Fehér éjszakák

Ft-tól/fő 236.000
Időpont: 2022.05.28 - 06.05
Legjobb ár: 236.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.05.28 - 06.05

Tartson velünk a Fehér éjszakák utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 236.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás, Hajós utak
Kiutazás:Busz
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:130772

Leírás:

?  Különleges északi táj erdőkkel, tavakkal
?  Hajózás meseszép tájakon
?  9 országot érintünk, 6 fővárost keresünk fel
?  Észak-Európa csodája, a fehér éjszakák

Különleges élmény a kihajózás Stockholmból. Búcsút veszünk Svédországtól, és megcsodáljuk a balti-tengeri naplemente misztikus végtelenségét.
György Péter - Baltikum-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZLOVÁKIA - CSEHORSZÁG - DREZDA

Reggeli indulás után utazás Szlovákián és Csehországon keresz­tül Németországba. Először Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. Sétánk során a II. Világháború után gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg: a Semperopert, a Miasszonyunk-templomát, a Brühl-teraszt, melyet Európa erké­lyeként is emlegetnek. Érdekes, hogy az Elba partjánál végzett modernizálások - egy autópályahíd építése - miatt az UNESCO elvette a várostól a Világörökség kitüntető címet. Este szállás­foglalás Drezdánál *** hotelben.

2. NAP: BERLIN - ROSTOCK/TRAVEMÜNDE - HAJÓ - TRELLEBORG

Reggel tovább indulunk, a déli órákban betérünk egy buszos városnézésre Berlinbe. TV torony, városháza, Brandenburgi kapu, Arany Angyal. Folytatjuk utunkat Rostockba. Egy esti séta keretében ismerkedünk az egykori Hanza-város nevezetességei­vel, majd kimegyünk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és elhagy­juk Németországot. Előfordulhat kompolás Travemündéből is, ez esetben a rostocki városnézés elmarad. Éjszaka kompátkelés a Balti-tengeren. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. Kihajózást követően fakultatív vacsora a hajó éttermében.

3. NAP: MALMÖ - GRÄNNA - STOCKHOLM

6 óra tájban érkezés Svédországba. Ezen a reggelen a korai kikö­tés miatt nincs szervezett reggeli, de kiszállás után biztosítunk vásárlási lehetőséget Malmőben. Kikötés után az ország harmadik legnépesebb településének, Malmőnek a megtekintése szerepel programunkban. Láthatjuk a Malmöhus egykori erődítményét, a Szent Péter-templomot, valamint Svédország legmagasabb épü­letét. Ezt követően folytatjuk utunkat a főváros felé. Útközben egy rövid sétát teszünk a cukorkák városában: Grännában. Itt megte­kintünk egy cukorkakészítő műhelyt (vásárlási lehetőség) és sétá­lunk a városkában. Szállás már Stockholmnál lesz.

4. NAP: STOCKHOLM - HAJÓ - TURKU

Reggeli után egész napos városnézés Stockholmban. Megcsodáljuk többek között a királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látványosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és egy érdekes finn kápolna is. Az óvá­ros, a Gramla Stan egy szigeten található, épületei többszáz évesek. Közelükben található a parlament. A stockholmi város­háza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványos­ságot, a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. Este ismét hajóra szállunk és elindulunk Finnország felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. A hajó fedélzetén van­nak közösségi terek székekkel, itt van lehetőség megcsodálni, hogy a napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. Erre a napra a vacsorát külön lehet rendelni.

5. NAP: TURKU - HELSINKI

Reggel érkezés Turkuba. Kezdjük is egyből a városnézést Finnország egyik legjelentősebb történelmi városában. Az ország első egyetemét, a Turkui Királyi Egyetemet itt alapították. Ezt követően folytatjuk utunkat a finn fővárosba. A déli órák­ban érkezés Helsinkibe. Buszos és gyalogos városnézésünk során megcsodáljuk többek között a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épü­letét. A Sibelius-emlékmű egy női szobrászművész különleges munkája. A Szenátus téren található a város legnagyobb temp­loma. További érdekességek: kikötő a nagy forgatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik leg­szebb alkotása. Programunk befejezése után a központ közelé­ben található kikötőben hajóra szállunk, elhagyjuk a skandináv térséget, és a Baltikum felé vesszük az irányt. A kompátkelés során gyönyörködhetünk a Finnországhoz tartozó sok sziget­ben és a Balti-tengerben. Észtországba, Tallinnba érkezésünk után szállás elfoglalása.

6. NAP: TALLINN - TURAIDA - RIGA

Reggeli után városnézés Tallinnban. Az óváros várfallal volt kör­bevéve, ennek több emléke látszik mai napig is: ágyútorony, városfal, körbástyák... A Nyevszkij-székesegyház, a Városháza és a belváros, mind-mind megkapó látványosság. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Szabadprogram után déli irányba indulunk és Észtországot elhagyva Lettországba lépünk át a Struve földmérő vonalat érintve. Először a Turaida várat keressük fel, mely egy természetvédelmi parkban található. A többszáz éves erődöt kívülről fény­képezzük le. Tovább utazva Rigában lesz majd a szállásunk.

7. NAP: RIGA - RUNDALE - VILNIUS

A reggelit követően megismerhetjük a Balti-tengerhez tar­tozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárost. A régi keres­kedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa-időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szt. Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik. Ez a legmagasabb épület a fővá­rosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legnagyobb céh­háza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látványos középkori emléket láthatunk, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. A történelmi belváros az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható egyedi szépségének köszönhetően. Délután továbbindulunk Litvánia felé. Útközben megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kas­télynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Programunk után elhagyjuk Lettországot. Az esti órákban érkezés a szállásra, Vilniusba, mely ***-os hotelben lesz.

8. NAP: VILNIUS - LENGYELORSZÁG

Reggel városnézés a litván fővárosban. Megcsodáljuk többek közt a gótikus Szt. Anna-templomot, mely kívülről sokkal látvá­nyosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, mely­nek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szt. László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtor­nyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Délutáni órák­ban elhagyjuk Litvániát és tovább utazunk Lengyelországba. Az esti órákban szállásfoglalás **** hotelben, Kielcénél.

9. NAP: KIELCE - BESZTERCEBÁNYA - BUDAPEST

Lengyelországon és Szlovákián keresztül hazautazunk. Útközben rövid sétára megállunk Besztercebányán. Megtekintjük a főteret az Óratoronnyal és a Thurzó házzal. Érdekes látnivaló még a vár­erőd. Sétánk után folytatjuk utunkat, Parassapusztánál lépünk be hazánk területére. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezután utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Hajóval

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00

x Fehér éjszakák
Szállás neve: Fehér éjszakák

Fehér éjszakák utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas felár (hajókon nem lehetséges) 49.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora (6 alkalom) 45.000 Ft/fő
  3. Fakultatív vacsora (Rostock - Trelleborg közti hajón) 8.000 Ft/fő
  4. Fakultatív vacsora (Stockholm - Turku közti hajón - italfogyasztással) 16.000 Ft/fő
  5. Kétágyas ablakos kabin felár: Rostock - Trelleborg között (/fő) 16.000 Ft/fő
  6. Kétágyas belső kabin felár: Stockholm - Turku között (/fő) 20.000 Ft/fő
  7. Utasbiztosítás - Prémium 9.900 Ft/fő
  8. Utasbiztosítás - Standard 6.300 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Fehér éjszakák

Fehér éjszakák

Németország, Berlin

Útazonosító: 130772

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Fehér éjszakák

Fehér éjszakák

Németország, Berlin

Útazonosító: 130772

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!