Osztrák-Magyar Haditengerészet nyomában (Autóbusz)

Ft-tól/fő 345.000
Időpont: 2021.09.29 - 10.05
Legjobb ár: 345.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.09.29 - 10.05
További árak és időpontok

Tartson velünk a Osztrák-Magyar Haditengerészet nyomában (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 345.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója:151339

Herceg Novi

Info:

[b] autóbusszal

3-4 *-os szállodákban

reggeli, 4 alkalommal vacsora, 1 alkalommal ebéd

1. Kuriózum
2. Magas, speciális szakmai tartalom
3. Az indulást megelőző, előkészítő programok: pl. látogatás a Hadtörténeti Múzeumban, fegyverbemutató egy lőtéren
4. Ezt a programot ajánljuk mindazon hősöknek, akik esküjükhöz hűen szívvel-lélekkel, megannyi fortéllyal és halált megvető bátorsággal szolgálták hazájukat, az Osztrák-Magyar Monarchiát a haditengerészet kötelékében.

 

A program sok kulturális látnivalót kínál

Magyar nyelvű idegenvezetés

A program több országot érint

Kis létszámú csoport

Leiras:

Ráhangolódásként: 

Alig több, mint 100 esztendeje a napfényes Adria gyönyörű partvidéke még az Osztrák-Magyar Monarchia büszke polgárainak saját paradicsoma volt. A több, mint kétezer kilométer hosszan nyújtózó partvonal mentén a középkori magyar királyság és a velencei gótika város-gyöngyszemei álmodoztak dicső múltjukról, vadregényes tájak és modern ipari központok váltogatták egymást. Fiumében éppúgy megfordultak Kína teái, Afrika kávéi és Brazília nádcukra, mint a világ legnagyobb hadiipari cégeinek mérnökei, menedzserei és a kivándorlók ezreit szállító hajók tarka közönsége. Innen indult útjára New York felé az a Carpathia gőzös is, melynek hajóorvosa, Dr. Lengyel Árpád mentette és ápolta a Titanic túlélőit. Lent, a messzi délen a még közeli muszlim világ peremén újonnan létrejött, törékeny államocskák egyensúlyoztak, még a müezzin énekét is át-átsodorta a perzselő nyári szél. A mélykék vizet a Monarchia büszke hadihajói szántották, a világ hatodik legnagyobb hadiflottájának képviseletében. A Monarchia népeinek arányszámait hűen tükröző tiszti és legénységi állományban nagy számban szolgáltak nemzetünk fiai. A Póla-i Tengerészeti Akadémián végzettektől egészen a Budapesti Műszaki Egyetem szakmai gyakorlatát a torpedónaszádokon teljesítő ifjú, leendő mérnökökig. E letűnt világ varázsának megidézése, a magyar műszaki- és technikatörténet kimagasló, világszínvonalú teljesítményeinek (Whithead torpedók fejlesztése, ágyútornyonkénti 3 lövegcső alkalmazása, magyar mélytengeri tengeralattjáró gyártás, partvédő erőd építészet, kiszolgáló hidak, vasutak, technikai bázisok) lajstromba vétele mellett programunk további célokat is kitűzött. Méltó módon szeretnénk megemlékezni azokról a magyar hősökről, akik hazájuk szolgálatában rendkívüli leleményességgel, kitartással és kompromisszumokat nem ismerő, halált megvető bátorsággal szálltak szembe az antant nyomasztó túlerejével. Lerch Egon, Strnad Károly, az U12-es és az U14-es történetei példaként szolgálhatnak az utókor és minden hazafi számára. Mindezt pedig tesszük meseszép környezetben. Égig érő hegyek tövében, keménylombú és citrus ligetek, pálmafák között, melengető késő őszi napfényben a mélykék, végtelen horizonttal a háttérben.

Az első világháború harmadik hetében az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészete blokádot vont Montenegro tengerpartja elé, hogy sem a kis királyság, sem Szerbia ne kaphasson támogatást Franciaországtól. A blokádszolgáltatot 1914. augusztus 16-án délelőtt őfelsége Zenta cirkálója és Ulan nevű torpedórombolója látja el. Francia csatahajók és páncélos cirkálók közelednek, hogy szétzúzzák a blokádot. Az öreg Zenta teljes gőzzel igyekszik kikötője felé. Kétségbeesett versenyfutás kezdődik. A Zenta még jól bírja az iramot, de ekkor kiáltás hangzik az árbockosárból: ,,Északnyugaton füst!" Egy másik francia csatahajó-kötelék igyekszik elvágni a Zenta cirkáló útját. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy bekerítették őket. ,,Aztán élesen villan két löveg a Courbet fedélzetén - írja a szerző. - Mindenki a becsapódást várta. - Vaklövés - állapította meg az első tiszt. - Megállunk? - Csak nem képzeli, hogy bevonom a lobogót?..." Kisvártatva eldördült az első sortűz, aztán a többi...Indulás előtt érdemes elolvasni Csonkaréti Károly: A Zenta cirkálóval kezdődött c. könyvét, melyből megtudhatjuk a folytatást. 

1. nap: Budapest - Szarajevó

Indulás reggel 6 órakor Budapestről. Utazás Az M6 autópályán, majd Eszék-Zenica érintésével Szarajevóba. Érkezés a délutáni órákban. Tematika útközben: Az orosz-török háború 1878, Bosznia OMM megszállása. A Berlini Kongresszus, Andrássy szerepe és Bosznia jogállása, az okkupáció.Az OMM pacifizáló tevékenysége, Bosznia integrálása a birodalomba (vasút, infrastruktúra, városi építkezések, stb) 30 évvel később: 1908. az annexió. Katonai kiképzés Bosznia-Hercegovinában, a bosnyák katonák hírneve, teljesítménye az első világháborúban. A világháború közvetlen előzménye: a szerb fekete kéz mozgalom és a szerb titkosszolgálat provokációja, a szarajevói merénylet és körülményei 1914.

A szállás átvétele Szarajevóban, majd gyalogos városnézés az óvárosban. Séta a Miljacka folyó partján, fényképezés az OMM korabéli impozáns neomór könyvtár épületénél, majd a Bascarsija negyed északi peremén. Gyalogos séta az oszmán-török negyedben, a legendás piacon (a mesés kelet hangulatával), majd a Gazi Husrev bég múzeumánál (egykori medresze), és a pénteki nagymecsetnél, a Gazi Husrev dzsáminál. Séta a Monarchia korabéli, európai arculatú vásárló utcákon a római katolikus főtemplomig. Szabad program, fakultatív vacsora az OMM vagy az oszmán-török negyedek egyikében és vásárlási lehetőség a színes, hangulatos piacon. Tranzitszállás Szarajevóban (1 éj).

2. nap: Szarajevó - Herceg Novi

Reggeli a szállodában, majd séta a szarajevói merénylet múzeumához, a múzeum megtekintése. Ismerkedés Ferencz Ferdinánd trónörökös szarajevói látogatásával és magával a merénylettel a múzeumban. Továbbutazás 11 órakor Szarajevóból Foca és Trebinje érintésével Herceg Novi-ba (Castelnuovo di Cattaro). Érkezés a késő délutáni - koraesti órákban a Monarchia egykori legendás városába. Tematika útközben: A Jugoszláv összeomlás és a boszniai háború. Bosznia-Hercegovina felépítése és a Daytoni békeszerződés: Bosnyák-Horvát föderáció és a Boszniai Szerb Köztársaság. Montenegró története a kezdetektől 1914-ig, majd szerepe az első világháborúban. Az OMM dalmáciai határainak kialakulása. Az OMM hadiflotta története (személyi állomány, képzés, technikai állomány, ipari háttér, bázis kikötők, stratégiai célok, a déli bázis szerepe és kiépülése). Új haderőnemek a hadrendben: tengeralattjárók és haditengerészeti repülők. A keskeny nyomtávú vasút az öbölben. Castelnuovo di Cattaro hírneve, presztízse az OMM -en belül.

Érkezés a szálláshelyre Herceg Noviban (4 éj), a szobák átvétele. Vacsora a szállodában, szabad program.

Szállás: Hunguest Hotel Sun Resort 4*

3. nap: Herceg Novi - Kotor - Lovcen-hegy - Gorazda-erőd - Herceg Novi

Reggeli a szállodában. Utazás az öböl peremén az egykori Kumbori és Gjenovici támaszpontok (tengeralattjárók, haditengerészeti légierő) mellett Risan és Perast érintésével. Perast-ban behajózás (apró csónakba), majd átkelés a kisvárossal szemközt emelkedő parányi szigetre, melyet a középkor híres és rettegett kalózai az elzsákmányolt hajók testéből építettek. Rövid séta és fényképezés a kápolnánál illetve a kis múzeum megtekintése. Útközben ismerkedés Cattaro (Kotor) történelmével az OMM időszakig. Városnéző séta gyalog Kotorban: a tengeri kapu, főtér, az egykori OMM Hadiflotta főparancsnoki épülete, a székesegyház, a püspöki palota, az olasz reneszánsz paloták, sikátorok, majd látogatás a haditengerészeti múzeumban, ahol kiemelten az OMM hadiflotta anyagát bemutató részleggel foglalkozunk.  Eredeti fényképek, modellek kapcsán felelevenítjük a flotta egy-egy hajójának, legendás parancsnokának tetteit. Rövid szabad program a városban, fakultatív lehetőségek: ebéd egyénileg  vagy séta a város fölé magasodó, szédítő középkori erődrendszer látogatható részeihez.

Délután utazás a Lovcen-hegyre a szédítő, 18 km hosszú szerpentinen a Krstac-hágóig. Ismerkedés az 1759 méter magas  Lovcen-hegy geológiájával, mitológiájával, a szerpentin kiépülésével (annak legendájával), többszöri fényképezéssel. Kiemelt téma: a "Lovcen-ütegek" története az I. világháborúban, a Krstac-hágón, az egykori ütegek egyik pozíciójából az öböl megtekintése. Visszaút a szerpentinen, utazás az öböl egyik legbelső pontját védő,  viszonylag jó állapotban máig megmaradt "Gorazda" OMM erődítményhez. Az erőd meglátogatása, fényképezés. Utazás Tivat-on át Lepetane-be, komppal (autóval együtt) átkelés az öböl vizén, majd érkezés Herceg Novi-ba vacsora előtt. Tematika: Kumbori bázis (tengeralattjárók, légierő), Gjenovici bázis. Cattaro, a főparancsnokság. A Lovcen-ütegek története és azok semlegesítése. OMM erődépítészet (alapelvek, szerkezet, alkalmazott anyagok, statika)

4. nap: Herceg Novi - Mamula-erőd - Arza-torony - Herceg Novi

Reggeli után "erődtúra" a Cattaro (Kotor)-i öböl bejáratánál.  Utazás autóbusszal Tivatba (átkompolás autóval az öböl túloldalára), majd érkezés a haditengerészeti támaszpont bejáratát láncszerűen védő hármas erődrendszer legkeletibb tagjához, az Arza-toronyhoz. Útközben ismerkedés a partvédő erődrendszer koncepciójával, a Lazar Mamula tábornok által tervezett (Arza toronnyal szemközti szigeten emelkedő, napjainkba éppen szállodává történő átalakítás alatt álló) Mamula erőddel és a ma pillanatnyilag Horvátország területéhez tartozó Ostro-foki erőddel. A toronyerőd fényképezése (megtekintése belülről nem lehetséges), majd ismerkedés a partvédő erődök harci cselekményeivel, a békeidők "belövési" gyakorlatával, az öblöt védő műszaki zárakkal és egyes harci cselekmények idején a védők leleményes, ellenséget megtévesztő tevékenységével. Dél körül továbbutazás Montenegró történelmi hangulatú, de mára trendi nyaralóhellyé átalakított ,,turista zászlóshajójába", Budvába. Séta a középkori falakkal övezett, hangulatos és szépen karban tartott óvárosban, a milliárdosok által is gyakran látogatott luxus yacht kikötőben (Claudia Schiffer, Angelina Jolie, Brad Pitt is előszeretettel fordulnak meg itt), majd fakultatív lehetőségként a vármúzeum megtekintése és ebédlehetőség. Délután visszaérkezés autóbusszal (és komppal) Herceg Noviba. A temetőben az OMM katonasírok megtekintése, majd rövid séta az óvárosban.

Vacsora a szállodában. 

5. nap: Herceg Novi - Virpazar - Cetinje - Herceg Novi

Reggeli után Utazás Montenegró festői tengerpartján (kompolás Tivat irányában) Budva, Becici, Sveti Stefan elegáns üdülőhelyeinek érintésével Castel Lastua-ba (Petrovac), ahol fényképezés az öböl közepén található szigeten épült kápolnánál(a kontinensről, magaslati pontról). Ismerkedés a Zenta cirkáló történetével (építés, külföldi missziók, Kína, boxerlázadásban betöltött szerepe és az 1914-es blokád tevékenység valamint a francia hadiflottával vívott csatájának és elsüllyedésének története). Továbbutazás festői hegyvidéki tájon, fényképezés az OMM egykori határvidékét őrző erődítménynél, majd érkezés Virpazar-ba, az egykori török szandzsák-székhelyhez, az Albániával határos tó partján épült kisvárosba.

Ebéd és borkóstoló egy helyi étteremben (montenegrói sonka, borok, mézes fánk kóstoló), az étteremben a falon kiállított korabéli, 1914-es helyi újság megtekintése, mely a Zenta cirkáló elsüllyesztését adja hírül. Továbbutazás Cetinjébe, Montenegro egykori fővárosába.

Az OMM emlékek megtekintése, az egykori nagykövetség épületének fényképezése a "követségek utcáján", majd az OMM ágyúk fényképezése a múzeum mögötti parkban. A királyi Palota kertjében az óriási, egykor hadi célokat szolgáló Montenegro domborzati makett megtekintése és elemzése. Szabad program, fakultatív lehetőség: az egykori királyi palota vagy a kolostor megtekintése. Visszaút Herceg Noviba, érkezés vacsoraidőben. Tematika: Az OMM legdélebbi határvárosa. A Zenta cirkáló története és pusztulása, a túlélők története. Virpazar természeti adottságai, története. Cetinje-Montenegró fővárosa, Montenegró szerepe az első világháborúban és azt követően.

6. nap: Herceg Novi - Dubrovnik - Pocitelj - Mostar

Reggeli után utazás a történelmi Ragusa-ba (Dubrovnik). Érkezés a déli órákban, gyalogos városnézés az Adria gyöngyszemeként is aposztrofált városban. Útközben ismerkedés a történelmi Raguza létrejöttével, a Magyar Királyság és Velence küzdelmeivel, a levantei kereskedelemben történő részvételével, az olasz karakterű építészetével és a függetlenségi korszakkal, majd az 1667-es fökdrengéssel és következményeivel, valamint a Napoleoni korszakkal, majd az 1814-től Habsburg, és 1867-től OMM fennhatóság alá tartozó város szerepével az OMM hadiflotta szabadságos tisztjeinek életében, OMM korabéli átalakításokkal a városban. A városnézés során  megtekintjük a haditechnikai újításként épített Bokar erődöt (kívülről), a Minceta bástyát és az óvárost övező, hibátlan falgyűrűt, majd a Ferences kolostorban Szent László királyunk ereklyetartóját, a város főutcáját, a könnyed olasz gótikus palotákat és Városházát, a régi kikötőt, ahol egykoron 300 gálya (karakk) horgonyzott, a Domonkos kolostort (kívülről) és a katedrálist, mely  Szent István királyunk ereklyéjét rejti. A városnézés után szabad program, fakultatív lehetőségek: ebéd egyénileg, illetve séta a várost övező falgyűrűn (félig vagy teljesen körben).


Továbbutazás Horvátország, Bosznia (Neum-i tengeri kijárat) majd Horvátország területén a Peljesac-félsziget panorámája mellett Boszniába, a Neretva folyó völgyében elterülő, Mátyás királyunk alapította festői, középkori kisvárosba, Pocitelj-be. Útközben ismerkedés a középkori Magyar Királyság Balkán politikájával, a terjeszkedő oszmán-török hatalommal szemben szisztematikusan kiépített, mélységben tagolt déli védelmi rendszerével, az azt támogató erődrendszerrel, dunai hadiflottával, migrációs politikával, földbirtok-és haderő szerkezeti reformokkal és politikai tevékenységgel. Rövid közös séta a Neretva partján, festői, félköríves hegygerinccel védett, középkori várral koronázott óvárosban, mely őrzi az oszmán-török kor hangulatát. Igazi török kávé kóstolási lehetőség, a speciális, helyi gyümölcsök és rakijában áztatott gyümölcsök vásárlási lehetősége. Továbbutazás a Neretva folyó mentén Mostar-ba. Séta a híres hídig, majd a gyönyörűen felújított, hangulatos oszmán-török milliőt kínáló óvárosban a megannyi bazár között. A híd múzeumában (belépő egyénileg) az OMM koraszak legendás fényképének megtekintése, melyen Ferencz József császár látogatja meg a várost. Rövid szabad program. A szállás átvétele. Tranzitszállás Mosztárban (1 éj).

Szállás: Shangri La Mostar 3*

7. nap: Mostar - Budapest

Korai reggeli után utazás a Szarajevo-Zenica-Doboj-Eszék-Budapest útvonalon, érkezés Budapestre 18-20 óra között, a határátlépésektől és a forgalmi helyzettől függően.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Dubrovnik óvárosa 
  • A Kotor-régió természeti és kultúrtörténeti értékei 

Programok:

Javasolt felkészítő programok az indulás előtt:

- Közös látogatás a budapesti Hadtörténeti Múzeumban. Az OMM vonatkozó kiállítási tárgyainak megtekintése, szakmai vezetéssel
- Látogatás a Lajta monitoron Budapesten. Szakmai vezetővel a hajó bejárása, a hajó történetének ismertetése, koncepció, technikai paraméterek, hadi cselekmények ismertetése.  
 -Haditengerészeti kiegészítő élményprogram: Sportlőtéren az első világháborúban is használt kézi lőfegyverek megtekintése, majd az éles lőfegyverek kipróbálása, éles lövészet.


Részletekért érdeklődjön irodánkban!

További információk:

Indulás: 06:00-kor a Budapesten a Hősök teréről (Olof Palme sétány, Városligeti Műjégpálya elől)

Felszállási hely (kérjük, felszállási szándékát foglaláskor jelezze):
06:15-kor Budapest, Budafoki út 111-113., OMV Benzinkútnál
További csatlakozási lehetőségek az M6-os útvonalán, előre egyeztetett helyszínen és időpontban.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Tanács Gábor

 

Történelem-földrajz szakos tanár, idegenvezető. Szakterülete a haditechnika és a hadászat, egyik kedvenc témája az Osztrák-Magyar haditengerészet története. Katonai hagyományőrző csapat tagja (Szegedi III. honvéd zászlóalj, 1848/49) és aktív sportlövő, a dinamikus lövészsportok sportágaiban (IPSC, Steel Challenge). Magyar válogatott, a Sig Sauer fegyvermárka magyarországi márkaképviselő sportlövője, hatszoros Európa Bajnok, országos bajnok. Különböző történelmi korszakok egyenruháit, felszereléseit, fegyvereit napi szinten használó, oktató. Egy gyermek édesapja, hobbyja a munkája: az idegenvezetés.


 

x Osztrák-Magyar Haditengerészet nyomában (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
az autóbuszos utazásta szállást 3-4*-os szállodákban, reggelis ellátással4 alkalommal vacsorát és 1 alkalommal ebédet (helyi bor-, sonka- és fánk kóstolóval)az utazást autóbusszala helyi idegenvezetőketa kompjegyet és a hajókirándulásta felsorolt programokata magyar nyelvű szakmai idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő)kb. 6 EUR/fő az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napBelépők(helyszínen fizetendő)kb. 45 EUR/főEgyágyas felár43 000 Ft

Szállás neve: Osztrák-Magyar Haditengerészet nyomában (Autóbusz)

Osztrák-Magyar Haditengerészet nyomában (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
az autóbuszos utazásta szállást 3-4*-os szállodákban, reggelis ellátással4 alkalommal vacsorát és 1 alkalommal ebédet (helyi bor-, sonka- és fánk kóstolóval)az utazást autóbusszala helyi idegenvezetőketa kompjegyet és a hajókirándulásta felsorolt programokata magyar nyelvű szakmai idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő)kb. 6 EUR/fő az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napBelépők(helyszínen fizetendő)kb. 45 EUR/főEgyágyas felár43 000 Ft


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Osztrák-Magyar Haditengerészet nyomában (Autóbusz)

Osztrák-Magyar Haditengerészet nyomában (Autóbusz)

Montenegro, Kotori-öböl, Herceg Novi

Útazonosító: 151339

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Osztrák-Magyar Haditengerészet nyomában (Autóbusz)

Osztrák-Magyar Haditengerészet nyomában (Autóbusz)

Montenegro, Kotori-öböl, Herceg Novi

Útazonosító: 151339

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!