Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama)

Ft-tól/fő 1.995.000
Időpont: 2023.10.29 - 11.10
Legjobb ár: 1.995.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.29 - 11.10

Tartson velünk a Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama) utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 13 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.995.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:165418

Leírás:

?  Természeti látványosságok sokasága
?  Trópusi állatvilág különlegességei
?  Hajózás a Panama-csatornán
?  Vulkánok és káprázatos növényvilág

Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SAN JOSÉ

Menetrend függvényében átszállással utazás Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: SAN JOSÉ - TORTUGUERO

Biológiai óránk korán kelt minket, ezt kihasználva el is indulunk és még reggel felkeressük a Braulio Carrillo nemzeti parkot. Itt szem­besülünk először az ország elképesztően gazdag növény- és állat­világával. Útközben egy autentikus Costa Rica-i reggelit kapunk, majd egy igazi banánüzembe látogatunk el, ahol számtalan érde­kességet megtudhatunk az ország egyik legfontosabb exportcik­kéről. Ezt követően egy nem mindennapi hajókázásra indulunk a Tortuguero csatornákon, ahol magával ragadó látványban lesz részünk, egy igazi egzotikus paradicsomban érezhetjük magun­kat. Kora délután egy frissítő ebéddel és koktéllal kedveskednek nekünk. A nap zárásaként megtekintjük Tortuguero festői városát, múzeumát. Este szállásunkra érkezünk Tortugueroba, szállás (2 éj)

3. NAP: TORTUGUERO

A hajnali órákban, aki szeretne, eljöhet velünk egy néhány órás fakultatív kirándulásra. Hajókázáson veszünk részt a csa­tornákon, s láthatjuk, milyen lenyűgöző a természet a hajnali órákban, egészen más arcát mutatja, mint a többi napszak­ban. Természetesen a túra csúcspontja a Costa Rica-i napfel­kelte lesz. Ezt követően közös reggeli. A nap további részében ismerkedünk Tortuguero egyedülálló növény- és állatvilágá­val, mely azon túl, hogy megannyi ritka és védett faj otthona, az egész nyugat-karibi térség egyik legfontosabb tengeri teknős keltetőhelye is, melynek külön rezervátuma is van. Az euró­pai emberek számára ez a különleges flóra- és fauna egészen magával ragadó, és nem mindennapi élményt nyújt. Aki sze­retne, az részt vehet egy kajaktúrán is ebben a csodás környe­zetben (helyszínen fizethető).

4. NAP: TORTUGUERO - LA FORTUNA

Reggeli után hajóval a Cano Blanco kikötőbe indulunk, ahonnan a La Fortuna régióba megyünk, melynek területén két ősi vulkán is található, a Chato és az Arenal. Az Arenal vulkán az egyik leg­aktívabb vulkánként tartják számon, melynek szabad szemmel is látható eredménye az aktív hőforrások. Csodálatos fotókra adhat ihletet - a kanyargó utakon haladva -, a tökéletes kúpforma és a meleg vizű tavak. Az Arenal vulkán lábánál lévő egyik termál­fürdőben mi is látogatást teszünk, melynek során az őserdőben megbújó vulkanikus eredetű vízben mártózhatunk meg és élvez­hetjük a paradicsomi állapotokat. Igazán különleges élmény! Vacsorára érünk Fortuna közelében lévő szálláshelyünkre (2 éj).

5. NAP: LA FORTUNA - ARENAL NEMZETI PARK

Ezen a napon három felejthetetlen élmény követi egymást. Reggel egy kb. másfél órás túrát teszünk az Arenal Vulkán Nemzeti Parkban, mely során az 1968-as kitörés megkövese­dett láváján sétálva érünk el mesés fotóhelyszíneket, melyek­nél káprázatos a látvány az előttünk tornyosuló vulkáni kúpról. Ezt követően a 70 méter magas La Fortuna vízeséshez látoga­tunk. A zuhatagnál egy természetes medencét is láthatunk, melynek kristálytiszta vizében kedvünkre hűsíthetjük magun­kat. A nap zárásaként pedig egy igazán különleges nézőpont­ból szemlélhetjük a vidéket, mivel az őserdő fáinak lombjai közé felépített tucatnyi gyalogos függőhídon, ,,a lebegő ösvényen" járjuk be a Nemzeti Parkot, és csodáljuk a roppant gazdag állat­világot. Élményekkel telve tértünk vissza szállásunkra.

6. NAP: LA FORTUNA - FELHŐ ERDŐ REZERVÁTUM

A reggelit követően a Monteverde régióban lévő lenyűgöző Felhő Erdő Rezervátumba utazunk. Ez az a terület, ahol megta­láljuk az igazi dzsungelt, a sejtelmes ködbe burkolódzó tájakat. Itt egész évben közel 100%-os a páratartalom, és mindenhol burjánzik a természet. Közel 2000 állat és növényfaj otthona. Utunk során ellátogatunk Santa Elenába, ahol sétálgatva érez­hetjük a hely egyedi hangulatát. Az itt élők nagyon barátsá­gosak, a város tele van finom éttermekkel és helyi kézműves üzletekkel, ahol kedvünkre vásárolhatunk. A késő délutáni órák­ban elindulunk szálláshelyünkre Monteverdébe (2 éj).

7. NAP: MONTEVERDE

Reggeli után egy fergeteges kalandtúrára indulunk. A Monteverde esőerdőben a látogatók nyolc különböző magasságú és hosszúságú hídon sétálhatnak a fák között a levegőben. Akár 60 méter magasról csodálhatjuk a természetet. Délután szieszta a szállodában, és sötétedéskor indulunk újra útnak, amikor a helyi túravezetőnk segítségével a rezervátum esti élővilágát ismerhetjük meg. Ilyenkor olyan csodaszép állatokat is megpil­lanthatunk, melyek napközben rejtőzködnek. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra.

8. NAP: MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO

Mai első látványosságunk a Tarcoles folyó fölött átívelő Krokodil Híd, mely nevét az alatta tömegesen előforduló hüllőkről kapta. A hídon állva biztonságos magasságból tekinthetünk le az alat­tunk napozó állatokra. Délután felkeressük a Manuel Antonio Nemzeti Parkot, mely felkerült a Forbes magazin ,,A Világ 12 Legszebb Nemzeti Parkja" listájára is. Három ritka majom­faj mellett a veszélyeztetett füstös háromujjú lajhár otthona is ezen parányi zöld terület. A parkbéli sétánk végeztével érünk a Csendes óceán partjánál lévő szállásunkra (2 éj).

9. NAP: PIHENÉS A CSENDES-ÓCEÁN PARTJÁN

Az egész napot pihenéssel tölthetjük a fehérhomokos parton, fürödhetünk a türkizkék vízben. Este mindenképp érdemes megtekinteni a naplementét, ahogy a narancsos napkorong a Csendes-óceán habjai alá bukik. Felejthetetlen a látvány.

10. NAP: MANUEL ANTONIO - SAN JOSÉ - PANAMA

Reggel autóbusszal indulunk San José felé, ahol a repülő indu­lásáig rövid városnézést teszünk. Délután transzfer a repülőtérre és utazás Panamába. Érkezést követően a szállás elfoglalása és szabadprogram. Panama Közép-Amerika bevásárlóközpontja, sok elegáns üzlettel és kedvező árakkal.

11. NAP: PANAMA-CSATORNA

Ezen a napon megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panama-csatornát, amely az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás hajózást teszünk a mérnöki csodán, miközben a következő helyeket érintjük: Miraflores zsilip, Miraflores-tó, Pedro Miguel zsilip, és a lélegzetelállítóan keskeny Gaillard csatornán át a Gatun-tó. Útközben láthatjuk, ahogyan a hatalmas óceánjárók és teherszállítóhajók ,,lifteznek". Ebéd a hajón. Délután érkezünk vissza a fővárosba. Szabadprogram, vásárlási lehetőséggel.

12. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS

Délelőtt megkezdjük városnézésünket Panamavárosban. Ez az ország gazdasági központja, üzleti negyedében bankok és világ­cégek felhőkarcolói találhatóak, míg óvárosa a Világörökség részét képezi. Ellátogatunk Panama Viejo romjaihoz, ahol a XVI. században az első gyarmati kolónia létrejött. Délután a történelmi negyedbe, Casco Antiguába indulunk, mely bővel­kedik a gyarmati stílusú épületekben. Innen továbbmegyünk a Miraflores zsiliphez, ahol a mesterséges csatorna kudarcokban bővelkedő történetéről tanulhatunk meg többet. Ismét meg­csodálhatjuk, ahogyan az óceánokat is átszelő, óriási óceánjárók várnak a zsilipelésre. Érdekes, hogy tegnap hajózva figyeltük meg őket, ma pedig a szárazföldről tekintünk le rájuk. Szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Európai átszállás után délután érkezünk a Liszt Ferenc Repülőtérre.


Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama)
Szállás neve: Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama)

Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 240.000 Ft/fő
  2. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 48.000 Ft/fő
  3. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft/fő
  4. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft/fő
  5. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft/fő
  6. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 14.300 Ft/fő
  7. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 9.900 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama)

Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama)

Costa Rica, Körutazás Costa Ricában

Útazonosító: 165418

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama)

Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama)

Costa Rica, Körutazás Costa Ricában

Útazonosító: 165418

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!