Szlovénia - a Déli-Alpok és az Adria ajándéka (Autóbusz)

Ft-tól/fő 319.000
Időpont: 2020.08.09 - 08.15
Legjobb ár: 319.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.08.09 - 08.15

Tartson velünk a Szlovénia - a Déli-Alpok és az Adria ajándéka (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 319.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója:150706

Szlovénia

Info:

[b]új, kényelmes, légkondiciónált busszal

4*-os kétágyas fürdőszobás elegáns szállodai szobákban: Park Hotel, Hotel Histrion

Félpanziós (reggeli és vacsora)

 

Aligha létezik az Öreg-Európában líraibb szépségű táj, mint az Isztria és a Júliai-Alpok napsütötte hegyei és tengeröblei - a bűbájos Szlovénia. Ljubljana kisvárosias utcácskáinak zsongásában, a vidék rendezett szépségének csendjében, az égig érő hegyek mosolygósan mediterrán vidékein - mindenütt osztrák-magyar emlékek köszönnek ránk. Valaha ez volt a Monarchia talán legkeresettebb nyaralóövezete - ahol egyszerre lehetett hódolni az elegánsabb magashegységi - illetve exkluzívabb tengeri kedvteléseknek is. Ráérős utazásunk a Bledi-tótól - a Júliai-Alpok meseszép vidékein át - az adriai Piran csodálatos öbléig járja végig Szlovéniát. Osztrák rendezettségben, olasz könnyedségben és íz-élményekkel, világszínvonalú kényelemben.

 

 

Kis létszámú csoport, max. 22 fő!

Buszos utazás, közeli úticél

Kedvező lemondási feltételek

Ismerkedés a szlovén konyha különleges ízeivel

Leiras:

1. nap: Napsütötte Szlovénia

Találkozó reggel 6:00 órakor a Hősök-terén (Műcsarnok oldalában lévő buszparkoló) várakozó luxusbuszunkon. Utazás az M7 autópályán, majd Szlovéniában az A1 autópályán Ljubljanába, 2-3 óránkénti pihenőkkel. Menet közben történetek, sztorik a XIX-XX. században anno pihenni érkezők szokásairól, különös tekintettel az osztrák sör - magyar bor ,,vegyes vendéglátó kultúráról". (Néhány szó a Muravidéki; Stájer és Isztria /adriai/ borvidékekről - és persze a méltán híres, ,,ellenlábas" helyi stájer sörfőzésről.) A szünetek alatt fakultatív Lasko Zlatorog kóstolási lehetőség a Lavazza, vagy a Segafredo mellé.  Gyalogos városnézés a déli óráktól a szlovén fővárosban: A 300.000 lakosú Ljubljana (régi nevén Laibach - Leybach) az ország szellemi és gazdasági központja. Már a római korban is a vidék legfontosabb kereskedelmi - közlekedési csomópont volt, hiszen itt futott össze a Borostyánút és Dunai katonai út. A város 1144-től került a német császárság fennhatósága alá. Leybach 1335 óta volt a Habsburgok ,,tulajdona" és a Krajnai Hercegség fővárosa maradt, egészen 1918-ig. A Ljubljanica folyó mentén fekvő várost 1895-ben földrengés pusztította - így ,,szerencsére" az osztrák-magyar kormányzat központi irányításával egységes, új, eklektikus birodalmi belvárost építettek - de megőrizve az egyedien bájos, kisvárosi jelleget. Séta az Óvárosban: Presernov tér, Ferences templom, Ura ház, Háromhíd, Városi tér, Plecnik árkádok, Dóm, Püspöki Palota, Zmajski híd, Városháza, Fellegvár, Német lovagok kolostora, Nemzeti Könyvtár. Rövid szabadprogram és vásárlási lehetőség, majd továbbutazás Bled üdülővárosa felé. A néhai Velden 800 éven át volt a Brixeni Püspökség központja, meseszép fellegvára, majd 1856-ban itt nyitotta meg a svájci Arnold Rikli (1823-1906), a kezdetben csak koronás főket és arisztokratákat fogadó természetgyógyászati intézményeket. A Bledi-tó sokak szerint Európa egyik legszebb helye - karnyújtásnyira a Karavankák és a Júliai-Alpok festői vonulataitól. Közös vacsora, majd az itt kitalált, nagyszerű Cremeschnitte fakultatív megkóstolása. (Vagy fakultatív Arnold Rikli-féle léböjt éhezés.). Szállás Bledben

2. nap: A Júliai-Alpok legszebb tavai

Reggeli után indulás a Bohinji-tóhoz. Séta és fényképszünet a néhai vásártér helyén, az aranyszarvú Zlatorog szobránál, majd a Szt. János templomnál. Szlovénia teteje, a Triglav fényképezése (jó látási viszonyok esetén). Rövid látogatás a tóparti erdőben rejtőző osztrák-magyar katonai temetőben, majd a csoport ezt követően két részre oszlik, kb. 2 óra hosszan: 1./ Pihenés és séta a Bohinji-tó partján; 2./ Fakultatív felvonózás a Vogel csúcsra, rövid sétával. Visszautazás Bledbe, kora délután. Látogatás a tó- és az üdülőváros két világhírű helyszínén, a szigeten álló ,,Szűz Mária a tóban" zarándoktemplomnál, majd a tó fölé magasodó, középkori fellegvárban. A csodaszép panorámák élvezete a bástyákról, pihenő, borozási vagy sörözési lehetőséggel. Késő délutáni sétalehetőség a tóparton. Közös vacsora, majd esti szabadprogram. (Vagy fakultatív Arnold Rikli-féle léböjt éhezés.) 

3. nap: A Triglav bűvöletében

Reggeli után utazás a Júliai Alpok legfestőibb tájain létrehozott Triglav Nemzeti Park északi- és nyugati vidékeire, az osztrák határra. A 84.805 (!) hektáron elterülő érintetlen területen egyszerre találhatunk mediterrán hatású parkokat, felfrissülést nyújtó hegyi tavakat, tengerszemeket, kristálytiszta gyorsfolyású folyókat, és gyönyörködhetünk az égbe szökő hófödte csúcsok látványában. Krajnska Gorából kiindulóan panoráma-buszozás a 2.864 m magas Triglav, "Szlovénia teteje"látványával. Fényképszünetek és rövid séták a felhők közé vivő szerpentin legszebb kilátópontjain: Az útról számos hegyóriás fényképezhető, mint pl. a Prisojnik (2.547 m), Travnik (2.379 m) vagy a Razor (2.601 m). Erőtől, lelkesedéstől függő séták. (Túrabakancs, kabát használata ajánlott!) Látogatás a Trenta-völgy tetején kialakított nemzeti parki információs központban, majd aláereszkedés a festői Soca (Isonzó) völgyébe, Néhány szó a Caporettoi áttörés és az Isonzói hadműveletek szomorú I. Világháborús eseményeiről. Délutáni visszautazás Bledbe, az immár ismerős magashegységi tájakon át.  Közös vacsora, majd esti szabadprogram. (Vagy fakultatív Arnold Rikli-féle léböjt éhezés. 

4. nap: Az Adria és Porto Roza / Portorož

Kényelmes reggeli és ráérős készülődés utánutazásaz Adriai-tengerhez. Menet közben történetek a szlovén tengerpart múltjából, a Velencei Köztársaság, illetve a Litorale Austriaco (Osztrák Partvidék) évszázadairól, különös tekintettel Portorož (Porto Roza - A rózsák kikötője) múltjára. Az elegáns tengerparti várost 1879-ben Dr. Giovanni Lugnano nyilváníttatta birodalmi gyógyhellyé, s 1890-ben épült fel a Hotel Cur Palace elődje. 1908 óta működik exkluzív tengeri szanatóriuma, s az úri közönség számára 1913-ban nyitották meg első kaszinóját. Az I. Világháború kirobbanásáig központja és a Palace Hotel büszkén viselhette ,,Az Adria leggyönyörűbb szállodája" címet. Szállás Portorožban 

5. nap: Egy darabka Velence: Piran / Pirano

Délelőtti pihenés a tengerparton. A szálloda saját, parkosított stranddal rendelkezik, medencével és gyönyörű kilátással, jó idő esetén a bátrabbak akár úszással is próbálkozhatnak.  Délutáni séta Piran meseszép óvárosába. A híres kikötőváros igazi középkori ékszerdoboz, az adriai part egyik legszebb műemlék-együttese. Fényképezés a Tartini-téren, majd a gótikus velencei palotánál. Séta a középkori utcácskákon a Szent György templom tornyáig. A hegyekre kúszó városfalak és a csodaszép panoráma fényképezése. Fakultatív hajókirándulás Piran és Portorož partjai előtt. Koraesti visszaérkezés a hotelbe.

6. nap: Adriai pihenő

Egész napos pihenő a tengerparton. 

7. nap: Az óriások barlangjában

Kényelmes reggeli, majd indulás 09:30-kor az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Skocjan cseppkőbarlangba

Vezetett, kb. 100 perces látogatás. Az óriási belső termekkel rendelkező barlangban tett séta, életre szóló élmény, hihetetlen szintkülönbségekkel, földalatti panorámákkal. A barlang hőmérséklete 12°C, a legmélyebb földalatti pont: 144 m. A helyenként csúszós felszín miatt zárt cipő, tornacipő ajánlott.

Utazás autópályán 2,5 óránkénti rövid pihenőkkel. Esti érkezés a Hősök terére.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Skocjan cseppkőbarlang

További információk:

Hotel Histrion 4*

Portoroz és Piran történelmi városai között gyalogos távolságban elhelyezkedő exkluzív tengerparti szálloda egy helyszíni vízi parkkal, szabadtéri és fedett uszodával, valamint egy szaunával, pezsgőfürdővel gyógyfürdő-wellnessközponttal. 

 

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Tanács Gábor

Utazásszervező, idegenvezető az ELTE TFK történelem-földrajz szakán végzett tanár. Katonai hagyományőrző, művészettörténet oktató. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Európa, kiemelt szakterülete a hadászat, hadtörténet, technikatörténet. Az elmúlt negyed évszázadban módja nyílt megismerni a világ számos táját, és gyakorlati tapasztalatokat szerezni elsősorban az öreg kontinensen, Európában. Specialitása a kis csoportos, személyre szabott, tematizált programok vezetése. Hobbija a munkája: az utazás, az egyes területek mozaik-képének a világ egységes képébe illesztése. Kedvenc szállodái: a történelmi hangulatú udvarházak, kastélyszállók, karavánszerájok. Kedvenc étele a pármai sonka, kedvenc itala az indiai fekete tea. Kedvenc városai a középkori hangulatú, meleg tenger közeli, várfalakkal övezett kisvárosok. Aktív amatőr sportoló, sportkedvelő, egy gyermek édesapja.

 

Imserje meg Szlovéniát

x Szlovénia - a Déli-Alpok és az Adria ajándéka (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
a szállást 4*-os színvonalas szállodákbana félpanziós ellátást (reggelit és vacsorát)a megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
helyszínen fizetendő belépőket kb: 73 EURaz útlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felárBBP biztosításFakultatív program

Szállás neve: Szlovénia - a Déli-Alpok és az Adria ajándéka (Autóbusz)

Szlovénia - a Déli-Alpok és az Adria ajándéka (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a szállást 4*-os színvonalas szállodákbana félpanziós ellátást (reggelit és vacsorát)a megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
helyszínen fizetendő belépőket kb: 73 EURaz útlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felárBBP biztosításFakultatív program


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. BBP Basic biztosítás 3.780 Ft/fő
  2. BBP Exclusive biztosítás 6.370 Ft/fő
  3. BBP Extra biztosítás 4.970 Ft/fő
  4. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Szlovénia - a Déli-Alpok és az Adria ajándéka (Autóbusz)

Szlovénia - a Déli-Alpok és az Adria ajándéka (Autóbusz)

Szlovénia, Portoroz

Útazonosító: 150706

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szlovénia - a Déli-Alpok és az Adria ajándéka (Autóbusz)

Szlovénia - a Déli-Alpok és az Adria ajándéka (Autóbusz)

Szlovénia, Portoroz

Útazonosító: 150706

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!