A Selyemút birodalma

Ft-tól/fő 310.000
Időpont: 2022.09.05 - 09.14
Legjobb ár: 310.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.09.05 - 09.14

Tartson velünk a A Selyemút birodalma utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 310.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:131589

Leírás:

?  A mesés Kelet ékköve, Szamarkand
?  Többezer éves városok, műemlékek
?  Lélegzetelállító építészeti csodák
?  Szuperexpressz és belső repülők, kevés buszozás

A mai napig jól emlékszem a káprázatra, amikor elsőnek tekinthettem meg élőben a korábban csak képen látott Szamarkand türkiz kupoláit.
György Péter - Kaukázus-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST - ISZTAMBUL - TASHKENT

Este indulás Budapestről repülővel. Éjfél körül átszállunk, majd tovább utazunk Tashkentbe. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: TASHKENT - URGENCH - KHIVA

Reggel érkezés Tashkentbe, majd transzfer a szállodába, rövid pihenő mely alatt felfrissíthetjük magunkat. Ezt köve­tően elkezdjük felfedezni Közép-Ázsia legnagyobb városát. Az 1966-os hatalmas földrengés nagy károkat okozott, Tashkent mégis számos látnivalót kínál az utazóknak. Városnézésünk során felkeressük az Óváros és a modern városrész nevezetességeit. Egyik legkiemelkedőbb látnivaló a Khast-Imam komplexum, melyben többek között megnézhetjük az úgynevezett Oszmán Koránt, mely a világ egyik legrégebbi kézzel írott Koránja, illetve - a legenda szerint -, itt őrzik Mohamed próféta egyik hajtin­csét is. A program főbb állomásai ezen felül: Chorsu bazár, Amir Timur tér, Függetlenség tere és az Iparművészeti Múzeum. Kora este transzfer a belföldi repülőtérre, repülés Urgenchbe. Érkezés után transzfer Khivába. Szállás elfoglalása (2 éj), vacsora.

3. NAP: KHIVA

Reggeli után bepillantást nyerhetünk a Világörökség részét képező Itchan Kala erőd látnivalóiba, mely falain belül töké­letes állapotban sorakoznak több évszázad kincsei: paloták, medreszék, mecsetek egy 500 × 300 méteres, kényelmesen bejárható területre koncentrálódva. Már messziről látszik a híres Kalta Minor torony, mely Khiva szimbóluma is egyben. A tor­nyot sok legenda övezi, de egy biztos, a felületét borító majo­likák 1855 óta ragyognak a napfényben. A városban felkeressük még az Ismail Khodja, majd a Pahlavan Mahmud mauzóleumot, Mohammed Amin Khan medreszét és a Juma (Péntek) mecse­tet, mely az utolsó kán palotája. Este szállás, vacsora.

4. NAP: KHIVA - URGENCH - BUKHARA

Reggel transzfer Urgenchbe a repülőtérre, indulás Bukharába. A délelőtti érkezés után a mai napunkat teljes egészében Bukhara látnivalóinak szenteljük. A város a Selyemút egyik legfontosabb megállója volt. Mivel több, mint 2.500 éves, így joggal mondhatjuk, hogy minden sarkon újabb nevezetes­ség vár ránk. A városnézés során felkeressük a Kalyan mecse­tet, a Samanides mauzóleumot, a Nadir Divan-begi medreszét, a Lyabi-Khauz komplexumot, a Kalon minaretet, a Bolo-Hauz mecsetet, a Coumpol bazárt, a Mir-i-Arab medreszét és az Arc Citadel erődöt. Felsorolni is sok a megannyi látványosságot. Este vacsora és folklór show a Nadir Divan-begi medreszében. Szállás Bukharában (2 éj).

5. NAP: BUKHARA

Reggeli után a város utolsó emírjének nyári rezidenciájával, a Sitorai Mokhi-Khosa palotával folytatjuk a varázslatos Bukhara felfedezését. A terület érdekes elegye az orientális és az orosz építészetnek. Következő megállónkat, Bahauddin Naqshbandin mauzóleumát Közép-Ázsia Mekkájának is hívják, fontos kegy­helynek számít a környező országok muszlimjai számára. Utolsó látnivalónk a mai napra a Chor-Bakr temető és komplexum, mely 30 építészeti alkotás együttese. Programunk végén lehe­tőségünk lesz szuvenírek és fűszerek vásárlására, illetve elláto­gatni az Arany bazárba. Vacsora és szállás.

6. NAP: BUKHARA - SZAMARKAND

Reggeli után szabadprogram keretében sétálhatunk a helyi pia­con. Délután transzfer a vasútállomásra, és a híres Afrosiab szuperexpresszel Szamarkandba utazunk. Érkezés után transz­fer a szállodába, majd rövid városnézés. Szállás és vacsora Szamarkandban (2 éj).

7. NAP: SZAMARKAND

Az egész napot Szamarkand felfedezésével töltjük. Szamarkand az ókorban a tudomány és művészetek egyik központja volt. Sok fajta nép és vallás keveredett itt. ,,Több út vezet az ég felé" hangzik a hitvallásuk. Reggel ellátogatunk a keleti Siab bazárba, majd városnéző utunkat Gur-E-Amir mauzóleumával és Timur Lenk mongol fejedelem sírhelyével folytatjuk. Elmegyünk a híres Registan térre, amely az ókorban a város központja volt. A téren három csodálatos medresze található, melyek iszlám iskolaként működtek egészen a XVII. századig. Megnézzük még a Bibi- Khanym mecsetet, illetve a Shah-i-Zinda épületegyüttest.

8. NAP: SZAMARKAND - TASHKENT

Reggeli után meglátogatunk egy szőnyegszövő műhelyt a város­ban, ahol a mai napig kézzel készítik a szőnyegeket. Ezt köve­tően megnézzük az Ulugh Beg obszervatóriumot, valamint az Afrosiab múzeumot, amely Szamarkand északkeleti részén, az ősi város ásatási területén helyezkedik el, és egy letűnt kor emlékeit mutatja. Ellátogatunk még Szent Dániel mauzóle­umába, illetve egy selyempapír készítő műhelybe. Délután transzfer az állomásra, majd az Afrosiab szuperexpresszel visszautazunk a fővárosba, Tashkentbe. Érkezés az esti órákban, ezt követően transzfer a szállodába (2 éj), majd vacsora.

9. NAP: TASHKENT - CHIMGAN - TASHKENT

Reggeli után egy fakultatív kirándulásra indulunk a Western Tien-Shanon keresztül Chimganba, Üzbegisztán legmagasabban fekvő településére, mely 1.650 méteren helyezkedik el. Télen a havas lankákon síelni is lehet. Harapni való friss levegő és változatos növény-világ fogad min­ket. A falu körül szanatóriumok, valamint táborhelyek találha­tóak. Csodálatos kilátás tárul elénk innen a Beldersay-völgyre. A szabadidő alatt sétálhatunk, emléktárgyakat vásárolhatunk. Programunk végén visszautazunk Tashkentbe. Szállás, vacsora. Chimgan fakultatív kirándulás: 18.000,- Ft.

10. NAP: TASHKENT - ISZTAMBUL - BUDAPEST

Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Indulás Budapestre. Átszállás után Budapestre érkezés az esti órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 25 főben maximalizáljuk. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x A Selyemút birodalma
Szállás neve: A Selyemút birodalma

A Selyemút birodalma utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Chimgan fakultatív kirándulás 18.000 Ft/fő
  2. Egyágyas szoba felára 58.000 Ft/fő
  3. Reptérközeli parkolás - INGYENES 0 Ft/fő
  4. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft/fő
  5. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft/fő
  6. Repülőjegy illetékkel és vonatjegy 288.000 Ft/fő
  7. Utasbiztosítás - Prémium 12.000 Ft/fő
  8. Utasbiztosítás - Standard 8.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A Selyemút birodalma

A Selyemút birodalma

Tádzsikisztán, Körutazás Tádzsikisztánban

Útazonosító: 131589

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A Selyemút birodalma

A Selyemút birodalma

Tádzsikisztán, Körutazás Tádzsikisztánban

Útazonosító: 131589

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!