Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Útvonal: Magyarország | Nürnberg | Bamberg | Bréma| Hamburg | Lübeck | Schwerin | Wismar | Bad Doberan | Rostock | Stralsund | Rügen | Güstrow | Wittenberg | Torgau | Magyarország

Kalandozzon autóval Németország északi vidékein egy 7 éjszakás utazás alkalmával, ismerje meg a Hanza-városok egyedülálló építészetét, a kikötők magával ragadó hangulatát, és ízlelje meg a helyi konyha remekeit.

 

 

 1. nap: Kiutazás – Nürnberg (Budapest - Nürnberg kb. 7 óra, 750 km)
  Utazás Németországba egyénileg, saját autóval.
  Szállás Nürnberg-ben (1 éj).

 2. nap: Nürnberg – Bamberg - Bréma
  Nürnberg történelme visszanyúlik a 11. század elejéig, nevének jelentése „sziklás hegy”. A Pegnitz-folyó partján elterülő város, Észak-Bajorország egyik legfontosabb gazdasági és kulturális központja. Kiemelt látnivalója a Császári vár (Kaiserburg), amely a városfallal körbezárt óváros fölötti dombon helyezkedik el. A bevehetetlen vár a középkorban az egyik legfontosabb császári vár volt. Nem hiába választotta a várost később Adolf Hitler is a náci párt központjává, melyet sajnos ennek következtében a szövetséges erők jelentős mértékben elpusztítottak, a helyreállítása hosszú időbe és sok pénzbe került. A birodalmi pártgyűléseket a 16 négyzetkilométeres területén található monumentális rendezvényközpontban tartották, amely ma többek között az „Elragadtatás és terror” állandó kiállításnak is otthont ad. A történelmi óváros felfedezését kezdje a Királyi kapunál (Koenigstor), sétáljon a favázas épületek között a gótikus Szent Lőrinc és szent Sebaldus templomokig. Feltétlenül kóstolja meg nürnbergi sült kolbászt (Bratwurst).Következő megálló a kb. 45 percnyi autóútra található Bamberg, amely a világhírű sörei mellett a legnagyobb, épségben megmaradt németországi történelmi óvárossal is büszkélkedhet, amely a világörökség részét is képezi. Neves épületi között sorolhatjuk a püspöki palotát vagyis az Új Rezidenciát (New Residence), melynek remek állapotban megőrzött festményei, bútorai, rózsakertje hűen tükrözik az egykori herceg-püspöki fényűzést. A város további nevezetességei körül érdemes kiemelni a négytornyú, román és gót stílusú székesegyházat a lovasszoborral, a látványos helyen fekvő Városháza épületét, a Regnitz-folyó kettéágazásánál, és a Kis Velenceként is emlegetett városrészt, a 19. századi egykori halászok házaival, a folyó keleti partján.Továbbutazás Észak-Németországba, Brémába (kb. 530 km, 6 óra).
  Szállás Brémában (1 éj)

 3. nap: Bréma – Hamburg
  Ezen a napon két Hanza-várossal ismerkedhet meg, elsőként a Brémai Muzsikusok című Grimm meséből is jól ismert, a Weser-folyó partján fekvő Brémával. A város nevezetességei közé tartozik a főterén álló Gerhard Marcks szobor a 4 mesefigurával, a történelmi központ a Piactér (Marktplatz), ahol a 15.századi Városháza, a Hanza-szövetség fénykorára emlékeztető Roland-oszlop és a kriptáiról híres, 11.századi Szent Péter dóm áll. Nem szabad kihagyni a Böttcherstrasse utcát sem, amely különleges hangulatát az art deco stílus és a téglaházak keveréke adja, található itt számos múzeum, étterem és galéria is. Érdemes ellátogatni Bréma legrégebbi negyedébe (Schnoor Viertel), melynek 15-16. századi épületei egykor halászok házai voltak, ma kávézóknak, éttermeknek és galériáknak adnak otthont. Tegyenek sétát a Bürgerparkban, amely Európa egyik legnagyobb városi parkja (202 ha), szökőkutakkal, hidakkal, rétekkel.
  A nap másik fénypontja, az Elba torkolatánál fekvő, Európa egyik legnagyobb tengeri kikötőjének otthont adó Hamburg. Nézze meg a kikötőben horgonyzó óriástengerjárókat, sétáljon az óváros régi Hanza épületei között, és látogasson el az egykori raktárnegyedbe (Speicherstadt) ahol ma irodák, bankok, galériák találhatók. A raktárvárostól a kikötőig egy üzletekkel, éttermekkel bővelkedő széles sugárút épült. Ne hagyja ki a modern Hafen City városrészt sem.
  Szállás Hamburgban (1 éj)
   
 4. Lübeck – Schwerin
  Reggeli után induljon útnak Lübeck felé, amely egykor a Hanza-szövetség egyik legfontosabb központja és a középkor egyik leggazdagabb városa volt. A több mint 1000 éves, a Trave-folyóval körbevett óvárosa a világörökség részét képezi, melyet a monumentális kapun (Holstentor) keresztül közelíthetünk meg. A Holstenor kapu egyben a város történeti múzeumbak is helyt ad, a kapun belépve az óvárosban pedig olyan, a gótika, a reneszánsz, barokk és klasszicizmus korából származó épületek, műemlékek, templomok várnak, mint például a Marienkirche templom a világ legmagasabb boltívével, a városháza körüli együttes, a várkolostor, a Koberg – egy teljesen fennmaradt negyed a 13. század végéről – a jakobinus templommal, a Heiligen-Geist-kórház és Glockengießer- és Aegidienstraße közötti beépítés, a negyed a tiszteletreméltó patrícius házakkal a Szent Péter templom és a Dóm között.
  Délután utazzon Schwerin-be, amely a hét tó városa, az észak Firenzéje, dómváros, székváros neveken vált híressé, ráadásul ezek mindegyike illik is rá, hiszen a város a természet és építészet, a hagyományos és modern művészet és hosszú történelmét őrző emlékművek sikeres keveréke. Sétáljon végig a Marktplatz és a belváros kis sikátorainak macskaköves burkolatán, hagyja, hogy lenyűgözze a központi Schelfstadt városrészben a város legnagyobb összefüggő történelmi épületegyüttese, és fordítsa tekintetét az álomszép palota felé, hamar tudni fogja, hogy a város számtalan felfedezésre váró kincset rejt. Szállás Schwerin (1 éj)

 5. Schwerin - Wismar - Bad Doberan – Rostock
  Délelőtti programként javasolt a Schwerin jelképeként emlegetett kastély megtekintése, amely meseszerűen egy szigeten terül el a Schwerini-tó és a Burgsee között. A kastély környezetében mindenekelőtt a kastélykertet, a Nemzeti Múzeumot, a Győzelmi Oszlopot, a Régi Palotát, a hercegi lóistállót és a klasszikus Állami Kancelláriát érdemes meglátogatni.
  Majd utazzon tovább a Balti-tenger partján fekvő bájos Wismar kikötővárosba, melynek téglagótika stílusú óvárosa a világörökség részét képezi.
  Ezután tegyen egy rövid megállót Bad Doberanban és tekintse meg a téglagótika egyik remekművét, a Doberan székesegyházat (Doberaner Münster).
  Az éjszakát Rostokban töltik (1 éj).

 6. Rostock, Warnemünde - Stralsund – Rügen
  Rostock óvárosát a Hanza-korszakból származó tipikus, mélyvörösen világító téglaépületek jellemzik. Ide tartozik a rostocki városi erődítmény, amelynek részei még ma is láthatók, köztük egy olyan darab, amelyet Wallenstein a Harmincéves háború alatt építtetett. Az óváros keleti részén található egy hosszú falszakasz a Szent Péter templom közelében, és egészen közel még látható a halászbástya egy része néhány történelmi ágyúval. A városfalon belül áll az egykori négy monumentális városi templomból három. A legnagyobb a gótikus Mária templom a központban, az Alt Markt-on pedig – ott, ahol egykor Rostock kialakult – áll a Szent Péter templom. Tornyából csodálatos kilátás nyílik Rostockra és a Balti-tengerre. Jelentős még a gótikus városháza az utólag hozzácsatolt barokk homlokzattal, a késő gótikus Hausbaumhaus és a neogótikus Ständehaus. Warnemünde közigazgatásilag Rostock-hoz tartozik, itt található a város egy különösen szeretetreméltó jelképe: a régi világítótorony. Warnemünde egy hagyományokban gazdag tengeri fürdőhely, helyes vidám színű halászházakkal, kis üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel a tengeri romantika egy ékköve.
  Rügen felé haladva tegyünk egy megállót a tengerszoros szárazföldi oldalán fekvő Stralsund-ban is, amely a német téglagótika egyik gyöngyszeme, érdemes tenni egy sétát a világörökségi óvárosában, melyek kiemelt látnivalói között sorolható a Régi piactér a 13.századi Városházával és a Miklós templommal, a város legnagyobb temploma: Mária templom, régi erődítmény rendszer maradványai (Küter kapu, Knieper kapu), a ma kultúrtörténeti és oceanográfiai múzeumként működő Katalin-kolostor.
  Innen a gáton át vezet az út Rügen-szigetre, Németország egyik legkedveltebb tengeri üdülőhelyére, ahol homokos strandok és mészkősziklák alkotta festői táj várja. Az éjszakát Rügenben töltik (1 éj). Hosszabbítás lehetséges a tengerparton, kérje ajánlatunkat!

 7. Güstrow- Wittenberg- Torgau (kb. 460 km, 5 óra)
  Reggeli után a szigetet elhagyva érdemes megállni Güstrow-ban, melynek bájos óvárosa a favázas és gótikus téglaházas épületeivel a reneszánsz kort idézi, a városháza épülete pedig a neoklasszicizmus egyik remeke.
  Következő megálló a Luther-városként elhíresült Wittenberg, amely protestáns zarándokhely és a reformáció bölcsője. Luther Márton 1517. október 31-én itt szegezte ki 95 tételét a vártemplom ajtajára. A reformáció világhírű wittenbergi helyszínei a német történelem legjelentősebb helyszínei közé tartoznak. Luther egykori lakóháza a világ legnagyobb reformációtörténeti múzeumának számít. A városi St. Marien templom, ahol Luther prédikált és első alkalommal osztott ki bort és kenyeret, valamint a Luther sírját őrző vártemplom is rengeteg látogatót vonzz a világ minden tájáról.
  Továbbutazás az Elba partján fekvő Torgau-ba, melynek épületei Luther Márton szerint „szépségben minden ókori épületet felülmúlnak”. Ez ma sem változott: 500 reneszánsz és későgótikus stílusú építészeti műemlék teszi a szászországi Torgaut nemzetközi hírnevű városépítészeti ékszerdobozzá. Érdemes körülnézni a történelmi óvárosában; felér egy időutazással a reneszánsz korba. Lenyűgöző látvány a piactér a reneszánsz stílusú városházával, valamint a díszpompás patrícius házak sorával. Az éjszakát Torgau-ban töltik (1 éj).

 8. Hazautazás (Torgau – Budapest kb. 780 km, 8 óra)
  Hazaindulás előtt látogasson el a kiemelkedő szépségű Hartenfels kastélyba és az azt díszítő elegánsan kanyargó, csigaházhoz hasonlító kőlépcsőhöz (Großer Wendelstein), ahol többek közt Luther legrégebbi plasztikus ábrázolása is látható. A kastélyhoz tartozó templomot a reformátor 1544-ben személyesen szentelte meg.
  Hazautazás egyénileg.

Hosszabbítás lehetséges, további javasolt városok: Berlin, Drezda. Kérje ajánlatunkat.

Többágyas szoba lekérésre foglalható.

 

Belépők (tájékoztató jellegű információ, az árak változhatnak):
- Nürnberg: Kaiserburg kastély 7 Eur, gyerek ár 18 éves korig ingyenes
- Nürnberg: Elragadtatás és terror kiállítás: 6 Eur, gyerek ár 18 éves korig 1,5 Eur
- Schwerin kastély: belépő: 8,5 Eur/ fő, gyerek ár: 18 éves kor alatt ingyenes
- Bad Doberan Székesegyház: belépő: 3 Eur/ fő (idegenvezetés nélkül), gyerek ár: 17 éves korig ingyenes
- Rostock: Szent Péter templom belépő: 3 Eur, gyerek ár 7-16 éves korig: 1,5 Eur, 7 éves kor alatt ingyenes
- Stralsund: Katalin kolostor: kombinált jegy (kultúrtörténeti múzeum + kolostor+ oceanográfiai múzeum): belépő: 9 Eur, gyerek ár 18 éves korig (diákigazolvány femutatásával): 4,5 Eur
- Wittenberg: Luther lakóháza: belépő: 8 Eur/fő, gyerek ár 6-18 éves korig: 6 Eur/fő, 6 éves kor alatt ingyenes
- Torgau: Hartenfels kastély: a kiállításokra 5 Eur/ fő, gyerek ár: 17 éves korig ingyenes

 

 

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Németország, Nürnberg

Útazonosító: 150138

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Németország, Nürnberg

Útazonosító: 150138

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!