Fülöp-szigetek körutazás: A Csokoládé-hegyektől El-Nido tengerpartjáig

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Fülöp-szigetek körutazás - Miért éppen ide?

A Fülöp-szigetek Dél- és Délkelet-Ázsia államai közül az egyetlen döntően keresztény vallású állam. Az európaiak számára Ferdinand Magellan, spanyol szolgálatban álló portugál hajós fedezte fel 1521-ben és II. Fülöp spanyol királyról nevezte el, majd a spanyol korona javára gyarmatosította a szigetcsoportot. A szigetállam 7107 szigetet foglal magába, melyek közül Bohol az egyik leglátogatottabb, ahol a sziget közepén lévő fennsíkon sorakoznak a híres Csokoládé-dombok! Biztosan nem tudjuk, hogyan jöttek létre ezek a rendkívüli mészkődombok, a legendák szerint könnycseppek, amelyeket mély bánatában egy óriás a viszonzatlan szerelem miatt hullatott.

Programok

1.nap Budapest > Manila

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren. Elindulás Budapestről átszállással Manilába. Alvás és étkezés a repülőgépen.

2.nap Manila

Érkezés Manilába a késő délutáni órákban. Fogadás a repülőtéren, majd transzfer a szállodához. (Manila városát Luzon szigetén 1574-ben egy spanyol konkvisztádor, Miguel López de Legazpi alapította, ma mintegy 14 millió lakost számlál. Mivel az Egyenlítő és a Ráktérítő között fekszik, éghajlata trópusi, azaz állandó a meleg, bármikor eshet és kicsi az éves hőingadozás.)

Ellátás: repülőn

Szállás: Manila (2 éj)

3.nap Manila > Taal-vulkán > Pagsanjan-vízesés

Egész napos túra a fővárostól kb. hetven kilométerre fekvő Taal-vulkánhoz. Az aprócska, mindössze 311 m magas vulkanikus kúp egy festői krátertóból emelkedik ki, s abban is található még egy kisméretű tavacska. Talisay településre hajtunk, ahonnan csónakkal körbevisznek minket a tűzhányó lábánál. A Taal-vulkán máig aktív, az egyik legfestőibb látványossága az országnak. A délután folyamán egy másik vízi programon is részt veszünk: kis, kétszemélyes csónakokkal a festői Pagsanjan-vízeséshez eveznek velünk a helybéliek, ördögi ügyességgel terelve a járművet a kiálló sziklák és kisebb zubogók között. Estére visszatérünk Manilába.

Ellátás: reggeli, ebéd

Szállás: Manila

4.nap Manila > Tagbilaran

Irány a Visayas, a Fülöp-szigetek középső szigetvilága! Repülőgéppel Bohol fővárosába, Tagbilaranba utazunk, ahol érkezés után egy szigettúrán veszünk részt: először egy vadasparkot keresünk fel, itt az éjszakai életmódot élő kobold makikat fotózhatjuk, déltájban hajókázunk a Loboc dzsungelfolyón - ahol meg is ebédelünk -, majd délután a híres Csokoládé-hegyek következnek. Páratlan látvány a mintegy 1500 km2-en elterülő megannyi szabályos, dómszerű domb.

Ellátás: reggeli, ebéd a hajón

Szállás: Bohol (2 éj)

5.nap Tagbilaran

Ma pihenés, napozás, fürdés, szabad program.

Ellátás: reggeli

Szállás: Bohol

6.nap Tagbilaran > Cebu-sziget

Délelőtt Tagbilaran kikötőjéből hajóval átmegyünk a szomszédos Cebu szigetére (2 órás út), melynek hasonnevű nagyvárosa az ország fő történelmi központja. Városnézés Cebu Cityben: San Pedro erőd, itt van Magellán krónikásának, Antonio Pigafettának a szobra is, San Augustin székesegyház a Santo Ni?óval (ezt a szobrocskát ajándékozták Magellánék a keresztséget felvevő Humabon rádzsának és feleségének), Magellán keresztje, a helyi termékeket kínáló Carbon-piac, valamint egy jellegzetes helyi gitárkészítő manufaktúra.

Ellátás: reggeli, ebéd (helyi étteremben)

Szállás: Cebu (2 éj)

7.nap Cebu-sziget > Oslob > Kawasan vízesés

Ma életre szóló élményben lesz részünk, fakultatív program keretén belül ellátogatunk Oslob-ba, ahol cetcápákkal együtt úszhatunk, sznorkelezhetünk. A cetcápa a legnagyobb méretű élő cápafaj, egyes példányai 12 méter hosszúságot és 21 tonna súlyt is elérhetnek. A cápalest követően egy helyi étteremben megebédelünk, majd ellátogatunk a festői szépségű Kawasan vízesésekhez. Estére visszatérünk Cebu Citybe. A fakultatív program ára 55.000 Ft/fő.

(A Kawasan-vízesésnél két opció közül lehet választani: egyiknél egy rövidebb túra keretében csak egy vízesést láthatunk, a másiknál - nehéz terepen haladva - egy egész vízesés-rendszert ismerhetünk meg. Ehhez utóbbihoz kellő bátorságra és erőnlétre van szükség. Akinek van speciális vízi-cipője, az ma hasznos lehet, akinek nincs, a helyszínen kap. Figyelem! A túra során vizesek leszünk!)

Ellátás: reggeli, ebéd - fakultatív program során

Szállás: Cebu

8.nap Cebu > Palawan-sziget

Ma a Cebutól nyugatra fekvő Palawan szigetére repülünk. Érkezés után Puerto Princesa városának nevezetességeit vesszük sorra: egy krokodil-farm, ahol néhány más jellegzetes fülöp-szigeteki állatot is láthatunk, Baker's Hill (kilátó, pékség és mókás giccsek tömkelege), Mitra-ház (Ramon Mitra helyi szenátor háza), a tengerparti sétány, a Plaza Cuartel (egykori II. világháborús japán hadifogoly-tábor; itt égettek el a japánok 150 amerikai hadifoglyot) és a katedrális. Transzfer a szállásra.

Ellátás: reggeli, ebéd (helyi étteremben)

Szállás: Puerto Princesa (1 éj)

9.nap Sabang > El-Nido

Kora reggel a messze földön híres földalatti folyóhoz kirándulunk. (A helyszín annyira különleges és lenyűgöző, hogy a természeti világörökségek listájára is felkerült!) Kétórás kisbuszozást követően kb. egyórás csónaktúrát teszünk a mintegy 8,2 km-es hajózható szakaszon a lélegzetelállító karsztképződmények között. (A barlang mélye teljesen sötét, a túravezető zseblámpája által láthatjuk a cseppkő-képződményeket.) Ezután irány a kikötő, ahonnan a sziget leghíresebb turisztikai településére, El-Nidóba utazunk (kb. 6 órás út). (Palawan szigetéről a nagyméretű autóbuszok ki vannak tiltva, ezért több mikrobusszal fogjuk legyűrni a távolságot.) Érkezés az esti órákban.

Ellátás: reggeli, ebéd (helyi étteremben)

Szállás: El-Nido (3 éj)

10.nap El-Nido

Ma pihenés, napozás, fürdés, szabad program.

Ellátás: reggeli

Szállás: El-Nido

11.nap El-Nido > 7 Commando Beach > Secret Lagoon

Ma El Nido tengeri környékével ismerkedünk. Többek között ellátogatunk a 7 Commando Beach-re, de van itt néhány kisebb és nagyobb lagúna is, ahol úszhatunk, és fotózhatjuk e varázslatos táj festői sziklaformációit, vízből kiálló bizarr szirtjeit. De még ezt a látványt is felülmúlja a következő helyszín, a Titkos-lagúna (Secret Lagoon), amely egy keskeny ,,bejáraton" át közelíthető meg. A Shimizu sziget fehér homokos strandja útba ejtésével visszatérünk szállásunkra. (A felsorolt helyek némelyikén külön pénzt fizetve kajakozni lehet - két fős egységekben -, de kedvünkre búvárkodhatunk, vagy a partokon szabadon úszkálhatunk. Figyelem! El Nido kikötőjében a nagyobb motoros hajóba szállás a vízen keresztül történik, ezért fürdőcipő és fürdőruha viselése ajánlott.)

Ellátás: reggeli, piknik ebéd

Szállás: El-Nido

12.nap El-Nido > Manila

Reggeli után hajóval és gépjárművel El Nido LIO repülőteréhez megyünk, ahonnan visszarepülünk Manilába. Érkezés után a város nevezetességeivel ismerkedünk: Makati, a modern városrész, Amerikai háborús temető, Roxas Boulevard, Rizal Park, majd séta Intramurosban, a város spanyolok által alapított részében (Fort Santiago, a városfalak, a San Augustin katedrális).

Ellátás: reggeli, folklór programmal egybekötött vacsora

Szállás: Manila (1 éj)

13.nap Manila > Budapest

Reggelit követően még egy teljes nap áll előttünk, járatunk csak az esti órákban indul vissza. Fakultatív programlehetőség: Villa Escudero kirándulás, vagy pihenés a szállodában. A Villa Escudero nem csak kókuszültetvényéről híres, hanem a vízesés mellett kialakított étterméről is, melynél az ebédünket a zuhatag vízfüggönye előtt fogyasztjuk el. A gazdag filippinó család hatalmas birtokán megtekintünk egy rendkívül sokrétű és érdekes múzeumot, karabao-fogattal közlekedünk és bambusztutajozhatunk is. A fakultatív program ára ebéddel: 40.000 Ft/fő. A program után transzfer a szállodába majd indulás Manila Nemzetközi Repülőterére.

Ellátás: reggeli, ebéd - fakultatív program során

14. nap Budapest

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Az ár tartalmazza

 • szállás 11 éjszakára a megadott 4, 5*-os hotelek deluxe kétágyas szobáiban
 • leírás szerinti ellátás
 • transzferek a körutazás során (Manila és Cebu: 45 üléses busz, Bohol: 28 üléses minibusz, Puerto Princesa: 10 üléses furgonok - 1 furgonba max. 6 fő)
 • Bohol - Cebu kompjegy
 • ivóvíz a kirándulások alatt (0.5l/ fő)
 • magyar idegenvezető és csoportkísérő, angol nyelvű helyi idegenvezető
 • leírásban szereplő programok
 • felsorolt programok belépőjegyei
 • környezetvédelmi díj El-Nidoban

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 510.000 Ft/fő
 • 3 db belső repülőjegy + illetékek kb. 249.000 Ft/fő
 • Cetcápa les + Kawasan vízesés fakultatív program (min. 14 fő esetén) 55.000 Ft/fő
 • Villa Escudero fakultatív program ebéddel (min. 14 fő esetén) 40.000 Ft/fő
 • kilépési illetékek kb. 40 USD/fő
 • borravalók kb. 100 USD/fő
 • egyéni kiadások, egyéb étkezések, PCR teszt

Egyéb megjegyzés

A megadott részvételi díjak 1 USD = 400 HUF árfolyamig érvényesek.  A részvételi díj fizethető dollárban is!
*A részvételi díj minimum 16 fő esetén érvényes. 14 fő részvétele esetén +20.000 Ft, 12 fő részvétele esetén +40.000 Ft fizetendő.

Tervezett menetrend:

25NOV  BUDAPEST DUBAI        1510 2320   
26NOV  DUBAI MANILA          0350 1600   

07DEC  MANILA DUBAI          2330 0445+1 
08DEC  DUBAI BUDAPEST        1035 1335 

Szálláshely leírása

Manila: The Manila Hotel*****
https://www.manila-hotel.com.ph/

Bohol: Bohol Beach Club****
https://www.boholbeachclub.com.ph/

Cebu: Bai Hotel****
https://www.baihotels.com/

Puerto Princesa: Princesa Garden Island Resort & Spa****
https://www.princesagardenisland.com/

El-Nido: Seda Lio****+
https://lio.sedahotels.com/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=gmb

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát fenntartjuk!

x Fülöp-szigetek körutazás: A Csokoládé-hegyektől El-Nido tengerpartjáig
Szállás neve: Fülöp-szigetek körutazás: A Csokoládé-hegyektől El-Nido tengerpartjáig
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Fülöp-szigetek körutazás: A Csokoládé-hegyektől El-Nido tengerpartjáig

Fülöp-szigetek körutazás: A Csokoládé-hegyektől El-Nido tengerpartjáig

Fülöp-szigetek, Körutazás a Fülöp-szigeteken

Útazonosító: 170588

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Fülöp-szigetek körutazás: A Csokoládé-hegyektől El-Nido tengerpartjáig

Fülöp-szigetek körutazás: A Csokoládé-hegyektől El-Nido tengerpartjáig

Fülöp-szigetek, Körutazás a Fülöp-szigeteken

Útazonosító: 170588

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!