Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Ft-tól/fő 699.990
Időpont: 2024.10.18 - 10.25
Legjobb ár: 699.990 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.10.18 - 10.25
További árak és időpontok

Tartson velünk a „Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai” utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 699.990 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:183451

Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

1. NAP: ,,A HÉT DOMBON ELTERÜLŐ FEHÉR VÁROS"
Budapest - Amman
Kora reggeli órákban elutazunk menetrend szerinti járattal Budapestről Ammanba, délelőtti megérkezésünk után egyből belevetjük magunkat Jordánia fővárosának látnivalóiba és forgatagába. Buszunkkal áthaladunk a modern nyugati városrészen, rövid fényképező megállót teszünk a kék mozaik kupolás Abdullah király mecsetnél és Jordánia parlamentjénél. Ezt követően gyalog bejárjuk Amman történelmi fellegvárát, a Citadellát, ahonnan megcsodáljuk a város panorámáját, és betekintést nyerünk több ezer éves történetébe. Programunk végeztével elfoglaljuk ammani szállásunkat. Szállás Ammanban.

2. NAP: ,,A SZENTFÖLD JORDÁNON TÚLI OLDALA ÉS A REJTETT KANYON FELFEDEZÉSE"
Nébó-hegy - Madaba - Wadi bin-Hammad kanyon - Kis Petra
Reggeli után kijelentkezünk ammani hotelünkből, és utunk bibliai tájakra vezet. Első állomásunk az a hely lesz, amely az Ószövetség szerint Mózesnek az utolsó volt: a Nébó-hegy. Állítólag itt halt meg a próféta, és a közelben is temették el. Ahogy egykor Mózes, úgy mi magunk is letekintünk az Ígéret Földjének panorámájára, valamit megtekintjük az emlékére emelt, mozaikokkal díszített templomot. Ezután Madaba felé haladunk tovább, és először egy mozaik műhelyet keresünk fel, ahol elmélyülünk a mozaikkészítés évszázados praktikáiba. Madaba méltán kapta a ,,mozaikok városa" elnevezést már a bizánci korban. Emellett pedig a legnagyobb arányban keresztények lakta város Jordániában, és mint ilyen, az országban jelenlévő vallási béke egyik jelképének is tekinthető. A város hangulatos utcácskáin sétálva jutunk el a görög-ortodox Szent György templomba, melynek padlózatán a világhírű, 6. századból fennmaradt, Szentföldet ábrázoló mozaiktérkép maradványait tekintjük meg. Délután a híres Királyok útján haladunk buszunkkal, útközben átszelve a Mujib vadregényes völgyét. Programunk igazi különlegességeként felfedezzük Jordánia egyik legszebb, egyben legrejtettebb kanyonját: a Wadi bin-Hammad szurdokában hol bokáig, hol térdig érő kristálytiszta vizű patakban sétálunk, pálmafák, vízesések és színes sziklafalak által övezve - akár egy trópusi oázis a sivatag hegyei között! A kora esti órákban megérkezünk Kis-Petrába, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Itt, a homokkő sziklák között található az a hangulatos beduin tábor, ahol a következő két éjszakára megszállunk, az estéinket közös vacsorával, és a tábortűz körül töltjük el. Szállás Kis-Petrában, Beduin táborban.

3. NAP: ,,PETRA, A RÓZSAPIROS SZIKLAVÁROS"
Petra túra első nap
Petra meglátogatása minden jordániai utazás vitathatatlan fénypontja! A titokzatos nabateus nép mintegy kétezer esztendeje a homokkő hegyoldalakba faragta monumentális fővárosát, amely az évszázadok során csaknem teljesen feledésbe merült és elveszett, hogy aztán kalandos körülmények között újra felfedezzék a 19. század elején, mára pedig a világ hét csodájának egyikeként tarthassuk számon. Csoportunkkal két napot szentelünk az egykori elveszett város, és letűnt civilizációjának felfedezésére. Reggeli után elindulunk a város fő útvonalán, áthaladva a Szik hasadékán, megcsodálva Petra jelképét, a Kincstár hellenisztikus homlokzatát. Ezt követően túránk rendhagyó fordulatot vesz, a fő csapásirányt magunk mögött hagyva felkapaszkodunk Petra legszentebb csúcsára, a Magasáldozati-hegyre, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik Petra központi részére és a környező hegyekre. A hegyről egy elhagyatott völgybe ereszkedünk le, ahol a legszebb és legkülönlegesebb nabateus sírok bújnak meg. Útközben pihenőt tartunk, hogy elfogyasszuk piknik jellegű, könnyű ebédünket. Délután egy 800 lépcsős vadregényes ösvényen érünk fel a Kolostor monumentális épületéhez, amely a Kincstár mellett Petra második legfőbb csodája. A Kolostortól Petrát a gyönyörű panorámával szolgáló ,,hátsó úton" hagyjuk el a nap végén, hogy aztán vissza jussunk táborunkba, kipihenve a nap fáradalmait és rápihenve a következőre. Szállás Kis-Petrában, Beduin táborban.

4. NAP: ,,A NABATEUSOK  ÚTJAIN JÁRVA"
Petra túra második nap - Wadi Rum
Kora reggel magunk mögött hagyjuk táborunkat és visszatérünk Petrába, ezúttal egy másik úton, a Kis-Szik szűk kanyonján keresztül haladva, majd felsétálunk a Khubtah hegy sziklaperemére, ahonnan fentről is megcsodálhatjuk a Kincstárat, melyet épp ekkor borítanak majd fényárba a reggeli nap sugarai. Ezt követően felfedezzük a híres Királysírokat, a sziklaoldalba vájt Színházat, és Petra egykori templomait, valamint főutcáját. Útközben pihenőt tartunk, hogy elfogyasszuk piknik jellegű, könnyű ebédünket. Túránk végeztével elutazunk a Wadi Rum sivatagba buszunkkal, majd megérkezünk beduin táborunkba az esti órákban. Itt fogjuk elfogyasztani tradicionális beduin vacsoránkat, végül elalvás előtt gyönyörködünk az éjszakai égbolt csillag milliárdjaiban. Szállás Wadi Rumban, Beduin táborban.

5. NAP: ,,ARÁBIAI LAWRENCE NYOMDOKAIN"
Wadi Rum dzsip túra - Akaba - Fakultatív hajókirándulás a Vörös-tengeren
Kora reggel megtekinthetjük a napfelkeltét a sivatagban, majd reggeli után 4 órás dzsip túra keretében fedezzük fel a Wadi Rum ámulatba ejtő vidékét, számos hollywoodi sikerfilm forgatási helyszínét (Star Wars, Dűne filmek), melynek vörös homokdűnéi és égbe magasodó homokkő hegyei között haladva. A túra során lehetőség kínálkozik utazni a sivatag hajóin, a tevéken, hatalmas homokdűnét megmászni és olyan természeti látnivalókat megcsodálni, mint például egy különleges sziklahíd. Megismerjük a sivatag legendás alakjának, Arábiai Lawrence és az arab függetlenségi háború történetét, amelynek legfontosabb eseményei éppen a Wadi Rum sivataghoz és ezt követő úti célunkhoz, Akaba városához kötődnek. Kora délután megérkezünk Jordánia egyetlen tengerparti üdülővárosába, a Vörös-tenger mentén fekvő Akabába! Érkezésünk után egyből lehetőség nyílik hajóra szállni fakultatív program keretében, ahol úszhatunk a tenger hűsítő vizében, vagy sznorkelezéssel (felszíni búvárkodás szemüveggel és pipával - ezeket a résztvevőknek a hajón biztosítják) megismerhetjük a színpompás hal - és korallvilágot. (A programra jelentkezni a helyszínen lehetséges túravezetőnknél, ára 50 USD/fő.). Este, vacsora után közös sétát teszünk az akabai bazársoron, ahol belemerülünk az arab vásárlási szokások, az alkudozás fortélyaiba, beszédbe elegyedünk a helyi árusokkal, akik a magyar utazókat különösen nagy szeretettel fogadják! Szállás Akabában.

6. NAP: ,,KANYONTÚRA ÉS LEBEGÉS FÖLDÜNK LEGMÉLYEBB SZÁRAZFÖLDI VIDÉKÉN"
Wadi Numeira - Holt-tenger 
Reggeli után magunk mögött hagyjuk Akabát és elindulunk a Holt-tenger irányába a Wadi Arava száraz sivatagos mély völgyén keresztül. Útközben megállunk és túrázunk Jordánia egyik kevesebbet látogatott kanyonjában. Wadi Numeira látványosságát a gyönyörű homokkő formációkkal és színes sziklákkal övezett falai mellett egy, a sziklák közé igen látványosan beékelődött kőtömb adja. Itt is, hasonlóan korábbi kanyontúránkhoz egy, a hegyekben áradó patakban fogunk haladni utunk során. Délután megérkezünk Földünk legmélyebb szárazföldi részére, mintegy 420 méterrel a tengerszint alá, a Holt-tengerhez. Elfoglaljuk közvetlen tengerparti szállásunkat, hogy aztán egész délután élvezhessük a lebegés élményét a világ legsósabb tengerében, melyben elsüllyedni lehetetlen, és melynek vize és iszapja egyaránt jótékony, valósággal fiatalító hatású a bőrünknek. A holt-tengeri fürdőzés regenerálja testünket-lelkünket, egyben kellemes és pihentető időtöltés lesz ez jordániai kalandjaink végéhez közeledve. Szállás a Holt-tengernél.

7. NAP: ,,A RÓMAI BIRODALOM KÖZEL-KELETI GYÖNGYSZEME"
Holt-tenger - Jerash - Amman
Reggeli után újabb lehetőségünk nyílik élvezni a Holt-tenger áldásos hatásait, majd délben kijelentkezünk szállásunkról. Jerash felé vesszük az irányt, amely a régen oly hatalmas Római Birodalom valóságos ékköve,  az egyik legszebb, legteljesebb állapotban fennmaradt ókori római város a Közel-Keleten. Sétánk során megtekintjük a romváros egykori színházait, tereit, oszlopsoros útjait és monumentális templomait. Programunk végeztével utolsó esténket újra ammani szállásunkon töltjük el. Szállás Ammanban.

8. NAP: ,,BÚCSÚ A HASEMITA KIRÁLYSÁGTÓL"
Reggelit követően irány a repülőtér, búcsút intünk a mesés Jordániának és reményeink szerint életre szóló élményekkel felvértezve hazautazunk menetrend szerinti járattal Budapestre.Jordánia kalandtúra programunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik:
- az ország kulturális műemlékei és nevezetességei mellett páratlan természeti szépségeit is szeretnék megismerni
- szeretnek túrázni, és egy átlagos fittséggel rendelkeznek hosszabb sétatávok megtételéhez - helyenként némi emelkedővel és lépcsőzéssel megspékelve
- rendhagyó, autentikus szállás élményeket is keresnek, ahol ötcsillagos helyett ,,milliárd csillagos" hotelben hajtanák álomra fejüket: sivatagi táborokban az éjszakai égbolt csillagaiban gyönyörködve
- képesek elvarázsolódni akár egy különlegesen szép naplemente vagy napfelkelte látványától is
- utóbbi nemes cél, vagy a napi program érdekében nem riadnak vissza korai keléstől egy-egy reggelen
- egy természeti-történelmi-spirituális szellemiségű programra vágynak
- kifejezetten igénylik, hogy a hét során színes és sokrétű ismereteket kapjanak az ország történelméről, kultúrájáról és megannyi érdekességéről.

 

Idegenvezetőnk: Arany Tamás
Ahlan wa sahlan! Azaz, légy üdvözölve - ahogy azt Jordániában mondják.
Az én személyes történetem Jordániával immáron 20 éves múltra nyúlik vissza, amelyet azóta második otthonomként szeretek és tisztelek. Elsőre megérintett és magával ragadott az ország békéje, a sivatagi tájak csendje, rég letűnt korok emléke, és mai lakóinak páratlan vendégszeretete, kedvessége. Ez a szerelem töretlen volt akkor is, amikor évekig éltem telepített túravezetőként az országban, és különösen az napjainkban, amikor rendszeresen visszajárok egy-egy hétre csoportjaimmal. Minden egyes alkalommal azon kapom magam, hogy ugyanazzal átszellemüléssel és gyermeki lelkesedéssel mesélek a sivatagi királyság valamennyi történelmi és természeti nevezetességéről, gazdag múltjáról és büszke, kihívásokkal teli jelenéről, mintha csak tegnap kezdtem volna meg itt utamat. Szeretek hidat képezni múlt és jelen, kultúrák és vallások, valamint emberek között, és rávilágítani Jordánia talán legfontosabb üzenetére: külső és belső békénk mindenkori megtalálására.
Kalandtúránk célja nem is lehet más, mint hogy annak végére Kedves Utasainkból is Jordánia-rajongókat varázsoljunk!

 

Fontos tudnivalók, túra általános jellemzői:
- Programunk műfaja kalandtúra. Ez egyes nevezetességeknél könnyebb sétákat, aktív túranapokon (2-4. nap) gyalogosan napi 10-18 kilométeres távok megtételét jelenti, 200-400 méter szintkülönbségekkel le és fel. Sziklás, homokos ösvényeken, kőbe vájt vagy épített lépcsőkön, kanyontúrákon pedig bokáig, térdig, derékig érő vízben is haladunk.
- Célunk, hogy a program valamennyi tervezett túráját a csoport minden tagjával közösen teljesítsük, tapasztalatunk ennek igényét és megvalósíthatóságát mutatja. Ugyanakkor egyes szakaszokon van lehetőség könnyített utakat is választani: a petrai túra napokon a Magasáldozati és a Khubtah hegyekre való felkapaszkodás igény szerint kihagyható), ha van olyan, aki lépcsőzésből, felfelé kapaszkodásból, lefelé ereszkedésből kevesebbet vállalna.
- Kanyontúrák: Wadi bin-Hammad és a Wadi Numeira kanyon is viszonylag könnyű, kb. 5-6 km hosszú túrákkal járhatóak be. Mindkét helyszín különlegessége, hogy több szakaszon is patakban haladunk folyami kavicsos, köves talajon. A víz bokáig, térdig, néhol derékig ér, enyhe és közepes sodrású, és kellemes hőmérsékletű. Vizi cipő, vízi túrára alkalmas ruházat ajánlott.
- Petrai túrák: az ősi nabateus főváros amellett, hogy világcsoda, történelmi emlékhely és régészeti park, kiváló túraterep, ahol a látnivalókhoz számos kiépített ösvény vezet. A fő útvonalak köves, kavicsos, homokos utak, míg a hegyekre épített, faragott és természetes sziklákból álló lépcsők vezetnek fel. Az általunk meglátogatott csúcsokra 600-800 lépcsős ösvények vezetnek fel, kb. 40-50 perces emelkedőkkel teljesíthetőek.
- FIGYELEM! Jordániai partner irodánk és túravezetőnk fenntartják a jogot, hogy a programtól a helyszíni viszonyok és körülmények függvényében eltérjenek! Az ilyen esetekről, annak okáról és lehetséges alternatívákról természetesen minden esetben tájékoztatják csoportunkat.

 

Információk a szálláshelyekről:
- Amman: 4* belvárosi szálloda, Mena Tyché vagy hasonló
- Kis-Petra Beduin tábor: Seven Wonders Bedouin Camp vagy hasonló. A táborban elhelyezés privát sátrakban (pontosabban sátrakra hajazó kis mobil házakban). Saját WC és zuhanyzó itt nem tartozik a sátrakhoz, önálló épületben, külön férfi és női helységekben találhatóak.
- Wadi Rum Beduin tábor: Rum Magic Luxury Camp vagy hasonló. Táborhelytől függően itt a privát sátrakhoz önálló WC és zuhanyzó tartozhat.
- Általánosságban valamennyi szálláshelyünk közül Utasaink a sivatagi tábori szállásokon számolnak be a legpihentetőbb alvásokról, legkényelmesebb matracokról és legélménydúsabb tartózkodásról.
- Akaba: 4* városi szálloda, La Costa hotel vagy hasonló.
- Holt-tenger: 4* közvetlen tengerparti fekvésű, privát strandszakasszal rendelkező hotel a Holt-tengernél, Grand East Resort vagy hasonló.
- FIGYELEM! Az itt feltüntetett szálláshely nevek tájékoztató jellegűek. Az utazási iroda, valamint jordániai partnere fenntartja a jogot a szálláshely megváltoztatására azonos minőségű kategórián belül.

 

Étkezések, italfogyasztás:

 • Reggeli és vacsora: a hét során valamennyi szálláshelyünkön végig félpanziós ellátásra szól a foglalásunk
 • Reggeli mellé mindenhol jár kávé, tea, gyümölcslé, víz
 • Vacsora mellé az italfogyasztás külön térítés ellenében elérhető
 • Ebéd: az aktív túrázással töltött napokon (2-4. nap), ahol napközbeni étkezési helyszín nem elérhető, a program ára tartalmaz egy könnyű, piknik jellegű ebédet, amit a túra egy-egy árnyékos, kellemes helyszínén fogyasztunk el.
 • Ivóvíz: csapvíz sehol sem iható Jordániában, szénsavmentes ásványvíz vásárlása mindenhol elérhető
 • Alkohol: iszlám ország lévén alkohol nem mindenhol érhető el egyenlő mértékben. Szálláshelyeink többségén vacsora mellé, vagy modernebb, turisták által sűrűn látogatott helyeken külön erre szakosodott üzletei kínálnak alkoholos italokat.
 • Ételek higiéniája: Jordániában arab országok viszonylatában ritkán fordulnak elő komolyabb gyomor-és bélpanaszok étkezés következtében. Jól bevált gyógyszereink mellett a magunkkal hozott, jóféle házpálinka segíthet emésztőrendszerünk akklimatizálásában

 

Amire szükségünk lesz:

 • Kényelmes, bejáratott, zárt túracipő a túrákra, túraszandál a könnyebb sétákra
 • Túra ruházat, térdnadrág, vékony hosszúnadrág (esetleg lecipzározható szárú nadrág)
 • Sapka, kalap vagy kendő (UV szűrő anyagú ajánlott)
 • Vízi cipő és könnyed, gyorsan száradó túra ruházat, esetleg egy törölköző ajánlott a kanyontúrára
 • Saját vizes kulacsok fokozott hidegen tartó képességgel ajánlottak
 • Elemlámpa a tábori éjszakákra
 • Fürdőruha a vörös-tengeri és holt-tengeri fürdőzéshez
 • Nyitottság és jókedv

 

Helyszínen fizetendő kötelező és fakultatív költségek

 • Belépők kötelező díja egy összegben az egész heti programunk helyszíneire: 115 USD / fő
 • Kötelezően fizetendő borravalók a helyi idegenvezetőnek és sofőröknek a teljes programra egy összegben: 45 USD / fő
 • Fakultatív hajókirándulás a Vörös-tengeren: 50 USD / fő

 

Tervezett menetrend:

Budapest - Amman     05:00 - 09:30
Amman - Budapest     10:05 - 13:05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés: A szállásokra vonatkozó részletes információkat a programleírásban találja!

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

x Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Ryanair - 20 kg-os feladható poggyász 55.000 Ft/fő
 2. Ryanair - Elsőbbségi beszállás 40.000 Ft/fő
 3. Ryanair - Fix ülőhely a repülőn 7.500 Ft/fő
 4. Útlemondási biztosítás
 5. Vízum és ügyintézési költség 19.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia, Amman

Útazonosító: 183451

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia, Amman

Útazonosító: 183451

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!