Svájc: Davos Klosters - ahol a hagyomány és a modernitás karöltve járnak

Davos Klosters - a svájci télisportkultúra egyik bölcsője - folyamatosan fejlődött, fejlődik és korszerűbb, mint valaha. Az idei tél újdonsága, hogy a szállodák „hegyi vezetői” ingyen kísérik fel vendégeiket a pályákra, hogy megmutassák nekik a többnyire csak a helyiek által ismert érdekességeket. Ráadásul karácsonyig a síbérletet ajándékba kapják a szállóvendégek.

149 évvel ezelőtt érkeztek az első téli vendégek Davosba, őket hamarosan követték az első telemark síelők, majd megalakult a Davosi Síklub és beindultak az első bobversenyek is. A Davos Klosters-iek számára rendkívül fontosak a hagyományok. A komoly történelmi múlttal rendelkező üdülőhely mégis 21. századibb, mint valaha: 2013-ban nyitja meg kapuit az egyedi megjelenésének köszönhetően minden bizonnyal hamarosan Davos új jelképévé váló Hotel InterContinental. Emellett a helyi szállodák és felvonó-üzemeltetők is különböző infrastrukturális beruházásokat hajtottak végre az utóbbi időkben.

A Davos Klosters Inside elnevezésű új szolgáltatás keretében a helyismerettel rendelkező „bennfentesek“ felkísérik szállóvendégeiket a hegyekre, és személyesen mutatják be nekik a környék érdekességeit. A hegyvidék és a síterep általános bemutatása mellett a vendégek speciális tippeket és ötletek kapnak arra vonatkozólag, melyek a legjobb pályák és a legszebb kilátást nyújtó hegyi éttermek. A davosiak idén is különleges ajánlattal kezdik a szezont: a szállóvendégek a szállás mellé ingyen síbérletet kapnak a Davos Klosters-i felvonókra. Az akció 2013. december 22-ig tart, és elegendő hozzá, szállást foglalni az akcióban részt vevő davosi vagy klostersi szállodák, illetve apartmanokat értékesítő közvetítők egyikénél, akik minden itt töltött éjszaka mellé síbérletet ajándékoznak vendégeiknek. Davos Klosters híres a nagy hagyománnyal rendelkező rendezvényeiről is. A nemzetközi jégkorongtorna, a Spengler-kupa idén december 26. és 31. között immár 87. alkalommal kerül megrendezésre. A hazai HC Davos mellett további 5 csapat indul a rangos kupáért folyó versengésben.

Svájc legrégibb síversenye a Parsenn Derby, amelynek megrendezésére 2014 márciusában 80. alkalommal kerül sor. A legenda szerint 1897 márciusában három helyi csúszott le elsőként sítalpakon a Parsennfurkáról Klostersbe. Számos „őrült” követőjük akadt, és 1924. március 13-án megrendezték az első futamot. Az eltelt évek fejlesztéseinek eredményeként napjainkban természetesen már sokkal könnyebb feljutni a Parsenn síterepre, és sokkal gyorsabban is le lehet siklani a pályákon, mint annak idején a verseny kezdeményezői tehették.

Bővebb információ: www.davos.ch

Válogasson kedvező svájci síajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!