Kárpátalja expressz ***

Ft-tól/fő 69.300
Időpont: 2020.07.23 - 07.26
Legjobb ár: 69.300 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.07.23 - 07.26

Tartson velünk a Kárpátalja expressz *** utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 69.300 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:148437
Kívánságlistára teszem

Ellátás: félpanzió

Közlekedés: vasúttal és autóbusszal

Ez a kárpátaljai utazás két szempontból is rendhagyó. Egyrészt a szokásostól eltérően nem faluturizmusban, hanem egy magyar tulajdonban lévő, magyar személyzettel ellátott háromcsillagos szállodában nyer a csoport elhelyezést. Másrészt utasaink Budapestről Kárpátaljára és vissza menetrendi intercity vonattal utaznak, Kárpátalján belül viszont a csoport saját buszával közlekednek, ezáltal kerüljük el a néha rendkívül hosszúra, akár sok órásra nyúló határátkelést.

1. nap. Találkozó reggel a Nyugati pályaudvaron. Utazás intercity vonattal Záhonyon át a kárpátaljai (ukrajnai) Csapra. Ukrán útlevélkezelés átszállunk az autóbuszra, első megállónk palágykomoróci templom. A freskókkal díszített középkori épület kriptájában nyugszik Buttler János gróf, Mikszáth Kálmán Különös házasság című regényének főhőse. Innen továbbindulunk a mostani ukrán-szlovák határ felé, Szelmencen állunk meg. Ezt a települést, is második világháború után a Csehszlovák-Szovjet határ meghúzásakor kettévágtak. Hosszú évtizedek után, az USA szenátusának beavatkozása eredményeként ukrán-szlovák kishatárátkelő van a falu két része között. A település együvé tartozását egymástól nyolc méterre lévő, két ország területén található kettévágott székelykapu mutatja. Innen Kárpátalja fővárosába, Ungvárra utazunk: felkeressük a várat, a skanzent, séta a belvárosban. Vacsora és szállás Beregszász mellett, hotelben (3 éj).

2. nap. Reggeli után Szolyvára utazunk, és felkeressük a sztálini lágerek áldozatainak emlékparkját. Továbbhaladva egyre magasabb hegyek közé érünk. Alsóvereckén eltérünk a főútról, szerpentinen kanyargunk fel a Vereckei-hágóra. A honfoglalási emlékműtől elénk tárul a kép, melybe őseink is beleszerethettek. Visszatérve a hágóról, Felsőgerebenbe megyünk, ahol az egykori magyar katonai védrendszer, az Árpád-vonal egyik bunkerében berendezett múzeumot tekintjük meg. Napunk utolsó, ám látványos állomása Munkács. Meglátogatjuk a híres, szép, jó állapotú várat, melyben több magyar emléktábla is figyelmeztet az erősség történelmünkben betöltött fontos szerepére. A nap zárásaként a belvárosban sétálunk, majd szállásunkra megyünk.

3. nap. Ezen a napon ismét felmegyünk a Kárpátokba, egészen a térség egyik leghíresebb és legszebb természeti látványosságáig, a közel 1000 m magasan fekvő Szinevéri-tóig. Séta a csodás parton. Buszunkhoz visszatérve, leereszkedünk a Tisza-völgyébe, ahol megállhatunk Kölcseyvel Husztnak romvára bús düledékein. Séta a várromhoz, vagy szabadprogram. Kicsit utazva a Tisza mentén lefelé Nagyszőlősre, egykori legkisebb vármegyénk, Ugocsa egykori székhelyére érünk. Itt a bivalyfarmot keressük fel, ahol egyedülálló módon tenyésztik a Kárpát-medencében is meghonosodott ázsiai bivalyt. Kis kóstolót is kapunk a zsírban gazdag, nagyon egészséges bivalytejből készült sajtokból. Estére visszatérünk Beregszász mellé.

4. nap. Délelőtt a kárpátaljai magyarság központjában, Beregszászon időzünk. Emlékezés az Erdélyi fejedelemség korszakára, a kuruc időkre, Illyés Gyulára, de Fedák Sárira is. Kis szabadprogram, vásárlási lehetőség. 11 órára Munkácsra érkezünk, ahol átszállunk a Budapestig közlekedő intercity vonatra. Érkezés a Nyugati pályaudvarra menetrend szerint este fél 7-kor.

Szállás: Szállodában

x Kárpátalja expressz ***

Az ár tartalmazza:

  • A közlekedés, a szállás, az ellátás és az idegenvezetés költségeit.

Az ár nem tartalmazza:

  • A biztosítások és belépők költségeit.
Szállás neve: Kárpátalja expressz ***

Kárpátalja expressz *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:

  • A közlekedés, a szállás, az ellátás és az idegenvezetés költségeit.

Az ár nem tartalmazza:

  • A biztosítások és belépők költségeit.

leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. BBP Colonnade Classic biztosítás 2.400 Ft/fő
  2. Egyágyas felár 4.400 Ft/fő
  3. Útlemondási biztosítás 1.040 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Kárpátalja expressz ***

Kárpátalja expressz ***

Ukrajna, Kárpátalja, Beregszász

Útazonosító: 148437

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kárpátalja expressz ***

Kárpátalja expressz ***

Ukrajna, Kárpátalja, Beregszász

Útazonosító: 148437

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!