Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho

Ft-tól/fő 959.000
Időpont: 2022.03.16 - 03.30
Legjobb ár: 959.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.03.16 - 03.30
További árak és időpontok

Tartson velünk a Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 15 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 959.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 15 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:157563

Dél-Afrika II. körutazás - Miért éppen ide?

Dél-Afrika az afrikai kontinens egyik legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól vezet a Krüger Nemzeti Parkig, ahonnan kirándulást tehetünk Mozambikba is, majd meglátogatjuk a különleges Lesothoi Királyságot és Szvázföldet is.

Programok

1.nap Budapest > Fokváros

Utazás átszállással a  Dél-Afrikai Köztársaságba, éjszaka a repülőn.

2.nap Fokváros

Megérkezés a déli órákban Fokváros nemzetközi repterére, transzfer a szállodához, majd délután félnapos városnézés Fokvárosban. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, Bo Kaap élénk színű házait, a Jóreménység Kastélyt,és a a Parlament épületét (kívülről), valamint a  Tábla-hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére. A városnézést a nyüzsgő Victoria & Albert Waterfront negyedben fejezzük be.

Szállás: Fokváros  (3 éjszaka)

3.nap Fokváros > Jóreménység-foka

Egész napos kirándulásra indulunk az Atlanti tengerparti úton. Útközben elhaladunk a 12 Apostol hegyvonulatai mellett a Hout-öbölig, ahol amennyiben az időjárás engedi félórás hajókirándulással megnézzük a Fóka-szigetet (helyszínen fizetendő). Következő megállónk már a Jóreménység-foka Nemzeti Parkban lesz, élvezhetjük a két óceán találkozásának és az öreg világítótorony látványát. Utunkat a False-öböl mentén folytatjuk Simon Town-ig, majd Fish Hoek  után a Kirstenbosch Botanikus Kertet nézzük meg. Késő délután térünk vissza Fokvárosba.

Szállás:  Fokváros

4.nap Fokváros > Stellenbosch borvidék

Ma a híres dél-afrikai borvidékre kirándulunk. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, a hagyományos borkészítés központja, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás  egy pincészetben, borkóstolással egybekötött túrával. Megnézzük a  Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19.századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amiben szinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Visszatérve Fokvárosba a Victoria Alfred & Waterfront negyedben sétálgatunk. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa.

Szállás: Fokváros

5.nap Fokváros > Krüger Nemzeti Park

Továbbutazunk a híres Kruger Nemzeti Parkba. Cape Town-ból a Krüger Mpumalanga Nemzetközi Repülőtérre repülünk, mely a park déli határa mentén fekszik.  A Krüger Nemzeti Parkba az afrikai kontinens második legnagyobb nemzeti parkja! Területe majdnem 20.000  km2, több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo folyó délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága. Érkezéskor transzfer a szállásra, elhelyezkedés, vacsora.

Szállás: Krüger Nemzeti Park (3 éjszaka)

6.nap Krüger Nemzeti Park

Egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén, ahol megpróbáljuk lencsevégre kapni az 5 Nagyvadat, valamint az elefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly, leopárd mellett a zebra, hiéna, sakál és különböző antilop fajtákat. Találkozhatunk továbbá impala és gnú csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal és láthatunk krokodilokat is.

Szállás: Krüger Nemzeti Park

7.nap Krüger Nemzeti Park > Maputo (Mozambik)

Fakultatív program 1: egész napos kirándulás Mozambikba,  Maputoba.

Maputo nemcsak Mozambik fővárosa, de egyben az ország legnagyobb városa is. A városba érve felkeressük a történelmi emlékeket, a Vasútállomást, a Katedrálist,  a Nossa Senhora da Conceicao erődöt, melyet  1781-ben építettek. Végighaladunk a történelmi Polana Hotel és a követségek épületei mellett, megállunk egy pihenőre a Praia da Costa Do Solon. Délután az Eiffel által tervezett Casa de Ferrot nézzük meg, majd egy helyi piacot keresünk fel és visszatérünk a Krüger Nemzeti Parkba. A kirándulásra útlevél kell és a határátlépéskor vízumdíjat kell fizetni.

Fakultatív program 2: egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén.

Szállás: Krüger Nemzeti Park

8.nap Szváziföld

Felkerekedünk és Szváziföld felé indulunk. Szváziföld Magyarország területének egyötödét kitevő ország Délkelet-Afrikában, és a legkisebb dél-afrikai állam.  Hatalmas hegyek vonulatainál fekszik, gazdag állatvilág, tradícionális kézműves műhelyek, hagyományörző lakosok fogadják az utazókat. A kis állam területét a déli bantukhoz tartozó szvázi törzsek csak a 19. század elején foglalták el, habár elődeik már korábban megjelentek itt. Az államot az 1830-as években alapították, de függetlensége rövid életű volt: előbb a búrok kényszerítettek rá védnökséget, majd az angolok kezébe került. Az ország teljes függetlenségét csak 1968-ban kiáltották ki Szváziföldi Királyság néven.

Szállás: Szváziföld (1 éj)

9.nap St Lucia Nemzeti Park

Visszatérünk a Dél-afrikai Köztársaságba és az Unesco Világörökség részét képező St Lucia  Vízi Nemzeti Parkba utazunk.  A park Afrika egyik legnagyobb torkolati ökoszisztémája. Itt található Dél-Afrika legnagyobb víziló populációja, páratlanul gazdag a madárvilága és bőséges a nílusi krokodil állomány is. Hajókirándulás során fedezzük fel a vízi világot.

Szállás: Saint Lucia (1 éj)

10.nap St Lucia > Hluhluwe Vadaspark > Durban

Egész napos szafarira indulunk terepjárókon Dél-Afrika legöregebb nemzeti parkjába, a Hluhluwe Vadasparkba, melyet 1895-ben alapítottak. Páratlan állatvilág figyelhető meg itt, elefánt, rinocérosz, bivaly, oroszlán, leopárd, zebra, zsiráf, antilop fajták sokasága és egyéb állatok népesítik be a vidéket. A vadles után Durbanbe indulunk.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks (3 éjszaka)

11.nap Durban

Délelőtt félnapos városnézés során fedezzük fel Durban legszebb részeit. Durban Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, melyet Vasco da Gama fedezett fel 1497-ben. Az Indai-óceán partján található szubtrópusi klímájú város népszerű üdülőhely. Megtekintjük a belváros nevezetességeit: Városháza, Moses Madhida Stadium, indiai piac, Aranypart.

Végighajtunk a Marina Parade-n, a népszerű arany-homokos tengerpart mentén, a Viktória-rakparton, megnézzük többek között a kikötőt, az egyetemet. Délután szabadidő, pihenés Umhlanga Rocks tengerpartján.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

12.nap Sani Pass > Lesotho

Fakultatív program: egész napos Sani Pass-Lesotho túra ebéddel.

Kora reggeli indulás a Durbantől északi irányban húzódó fenséges hegylánchoz, majd a hegyszoroson keresztül felmegyünk Sani Passra. Terepjárókba ülünk, és a 2876 m magasságban található hágón áthaladva megérkezünk a Lesotho királyságba. Lesothoban mintha megállt volna az idő! A sothok a hideg ellen pokrócba csavarják magukat, és a mai napig pónilovakon közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban és megismerkedünk a helyi emberek szokásaival, életével. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelban, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underberg érintésével visszatérünk Durbanba.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

13.nap Durban

Szabadidő a tengerparton.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

14.nap Durban > Dubai

Délelőtt szabadidő a tengerparton, majd transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre dubai átszállással.

15.nap Dubai > Budapest

Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

 • transzferek, buszok a körutazás során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelivel
 • 3 vacsora az 5-7. napokon
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek kb.325.000 Ft
 • Mozambik fakultatív program a 7.napon (+ vízum kb. 50 USD, helyszínen fizetendő) 75.000 Ft
 • Egész napos Krüger Nemzeti Park szafari (7.napon) 45.000 Ft
 • Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum) 69.000 Ft
 • Lesotho vízum ügyintézéssel 50.000 Ft
 • Félpanziós ellátás (8 vacsora) a 2-4.napokon és a 8-12.napokon 89.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló (kb. 5USD/fő/nap)

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes. Kevesebb részvevő esetén az árak módosulnak!
*A programban feltüntetett árak 1 EUR=350 Ft, 1 USD=310 Ft árfolyamig érvényesek.
*A fakultatív programok minimum 4 fő jelentkezése esetén indulnak.

Tervezett menetrend:

2022.03.16. 15:10 Budapest (BUD) 2022.03.16. 23:20 Dubai (DXB)
2022.03.17. 03:55 Dubai (DXB) 2022.03.17. 11:45 Fokváros (CPT)

2022.03.29. 18:40 Durban (DUR) 2022.03.30. 05:00 Dubai (DXB)
2022.03.30. 10:30 Dubai (DXB) 2022.03.30. 14:25 Budapest (BUD)

Szállás

Fokváros: City Lodge Waterfront***
https://www.waterfront.co.za/accomm/city-lodge/

Krüger Nemzeti Park : Pestana Kruger Lodge**** vagy Umbhaba Eco Lodge****
https://www.pestana.com/en/hotel/pestana-kruger-lodge
https://www.umbhaba.co.za/

Szváziföld: Lugogo Sun***
https://www.africanreservations.com/lugogo-sun-hotel

St Lucia: Forest lodge****
https://www.forestkzn.co.za/

Umhlanga: Holiday Inn Express Umhlanga Rocks***
https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/durban/virur/hoteldetail

http://www.tembohotel.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho
Szállás neve: Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho

Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Félpanziós ellátás (8 vacsora) a 2-4.napokon és a 8-12.napokon 89.000 Ft/fő
 2. Lesotho vízum ügyintézéssel 50.000 Ft/fő
 3. Mozambik vízum (irányár) - helyszínen fizetendő 50 Ft/fő
 4. Nemzetközi és belső repülőjegyek + illetékek (irányár) - egyénileg is megvásárolható 325.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho

Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho

Dél-Afrikai Köztársaság, Cape Town

Útazonosító: 157563

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho

Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho

Dél-Afrikai Köztársaság, Cape Town

Útazonosító: 157563

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!