Tour de France - oda-vissza repülővel

Ft-tól/fő 358.800
Időpont: 2019.05.19 - 05.29
Legjobb ár: 358.800 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.05.19 - 05.29

Tartson velünk a Tour de France - oda-vissza repülővel utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 11 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 358.800 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 11 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója:134446
Kívánságlistára teszem

UTAZÁS BUSSZAL VAGY REPÜLŐVEL!

Programunk során a legszebb francia katedrálisokat (Amiens, Rouen, Mont Saint Michel, Moissac, Albi, Cluny stb.), a legszebb városokat (Rouen, La Rochelle, Pérouges, Beaun, Dijon stb.), a legnagyszerűbb hidakat (Normandia-híd, Tancarville, Millau stb.), a francia borkultúra remekeit (Bordeaux, Cognac, Rhone-völgye, Burgundia stb.) mutatjuk be. Felkeressük a Verdun közelében 100 éve lezajlott csata helyszínét is, amely az I. Világháború eseményeire, áldozataira emlékeztet minden arra járó turistát.


Utazás: Bp. – Charleroi és Basel – Bp. útvonalon menetrendszerinti repülővel.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Budapest – Németország (kb. 1000 km)
Kora reggel elutazás Budapestről, Ausztrián át Németországba. Szállás.

2. nap: Charleroi – Verdun (kb. 350 km)
A repülővel utazók a korareggeli órákban Budapestről Charleroi-ba repülnek. Találkozás a magyar autóbusszal. Továbbutazás Lotharingiába. Első megállónk SEDAN ahol 1870-ben zajlott le a csata a francia császárság és a porosz királyság között, ez utóbbi győzelmével. Ennek is következménye VERDUN az Első Világháború egyik leghosszabb és legvéresebb csatája, ennek helyszíneit keressük fel. 1916-ban tíz hónapon át harcoltak egymás ellen franciák és németek, melynek eredménye közel 700.000 halott és sebesült volt. A katonai temetőkben tiszteletet parancsoló fehér keresztek végeláthatatlan sora emlékezésre késztet minden arra haladót. A „Bajonett árok” a 137. gyalogosezred 57 katonájának tiszteletére épült műemlék a hajdani lövészárok helyén. Szállás Verdun környékén.

3. nap Verdun – Amiens – Rouen (kb. 420 km)
Délelőtt látogatás AMIENS városában, ahol a legenda szerint Márton még római tisztként szolgált. A Notre-Dame Katedrálist a legtöbb művészettörténeti leírás a gótika „csúcsteljesítménye”-ként említi, és nem utolsó sorban valamennyi franciaországi gótikus templom közül a legnagyobb! Továbbutazás ROUEN-be, a fontos tengeri kikötőközpontba. Az országban megszámlálhatatlan műemlék található, azonban ez az egyetlen olyan város, amelyet „Ville-musée”, azaz múzeumvárosként is ismernek. Itt halt máglyahalált Jeanne d’Arc, akit 1920-ban szentté avattak és Franciaország patrónájaként tisztelnek. Ismerkedés a város történelmi látnivalóival. Szállás.

4. nap: Normandia híd – Tancarville-i híd – Caen – Mt. Saint Michel (kb. 200 km)
Le Havre közelében található a PONT DE NORMANDIE, amely a Szajna felett átívelő, az ország legnagyobb, 1995-ben felavatott függőhídja (2.141 m hosszú). A PONT DE TANCARVILLE a világ egyik legjelentősebb függőhídja, a Szajna partján található két hatalmas (125 m) pilléről függesztett középső hídpálya szakasza több mint 40 m-rel van a folyó dagályszintje felett. Rövid pihenő CAEN-ban, a „normann Athén”-ban (Vilmos király őrtornya, Nők- és Férfiak Apátsága, Saint-Pierre templom stb.). Délután a képekről már jól ismert MONT-SAINT-MICHEL és koronája, a „Csoda”, a bencés apátság megtekintése szerepel programunkban. Szállás Mont-Saint-Michel környékén.

5. nap: Mt. Saint Michel – Vitré – Angers – La Rochelle (kb. 380 km)
VITRÉ középkori városka, ahol Bretagne egyik legfontosabb középkori végvára látható. Első tulajdonosa Hódító Vilmos seregében szolgált. ANGERS a Plantagenêt és Anjou dinasztiák központja volt egykor. Az Anjouk idején hatalmas építkezések, valamint a több mint 5.000 diákkal büszkélkedő egyetem igazi központtá tette a települést. A várban található Nagy Galéria egyik büszkesége a XIV. század végén készült „Apokalipszis” faliszőnyeg. A St-Maurice Katedrális az anjou gótika remeke, amelyet angevin, vagy ismertebb nevén a Plantagenêt stílus első műveként is említenek. Szállás La Rochelle környékén.

6. nap: La Rochelle – Ile de Ré – Cognac – Bordeaux (kb. 300 km)
LA ROCHELLE az „Az Atlanti-partvidék gyöngyének” is nevezett város, az egyik legnagyobb történelmi múltú, rengeteg műemléket befogadó település a nyugati partvidéken. ILE DE RÉ kb. 20 km hosszú, szabálytalan formájú sziget. Egykor fontos kereskedelmi és hadikikötő volt, ma a nyugati part egyik legkedveltebb üdülőövezete és természetvédelmi terület (Réserve naturelle). Phare des Baleines-ben rövid pihenő, fényképezési lehetőség az óceán felé. COGNAC kisváros nevét nem a látnivalói tették naggyá és nem is az, hogy itt született a franciák lovagkirálya, I. Ferenc, hanem az egyik legnemesebb és legdrágább ital, a konyak. A település és környékének fő nevezetességei a pincészetek, így nem maradhat el a pincelátogatás sem, ahol fakultatív kóstolási és vásárlási lehetőség is lesz! Továbbutazás Bordeaux-ba, szállás.

7. nap: Bordeaux – Saint-Émilion – Arcachon – Pilátus Düne – Bordeaux (kb. 230 km)

BORDEAUX az egykori Aquitaine hercegség fővárosa, a francia borászat leghíresebb központja. A XVIII. századi óriási építkezéseknek köszönhetően egységes városmag alakult ki. A kb. 5.000, nagyjából egy időben elkészült, palotának is beillő, klasszikus vonalú házak teljes harmóniában állnak a középkori emlékekkel. Séta az óvárosban, a festői utcák labirintusában. ST-ÉMILION a Dordogne folyó északi partján elterülő kisváros, a leghíresebb vörösborok hazája. Rövid pihenő ARCACHON városkában, ahol a francia gasztronómia egyik legismertebb étkét, az osztrigát mindenki saját kedvére megkóstolhatja. Az Atlanti-óceán partján találjuk a PILÁTUS DÜNE-t, amely Európa legmagasabb természet alkotta különlegessége (kb. 500 m széles 100 m magas és majdnem 3 km hosszú, 60 millió m³ homok). Szállás Bordeaux-ban.

8. nap: Bordeaux – Moissac – Albi – Millau (kb. 460 km)
MOISSAC apátsága Franciaország egyik legszebb egyházi épületegyüttese, egyben a Szent Jakab-út fontos állomása is. A kerengőben található hetvenhat oszlopfő rendkívüli művészi kidolgozással bír. ALBI a katár (kathar) eretnek mozgalom egyik központja. A Ste-Cécile katedrális az ország egyik legkülönösebb építménye, hiszen ellentétben a többi francia katedrálissal, teljes egészében téglából emelték. Az egy hajós templom a szentéllyel együtt mintegy 100 m hosszú, a falak szinte minden négyzetcentiméterét több mint 2.000 festmény díszíti, XV. századi karzata különleges ritkaság. A Palais de la Berbie egykor a város püspökének volt a székhelye. Ma a Toulouse-Lautrec múzeumnak ad otthont, ami nem maradhat ki a programunkból. Továbbutazás a szálláshely felé átkelve a közel 300 méter magasságban, 2,5 km hosszan húzódó MILLAU VÖLGYHÍD-on! 2009-es átadásakor a világ legmagasabb hídja volt, a ferdekábeles hidak tekintetében még ma is tartja „leg” rekordját! Szállás Millau környékén.

9. nap: Millau – Marseille (kb. 600 km)
Francia földön sok olyan város van, amelynek története több mint egy évezredet ölel át, de MARSEILLE több mint két és fél évezredes. Itt volt az első jelentős város a mai Franciaország területén. A Földközi-tenger partvidékének fővárosa lakosait tekintve a második legnagyobb település, gazdasági, politikai és kulturális központként is jelentős. 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa volt. Séta a régi kikötőben, a Notre-Dame de la Garde megtekintése. LES CALANQUES népszerű üdülőhely, ahol a kb. 25 km-es hosszúságban húzódó partszakasz a nemzeti park része. A ragyogóan fehér, csipkézett mészkőfal homlokzatát megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb öböl tagolja, amelyek hajdani folyók torkolatainál alakultak ki, és azokat a tenger folyamatosan alakítja mind a mai napig. Teljes egészében csak vízről lehet jól látni ezt a természeti jelenséget, így a marseille-i régi kikötőből hajóról (kb. 2 órás) fedezzük fel a területet. (A környéket alaposabban a Provence programunk során lehet megismerni!) Továbbutazás autóbusszal Lyonba, szállás.

10. nap: Lyon – Pérouges – Cluny (kb. 270 km)

LYON a kulturális világörökség része, a Rhône és a Saône folyók találkozásánál alakult ki. A két folyó által határolt félsziget, az ókori városrészletek, a történelmi belváros templomai és az árkádos folyosókkal (les traboules) határolt reneszánsz udvarok, a kortársi háromdimenziós falfestmények és a Fourvière bazilika a legfőbb látnivalók. PÉROUGES a középkor végétől a kenderszövésből meggazdagodott település, Franciaország legszebb falvai között említik. Mindössze pár hektáron terül el és közel száz műemléket számlál, nem véletlenül forgattak itt számos történelmi filmet (pl. A három testőr). A település híres a cukros lepényéről is, amit okvetlen meg kell kóstolni, védett márka. A ma már csak néhány részletében fellelhető CLUNY apátság a középkori Európa szellemi fellegváraként és a bencés rend reformjának központjaként volt ismert. Templomát a nyugati kereszténység leghatalmasabb egyházi épületként említették a római Szent Péter bazilika megépítése előtt. Szállás Beaune-ben.

11. nap: Beaune – Dijon (kb. 450 km)
BEAUNE a Cȏte d’Or „fővárosa”, a középkorban egy ideig ez volt a burgundiai hercegek székvárosa. Ez a Cȏte d’Or „Aranypart”-ja, a leghíresebb francia bortermelő körzetek egyike, ahol a leghíresebb és meglehetősen drága burgundiai borok készülnek. Elsőként egy közel kétszáz esztendeje családi vállalkozásban működtetett mustárkészítő műhelyben teszünk látogatást, majd a középkori burgundi építészet remekével ismerkedünk. A Hotel-Dieu-ben évszázadokon keresztül kórház működött. Egyik részében szociális otthont, a másikban pedig múzeumot alakítottak ki. Látogatás Burgundia legnagyobb pincészetében. A gyönyörű burgundi borvidéket átszelve érkezünk DIJON-ba, Burgundia fővárosába. Városmagja az építészet gyöngyszeme, a burgundi hercegek öröksége. Gyalogos városnézés: hercegi palota, Notre-Dame katedrális, Saint-Bénigne Katedrális, középkori, reneszánsz és klasszicista paloták. Szállás Dijon környékén.

12. nap: Basel – Tirol / Fekete-erdő (kb. 400 km)

Reggeli után irány a repülőtér, a repülős utasok Baselből hazautaznak. Az autóbusz folytatja az útját, szállás a menetrend függvényében, Fekete-erdőben vagy Tirolban.

13. nap: Budapest (kb. 850 km)
Reggeli után hazautazás Budapestre rövid pihenőkkel.


UNESCO Világörökségek:

- Amiens katedrálisa
- Mont-Saint-Michel
- Bordeaux – Port de la Lune
- Moisac apátsága (Szt. Jakab út része)
- Lyon történelmi városa

x Reptéri illeték (az indulásig változhat!): kb. 48.000,- Ft
Egyágyas felár: 101.000
Félpanziós felár: 89.800


A részvételi díj a belépőjegyek és a fülhallgató árát (kb. 160,- €) nem foglalja magába.

Idegenforgalmi adó kb.: 15,- EUR (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás neve: Tour de France - oda-vissza repülővel

Tour de France - oda-vissza repülővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Reptéri illeték (az indulásig változhat!): kb. 48.000,- Ft
Egyágyas felár: 101.000
Félpanziós felár: 89.800


A részvételi díj a belépőjegyek és a fülhallgató árát (kb. 160,- €) nem foglalja magába.

Idegenforgalmi adó kb.: 15,- EUR (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!


Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Utasbiztosítás
Utazás repülőgéppel
Transzfer
Útlemondási biztosítás
Belépők
Repülőtéri illeték

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 101.000 Ft fő
  2. Félpanzió 89.800 Ft fő
  3. Reptéri illeték 48.000 Ft fő
  4. Sztornó biztosítás 1,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Tour de France - oda-vissza repülővel

Tour de France - oda-vissza repülővel

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 134446

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Tour de France - oda-vissza repülővel

Tour de France - oda-vissza repülővel

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 134446

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!