Híres felvonókon Svájcban

Ft-tól/fő 229.000
Időpont: 2023.09.03 - 09.07
Legjobb ár: 229.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.09.03 - 09.07

Tartson velünk a Híres felvonókon Svájcban utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 229.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:166437

Leírás:

?  Lélegzetelállító látvány a Cabrió felvonóról
?  Menet közben 360 fokban körbeforgó kabin
?  Európa legmagasabban lévő függőhídja
?  Vonatozás a híres Jungfraujoch kilátóhoz

"Svájcban nem csak a hegyre történő feljutásra figyeltek az építők, hanem különlegesebbnél különlegesebb módot is választottak a felvonók elkészítésekor. Ezeket is megtapasztalhatják."

Fogas Katalin - Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED /PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - KITZBÜHEL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után hegyes­halmi határátlépés után nyugati irányába utazunk. Tirolban tartunk egy hosszabb pihenőt, ahol Kitzbühelt nézzük meg. Az egykori bányászváros mára az egyik legismertebb téli sport­centruma Ausztriának, de sok történelmi és művészettörténeti érdekességgel is büszkélkedik. Három értékes temploma mel­lett a régi városrészt késő gótikus, reneszánsz és barokk stílusú épületek sorozata teszi rendkívül hangulatossá. Innen szállá­sunkra megyünk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

2. NAP: SCHWYZ - STANSERHORN - STANS

Reggeli után indulunk Svájcba. Először a szövetségi állam név­adóját keressük fel. A kantoni székhely, Schwyz, fontos szere­pet tölt be a svájci történelemben és kultúrában, mert nemcsak nevét, hanem zászlaját is adta Svájcnak. Sétát teszünk a XVII. és XVIII. századi épületek által övezett óvárosban. A főtéren lévő városháza homlokzatát festett csatajelenet díszíti. A közelben lévő Betlehem-ház mely a XIII. század óta lakóház és az egyik legré­gebbi faház Európában. A középkor hangulatát idéző város megte­kintése után tovább buszozunk, hogy a természet szépségeiben is gyönyörködhessünk. Technikai bravúr az a felvonó, amivel 1.900 m magasra jutunk fel, ez a híres Stanserhorn. De először egy nosz­talgia felvonóra ülünk fel, majd erről a világon egyedülálló Cabrio felvonóra szállunk át, mely az egyetlen nyitott tetejű, emeletes fel­vonó a világon. Így zavartalanul gyönyörködhetünk a hegyek nyúj­totta panorámában. Lélegzetelállító élmény közvetlen kapcsolatba kerülni az alpesi tájjal. Fentről fantasztikus látvány tárul elénk az Alpok csúcsaira, tavaira. Kb. 1 órás túrázásra is lesz lehetőségünk a kilátó közelében. Felvonókkal jövünk vissza Stans városába. Ezután folytatjuk utunkat Közép-Svájcban lévő szállásunkra. (2 éj).

3. NAP: JUNGFRAUJOCH - BRIENZ

Reggeli után lánynézőbe megyünk; irány a ,,Fiatalasszony - a Jungfrau". Ezt az UNESCO 2001-ben felvette a Világörökségek Listájára. Lauterbrunnenig busszal, onnan vonattal utazunk (átszállással) a közel 3.450 méter magas Jungfraujochra, amely kontinensük legmagasabban lévő vasútállomása a hegy bel­sejében és turisztikai látványosság is. A kilátó a Jungfrau és a Mönch közötti ,,nyergen" található. Ezek a hegyek 4.000 m felet­tiek. Itt a jégpalotát és a Szfinx kilátót nézzük meg, melyekhez liftekkel és mozgólépcsőkkel jutunk el. A kilátóról rátekintünk kontinensünk legnagyobb gleccserére, az Aletsch-gleccserre. Ezt követően a szabadban akár hógolyózhatunk is (meleg öltö­zet szükséges). Reméljük, az időjárás lehetővé teszi, hogy a teraszokról láthassuk Közép-Svájc több tucat hófödte csú­csát. Fogaskerekűvel jövünk vissza is buszunkhoz, és haladunk tovább. A Brienzi-tó északi partjának idilli falucskáin keresz­tül érkezünk meg a tópart legfontosabb városába, Brienzbe, melynek különlegességét az adja, hogy a svájci fafaragás köz­pontja. Ezért is készültek az itteni faházak különleges díszítés­sel. Programunk után a mesés látványt nyújtó Brünig-hágón át megyünk vissza szálláshelyünkre.

4. NAP: TITLIS - TRÜBSEE - ENGELBERG

A nap nagy részét még Svájcban töltjük. Reggeli után Engelbergbe indulunk. Itt felvonókra szállunk, hogy az Alpok egyik leglátogatottabb csúcsához, a Titlishez feljuthassunk. Először a modern 8 fős, kabinos gondolákkal kezdjük meg emel­kedésünket. A középállomásnál történő átszállás után az út második felében a Rotair nagykabinos felvonó szállít bennün­ket a csúcsra. Ez a világ első és eddig egyetlen forgó lanovkája, amely a közel 5 perces útján 360 fokos körpanorámát biztosít, mivel menet közben lassan forog. Így érünk fel 3.020 m magas­ságba, a Titlis lábaihoz. Lenyűgöző a panoráma az Alpok csú­csaival, völgyeivel, tavaival. Itt számos különlegesség fokozza eddigi élményeinket. A kicsi jégpalotán átsétálva felmegyünk a kilátóba, majd Európa legmagasabban lévő függőhídján lépkedünk tovább. A 3.041 m magasságban megépített 98 m hosszú fémszerkezetről felejthetetlen látvány nyílik az alattunk lévő 500 m-es mélységbe és a környező hegyekre. Akik akar­nak, ezután ülőliftekre szállhatnak, melyek a gleccserhez viszik őket, ahol lehet szánkózni is. Itt nyáron is havas terepen sétál­hatnak, így fontos a vízálló túracipő. A hegyi élmények után a már ismert különleges körbeforgó lanovkával indulunk lefelé, de a kabinos gondolák középső megállójánál pihenőt tartunk, hogy egy csodálatos tengerszemnél, a Trübseenél túrázhassunk. Sétálunk a tó partján, 1.800 m magasságban, majd élmények­ben gazdagon folytatjuk felvonózásunkat az alsó végállomá­sig. Még mindig 1.000 m-es magasságon töltünk egy kis időt Engelberg üdülőfalujában. A település sok szállodával rendel­kezik, de a XII. századi bencés kolostora, valamint sajtgyártása is nevezetes. Délután indulunk Ausztria irányába, majd az esti órákban érkezünk tiroli szállásunkra.

5. NAP: REIT IM WINKL - BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak soro­zata teszik látványossá. Ezután Salzburg, Linz, Bécs útvona-lon hegyeshalmi határátlépéssel várhatóan 21 órára érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Híres felvonókon Svájcban
Szállás neve: Híres felvonókon Svájcban

Híres felvonókon Svájcban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 82.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora (4 alkalom) 42.000 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 11.900 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 6.000 Ft/fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 4.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Híres felvonókon Svájcban

Híres felvonókon Svájcban

Svájc, Körutazás Svájcban

Útazonosító: 166437

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Híres felvonókon Svájcban

Híres felvonókon Svájcban

Svájc, Körutazás Svájcban

Útazonosító: 166437

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!