Svájc: Eiger, a Mönch és a Jungfrau izgalmas téli kikapcsolódást ígérnek

A Jungfrau sírégió Eiger, Mönch és Jungfrau hegycsúcsai sokat ígérő és változatos programkínálattal várják a tél szerelmeseit. A több mint 200 kilométer sípályát, közel 100 kilométer kijelölt és karbantartott hegyi túraútvonalat és mintegy 50 kilométer szánkópályát magába foglaló síterep a téli sportok eldorádóját kínálja az ide érkezőknek.

A Grindelwald-First síterep a snowboardosoknak kialakított, egyedi mutatványokra alkalmas Oberjoch és Bärgelegg terrainparkokkal, napos sípályákkal, hegyi éttermekkel és kiterjedt turistaútvonalakkal rendelkezik. Itt található a világ leghosszabb szánkópályája (Faulhorn és Grindelwald között), továbbá egyedülálló élményt ígér a valódi adrenalin-fröccsöt jelentő First-Flieger, amellyel az izgalomra vágyók kötélre függesztve akár 85 km/órás sebességgel is suhanhatnak a hegygerinc felett.

A Kleine Scheidegg-Männlichen síterep büszkeségei a sívilágkupát is rendező Lauberhorn körüli világhírű pályák, a legmodernebb felvonók és az UNESCO-világörökség részét képező „Top of Europe“, azaz a Jungfraujoch hegycsúcs.

A térség számos programot kínál a sípályákon kívül is. A közkedvelt rendezvények közé tartozik a világhírű, nemzetközi Laubernhornrennen síverseny, amelynek megrendezésére Wengenben kerül sor 2014. január 17. és 19. között, valamint a 17. SnowpenAir-Konzert, amely 2014. április 5-én Kleine Scheidegg hágónál kínál kellemes szórakozást a vendégeknek.

Új HD webkamerák

A Kleine Scheidegg hágónál a Lauberhornon, valamint a Grindelwald-First és a Männlichen síterpeken elhelyezett új HD webkamerák a csodálatos látvány mellett tájékoztatást nyújtanak az aktuális időjárásról is. Az „élő adások” megtekinthetők a jungfrau.ch/webcams weboldalon.

Nagy beruházások

Az elmúlt öt évben közel 60 millió svájci frank értékben történtek beruházások a térségben a sífelvonók és a hóágyúk modernizálása érdekében. Vendégeink tehát új és kényelmes liftekkel juthatnak fel a hegycsúcsokra, hogy onnan a modern hóágyúknak köszönhetően tökéletesen hóbiztos sípályákon suhanhassanak le a völgybe.

A gyerekek szombaton ingyen síelhetnek

Szombati akció: egy felnőtt napijeggyel két gyermek ingyen síelhet. Az Intersport síkölcsönzőnél bérelt prémium síléc vagy snowboard mellé pedig két gyermekfelszerelés szintén ingyen bérelhető.

Deep Purple a SnowpenAir 2014 koncerten

2014. április 5-én a Deep Purple angol rockzenekar és Gölä, a „sviccer düccs”-rocker ad koncertet a Kleine Scheidegg hágónál. A koncertsorozat rangját igazolja korábbi fellépőinek alábbi, korántsem teljes névsora: Joe Cocker, Amy Macdonald, James Blunt, Bryan Adams, a OneRepublic és a Roxette. A Deep Purple 2014. április 5-én pedig immár második alkalommal lép fel a 2000 méter tengerszint feletti magasságban felállított színpadon.

Bővebb információ: www.jungfrau.ch

Válogasson svájci síajánlataink között!

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!