymás mellett a hagyomány és a hipermodern környezet. A pincerendszer fölé, Frank O. Gehry sztárépítész által tervezett, fémszalagokkal betekert szállodaépülettől eláll a lélegzet. De nem a külcsín miatt látogatunk ide, hanem hogy díjnyertes borokat kóstolhassunk.
Bor mellé sajt is dukál… az eredetvédett Idiazabal sajt Baszkföld juhtejből készült különlegessége, melyet egy családi sajtüzemben ismerhetünk meg közelebbről.
Innen Rioja borvidék fővárosába, Logroñoba megyünk. Miután lepakoltuk a csomagjainkat, belevetjük magunkat a Calle Laurel nyüzsgő esti forgatagába, ahol a pintxo bárok egymást érik. Ami Spanyolország többi részén a tapas, az itt a pinxto – csinos, már-már művészi módon tálalt falatkák. Minden bárnak megvan a saját különlegessége, így nekünk nincs más dolgunk, csak kóstolni és kóstolni… (egyéni vacsora) (2 éj)
Szállás: Sercotel Portales 3*

4. nap: Ízorgia kultúrával fűszerezve
Szokták mondani, hogy „Rómában tégy úgy, mint a rómaiak”. Ezt megfogadva, mi is átvesszük a baszk életérzést és belemélyülünk az élet totális élvezetébe…
Útközben kitérőt teszünk San Millán de Gogolla völgybe, ahol megtekintjük a 11. században épült San Millán de Yuso kolostoregyüttest, amely a Világörökségi listán is szerepel.
A San Millán de Yuso kolostor a 11. század közepén épült, miután a szerzetesek kinőtték a közeli, régebbi Suso kolostort. Évszázadok során román és barokk elemekkel bővült, így ma egy gazdag történelmi rétegeket hordozó épületegyüttes. Itt őrzik a Glosas Emilianenses glosszákat, amelyek az első ismert spanyol és baszk nyelvű írásos emlékek. A kolostor kiemelkedő kincse a középkori kéziratokkal teli könyvtár, a művészien díszített sekrestye 18. századi faragott bútorokkal, valamint a templom kincstára, amely értékes arany- és ezüstereklyéket és liturgikus tárgyakat mutat be.
Stílusos helyszínen fogyasztjuk el tipikus riojai ebédünket, majd egy családi manufaktúra boltjába látogatunk, ahol közel 120 éve készítik a kiváló minőségű serrano sonkákat. A hegyekkel körülölelt völgyben található üzem mikroklímája kiválóan alkalmas a fehér sertésből készített, levegőn szárított és érlelt sonkák előállítására. Délután visszatérünk Logronoba, vacsora egyénileg.
5. nap: Hurrengo arte! Viszlát Baszkföld! - Bilbao - Budapest
A délelőttöt a 6500 éves múltra visszatekintő, természetes módon kialakult sólepárlóban töltjük, ahonnan a leghíresebb Michelin-csillagos éttermek séfjei szerzik be a kiváló minőségű sót. Amellett, hogy kóstolunk és vásárolunk, megérthetjük, hogy mennyi munkával kerül ez a fűszer az asztalunkra és ízesíti meg az életünket.  A délutánt Bilbao további megismerésével töltjük. 
Miután megtöltöttük a bőröndjeinket a legjobb sajtokkal, sonkával, a Vizcayai-öbölből származó szardellával, 1-2 üveg borral, kézzel készített édességekkel, a repülőtérre megyünk, és átszállással Budapestre repülünk.
 
 
A program szeptemberben:
1. nap: Ongi etorri Euskal Herrira, Üdvözöljük Baszkföldön! - Budapest - Bilbao
Ez itt nem Észak-Spanyolország. Ez Baszkföld, ahová a világ legjobb séfjei járnak a konyhaművészet titkait ellesni és az itt beszélt nyelv semmihez sem hasonlítható. Már a bilbaói reptéren kezdhetünk hozzászokni, ahová átszállás után a déli órákban érkezünk. Innen először a 6500 éves múltra visszatekintő, természetes módon kialakult sólepárlóhoz utazunk, ahonnan a leghíresebb Michelin-csillagos éttermek séfjei szerzik be a kiváló minőségű sót. Amellett, hogy kóstolunk és vásárolunk, megérthetjük, hogy mennyi munkával kerül ez a fűszer az asztalunkra és ízesíti meg az életünket. Innen Rioja borvidék fővárosába, Logroñoba megyünk. Miután lepakoltuk a csomagjainkat, belevetjük magunkat a Calle Laurel nyüzsgő esti forgatagába, ahol a pintxo bárok egymást érik. Ami Spanyolország többi részén a tapas, az itt a pinxto – csinos, már-már művészi módon tálalt falatkák. Minden bárnak megvan a saját különlegessége, így nekünk nincs más dolgunk, csak kóstolni és kóstolni… (egyéni vacsora) (2 éj)
Szállás: F&G Hotel Logrono 3*
2. nap: Ízorgia kultúrával fűszerezve
Szokták mondani, hogy „Rómában tégy úgy, mint a rómaiak”. Ezt megfogadva, mi is átvesszük a baszk életérzést és belemélyülünk az élet totális élvezetébe…
Útközben kitérőt teszünk San Millán de Gogolla völgybe, ahol megtekintjük a 11. században épült San Millán de Yuso kolostoregyüttest, amely a Világörökségi listán is szerepel.
A San Millán de Yuso kolostor a 11. század közepén épült, miután a szerzetesek kinőtték a közeli, régebbi Suso kolostort. Évszázadok során román és barokk elemekkel bővült, így ma egy gazdag történelmi rétegeket hordozó épületegyüttes. Itt őrzik a Glosas Emilianenses glosszákat, amelyek az első ismert spanyol és baszk nyelvű írásos emlékek. A kolostor kiemelkedő kincse a középkori kéziratokkal teli könyvtár, a művészien díszített sekrestye 18. századi faragott bútorokkal, valamint a templom kincstára, amely értékes arany- és ezüstereklyéket és liturgikus tárgyakat mutat be.
Stílusos helyszínen fogyasztjuk el tipikus riojai ebédünket, majd egy családi manufaktúra boltjába látogatunk, ahol közel 120 éve készítik a kiváló minőségű serrano sonkákat. A hegyekkel körülölelt völgyben található üzem mikroklímája kiválóan alkalmas a fehér sertésből készített, levegőn szárított és érlelt sonkák előállítására. Délután visszatérünk Logronoba, vacsora egyénileg.
3. nap: Lehet ezt még fokozni?
Franciaország és Olaszország után Spanyolország a világ harmadik legnagyobb bortermelője. Legismertebb borai innen, Rioja vidékéről származnak. Csak errefelé 567 „bodega” verseng a borkedvelők kegyeiért, így számos igazán különleges pincét találunk. Ilyen a 19. század közepén alapított Marques de Riscal borászat is, ahol remekül megfér egymás mellett a hagyomány és a hipermodern környezet. A pincerendszer fölé, Frank O. Gehry sztárépítész által tervezett, fémszalagokkal betekert szállodaépülettől eláll a lélegzet. De nem a külcsín miatt látogatunk ide, hanem hogy díjnyertes borokat kóstolhassunk.
Bor mellé sajt is dukál… az eredetvédett Idiazabal sajt Baszkföld juhtejből készült különlegessége, melyet egy családi sajtüzemben ismerhetünk meg közelebbről.
Késő délután érkezünk a gasztronómia fővárosába, San Sebastianba, mely – azon kívül, hogy 18 Michelin csillaggal büszkélkedhet - Európa egyik legdivatosabb és legdrágább tengerparti üdülőhelye is. Itt áll a spanyol királyok egykori rezidenciája, a Miramar palota, és az egész belvárost egyfajta elegancia jellemzi. A kagyló alakú, látványos tengerparton is érdemes sétálni. A kíváncsiak folytathatják az estét a Fermin Calberton utcán, ahol a legjobb bárok és éttermek találhatóak. (1 éj)
SzállásNH Collection Aránzazu 4*
4. nap: Közös főzés egy Sociedadban
San Sebastian nem véletlenül a gasztronómia fellegvára: a friss baszk alapanyagok változatossága bárkit megihlet, és ha emellé még tehetség és kreativitás is társul, garantált a siker. Így mi is az alapoknál kezdünk – egy helyi séf kíséretében a piacra látogatunk, ahol megtanulhatjuk, hogy mi alapján válogatja össze a hozzávalókat, illatolunk, kóstolunk, beszélgetünk a termelőkkel. Amit megvettünk, el is készítjük egy Sociedadban, mely egy zárt gasztroklub a 19. századból. Sem a turistákat, sem pedig a feleségeket nem látják szívesen, de szerencsére vannak kapcsolataink… Hogy alakultak ki a Sociedadok? Úgy, hogy a férfiak el akartak rejtőzni az asszonyaik elől. Béreltek egy konyhát, jobb esetben olyat, melyhez borospince is tartozott és a barátokkal közösen főztek, beszélgettek - így szerezve egy tartalmas görbe estét maguknak. Velünk ma kivételt tesznek. 
A rendkívüli ebéd után Bilbaoba utazunk. A Las Siete Calles, az 1400-as évekből származik. Egykoron mindössze ez a hét utca jelentette Bilbaot, mely vitathatatlanul a város legszínesebb része. A számos üzlet, vendéglő és remek pintxo bár mellett múzeumok, templomok és Európa legnagyobb fedett piaca (Mercado de la Ribera ) is itt található.  (1 éj)
Szállás: NH Collection Villa de Bilbao 4*
5. nap: Hurrengo arte! Viszlát Baszkföld! - Bilbao - Budapest
A délelőttöt Bilbao további megismerésével töltjük. Kulturális és kulináris gazdagsága ellenére a legtöbb turista a Guggenheim Múzeum miatt érkezik Bilbaoba. Kétségtelenül a 20. század egyik leglátványosabb építészeti alkotása az ezüst pikkelyekkel fedett, hajót formázó múzeum, mely Bilbao hajógyártási, kikötői múltjára és a tengernek, a baszkok életében betöltött szerepét szimbolizálja (egyéni látogatás, jegy a helyszínen fizetendő).
Miután megtöltöttük a bőröndjeinket a legjobb sajtokkal, sonkával, a Vizcayai-öbölből származó szardellával, 1-2 üveg borral, kézzel készített édességekkel, a repülőtérre megyünk, és átszállással Budapestre repülünk.
 
Utazás előtt ráhangolódásként…
Ha szeretné megérteni, hogy miben különböznek a baszkok a spanyoloktól, akkor utazás előtt mindenképpen nézze meg a Spanyol affér (Ocho appellidos vascos) c. filmet.
Rafael egy sevillai férfi, aki sosem hagyta el az andalúz tartományt. Egyik este harsány mulatozás közben baszk vicceket mesél társaságának, mit sem sejtve arról, hogy egy baszk nő, Amaia is hallja őket, akit mélységesen megbánt a férfi gyúnyolódása. Az est végén valahogy mégis együtt távoznak Rafael lakására. Másnap Amaia visszautazik északra, ahol azzal szembesül, hogy régóta tervezett esküvője meghiúsul... Eközben Rafael elhatározza, hogy Amaia után megy, de a kaland nem várt kihívást rejteget számára: Amaia kedvéért el kell játszania, hogy ő a vérbeli baszk vőlegény...
UNESCO Világörökség: 
  • San Millán Yuso és Suso apátságai
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Az ellátásról:

 
Ha Baszkföld a világ legjobb séfjeinek első számú úti célja, akkor ott valaminek lennie kell! A jólértesültek tudják, hogy a világ egyik legfontosabb gasztronómiai központja ez a különös szépségű vidék, ahová minden gasztrohedonista szeretne eljutni. Kis területen rengeteg élmény és lehetőség kínálja magát: mindenhonnan az öntudat, az egészséges alapértékek, a szépség és a kreativitás becsülete köszön vissza. Itt a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó Michelin-csillagos éttermek koncentrációja, de nem ez a lényeg, hanem ami a tény mögött húzódik: az a fajta tiszta gondolat, minőség és normalitás, mely Baszkföldön átjárja a hétköznapokat, és melyben megmerítkezni még látogatóként is rendkívül üdítő. 
 
Persze, van itt bőven történelmi emlék, világhírű tengerpart, építészisten által tervezett múzeum - és ezek közül sokat meg is látogatunk. Mégis, azoknak ajánljuk ezt az utat, akiket nem a minél több látnivaló kipipálása tesz boldoggá, hanem az, ha stílusos és minőségi módon töltekezhetnek. 
 
A baszk nyelv nem hasonlít egyik ismert nyelvhez sem, így utunk felér egy nyelvleckével is, amikor „pintxost” vagy éppen „txakolit” kóstolunk egy „bodegában”. De nem bortúrára indulunk. Emberekhez megyünk. A serrano sonkában érezhetjük a családi kötődést, a Camerano sajtban rejlő, generációról generációra szálló tudást, a frissen fogott halban pedig a sós tengeri szélben átvirrasztott éjszakákat. Helyi séffel vásárolunk a piacon, és egy zárt gasztroklubba is beléphetünk.
 
Baszkföld a lelkét tárja elénk. Szeretne csatlakozni hozzánk?

Szállás neve: Baszkföld - az ízek fellegvára
Ajánlatot kérekerre az utazásra: Baszkföld - az ízek fellegvára ! Ajánlatkérés
Elküldöm emailbenKüldje el az út hivatkozását emailben ismerősének vagy akár saját magának emlékeztetőként. Elküldöm

Baszkföld - az ízek fellegvára utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5


  • a repülőjegyet illetékkel és 
    1 db max. 23 kg feladott poggyásszal
    (melynek értéke: kb. 185-195 000 Ft)
  • a szállást 3-4*-os belvárosi szállodákban
  • 4 alkalommal reggelit
  • 2 alkalommal ebédet
  • a sétát és bevásárlást egy piacon, helyi szakáccsal
  • a főzőtanfolyamot egy zárt Sociedadban
  • a látogatást egy sólepárlóban
  • a pincelátogatást borkóstolóval 
  • a sajt- és sonkakóstolót 
  • a belépőjegyeket
  • a buszos közlekedést a programok során
  • a városnézéseket
  • a magyar idegenvezetést

  • az idegenforgalmi adót
    (helyszínen fizetendő)
    15 EUR / fő
  • a borravalót
    (helyszínen fizetendő)
    kb. 20 EUR
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,8%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár 
    150 000 Ft
  • Egyéni vacsorák: kb. 30-50 EUR naponta, amennyiben erre van igény, de egész nap folyamatosan eszünk, iszunk, kóstolunk, így ezt kevesen veszik igénybe.
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    770 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.140 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.750 Ft/fő/nap


Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben

Baszkföld - az ízek fellegvára

Baszkföld - az ízek fellegvára

Spanyolország, Bilbao

Útazonosító: 216816

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés

Baszkföld - az ízek fellegvára

Baszkföld - az ízek fellegvára

Spanyolország, Bilbao

Útazonosító: 216816

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!