A buddhista és a mogul Észak-India

Ft-tól/fő 350.000
Időpont: 2020.03.03 - 03.15
Legjobb ár: 350.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.03.03 - 03.15

Tartson velünk a A buddhista és a mogul Észak-India utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 13 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 350.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:141237
Kívánságlistára teszem

Részletes program

1-2. nap: Irány Ázsia!

Budapestről átszállás Delhibe, majd Bodhgayába repülünk, hogy élményeket szerezzünk a buddhizmus szülőföldjén. Szállás: Bodhgaya

3. nap: A Buddha felébredésének földje - Bihar

Reggeli után egész napos városnézésre indulunk. A kisvárosban minden jelentős buddhista ország kolostorral képviselteti magát, a hangulatos Mahabodhi főtemplom melletti sztúpák és a Megvilágosodás fája az év minden napján zarándokok sokaságát vonzza a világból. Elmerülünk a látnivalókban, és magunkba szívjuk a hely évezredes levegőjét. Szállás: Bodhgaya.

4. nap: A Keselyű-hegy és a tantrikus buddhizmus

Reggeli után igazi ősi hangulatú vidéki útra indulunk, ahol Rajgirban meglátogatunk egy hindu rituális fürdőt, majd felmegyünk a Keselyű-hegyre, ahol a később Tibetben elterjedt tantrikus buddhizmus született. Útba ejtjük a korai legendárium világához tartozó Bimbisara királyi börtönét, majd a korában rendkívül jelentős nálandai buddhista egyetem emlékeit. A zen dobok hangjának dallamaival a fülünkben térünk vissza szálláshelyünkre. Szállás: Bodhgaya.

5. nap: Ahol megmozdult a Tan kereke

Nagyon jelentős napra ébredünk. A hindu világ első számú szakrális városába indulunk, Benáreszbe (Varanasi), ahol a Gangesz partján minden eddigi elképzelésünk megváltozik az életről. De mielőtt bemegyünk a központba, megállunk az egykori Őz-ligetben (Sarnath), ahol a történelmi Buddha megkezdte a nyilvános tanítást, ezzel átírva a teljes vallástörténetet. Az itt eltöltött hosszabb idő után megyünk be a közeli városba, hogy az este már a gangesz-parti nagy Siva ceremónián érjen minket. Szállás: Varanasi.

6. nap: Benáresz - a hindu világ középpontja

Reggel hajóra szállunk a Gangeszen és részesei lehetünk a csodás látványnak, ahogy a nap első sugarai megvilágítják a szent folyót. Később a várost gyalog fedezzük fel, hogy megérezzük a Föld egyik legrégebbi településének hangulatát. Az Arany templom sikátorait, különféle templomokat, a halottégetőket látogatjuk meg, sétálgatunk a jógik, tanítók, boldogan fürdőző gyermekek között. Szállás: Varanasi.

7. nap: A hindu tantra és a kajurahói templomok

Reggeli után egészen rövid repülőútra indulunk, Kajurahoba, ahol a vidéki nyugalom csodás templom csoportokat rejt. Nincsen ennél alkalmasabb hely, hogy a hindu tantra kőbe álmodott jeleneteit fotózzuk s közben megismerkedjünk az indiaiak extrém különleges gondolkodásával és gyakorlataival. Szállás: Khajuraho.

8. nap: Orcha és a 17. századi uralkodók élete

Elhagyván Kajurahót továbbutazunk, majd Orchában ismerkedünk meg közelebbről a 17. századi udvari élet szokásaival a nagyszerű erődítmény rendszerben. Később tovább haladva vidéki utunkon Gwaliorba tartunk. Szállás: Gwalior.

9. nap: Gwalior díszítőművészete és a dzsainizmus

Itt már a szállásunk is önmagában is egy élmény, hiszen egy igazi heritage hotelben ébredhetünk. Reggel, a romantikus hotelünkben elfogyasztott kellemes kávé után felkapaszkodunk a világhírű gwaliori erődbe, mely falai látványával alighanem Észak-India egyik leglátványosabb pontja. Az épület bebarangolása után elsétálunk a dzsaina barlangok felé is, ahol a feladat a buddhizmustól való nehéz megkülönböztetés lesz. Délután a brit birodalom egyik pozitív örökségét próbálhatjuk ki, vagyis a világ egyik legnagyobb vasúti hálózatát, ami egy külön világ Indián belül. Estére érünk utunk következő ragyogó állomására, Agrába. Szállás: Agra.

10. nap: Agra és a muszlim spiritualitás

Ma korán kelünk, hiszen a Taj Mahal látványa napfelkeltében teljességében kihagyhatatlan. Körbejárjuk a szerelem emlékművét, ahol kicsit jobban megérezhetjük a muszlim misztika gyönyörű világát. Városi programunk másik csúcspontja a Vörös erőd, melynek kifinomult belső terei egyértelműen fölé kerekednek delhi testvérének, majd kirándulás Fatehpur Sikribe. Szállás: Agra

11. nap: Ó-Delhi központja és a Lódi uralkodók gyönyörű kertje

Reggeli után visszautazunk a fővárosba . Délután bevetjük magunkat az indiai főváros színes, zajos nyüzsgésébe. Először a Vörös Erődöt keressük fel. A Sáh Dzsahán által a 17. században épített erősség az angolok megérkezéséig a mogul uralkodók székhelyének számított. Majd a Germanus Gyula élettörténetéből is jól ismert monumentális Péntek Mecsetnél állunk meg, ahol imaidőben akár 25 ezer ember is végezheti a szertartást. A Lódí-kert lenyűgöző muszlim épületei között zárjuk a napot. Szállás: Delhi.

12. nap: Szikhek - dzsainák - kereskedők - aszkéták Delhiben

Reggeli után az indiai történelem különböző időszakaiból ránk maradt korai iszlám, mogul és modern időszakok mementóit keressük fel. A Qutub Minar, a világ legmagasabb tégla minaretje és az azt körülölelő épületek varázsolnak el bennünket, majd Humájún uralkodói sírját látogatjuk meg. Mahatma Gandhi elhamvasztásának helyszínén állított, kortárs, egyszerű emlékmű és a követségi negyed meglátogatása után bekukkantunk a Laksmí Nárájan templomba, a Birla család alapította szentélybe és a szikhek városi központjába. Este búcsúzásképpen megállunk egy újkori vallási felekezet, a baháí-ok, modern, lótuszvirágforma templománál is. Szállás: Delhi

13. nap: Búcsú az Istenek gyermekeitől

Hajnalban programunk véget ér és hazaindulunk. Viszlát India! Érkezés átszállás után Budapestre a déli órákban.

Ételek, italok

reggeli

Ár tartalmazza

 • 11 éjszaka szállást 3-4*-os hotelekben, reggelis ellátással
 • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
 • minden kiegészítő transzfert (busz, vonat)
 • a magyar és helyi csoportvezetők díját
 • a csoportos vízumügyintézés díját
 • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

11 éjszaka szállást 3-4 - -os hotelekben, reggelis ellátássala részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz, vonat)a magyar és helyi csoportvezetők díjáta csoportos vízumügyintézés díjátaz idegenvezetést

x A buddhista és a mogul Észak-India
Szállás neve: A buddhista és a mogul Észak-India

A buddhista és a mogul Észak-India utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Szervízdíj
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás - Optimum 11.700 Ft/fő
 2. Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás - Premium 20.540 Ft/fő
 3. Belépők, engedélyek, borravalók, egyéb kinti költségek és ezek ügykezelési díja 0 Ft/fő
 4. Egyágyas felár 165.000 Ft/fő
 5. Repülőjegy 180.000 Ft/fő
 6. Repülőtéri illeték 135.000 Ft/fő
 7. Útlemondási biztosítás 13.300 Ft/fő
 8. Útlemondási biztosítás (programár, repülőjegy, illeték) 13.300 Ft/fő
 9. Vízumdíj 25.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A buddhista és a mogul Észak-India

A buddhista és a mogul Észak-India

India, Körutazás Indiában

Útazonosító: 141237

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A buddhista és a mogul Észak-India

A buddhista és a mogul Észak-India

India, Körutazás Indiában

Útazonosító: 141237

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!