II. Lajos mesés kastélyai

Ft-tól/fő 126.000
Időpont: 2021.07.10 - 07.14
Legjobb ár: 126.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.07.10 - 07.14

Tartson velünk a II. Lajos mesés kastélyai utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 126.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:153525

Leírás:

?            Királyi pompában tündöklő kastélyok felfedezése
?            Mesés kilátások a hegytetőkre épült várakból
?            Innsbruck városának megtekintése
?            Festett falu házak több német városban

A mesekirály mesekastélya meseszép helyen, a Bajor-Alpok lábánál mindig elkápráztat. Hatása alá kerülök, beteljesült földi léte örök rejtély marad...
Vendégh Edit - 32 éve idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - DÜRNSTEIN - HAJÓZÁS

Reggeli indulás, majd hegyeshalmi határátlépés után érke­zünk Ausztriába. Rövid buszozással érjük el Dürnsteint, ahol Oroszlánszívű Richárd is raboskodott. A Duna partjára épült vár­fallal körülvett városkában olyan az érzésünk, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, beté­rünk néhány üzletecskébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekintsék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Alsó-Ausztria egyik szép barokk épületegyüt­tese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk a Dunának legszebb szakaszán, az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világ­örökségek közé, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Melkben szállunk ki a hajóból, autóbuszunk itt már vár bennünket. (Áprilisi csoportunknál amennyiben még nem közlekedik a hajó, akkor a folyó mentén autóbusszal megyünk Melkbe.) Salzburg tartományban lévő szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: WERFEN (SASFÉSZEK) - HELLBRUNN - CHIEMSEE

Reggeli után elmegyünk megtekinteni egy látványos vízesést Gollingnál. Erdei úton tudjuk megközelíteni a zuhatagot. Itt aki akar, lépcsőkön a vízesés mentén feljebb gyalogolhat, hogy gyönyörködjön a zuhatag felső szakaszában is. Programunk után továbbindulunk és felkeressük a werfeni várat, a Hohenwerfent. A vár építése a XI. században kezdődött. Az évszázadok során folyamatosan szépítették, bővítették. A vár termei, és az azok­ban lévő kiállítás is megtekinthető, emellett a mesés kilátásban is gyönyörködhetünk a várfokról. (A berchesgardeni Sasfészket 2020 tavaszán átalakítás miatt lezárták. Ha a csoport indulásáig a felújítást befejezik, és a kilátópont látogatható, akkor a werfeni vár helyett a hitleri Sasfészket tekinti meg a csoport.) Leérkezve a várból, folytatjuk utunkat észak felé. Úticélunk a Salzburg mellett található hellbrunni kastély parkja. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Markus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a barokk stílusú nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően a ,,Bajor-tengerhez" (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően, az Urak-szigetén, a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos - Versailles mintájára épült - barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastély­ban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gaz­dag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koroná­zási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkat szállásunkra (3 éj).

3. NAP: OBERAMMERGAU - LINDERHOF - GARMISCH-PARTENKIRCHEN - INNSBRUCK

Reggeli indulás után Oberammergauban állunk meg, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képeskönyv, festett falu házak sora követi egymást. Sétánkat követően a Linderhof kastélyhoz utazunk. Ez a vadregényes környezetben található II. Lajos iránymutatásai alapján készült barokk-rokokó kas­tély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A külön­leges termek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A szép kastély után Garmisch-Partenkirchenbe megyünk. Séta a téli sportok német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. A leglát­ványosabb a Ludwigstraße (Lajos utca), amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló- és bevásárlóutca egyben. Igényes üzletek szí­nes és festett falu házak, tipikus alpesi vendéglők sora található itt. Programunk után továbbutazunk Innsbruckba, ahol a város nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlé­kekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stílusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2657 aranyozott sár­garéz lemezekkel borított Arany tetős ház, a Goldenes Dachl. A XV. században - I. Miksa császár uralkodása alatt - készült az erkély, hogy feleségével onnan csodálhassák a központban zajló eseményeket. Ennek közelében található a Hofkirche, I. Miksa császár tiszteletére épült templom. A császár sírja ugyan meg­található itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban vannak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokonokat ábrázol. További látványosságok, a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Innsbruck városnézés után visszautazunk szállásunkra.

4. NAP: HOHENSCHWANGAU - NEUSCHWANSTEIN - WIESKIRCHE

Reggeli után II. Lajos két mesés kastélya felé vesszük az irányt. A Hohenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építtette, nyári laknak. Ennek a kastélynak megtekintése után megyünk a másik lenyűgöző építményhez, a Neuschwanstein-várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. Délután utazunk tovább, egy világörökségi helyszínre. A Wieskirche zarándok temploma az 1700-as évek közepén épült rokokó stílusban. Évente több mint 1 millió ember keresi fel, hogy megcsodálja a fantasztikus szószéket a díszes szentélyt és a különleges fres­kókat. A templom méltán került fel az UNESCO Világörökségi Listájára. Programunk után utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: LAXENBURG - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Mária Terézia korá­ban kezdték a park látványos kialakítását. Sissi és Ferenc József itt töltötte mézesheteit. A szépen gondozott parkon keresz­tül megyünk a kastélyhoz. A Franzensburg vár belső kialakítása nagyon elegáns. A 24 teremben impozáns bútorok, stukkódíszítések nyerik el csodálatunkat. Van terem, melynek magyar vonatkozásáról idegenvezetőnk fog beszélni. Ezeket a szobákat megtekintve megállapítjuk, hogy nem véletlenül tartják ezt az egyik legszebb Habsburg kastélynak. Ezt követően rövid pihe­nőkkel és hegyeshalmi határátlépéssel, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6.:45
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x II. Lajos mesés kastélyai
Szállás neve: II. Lajos mesés kastélyai

II. Lajos mesés kastélyai utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 26.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora 27.000 Ft/fő
  3. Hohenschwangau és Neuschwanstein belépőt kérek- 29EUR 0 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium 5.500 Ft/fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 3.500 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
II. Lajos mesés kastélyai

II. Lajos mesés kastélyai

Németország, Körutazás Németországban

Útazonosító: 153525

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
II. Lajos mesés kastélyai

II. Lajos mesés kastélyai

Németország, Körutazás Németországban

Útazonosító: 153525

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!