Saját utakon Mexikóban

4 napos kiskörút, mely kombinálható tengerparti pihenéssel

Ft-tól/fő 680.127
Időpont: 2022.12.01 - 12.04
Legjobb ár: 680.127 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.12.01 - 12.04
További árak és időpontok

Tartson velünk a Saját utakon Mexikóban utazásra! A kiutazás egyénileg történik. , az alapár ellátást nem tartalmaz. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 680.127 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:önellátás
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:124539

 

Mexikó az egyik legizgalmasabb és leglátványosabb karibi úti cél a téli egzotikus utazások kínálatában. Ennek a sokszínűségnek az egyik legjelentősebb turisztikai központja a Yucatán-félsziget, ahol koncentráltan van jelen a maya kultúra, piramisaival és régészeti lelőhelyeivel, a koloniális városok színes házaikkal és hangulatos utcácskáival, a természet a bioszféra rezervátumokkal, a híres cenote-k, kristálytiszta vizükkel és nem utolsó sorban a képeslapra illő, gyönyörű, fehér homokos Maya Riviera tengerpartja a Karib-tenger türkiz színű vizével, mely a legszebbek közé tartozik a világon.

Körutazásunk a rejtélyes maja civilizáció nyomait kutatva vezet végig a maja kultúra legfontosabb állomásain, Meridától Tulumig. Megismerkedünk a maja építészettel, megcsodáljuk az őserdőkben megbúvó maja piramisokat, és megismerkedünk ezen ősi civilizáció hihetetlen mérnöki geometriai és csillagászati tudásával. A látnivalókat a természeti szépségekkel fűszerezzük, Rio Lagartos-ba látogatunk motorcsónaktúrával, megismerve a helyi flórát és faunát, Las Coloradas hihetetlen színeit, megismerjük a félsziget fővárosát, Méridát és utunk végén megérkezünk a csodás Maya Riviéra tengerpartjára.

A Mexikó Saját Utakon körutazás egy rugalmas program azoknak, akik a Yucatán-félsziget legfőbb látnivalóit szeretnék kombinálni a tengerparti nyaralással, szervezetten, de lehetőség szerint egyénre szabva. A 4 napos 3 éjszakás körutazás során 1 éjszakát Playa del Carmenen, 1 éjszakát Chichén Itzán és 1 éjszakát Méridában töltünk. A körutazás végén transzfer a tengerparti hotelbe, ahonnan lehetőség nyílik csillagtúra szerűen további magyar nyelvű programokra és kirándulásokra is. A program minden héten indul, minimum 2 főtől, magyar nyelven. Csomagajánlatunk csak a 4 napos körutazást tartalmazza, kérje ajánlatunkat tengerparti tartózkodásra is, ötvözve a kulturális látnivalókkal teli körutazást tengerparti pihenéssel, kikapcsolódással.Útvonal:

Playa del Carmen | Rio Lagartos | Las Coloradas | Valladolid | Chichen Itzá | Mérida | Riviera Maya

*******

Program:

1. nap: Cancún - Playa del Carmen

Megérkezés Mexikóba, a Cancun Nemzetközi Repülőtérre. Találkozás partnerünk képviselőjével a repülőtéren, majd transzfer a szálláshelyre. Este szabadprogram. Ellátás: Nincs a csomagban (Playa del Carmen-en számos étkezési lehetőség van gyalogos távolságra)

 

2. nap: Playa del Carmen – Rio Lagartos – Chichen Itzá

Reggeli a szálláshely közelében, majd indulunk körutazásunk első állomása felé, a Yucatán-félsziget Északi részére, Tizimín tartományban lévő Rio Lagartos-ba vagy ősi maya nevén „Holkoben”-be. Rio Lagartos nevét az ide érkező édesvizet kereső spanyol hódítóktól kapta, akik ivóvíz szűkében rátalálva erre a földfelszíni folyóra (mely igen ritka a Yucatán-félszigeten) fel kívánták tárni az egész területet. A folyó belsejébe érve vették csak észre, hogy az bizony hemzseg a krokodiloktól, ezért nevezték el „krokodil folyónak” vagyis „Rio Lagartos”-nak. Ez a természetvédelmi terület jelenleg az egyik legjelentősebb és legszebb eco-turisztikai látványosság. Első napunkat a Yucatan-félsziget természeti szépségeinek szenteljük. Rio Lagartos térsége ugyanis nem csak a krokodilokról híres, hanem itt található a rózsaszín csoda, a „Las Coloradas” is. Egy hagyományos eljárással működő sóbánya, ahol a mai napig a tradicionális maya hagyományok szerint termelik ki, majd pedig a napon szárítják a sót. Hatalmas sóhegyek mellett található partszakasz pedig a sóból kioldódó ásványi anyagokkal táplálkozó kis tengeri élőlényeknek köszönhetően gyönyörű rózsaszín színűre festi a vizet. Ugyanezen kis élőlényeknek köszönhető az itt élő több száz tagot számláló flamingó kolónia rózsaszín színe is, akik ezekkel táplálkoznak. A látvány egyszerűen pazar. Rio Lagartos-ról Las Colorados-hoz motorcsónakkal jutunk el, útközben megcsodálva a helyi flórát és faunát, és megpillantva néhányat az itt fészkelő több száz endemikus madárfaj közül. Fürdési lehetőség a a folyóban, közben pedig megismerkedünk az ősi maya szépségápolási rituáléval, amit ki is próbálhatunk. A tengeri só kiváló exfoliáló, a testradírozást követően a folyóban található iszappal kenjük be magunkat, amiből rengeteg ásványi anyaggal töltődik fel a bőrünk kisimítva ráncainkat és bársonyossá téve bőrünket. A kényeztetést követően visszaindulunk, majd opcionális ebéd egy helyi étteremben, ahol megkóstolhatóak az ízletes tengeri fogások. Ebéd után továbbindulás Chichen Itzá felé. Útközben megállunk Valladolidban a Yucatan-félsziget gyönyörű, koloniális városában, melyet 1552-ben a Ferences szerzetesek alapítottak. Itt egy kellemes városnézésre indulunk, a város főbb nevezetességeinek, Katedrális, Confento de Sisal, Főtér megtekintése gyarmati stílusban. Majd pedig folytatjuk utunkat Chichen Itzá felé. Érkezés a kora esti órákban, szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram. Ellátás: nincs a csomagban. Étkezések egyénileg, opcionálisan.

Fakultatív esti program lehetőség: Chichen Itzá Luz y Sonido – Éjszakai látogatás és lézershow a Kukulkán Piramisnál. Chichen Itzá fő látványossága a Kukulkan piramis, melyet lehetőség van opcionálisan a megszokottól eltérő módon nem nappal, hanem az éjszaka sötétjében is megtekinteni. Amikor leszáll az éj, és a koromfekete égboltot csak a csillagok világítják meg,  lenyűgöző a Kukulkán piramis lábánál ülni és a misztikus és rejtélyes maya kultúrát a piramisra vetített fény és hangjáték formájában megismerni. A látvány megdöbbentően gyönyörű, szemünk előtt elevenedik meg a mayák történelme, életre keltve az egykori várost. A program opcionális.

 

3. nap: Mérida - fürdés egy Cenote-ban - Riviera Maya 

Reggeli egyénileg a hotelben. Majd Chichen Itzá régészeti területének megtekintése. Chichen Itzá, a Yucatan-félsziget legnépszerűbb maya-tolték emlékhelye, amely 1988 óta az UNESCO Világörökség része, 2007-től pedig a világ hét új csodáinak egyikeként tartanak számon.  Világhírneve és népszerűsége nem véletlen. A több mint 30 négyzetkilométer területen feltárt egykori hatalmas város i.sz. 950-re érte el fénykorát. Ebben az időben Chichen Itzá Közép-Amerika valaha létezett legnagyobb mitikus városává és egyúttal a Kukulkan kultusz egyik legfontosabb központjává vált. A műemlékek nagy részén megjelenik Kukulkan a „Tollaskígyó” vagy azték nyelven „Queztalcoatl”. Az archeológiai területen található maja stílusú építmények matematikai, csillagászati és mérnöki zsenialitásról tesznek tanúbizonyságot, újabb és újabb kérdéseket felvetve e titokzatos és ámulatba ejtő kultúrával kapcsolatban. Továbbindulunk Merida felé, mely a Yucatán-félsziget kulturális központja. Élénk művészeti élete, gyönyörű koloniális belvárosa teszi vonzóvá a turisták számára. Itt esténként mindig bele lehet botlani valami jó kis programba, este érdemes tennünk egy sétát az óvárosban, megnézve mit tartogat számunkra az este. Szállás elfoglalása. Este szabadprogram. Ellátás: Nincs a csomagban. Étkezések egyénileg, opcionálisan.

 

4. nap: Mérida - fürdés egy Cenote-ban - Riviera Maya 

Napunkat egy igazi autentikus programmal kezdjük, ellátogatunk a már közel 130 éve működő Lucas de Galves piacra, ahol a helyi termelők árulják portékáikat. Különleges trópusi gyümölcsök és zöldségek egész tárházát ismerhetjük meg, jó alkalom az egzotikus gyümölcsök megkóstolására. Itt rájövünk, hogy a paprikát még nekünk magyaroknak is lehet fokozni, a banán pedig egy fűféle, és létezik belőle zöldség is! A helyi forgatagban, betekintést nyerünk Mérida város lakóinak mindennapjaiba. Megcsodáljuk a színes koloniális épületeket, megtekintjük egy nyüzsgő város helyi forgatagát. Mérida egy főként textil-kereskedelemmel foglalkozó város volt, mely a mai napig az egész Yucatan-félsziget meghatározó kereskedelmi és gazdasági központja és nem mellesleg Yucatán állam fővárosa. Az 1542-ben alapított város egyszerre ősi és kortárs. Romok, haciendák, és katedrálisok sorakoznak egymás mellett művészeti galériákkal, múzeumokkal, éttermekkel és butikokkal tűzdelve. Megtekintjük a város főterét, a katedrálist, nézelődünk az óvárosban. Végigmegyünk a Paseo Montejo sugárúton, ahol a korabeli gazdag textilmágnások palotáit lehet megcsodálni. Opcionális ebéd Méridában egy helyi étteremben, majd pedig folytatjuk utunkat a Riviéra Maya tengerpartjai felé. Útközben lehetőségünk van megállni egy Cenotéban (magyarul „dolinában”) fürdeni. A Cenoték a Yucatán-félsziget jellegzetes természeti képződményei, nyitott vagy zárt karszt barlangok, amelyekben kristálytiszta, édesvíz található. Némelyik cenotéban cseppkövek is vannak. Csodálatos érzés megmártózni a maják által az alvilág kapujaként aposztrofált természeti csodákban.

Érkezés a Riviera Mayára a kora esti órákban. Körutazásnak és idegenvezetői szolgáltatásnak ezennel vége. A további napokon van lehetőség további fakultatív programokra, csillagtúrázva a tengerparti hotelből. Ellátás: nincs a csomagban. Étkezések egyénileg, opcionálisan.

*******


Időpontok, indulási napok: minden héten indul a program, érkezés csütörtökön, első programnap péntek.

Szállások: a körút során tipikus középkategóriás szálláshelyeken, a hozzácsatolt tengerparti szálloda egyénileg választható. Kérje ajánlatunkat irodáinkban vagy online honlapunkon keresztül!

Várható szálláshelyek: Playa del Carmenen Nomad Deluxe vagy hasonló kategória, Chichén Itzán Hotel Chichen Itza 4* vagy hasonló kategória, Méridában Hotel El Espanol 4* vagy hasonló kategória.

Ellátás: a csomag nem tartalmaz ellátást. Egyénileg számos étkezési lehetőség közül lehet választani. 

*******

 

Fakultatív programajánlat az 5. napra: Látogatás Tulum & Coba régészeti területeire

Kirándulás Coba-ba, mely az egykori maja városok közül az egyik legnépesebb (fénykorában több mint 50 000 lakossal) és legnagyobb politikai és gazdasági hatalommal bíró volt i.sz. 200-600 között. Coba kontrollálta a térség kereskedelmét, sőt vízellátását is, amely akkor meghatározó volt, de feltételezhetően az olyan kikötő város is uralma alá tartozott, mint Xel-Ha. Érdekesség, hogy ennek a nagyhatalmú városnak több női vezetője is volt, valamint Coba büszkélkedhetett a leghosszabb kikövezett úthálózattal is. Hatalma és befolyása i.sz. 600 körül gyengült meg, Chichen Itzá megerősödésének hatására. Úti célunk Coba archeológiai területe, ahol a Yucatan-félsziget legmagasabb piramisa található. Miután megtekintettük a romváros legfőbb látnivalóit, folytatjuk utunkat túránk utolsó maja romvárosába, Tulumba. Tulum érdekességét és látványát fekvése adja. Ez az egyetlen közvetlen tengerpartra épült maja város, mely a XIII. században a maya civilizáció kereskedelmi központja volt. A spanyol hódítók érkezésekor a térség vallási központjai is volt egyben. Méreteit Juan Díaz hódító 1518-ban Sevilláéhoz hasonította. Megtekintjük Tulum legmagasabb épületét az „El Castillo”-t vagy „Kastélyt”, a kígyóval, halakkal, és tengeri állatokkal díszített „Freskók Templomát”, valamint a maya építészetben igen ritka, félkörívben épült „Szél Istenség Templomát” a „Templo de Dios del Viento”-t. A romváros bejárása után tovább folytatjuk utunkat tengerparti nyaralóhelyünkre. 
Ebéd a program során opcionális, a csomagár nem tartalmazza.

 

Fakultatív programajánlat a 6. napra: Cenote Safari

A Cenoték a legcsodálatosabb természeti képződmények egyike. Mindegyik más, mindegyik egy önálló csoda. A Cenoték felfedezése, az újabb és újabb, szebbnél szebbek kipróbálása egy nagyon jó időtöltés. Akinek tetszett a program során, az eljöhet egy félnapos program keretében felfedezni a legeldugottabb és a turisták által alig látogatott gyöngyszemeket!

*******

 

Körutazásunk heti, meghatározott napokon garantált indulású, minden héten már minimum 2 fő foglalása esetén elindul, magyar nyelven. Az alapprogramot javasoljuk tengerparti pihenéssel összekötni. A helyek lekérésre foglalhatók.

Partnerünk képviseleti irodája Playa del Carmen-en található, ahol magyarul beszélő kollégáik állnak az utasok rendelkezésére.

Szállás neve: Saját utakon Mexikóban

4 napos kiskörút, mely kombinálható tengerparti pihenéssel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

December
Január
Február
Március
2022. December
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
2023. Január
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
2023. Február
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
2023. Március
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 27
 • 28
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


 • a szállást 3 éjre a körutazás során tipikus körutas középkategóriás szálláshelyeken, 
 • a repülőtéri transzfereket és a körút alatti privát transzfereket a csoport részére,
 • a leírás szerinti programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel és belépőkkel,
 • a magyar nyelvű telefonos asszisztenciát a kint tartózkodás alatt.
 • a kiutazás költségeit,
 • a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat és kilépési illetéket, 
 • az ellátást,
 • a fakultatív programokat,
 • a borravalókat és személyes jellegű kiadásokat,
 • az útlemondási- és utasbiztosításokat.

Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Saját utakon Mexikóban

Saját utakon Mexikóban

Mexikó, Cancun, Cancun

Útazonosító: 124539

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Saját utakon Mexikóban

Saját utakon Mexikóban

Mexikó, Cancun, Cancun

Útazonosító: 124539

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!