Híres felvonókon Svájcban

Ft-tól/fő 159.500
Időpont: 2020.08.03 - 08.07
Legjobb ár: 159.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.08.03 - 08.07

Tartson velünk a Híres felvonókon Svájcban utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 159.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:147861

Leírás:

?  Utazás egyedülálló felvonókon
?  Túrázás 3.000 m magasságban
?  Európa legmagasabban lévő függőhídja
?  Séták hangulatos kisvárosokban

"Az egy dolog, hogy az ember feljut 2.000 - 3.000 méterre is akár. De a feljutás módja az ami igazán különlegessé teszi ezt az utat. Páratlan élmények."
Prónay Ildikó - 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - KITZBÜHEL

Hegyeshalmi határátlépés után nyugati irányába utazunk. Tirolban tartunk egy hosszabb pihenőt, ahol Kitzbühelt nézzük meg. Az egykori bányászváros mára az egyik legismertebb téli sportcentruma Ausztriának, de sok történelmi és művészettör­téneti érdekességgel is büszkélkedik. Három értékes temploma mellett a régi városrészt késő gótikus, reneszánsz és barokk stí­lusú épületek sorozata teszi rendkívül hangulatossá. Innen szál­lásunkra megyünk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

2. NAP: SCHWYZ - STANSERHORN - STANS

Reggeli után indulunk Svájcba. Először a szövetségi állam névadóját keressük fel. A kantoni székhely, Schwyz, fontos sze­repet tölt be a svájci történelemben és kultúrában, mert nem­csak nevét, hanem zászlaját is adta Svájcnak. Sétát teszünk a XVII. és XVIII. századi épületek által övezett óvárosban. A főtéren lévő városháza homlokzatát festett csatajelenet díszíti. A közel­ben lévő Betlehem-ház mely a XIII. sz. óta lakóház és az egyik legrégebbi faház Európában. A középkor hangulatát idéző város megtekintése után tovább buszozunk, hogy a természet szép­ségeiben is gyönyörködhessünk. Technikai bravúr az a felvonó, amivel 1.900 m magasra jutunk fel, ez a híres Stanserhorn. De először egy nosztalgia felvonóra ülünk fel, majd erről a vilá­gon egyedülálló Cabrio felvonóra szállunk át, mely az egyet­len nyitott tetejű emeletes felvonó a világon. Így zavartalanul gyönyörködhetünk a hegyek nyújtotta panorámában, lélegzet­elállító élmény, közvetlen kapcsolatba kerülni az alpesi tájjal. Fentről fantasztikus panoráma tárul elénk az Alpok csúcsaira, tavaira. Kb. 1 órás túrázásra is lesz lehetőségünk a kilátó köze­lében. Felvonókkal jövünk vissza Stans városába. Ezután folytat­juk utunkat Közép-Svájcban lévő szállásunkra. (2 éj).

3. NAP: SCHYNIGE PLATTE - INTERLAKEN - BRIENZ

Reggeli után a svájciak kedvelt kiránduló helyét keressük fel. Wilderswilben fogaskerekű nosztalgiavonatra szállunk. Így jutunk fel a Schynige Platte 2.000 m magas fennsíkjára, ahonnan hihetetlen panoráma nyílik a környék tavaira és az Eiger, Mönch, Jungfrau hegyeire. Közép-Svájc leghíre­sebb három hegyének lábainál van a kirándulóvonatunk végállomása, innen tiszta időben csodás fényképek készít­hetők az UNESCO Világörökségeihez tartozó fehér óriásokról. Az állomás közelében lévő botanikus kertben megismerhet­jük az alpesi növényeket és virágokat. Lehetőségünk lesz egy kb. 2 órás hegyi túrázásra is. Az útvonal változatos terepen halad, közben gyönyörködhetünk a 4.000 m-es csúcsokban. Felejthetetlen a tavakkal tarkított csodaszép völgyek látvá­nya is. Túránk után kisvonattal érkezünk vissza Wilderswilbe a kora délutáni órákban, majd buszra szállunk, és a közeli Interlaken városába utazunk. Itt a szabadidő alatt lesz lehető­ség ajándéktárgy és csokoládévásárlásra. Ezután a Brienzi-tó északi partjának idilli falucskáin keresztül érkezünk meg a tópart legfontosabb városába, Brienzbe, mely a svájci fafara­gás központja. Ezért is készültek az itteni faházak különleges díszítéssel. Délután a mesés látványt nyújtó Brünig-hágón át megyünk vissza szálláshelyünkre.

4. NAP: TITLIS - TRÜBSEE - ENGELBERG

A nap nagy részét még Svájcban töltjük. Reggeli után Engelbergbe indulunk. Itt felvonókra szállunk, hogy az Alpok egyik leglátogatottabb csúcsához, a Titlishez feljuthassunk. Először a modern 8 fős, kabinos gondolákkal kezdjük meg emelkedé­sünket. A középállomásnál történő átszállás után az út máso­dik felében a Rotair nagykabinos felvonó szállít bennünket a csúcsra. Ez a világ első és eddig egyetlen forgó lanovkája, amely a közel 5 perces útján 360 fokos körpanorámát bizto­sít, mivel menet közben lassan forog. Így érünk fel 3.020 m magasságba, a Titlis lábaihoz. Lenyűgöző a panoráma az Alpok csúcsaival, völgyeivel, tavaival. Itt számos különlegesség fokozza eddigi élményeinket. Kicsi jégpalotán átsétálva felme­gyünk a kilátóba, majd Európa legmagasabban lévő függőhíd­ján lépkedünk tovább. A 3.041 m magasságban megépített 98 m hosszú fémszerkezetről felejthetetlen látvány nyílik az alatta lévő 500 m-es mélységbe és a környező hegyekre. Akik akarnak, ezután ülőliftekre szállhatnak, melyek a gleccserhez viszik őket, ahol lehet szánkózni is. Itt nyáron is havas terepen sétálhatnak, így fontos a vízálló túracipő. A hegyi élmények után a már ismert különleges körbeforgó lanovkával indu­lunk lefelé, de a kabinos gondolák középső megállójánál pihe­nőt tartunk, hogy egy csodálatos tengerszemnél, a Trübseenél túrázhassunk. Sétálunk a tó partján, 1.800 m magasságban, majd élményekben gazdagon folytatjuk felvonózásunkat az alsó végállomásig. Még mindig 1.000 m-es magasságon töl­tünk egy kis időt Engelberg üdülőfalujában. A település sok szállodával rendelkezik, de a XII. századi bencés kolostora, valamint sajtgyártása is nevezetes. Délután indulunk Ausztria irányába, majd az esti órákban érkezünk tiroli szállásunkra.

5. NAP: REIT IM WINKL - BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak soro­zata teszik látványossá. Ezután a Salzburg, Linz, Bécs útvo­nalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30

x Híres felvonókon Svájcban
Szállás neve: Híres felvonókon Svájcban

Híres felvonókon Svájcban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 49.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora 29.500 Ft/fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium 5.250 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 3.750 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Híres felvonókon Svájcban

Híres felvonókon Svájcban

Svájc, Körutazás Svájcban

Útazonosító: 147861

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Híres felvonókon Svájcban

Híres felvonókon Svájcban

Svájc, Körutazás Svájcban

Útazonosító: 147861

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!