Svájc: Davos Klosters - ahol a hagyomány és a modernitás karöltve járnak

Davos Klosters - a svájci télisportkultúra egyik bölcsője - folyamatosan fejlődött, fejlődik és korszerűbb, mint valaha. Az idei tél újdonsága, hogy a szállodák „hegyi vezetői” ingyen kísérik fel vendégeiket a pályákra, hogy megmutassák nekik a többnyire csak a helyiek által ismert érdekességeket. Ráadásul karácsonyig a síbérletet ajándékba kapják a szállóvendégek.

149 évvel ezelőtt érkeztek az első téli vendégek Davosba, őket hamarosan követték az első telemark síelők, majd megalakult a Davosi Síklub és beindultak az első bobversenyek is. A Davos Klosters-iek számára rendkívül fontosak a hagyományok. A komoly történelmi múlttal rendelkező üdülőhely mégis 21. századibb, mint valaha: 2013-ban nyitja meg kapuit az egyedi megjelenésének köszönhetően minden bizonnyal hamarosan Davos új jelképévé váló Hotel InterContinental. Emellett a helyi szállodák és felvonó-üzemeltetők is különböző infrastrukturális beruházásokat hajtottak végre az utóbbi időkben.

A Davos Klosters Inside elnevezésű új szolgáltatás keretében a helyismerettel rendelkező „bennfentesek“ felkísérik szállóvendégeiket a hegyekre, és személyesen mutatják be nekik a környék érdekességeit. A hegyvidék és a síterep általános bemutatása mellett a vendégek speciális tippeket és ötletek kapnak arra vonatkozólag, melyek a legjobb pályák és a legszebb kilátást nyújtó hegyi éttermek. A davosiak idén is különleges ajánlattal kezdik a szezont: a szállóvendégek a szállás mellé ingyen síbérletet kapnak a Davos Klosters-i felvonókra. Az akció 2013. december 22-ig tart, és elegendő hozzá, szállást foglalni az akcióban részt vevő davosi vagy klostersi szállodák, illetve apartmanokat értékesítő közvetítők egyikénél, akik minden itt töltött éjszaka mellé síbérletet ajándékoznak vendégeiknek. Davos Klosters híres a nagy hagyománnyal rendelkező rendezvényeiről is. A nemzetközi jégkorongtorna, a Spengler-kupa idén december 26. és 31. között immár 87. alkalommal kerül megrendezésre. A hazai HC Davos mellett további 5 csapat indul a rangos kupáért folyó versengésben.

Svájc legrégibb síversenye a Parsenn Derby, amelynek megrendezésére 2014 márciusában 80. alkalommal kerül sor. A legenda szerint 1897 márciusában három helyi csúszott le elsőként sítalpakon a Parsennfurkáról Klostersbe. Számos „őrült” követőjük akadt, és 1924. március 13-án megrendezték az első futamot. Az eltelt évek fejlesztéseinek eredményeként napjainkban természetesen már sokkal könnyebb feljutni a Parsenn síterepre, és sokkal gyorsabban is le lehet siklani a pályákon, mint annak idején a verseny kezdeményezői tehették.

Bővebb információ: www.davos.ch

Válogasson kedvező svájci síajánlataink között!

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!