Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán ***

Ft-tól/fő 1.565.000
Időpont: 2024.06.18 - 07.03
Legjobb ár: 1.565.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.06.18 - 07.03
További árak és időpontok

Tartson velünk a „Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán ***” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 16 nap / 15 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.565.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 16 nap / 15 éjszaka
Utazás azonosítója:180613
Óriáskörút Közép-Ázsia 5 meseszép országában

Program leírás

 

Covid-19 beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.06.15.):

Türkmenisztánban a belépéskor oltottságtól függetlenül kötelező az utasoknak PCR tesztelésen részt venniük. A teszt költsége a helyszínen fizetendő: a teszt ára kb. 45 USD/fő.

 

5 Közép-ázsiai ország, de mind más! Kultúrájukban, látnivalóikban, fejlődésükben és tájaikban. Egy biztos, az 5 országot és az ott élő embereket szívünkbe zárjuk.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Türkmenisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Ashgabat (Türkmenisztán)

Megérkezés menetrendtől függően Ashgabat városába. Transzfer a szállodába. Rövid pihenő után városnézés, mely során meglátogatjuk többek között az Ertogrul Gazy mecsetet, a Függetlenségi Parkot, továbbá a Nemzeti Múzeumot; Nissát, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi az egykori erődök, paloták, templomok, ceremónia termek, és kincstári épületek sokaságával. Később megtekintjük az egykori ,,keménykezű" államfő Türmenbashi Mecsetét. Vacsora. Szállás Ashgabatban.

 

3. nap: Ashgabat - Darwaza

Reggeli, majd folytatjuk városnézésünket: az Anau mecset romjai, valamint az Ahalteke istálló pompás lovainak megtekintése, melyek Türkmenisztán nemzeti szimbólumai. Végül a Központi bazár meglátogatása. Utazás Darwazába, mely a Karakum sivatag közepén található. Út közben láthatjuk az Erbent sivatag lakóit, akik napjainkban is nagyrészt jurtákban élnek, nomád életmódot folytatva. Megismerkedhetünk a helyi ízekkel a BBQ vacsoránk során. Szállás Darwazában egy- és kétszemélyes kemping sátrakban /részletek a további tudnivalóknál/.

 

4. nap: Darwaza - Khiva (Üzbegisztán)

Reggeli után utazás a Shavat-i határátkelőhöz, ahonnan Khivába, Üzbegisztánba folytatjuk tovább utunkat. Érkezést követően a környék egyéni felfedezése. Vacsora. Szállás Khivában.

 

5. nap: Khiva

Reggelit követően gyalogos túra Khiva káprázatos városában, ahol egy keleti tündérmese részesének érezhetjük magunkat, megtekintve többek között az Ichan-Kala komplexumot, mely 12-19. századi műemlékeket foglal magába, ezzel az UNESCO Világörökség részét képezve. Láthatjuk az utolsó Khiva-i klán rezidenciáját, az Ismail Hhodja Mauzóleumot, a Muhammed Amin Khan medreszét, a Kunya-Ark várat, a Kalta Minor tornyot, a Tash-Hovli palotáját, a Pahlavan Mahmud mauzóleumot és a Juma Mecsetet is. Szűk utcácskákon sétálva láthatjuk, ahogy a nemzeti örökségek és alkotások mind-mind kincsként vannak számon tartva, nagy gonddal ápolják és őrzik őket. Vacsora. Szállás Khivában.

 

6. nap: Khiva - Bukhara

Reggeli. Utazás Bukharába (kb. 7 óra) a misztikus vörös Kyzyl-Kum sivatagon keresztül és az egykori Khorezm Birodalom területén, melyet ,,ezer és száz városok egyesülésének" hívtak. Hogy mekkora titkokat temethetett maga alá ez a sivatag, az még a régészek és történészek felfedezésére vár. Egzotikus látvány tárul elénk a sivatagban bóklászó tevékkel, a jurtákkal és az Amudarya folyóval. Megérkezés Bukharába. A Nodir Divan Begim medresze meglátogatása. Vacsora. Szállás Bukharában.

 

7. nap: Bukhara - Szamarkand

Reggeli, majd megkezdjük Bukhara megismerését. A város műemlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. A Selyemút egykori városa a Talaszi csata után vált meghatározóvá, majd a 9. század végére az új vallás meghatározó központjává. Többek közt meglátogatjuk az Ismael Samani mauzóleumot, a Bolo-Hauz Mecsetet, valamint a Citadel Ark-ot. Folytatjuk látogatásunkat a medreszék és mecsetek között. Transzfer a vasútállomásra és utazás Szamarkand városába. Vacsora. Szállás Szamarkandban.

 

8. nap: Szamarkand - Tashkent

Reggeli. A tudomány és az ókori kelet művészete Szamarkand városában koncentrálódik. Egésznapos városnézésünk során megtekintjük a Registan teret, mely egykor az ősi város szíve volt. A teret három jellegzetes Iszlám stílusú medresze veszi körül - Ulug Bek medresze, Shir-Dor medresze és Tillya-Kori medresze. Folytatjuk látogatásunkat a Guri Emír Mauzóleumánál, az azúrkék kupolás épületnél, majd Bibi Khanum Mecseténél. Transzfer a vasútállomásra és utazás Tashkent városába. Vacsora. Szállás Tashkentben.

 

9. nap: Tashkent - Oybek - Khujand (Tádzsikisztán)

Reggeli után városnézés Tashkentben: az Iparművészeti Múzeum megtekintése, a Khasti Imam komplexum meglátogatása, mely magába foglalja a Kaffal Shashi Mauzóleumot, a Barak Khan Medreszét. Folytatjuk látogatásunkat: a XVI. századi Kukeldash Medreszénél. Utazás Khujandba, Tádzsikisztán második legnagyobb, és legősibb városába, melyet 2500 éve alapítottak Nagy Sándor idejében. A Ferhana völgyben kedvező elhelyezkedése miatt a város sokáig virágzását élte, mely során számos palota, mecset és fellegvár épült. Megfigyelhetjük majd az ország XIX. századi hagyományos házainak stílusát. Vacsora. Szállás Khujandban.

 

10. nap: Khudjand - Dushanbe

Reggeli, majd utazás Dushanbe-be, Tádzsikisztán fővárosába. Érkezést követően a Hissar erőd meglátogatása, mely egyike a Bukhara Emirátus fejedelmi palotáinak. Az erődöt XVII-XVIII. századi műemlékek és mauzóleumok veszik körül. Este séta a Függetlenség terén, ahol megtekinthetjük a Guinness Rekordok könyvében is feljegyzett legmagasabb zászló rudat, amely 165 méter magas és a legnagyobb könyvtár épületet Közép-Ázsiában, mely 9 emeletes és több mint 11 millió könyvet számlál. Vacsora. Szállás Dushanbe-ben.

 

11. nap: Dushanbe - Almaty (Kazahsztán)

Reggeli. Napközben transzfer a repülőtérre és elrepülés Almatyba. Az ,,almaty" szó kazah nyelven annyit tesz, hogy ,,almafák közt nőtt". Érkezést követően a Panfilov Park, valamint a Zenkov Katedrális megtekintése. Vacsora. Szállás Almatyban.

 

12. nap: Almaty

Reggelit követően egésznapos városnézés Almatyban. Látogatásunk során végigjárjuk a város nevezetességeit, többek között a központi mecset és a Köztársaság tér megtekintése. Kirándulás felvonóval a Kok-Tobe hegyre, mely Kazahsztán egyik legszebb helye. Ez a város legmagasabb pontja, amely 1100 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Káprázatos kilátás nyílik a környező hegyekre a felvonóból. Vacsora. Szállás Almatyban.

 

13. nap: Almaty - Karakol (Kirgizisztán)

Reggeli után továbbutazás Karakolba, Kirgizisztánba. A határt Kegen városkánál szeljük át. Útközben kirándulás a Charyn Kanyonban, mely 80 km hosszú. A kanyon egyik legszebb része a Kastélyok Völgye, mely gyönyörű sziklaformációiról híres. Megérkezés Karakolba, az Issyk-Kul régióba. Vacsora. Szállás Karakolban.

 

14. nap: Karakol - Bishkek

Reggeli, majd utazás Bishkek városába (kb. 6 óra). Út közben hajókázás az Issyk-Kul tavon. Megérkezés Bishkekbe, majd vacsora. Szállás Bishkekben.

 

15. nap: Bishkek - Ala-Archa

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Bishkekben: a Szépművészeti Múzeum, Ala-Too tér, Panfilov Park. Ezután megtekintjük az Ala-Archa Nemzeti Parkot könnyed sétával a természetben. A parkot az Ala-Archa folyó torkolata és a környező hegyek övezik, népszerű úticél. Visszautazás Bishkekbe, majd az Osh bazár meglátogatása. (A program ára: 29.500 Ft.) Este folklór show-val egybekötött vacsora. Szállás Bishkekben.

 

16. nap: Bishkek - Budapest

Menetrendtől függően, kora hajnalban transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Nisa pártus erődjei

- Ichan-Kala komplexum

- Bukhara történelmi központja

- Samarkand - a kultúrák kereszteződési pontjai

- A Selyemút kazahsztáni és kirgizisztáni szakasza

 

 

Várható menetrend Júniusban: (Turkish Airlines)

TK1034  18JUN  BUDAPEST - ISZTAMBUL   13:55-17:10

TK 322   18JUN  ISZTAMBUL - ASHGABAT   20:20-02:00 (19JUN)

TK 347   03JUL   BISHKEK - ISZTAMBUL     02:30-05:25

TK1035  03JUL   ISZTAMBUL - BUDAPEST   07:05-08:05

 

Várható menetrend Szeptemberben: (Turkish Airlines)

TK1038  10SEP  BUDAPEST - ISZTAMBUL   20:30-23:40

TK 324   11SEP  ISZTAMBUL - ASHGABAT   01:15-06:55

TK 347   25SEP   BISHKEK - ISZTAMBUL     02:30-05:25

TK1035  25SEP   ISZTAMBUL - BUDAPEST   07:05-08:05

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 365 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 365 USD a belépőket és a programokban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Helyszíni vízum: (Türkmenisztán)                           kb. 89 USD/fő

Helyszíni be- és kilépési illetékek: (Türkmenisztán)  kb. 14 USD/fő

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegyek (nemzetközi és belső) és reptéri illetékek

-         BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 11.840 Ft)

-    közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel, dzsipekkel, vonattal, hajóval, belső repülőjárattal

-     elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj kemping sátrakban Darwazában (részletek lent a további tudnivalóknál); reggelivel

-       magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

x Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán ***

Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas felár 235.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Tádzsik vízum 35.000 Ft/fő
  3. Útlemondási biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán ***

Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán ***

Türkmenisztán, Körutazás Türkmenisztánban

Útazonosító: 180613

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán ***

Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán ***

Türkmenisztán, Körutazás Türkmenisztánban

Útazonosító: 180613

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!