Parenzana kerékpártúra

Ft-tól/fő 125.000
Időpont: 2020.04.30 - 05.03
Legjobb ár: 125.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.04.30 - 05.03

Tartson velünk a Parenzana kerékpártúra utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 125.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás:Busz
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:141310
Kívánságlistára teszem

Négy nap alatt három országban bringázunk egy régi vasútvonal mentén. Az egykori Parenzana vonalán még gőzösök szállították az utasokat Triesztből a mai Szlovénia területén át a horvátországi Porec városáig. A régi sínek helyén ma gyönyörű kerékpáros útvonal várja a kalandvágyó bringásokat, hogy alagutakon és régi viaduktokon át megtegyék a 123 kilométeres távolságot.

Részletes program

1. nap - Budapest - Muggia - Piran - Vrsar

 • Utazás: reggel 05:30 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Syma csarnoktól. Az M7-es autópályán hagyjuk el Budapestet, majd a Maribor-Ljubljana útvonalon haladunk az olaszországi Trieszt felé. Kora délután érkezünk a Trieszt mellett fekvő Muggia kisvárosába, a mai kerékpártúránk kiindulópontjába. Egy parkolóban kiosztjuk a kerékpárokat és neki is vágunk az első etapnak.
 • Parenzana: a kerékpártúránk útvonala az egykori Parenzana vasútvonal mentén Trieszttől a horvátországi Porec kisvárosáig tart. A 123 kilométer hosszú, keskeny nyomtávú vasút 1902 és 1935 között üzemelt. A korabeli gőzösök 35 állomást érintettek és 604 kanyaron át tekeregtek a tengerpart és az Isztria belső vidékei között. Azóta a régi síneket felszedték és az útvonalat átadták a kerékpárosoknak. Mi pedig régi vasúti viaduktokon és alagutakon át bringázhatunk. A Parenzana kerékpárút harmada aszfaltozott, kétharmada murvás út. A terep dimbes-dombos, de kimerítő emelkedőkre nem kell számítani.
 • Kerékpártúra Muggiától Piránig: Muggia kisvárosából indulunk, hamarosan átlépjük az olasz-szlovén határt, majd Szlovéniában bringázunk tovább. Koper kikötővárosánál érjük el az Adria partját és néhány kilométeren keresztül a tenger mellett haladunk. Izola után egy rövid időre elhagyjuk a Parenzana útvonalát és bekanyarodunk Szlovénia legszebb tengerparti városába, Piránba. A mai bemelegítő jellegű bringázásunk itt véget is ér, így lesz időnk városnézésre. Táv: 36 km, szint: fel 250 m, le 120 m, a túra nehézsége: (***).
 • Vrsar: Piránból busszal utazunk a horvátországi Vrsar kisvárosába, ahol a szállásunk egy négycsillagos, tengerparti hotelben lesz három éjszakára.
 • Szállás: szálloda; étkezés, vacsora.

2. nap - Vrsar - Piran - Groznjan - Motovun - Vrsar

 • Utazás: a reggeli után a tegnapi kerékpártúránk végpontjához, Piran kisvárosáig utazunk, hogy innen folytathassuk a Parenzana teljesítését.
 • Kerékpártúra Pirántól Groznjanig: Szlovéniából indulva néhány alagúton és dombon átkelve érkezünk Horvátországba. Érintjük Valica települését, ahonnan az Isztriai-félsziget varázslatos belső vidékei felé fordulunk. Az utunk enyhén emelkedik, amíg el nem érjük Groznjan festői kisvárosát. Tartunk itt egy hosszabb pihenőt, ami alatt alaposan megismerkedhetünk a dombtetőre épült településsel. Az egykori olasz Grisignana kacskaringós utcáit kőből épült, évszázados házak szegélyezik, és elsőre biztosan nem mondanánk meg, hogy Horvátországban járunk. Sok képzőművész él a városban, nyaranta pedig művészeti rendezvényeket, elődásokat, fesztiválokat tartanak itt. A szőlőültetvények és erdők övezte városka felső részéről nagyon szép panoráma nyílik a vidékre. Miután bejártuk a galériákkal és műtermekkel teli, labirintusszerű utcákat, folytatjuk a bringatúránkat.
 • Kerékpártúra Groznjantól Motovunig: az ebédszünet után nemsokára egy alagúton tekerünk át, majd több kisebb település következik. Gyönyörű tájakon vezet keresztül a murvás kerékpárút, amit a legtöbb helyen nagyszerű panoráma kísér. A mai célunk Motovun, az Isztria legépebben fennmaradt középkori városa. Táv: 47 km, szint: fel 280 m, le 250 m, a túra nehézsége: (***).
 • Vrsar: a túra után a szállásunkra utazunk, ahol a vacsoránkat a hotel éttermében fogyaszthatjuk el.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, vacsora.

3. nap - Vrsar - Motovun - Porec - Rovinj - Vrsar

 • Motovun: reggel Vrsarból Motovunba utazunk, oda ahol az előző napi bringázást befejeztük. Elsőként megnézzük a dombtetőre, akropolisszerűen épült települést. Az óvárost 15 méter magas várfalak veszik körbe, amik tetején tehetünk egy sétát. Érdemes megpihenni a főtéren és megnézni a régi városkapukat is.
 • Kerékpártúra Motovun és Porec között: a városnézést követően bringákra pattanunk és megkezdjük a mai túránkat. A célunk a tengerparti Porec, ahová dimbes-dombos tájakon át tekerünk. Vizinada faluig enyhén emelkedik az utunk, utána azonban szinte már csak gurulni kell az Adriáig. Táv: 33 km, szint: fel 180 m, le 290 m, a túra nehézsége: (***). Porecben ért véget az egykori vasútvonal, ezért itt ér véget a Parenzana kerékpárút is.
 • Porec: a bringázás után a kései ebédszünetünket Porecben töltjük. Az Isztria egyik kedvenc üdülővárosa egy félszigetre épült. Középen a bizánci Euphrasius bazilika áll, amit elegáns paloták, szállodák és kőből épült lakóházak vesznek körbe.
 • Rovinj: Porec után - útban a szállásunk felé - megállunk még az Isztria legszebb városában, Rovinjban. Az olaszos hangulatú város Porechez hasonlóan egy félszigeten található, ami azonban a 18. századig önálló sziget volt. Érdemes kicsit elveszni a kacskaringós utcákon, felkapaszkodni a városka közepén emelkedő dombra, majd végigsétálni az éttermekkel szegélyezett kikötőn. A szabadprogram után visszautazunk a szállodánkba, ahol megvacsorázunk.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, vacsora.

4. nap - Vrsar - Porec - Lim fjord - Budapest

 • Kerékpártúra Porec és a Lim fjord között: a reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, de mielőtt hazautaznánk, vár még ránk egy 20 kilométeres bringázás. Már nem a Parenzana útvonalán haladunk, de ettől függetlenül érdemes végigtekerni a Porec és a Lim-fjord közti szakaszt. Porecben tehát bringákra pattanunk és először a tengerpart mentén bringázunk. Plava Laguna települése után elbúcsúzunk az Adriától és az Isztria belső vidéke felé haladunk. Érintjük Mugeba és Flengi településeit, majd nemsokára megérkezünk a Lim fjordhoz. Táv: 20 km, szint: fel 80 m, a túra nehézsége: (**)
 • Lim fjord: a Lim valójában nem fjord, mert nem a jégkorszak alakította, hanem egy 10 km hosszú, fjordszerű öböl, amely mélyen benyúlik a szárazföld belsejébe. A parkolóból, ahol véget ér a mai kerékpártúránk, nagyszerű panoráma nyílik a keskeny és hosszú öbölre.
 • Utazás: a túra után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Az esti órákban érkezünk a Syma csarnokhoz.
 • Étkezés: reggeli.

Fotók: Zsiga György

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Indulás: Budapestről, a Syma (BOK) csarnok elől reggel 05:30 órakor. Cím: XIV. kerület, Dózsa György út 1.
 • Érkezés: Budapestre a Syma csarnokhoz az esti órákban.

A kerékpártúrák nehézsége

 • Az utazás közepes nehézségű kerékpártúrákat tartalmaz. A Parenzana útvonala tartalmaz emelkedőket is, ám ezek nem meredekek, hiszen a korabeli vonatok sem tudtak volna felkapaszkodni meredek vasútvonalakon. Ennek ellenére az útvonal érint olyan településeket, amik az Isztriai-félsziget dimbes-dombos belsejében fekszenek.
 • Az útvonal harmada aszfalt borítású, míg kétharmada széles, murvás út. Vékonyabb gumival szerelt kerékpárok nem alkalmasak a Parenzana végigjárására. Egy-egy rövid szakaszt közutakon teszünk meg, de az útvonal legnagyobb része autóforgalomtól elzárt, kerékpárosok számára kijelölt útvonal.
 • A napi túrák több pihenőt is tartalmaznak. Ezek között van ebédszünet és az útba eső kisvárosok felkeresése.
 • A túrák teljesítéséhez kerékpáros tapasztalat szükséges. Fontos, hogy a résztvevők egyben tudjanak teljesíteni 30 kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre.
 • A kerékpártúrák egyik pontból egy másikba vezet, ami azt jelenti, hogy útközben nincs visszafordulási lehetőség. De egy-egy napi túra akár ki is hagyható.
 • Az egyes napok túráinak nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Kerékpárok

 • A kerékpártúrákhoz Dema Gaeta 5.0 női vázas, illetve Dema Merano 5.0 férfi vázas kerékpárokat biztosítunk. A felszereléshez csomagtartó és egy körülbelül 12 literes vízhatlan oldaltáska is tartozik.

Saját kerékpár szállítása

 • Ha a saját kerékpárodat hozod az utazásra, akkor azt az autóbusz csomagtartójában vagy a buszhoz tartozó utánfutóban tudjuk szállítani. Nagyobb méretű kerékpárok esetén (pl. e-bike) előfordulhat, hogy az első kereket ki kell szerelni. Ha van megfelelő hordtáskád, hozd magaddal, mert enélkül könnyebben megsérülhet szállítás közben a kerékpár. A teljes mértékben sérülésmentes szállítást sajnos nem tudjuk garantálni.

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: strapabíró és sportos ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, edzőcipő, jól szellőző esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet. Célszerű olyan speciális kerékpáros nadrágot hozni, aminek a feneke vastag szivaccsal bélelt.
 • Felszerelés: övtáska, világos napszemüveg, kerékpáros kulacs.
 • A fejvédő használata nem kötelező, de ajánlott; a használata minden résztvevőnek saját felelőssége. Célszerű saját fejvédőt hozni a túrára, de aki nem rendelkezik sajáttal, a túravezetőink térítés nélkül szívesen rendelkezésre bocsátanak egyet.

Szállás

 • Az utazás három éjszakáját Vrsar településén, egy kényelmes, négycsillagos, tengerparti szállodában, kétágyas szobákban töltjük.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás részvételi költsége tartalmazza a reggelit és a vacsorát. Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Mindkét étkezést a szálloda biztosítja.
 • Ebédidőben olyan helyszíneken tartunk pihenőket, ahol lesz lehetőségünk ebédelni. Ez jelenthet egyszerű vendéglőt, élelmiszerboltot vagy pékséget.
 • Horvátországban iható a vezetékes víz, de sok helyen vásárolhatunk palackozott ásványvizet is. A kerékpártúrákra minimum 1 liter ivóvízzel ajánlott elindulni.

Időjárás

 • Kellemes őszi időjárásra készülhetünk. Az utazás időpontjában a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-24 °C körül valószínű. Reggelente 14-16 °C-ra számíthatunk.
 • Csapadék előfordulhat, de tartós esők nem várhatóak.
 • Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Muggia, Piran, Motovun és Porec aktuális időjárását.

Kommunikáció

 • Horvátország hivatalos nyelve a horvát. Az olasz, a német és az angol a legelterjedtebb idegen nyelvek.
 • A szállodában wifin keresztül érhető el az internet.

Útiokmányok

 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Horvátországba.
 • Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes horvátországi nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetői elsősegélynyújtásban tudnak segíteni; gyógyszert nem tudnak biztosítani a résztvevőknek.

Elektromos áram

 • A szállodában a magyar szabvánnyal megegyező csatlakozó áll rendelkezésünkre. A di­gi­tá­lis fény­ké­pe­ző­gé­pek és mo­bil­te­le­fo­nok ak­ku­mu­lá­to­ra­it a szállásunkon fel tudjuk töl­te­ni.

Va­lu­ta

 • Horvátországban a horvát kuna (HRK) a hi­va­ta­los fi­ze­tő­esz­köz, ezért leg­cél­sze­rűbb ezt a pénz­ne­met magunkkal vin­nünk. 1 kuna = kb. 40-45 Ft.
 • Sok helyen találunk ATM-eket és szinte mindenhol fizethetünk kártyával is.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 30-40.000 Ft.

Csomagolás az autóbuszra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi kerékpártúrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.

Csomagolás a kerékpártúrára

 • A túra során több helyre is pakolhatjuk a felszerelésünket. Vihetünk magunkkal egy kisméretű hátizsákot vagy egy nagyobb övtáskát. Ezeket rögzíthetjük a kerékpárok csomagtartóján, de használhatjuk a kerékpárok felszereltségéhez tartozó, körülbelül 12 literes, vízhatlan oldaltáskát is.
 • Fontos! Célszerű úgy pakolni, hogy már a budapesti induláskor külön legyen nálunk az első túranapra szánt kerékpáros felszerelés, hiszen az első napon még a szállásfoglalás előtt bringázni fogunk.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért a tú­ra­ve­ze­tők fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. Ez le­het egy má­sik, kön­­nyebb tú­ra vagy vá­ros­né­zés.
 • Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 10-60 év. 
x Parenzana kerékpártúra

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 3 éjszaka szállást négycsillagos tengerparti szállodában, kétágyas szobákban.
 • 3 reggelit és 3 vacsorát.
 • A kerékpárok bérleti díját vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • Irodánk túravezetését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A további étkezést.
 • A biztosításokat.
Szállás neve: Parenzana kerékpártúra

Parenzana kerékpártúra utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 3 éjszaka szállást négycsillagos tengerparti szállodában, kétágyas szobákban.
 • 3 reggelit és 3 vacsorát.
 • A kerékpárok bérleti díját vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • Irodánk túravezetését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A további étkezést.
 • A biztosításokat.

leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Parenzana kerékpártúra

Parenzana kerékpártúra

Horvátország, Isztria, Vrsar

Útazonosító: 141310

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Parenzana kerékpártúra

Parenzana kerékpártúra

Horvátország, Isztria, Vrsar

Útazonosító: 141310

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!