Sri Lanka Körút

Ft-tól/szoba 686.023
Időpont: 2024.01.10 - 01.18
Legjobb ár: 686.023 Ft/szoba-től Utazás időpontja: 2024.01.10 - 01.18
További árak és időpontok

Tartson velünk a Sri Lanka Körút utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 9 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 686.023 Ft/szoba.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:174013
Város:

Colombo

Szolgáltatások:

1. nap: ELUTAZÁS Elutazás Budapestről menetrend szerint a Smartwings közvetlen járatával. Éjszaka a repülőn. A fedélzeten meleg étel üdítővel illetve szendvics ásványvízzel kerül  felszolgálásra, minden továbbbi fogyasztás külön térítés ellenében kérhető.   
2. nap: ÉRKEZÉS - PINNAWALA - DAMBULLA
Érkezés Colombo repülőterére mentrend szerint, majd találkozás a helyi képviselővel, transzfer Dambullába, útközben megálló Pinnawala-ban. A Pinnawalában található elefánt árvaházat kifejezetten az elhagyott, sérült elefántok gondozására hozták létre még 1975-ben. Az árvaház mostanra egy igyazi családdá nőtte ki magát, az itt gondozott elefántok száma több, mint 40. Egyedülálló élmény az állatok etetése, fürdetése, amelyet nem szabad kihagyni. (a program időtartama kb. 1,5-2 h) A program után transzfer Dambullába (kb. 2 h utazás). Érkezés a hotelbe, a szobák elfoglalása, majd vacsora Hotel: 3*-os szálloda Dambullában  
3. nap: DAMBULLA - SIGIRIYA - AUKANA - ANURADHAPURA - DAMBULLA Kora reggel indulás Sigiriya-ba, ahol megmásszuk Sri Lanka egyik jelképének számító Oroszlán sziklát. Kassapa király (477-495 Kr.u.), aki a fővárost Anuradhapurából Sigiriyába helyezte át, egy erődítményt építtetett palotája körül, egy 500 láb magas szikla tetején, a szükséges létesítményekkel. A palotát külső árok és fal, valamint belső árok és fal vett körül. Az erődítményben kert, tükörfal, színes freskók, gyönyörű lépcsőház (mely egy gugoló oroszlán testén keresztül vezet) található. A program után visszatérés a hotelbe, majd reggeli. Reggeli után elutazunk Anuradhapura-ba. Útközben megállunk Aukana-ban, ahol megtekintjük az egyik legcsodálatosabb Budhha szobrot. Ez az 5. századi szobor, amelyet Dhatusena királynak tulajdonítanak, 42 és fél láb (13 méter) magas. Aukana jelentése ,,napevő". (kb. 30 perc) Anuradhapura Srí Lanka leghíresebb ősi romvárosa. A város legismertebb kincsei a téglákból épített, félgömb alakú dagabák. A legjelentősebb a Ruvenweli, amely a Kr. e. 2. századból származik. Jelentős még a Jetawanarama 370 láb magas és a Thuparama, amely Buddha kulcscsontját őrzi. A város legjelentősebb megújult ereklyéje a szent Bo fa, amely állítólag annak a fának egy ágából nőtt ki, amely alatt Buddha megvilágosodott. A 2250 évvel ezelőtt ültetett fa a világ legrégebbi történelmi fája. (kb. 3-4 h a látogatás időtartama) A program után visszautazás Dambullába vacsora és szállás. Hotel: 3*-os szálloda Dambullában  
4. nap: DAMBULLA - POLONNARIWA - FALU TÚRA - MINNERIYA - DAMBULLA Reggeli a hotelben, majd elutazás Polonnaruwa-ba, ahol bejárjuk az ásatási területet. Polonnaruwa Srí Lanka középkori fővárosa volt a 11. és 13. század között. Ez idő alatt az országban politikai, gazdasági és társadalmi értelemben is nagy fellendülés következett be. A műemlékek jobb állapotban maradtak fenn, mint Anuradhapurában (Parakrama-szobor, királyi paloták, audienciatermek, Vata-da-ge, Thuparama, Rankoth Vehera, Kiri-Vehera, Gal-Vihara, Lankathilaka és a Thivanka háza) - néhány az itt található érdekes műemlékek közül. (a program időtartama kb. 3-4 h). Továbbutazás Habarana-ba, ahol betekintést nyerhetünk a helyiek mindennapjaiba. Ökrös szekérre szállunk és elindulunk Hiriwadunna felé, egy kb. 20-30 perces kocsikázás után a Hiriwadunna-tóhoz érve leszállunk a kocsiról és hajóra szállunk. A hajóról gyönyörű kilátás nylik Sigiriya-ra és Pidurangala hegyeire. Miután átérünk a tulsó partra, kiszállunk a hajóból. Itt már ebéddel várnak bennünket, melyet a helyi gazdaságokban termelt zöldségekből készítenek és közben betekintést nyerhetünk egy falusi ház mindennapjaiba. Megtekintjük a rizsföldeket, a gazdasági épületeket, bemutatják hogyan kell a kókuszdiófa leveléből tetőt készíteni, hogyan kell a rizst megtisztítani. A program időtartama kb. 2 h. A programot követően elutazunk Minerriya-ba, ahol részt veszünk egy esti safari programon. Ez a terület - a Minneriya fennsík - mintegy 200 vadon élő elefánt, vadbivaly, vaddisznó, lajhár, leopárd, krokodil különböző hüllők, madarak és pillangók számára nyújt természetes élőhelyet. Az egyik legjobb hely a nagy számban vadon élő elefántok és gázlómadarak megfigyelésére. Nyitott dzsippekre szállunk és ezekkel járjuk be a parkot és csodálatos fotókat készíthetünk az állatokról. A program időtartama kb. 3-4 h. A program végén visszautazunk Dambullába,  vacsora és szállás.
Hotel: 3*-os szálloda Dambullában  
5. nap: DAMBULLA - MATALE - KANDY Reggeli a hotelben, majd meglátogatjuk Dambullában a híres Szikla Templomot A Szikla- és Aranytemplom az egyik leghíresebb buddhista szentély Srí Lankán, mely
1991 óta az UNESCO világörökségének része. Több, mint 130 Buddha szobor, istenek és királyok szobrai láthatók a barlangokban. A barlangok falait és mennyezetét vallási és történelmi témájú freskók díszítik. A sziklafal alatti hasadékban 5 barlangszentélyt alakítottak ki, az első szentélyben található a 14 m hosszú fekvő buddha szobra. A sziklatemplomtól lefelé, a hegy oldalában található az Arany-templom. A program időtartama kb.1,5 h. Ezután autóbuszra szállunk és Kandy-be utazunk (kb. 1,5 h), ahol bejelentkezünk a szállodába. Vacsora és szállás Kandy-ben
Hotel: 3*-os szálloda Kandyben  
6. nap: KANDY - PERADENIYA - KANDY Reggeli a hotelben, majd látogatás teszünk a Gyémánt Múzeumban, mely az ásványok és drágakövek széles skáláját mutatja be az idelátogatóknak, információt kapunk a kialakulásuk módjáról, értékéről, használatuk módjáról. Ezután ellátogatunk Peradeniya-ba, ahol megtekintjük a Királyi Botanikus Kertet. A 147 hektár kiterjedésű kertet 1374-ben alapították, ahol több, mint 4000 növény (fák, kúszónövények, cserjék, egynyáriak, trópusi növényesk, stb.) található, köztük számos endemikus (csak itt Srí Lankán élő) faj csak itt látható. Fűszerkert és Orchidea ház is található a kertben. Ezután vissztérünk Kandy-be, ahol egy rövid városnézés során megnézzük a várost. Betérünk a híres Fog Templomba is. A buddhisták számára Kandy az egyik legszentebb hely a világon, mivel itt őrzik a ,,Dalada Maligawa-t", Buddha szent fogrelikviáját. Kandy 1592 és 1815 között a szingaláz királyok fővárosa volt. A várost az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A templomba a vállakat és a térdet is takaró ruhában lehet csak belépni! A látogatás időtartama kb. 1 h. A nap végén visszatérünk a hotelbe. Vacsora és szállás.
Hotel: 3*-os szálloda Kandyben  
7. nap: KANDY - AMBULUWAWAW (RÖVID VONATOZÁS) - TEAÜLTETVÉNYEK - NUWARA ELIYA Reggeli a hotelben, majd tuk-tukokkal utazva megtekintjük a Ambuluwawa templom komplexumot, ahol lehetőség van felmászni a templom tornyába (opcionális). A hely egy újonnan nyílt turisztikai látványosságnak ad otthont, ahol több vallási szentély (hindu, muzulmán, keresztény, buddhista) található. Az anuradhapurai Bo-fa egy csemétéjét is is nevelik. A program időtartama kb. 2 h. Továbbutazunk vonattal (kb. 30 perc) Nawalawapitiya felé. A vonatozás célja, hogy helyi élményt nyújtson a túristáknak (vonatjegy ára a helyszínen fizetendő Ezután autóbuszra szállunk és elindulunk Nuwara Eliya felé. Útközben meglátogatunk egy teaültetvényt és teafeldolgozó üzemet. Az utazás időtartama kb. 2,5 h. Srí Lanka ,,Kis Angliája" gyönyörű, buja zöld hegyek ölelésében fekszik, Srí Lanka leghűvösebb tája. A környéken mindenütt a brit gyarmati múlt emlékei köszönnek vissza, angol stílusú házak, Anna királynő korabeli kúriák, szépen gondozott angol kertetk, krikett és golfpályák. Városnézés keretében megtekintjük Nuwara Eliya-t. Bejelentkezés a hotelbe, vacsora és szállás.
Hotel: 3*-os szálloda Nuwara Eliya-ban  
8. nap: NUWARA ELIYA - KITULGALA (FAKULTATÍV PROGRAM) - COLOMBO Reggeli a hotelben, kijelentkezés majd elindulunk  Colomboba (kb. 4,5 h utazás) Útközben fakultatív programlehetőség: White water rafting - 35 USD/fő Kithugala - a vadízi rafting bázisa Útközben megálló Kithugalában, mely Srí Lanka nyugati részén fekszik. Itt található a Kelani folyó, mely arról híres, hogy itt forgatták a Híd a Kwai folyón című világhírű filmet. A híres hídból ma már csak a beton talapzat látható. Továbbutazás, majd érkezés Colombo-ba, ahol egy rövid fakultatív városnézés  (20 USD/fő) keretében ismerjük meg a várost (Fahéj Kert, Fort, Sea street/Pettah, Wolvendall-templom, Aukana Buddha másolata, Függetlenség tere) Bejelentkezés a szállodába, vacsora és szállás.
Hotel: 3*-os szálloda Colomboban  
9. nap: HAZAUTAZÁS Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd transzfer a repülőtérr
e. Hazautazás menetrend szerint a Smartwings járatával Budapestre. A fedélzeten meleg étel üdítővel illetve szendvics ásványvízzel kerül felszolgálásra, minden továbbbi fogyasztás külön térítés ellenében kérhető. Érkezés Budapestre menetrend szerint.

A körutazás minimum 15 fő jelentkezése esetén indul.

Szállás:

3* szállodákban, kétágyas szobában

Ellátás:

Félpanziós ellátás (reggeli és vacsora italfogyasztás nélkül)

Útiterv:

Közvetlen charter járattal Budapestről Srí Lankára

Információ:

Beutazási követelmények: magyar állampolgároknak Srí Lankára a beutazáshoz vízumra van szükségük.

Online vízum igénylése: http://www.eta.gov.lk/slvisa/
Vízum információk: Turista vízum - max. 30 napos kinntartózkodásra - 2 x belépésre: 50 USD/fő + 2,5-4,5% bankkártya költség 12 éves korig a vízum ingyenes! (12. életévet be nem töltött gyermekek számára)
Minden turista köteles előzetesen vízumot igényelni, de 2022 február 1-től újra lehetőség van a helyszínen a Colombo-i repülőtéren vízumügyintézésre - ennek díja 60 USD/fő.   A Srí Lanka-i hatóságok ajánlják, hogy a vízumot az ETA-n (online, lásd fenti link) keresztül szerezzék be, mert az ETA-tulajdonosának már nincs szüksége további jóváhagyásra. Felhívjuk figyelmüket, hogy a korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy a helyszíni vízum megváltása sok esetben jelentős plusz időt vesz igénybe!   Az útlevélnek a hazaérkezéstől számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Érvényes repülőjegy a visszautazásra. 

A tartózkodásra elegendő anyagi fedezet igazolása (készpénz vagy bankkártya bemutatása elegendő) - gyakorlatban nem kérik   Beutazási online űrlap kitöltése: 2023. január 1.-től a Srí Lanka-i hatóságok bevezették az online kitölthető beutazási űrlapot, amelyet az utazók három nappal a tervezett beutazás előtt tölthetnek ki. A légitársaságok a repülőtéren történő bejelentkezéskor (check in) kérhetik a kitöltött űrlapot.  Az űrlapot itt lehet kitölteni: https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/'#/home-page.     A fentiek hiányában (vízum, beutazási űrlap) a légitársaság már a budapesti repülőtéren megtagadhatja az utasfelvételt!x Sri Lanka KörútAz ár tartalmazza: A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 3*-os hotelben, kétágyas szobában félpanzióval (reggeli és vacsora italfogyasztás nélkül), a körutazás során a transzfereket légkondicionált autóbusszal, helyi angol nyelvű idegenvezetőt, magyar nyelvű csoportkísérőt, a feladható 15 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 8 kg-os kézipoggyászt/fő, a fedélzeti ellátást (1x meleg étel üdítővel és 1 x szendvics ásványvízzel)
Külön fizetendő: ebéd, italfogyasztás, a belépőjegyek ára (240 USD/fő, mely a helyszínen fizetendő), vízumdíj (50 USD/fő), egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 5-6 USD/nap (kb. 50 USD/fő), egyágyas felár, fotózás/videózás díja, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a, a fakultatív programok díja

A körutazás minimum 15 fő jelentkezése esetén indul!
Szállás neve: Sri Lanka Körút

Sri Lanka Körút utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

December
Január
Február
Március
2023. December
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
2024. Január
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
2024. Február
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 1
 • 2
 • 3
2024. Március
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza: A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 3*-os hotelben, kétágyas szobában félpanzióval (reggeli és vacsora italfogyasztás nélkül), a körutazás során a transzfereket légkondicionált autóbusszal, helyi angol nyelvű idegenvezetőt, magyar nyelvű csoportkísérőt, a feladható 15 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 8 kg-os kézipoggyászt/fő, a fedélzeti ellátást (1x meleg étel üdítővel és 1 x szendvics ásványvízzel)
Külön fizetendő: ebéd, italfogyasztás, a belépőjegyek ára (240 USD/fő, mely a helyszínen fizetendő), vízumdíj (50 USD/fő), egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 5-6 USD/nap (kb. 50 USD/fő), egyágyas felár, fotózás/videózás díja, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a, a fakultatív programok díja

A körutazás minimum 15 fő jelentkezése esetén indul!
leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Sri Lanka Körút

Sri Lanka Körút

Srí Lanka, Körutazás Sri Lankán

Útazonosító: 174013

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Sri Lanka Körút

Sri Lanka Körút

Srí Lanka, Körutazás Sri Lankán

Útazonosító: 174013

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!