Romantikus Németország - kastélyok, középkori városok, Fekete-erdő - autóval közeli tájakon

Ft-tól/fő 195.900
Időpont: 2021.04.01 - 04.08
Legjobb ár: 195.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.04.01 - 04.08
További árak és időpontok

Tartson velünk a Romantikus Németország - kastélyok, középkori városok, Fekete-erdő - autóval közeli tájakon utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 195.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Egyéni
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:149965

Útvonal: Magyarország | Königssee | Jenner-csúcs | Linderhof - kastély | Neuschwanstein kastély, Lindau, Bodeni-tó | Triberg, Fekete-erdő | Heidelberg  | Kastélyút, Rothenburg ob der Tauber | Würzburg, Bamberg és Nürnberg | Magyarország

Előfoglalási akció október 31-ig! 

 

Fedezze fel Németország déli tartományait, ismerje meg a szebbnél szebb tájakat az Alpoktól a Fekete-erdőig, hajókázzon a fjordokhoz hasonló hegyek között a kristály tiszta vizű Königssee tavon, nézze meg a csodás állapotban megőrzött királyi kastélyokat (Neuschwanstein kastély, Linderhof kastély stb.), autózzon végig a romantikus úton a Neckar-folyó mentén, a Guttenberg kastély és a Grosscomburg kolostor érintésével egészen a várfallal körülölelt, a színes-favázas házaival és a macskaköves utcáival ámulatba ejtő Rothenburh ob der Tauberig. A látnivalók sora itt még nem ér véget, a programleírásban tovább részletezzük, hogy miért érdemes mielőbb útra kelni és meghódítani ezeket a közeli tájakat!

 

 

 1. nap: Kiutazás - Königssee (Budapest – Königssee kb. 6 óra, 580 km)
  Utazás Németországba egyénileg, saját autóval.
  Hajókázzon a kristálytiszta vizű Königssee tavon, a meredek sziklafalak között a népszerű zarándokhelyre, a Szent Bertalan templomhoz és a romantikus Obersee tóhoz.
  Szállás Berchtesgadenben vagy a környékén (1 éj).
 2. nap: Jenner csúcs és Linderhof kastély
  Hódítsa meg a Königssee melletti 1874 m magas Jenner csúcsot a kétszakaszos libegővel, majd élvezze a kilátást odafentről, a panorámás étteremből.Továbbutazás a Linderhof palotához (kb.2,5 óra, 205 km) II. Lajos bajor király korábbi királyi palotából átalakított, rokokó stílusú kastélyához, ahol arannyal és ezüsttel díszített szobák, tükörterem, elefántcsont- és kristály csillár idézi az egykori király magányos, ámde fényűző életét.
  A szálláshely Hohenschwangau városban lesz, amely Ausztrián áthaladva közelíthető meg. Ha további látnivalóval bővítené a programot, úgy érdemes korán kezdeni a napot és megállni az Ettal bencés apátságnál, vagy az ausztriai szakaszon a Ehrenberg kastélynál és megtekinteni a középkori kiállítást. 

 3. Neuschwanstein kastély, Lindau és a Bodeni-tó
  Kezdje a napot a Neuschwanstein kastély meglátogatásával, amely egy pillantás alatt megragadja az ember képzeletét és garantáltan felülmúlja várakozásait. A tündérmesébe illő kastély kívülről is feledhetetlen látványt nyújt, de az összkép a II. Lajos számára kialakított kastély belső termeinek megtekintésével válik teljessé. Ne hagyja ki a kastélyra nyíló kilátást a hídról!
  Mielőtt a három ország (Németország, Svájc, Ausztria) határán fekvő Bodeni-tó felé venné az irányt, érdemes rövid kitérőt tenni a világhírű zarándokhelyre, a megkorbácsolt megváltó templomához (Wieshkirhe), Steingaden-nél, amit a "Romantikus úton” lehet megközelíteni. Hohenschwangauból induljon Füssen felé, majd haladjon tovább a német Alpokon keresztül, Lindenberg-en, Oberstaufen-en, Ommenstadt-on és Bas Hindelang-on át Lindauba, a Bodeni-tó szigetén fekvő festői városba, melyet egy híd köt össze a szárazfölddel. Útközben javasolt kitérőt tenni a Kempteni bencés apátsághoz (Duke-Abbot´s Residence, hétfőn zárva!).
  Lindau-nak, a Bodeni-tó híres kikötővárosának történelme a 2.századra nyúlik vissza, a jelenlegi formáját a 19.században érte el. A kikötő bejáratát egy 6 méter magas oroszlánszobor őrzi, a kikötőt pedig egy 33 méter magas világító torony ékesíti. Tekintse meg a városháza (Town Hall) történelmi jelentőségű épületének a színes, reneszánsz stílusú homlokzatát, majd látogasson el a város legrégebbi templomához, az 1100-ban épült Szent Péter templomhoz, és a mellette található 1180-ban épült Szent István templomhoz is. Szállás Lindau-ban (1 éj).

 4. nap: Triberg és a Fekete-erdő
  Vezessen Lindautól végig a Bodeni-tó partján Friedrichshafen-be, majd tovább a Meersburg kastélyig. A régi kastély múzeuma több mint 30 díszítette teremmel várja a látogatókat. A következő javasolt megálló a szőlő-ültetvények felett magasodó Birnau bazilika, ahonnan mesés kilátás nyílik a Bodeni-tóra. Haladjon tovább a tó mellett egészen a Duna forrását rejtő Donaueschingen-ig. A forrás Fürstenberg herceg palotája mellett, egy kovácsolt vassal díszített medernél található.
  Innen kb. 50 perc autóval Triberg, a Fekete-erdő neves kirándulóhelye, amely az ország legmagasabb vízesésével büszkélkedik. A városon kívüli hegyoldalon található a Wallfahrtskirche templom, ahol a „Maria in der Tannen” vagyis "Mária a fenyőerdőben" festmény található, egy ismeretlen festő műve 1705-ből. A kakukkos óra származási helyeként Tribergben ma is rengeteg üzletben árulnak fából faragott, gondosan kimunkált, órakülönlegességeket, érdemes megtekinteni a kínálatot. Gasztronómiai élményként javasoljuk az eredeti fekete-erdő torta megkóstolását egy helyi cukrászdában/étteremben. Szállás Triberg-ben (1 éj).

 5. nap: Fekete-erdő és Heidelberg
  Tribergből kövesse a Fekete-erdei hegyi útvonalat egészen Freudenstadt-ig, ahol Németország legnagyobb piactere található. Útközben javasolt több helyen megállni és megcsodálni az erdő fantasztikus panorámáját. Majd haladjon tovább a hegyek lábánál fekvő Baden-Baden fürdővárosba, a régió híres termálvizes üdülőhelyére. Ezt a sármos kisvárost az Oos- folyó (patak) szeli ketté, érdemes elsétálni a fürdő-kaszinó épületéhez és a freskókkal díszített ivócsarnokhoz. Innen tovább haladva Heidelberg kb. 1 órányi autóúttal érhető el, amely egy magával ragadó, élettel teli város sok diákkal. Ne hagyja ki a sétát az óvárosban és a Heidelberg vár meglátogatását a hegyen, ahova gyalogosan vagy siklóval lehet feljutni. A várból csodás látvány tárul a városra és a Neckar-folyóra. Szállás Heidelberg-ben (1 éj).


 6. nap: A kastélyút és Rothenburg ob der Tauber
  Reggel induljon tovább a "kastélyúton" az egyik legszebb középkori német városig, Rothenburg ob der Tauber-ig. Élvezze az utazást a Neckar-folyó mentén haladva, javasolt megállni a Guttenberg kastélynál és a Grosscomburg kolostornál Schwabisch Hall városban. Rothenburg ob der Tauber utcáin sétálva egy igazi időutazásban lehet része, az épületek és műemlékek tükrözik az egykori  erős, birodalmi város múltját. A város középkori hangulatát olyan látnivalók adják, mint fagerendás házak és a városfal, amely évszázadok óta szolgálja az itt élők védelmét, a város legfestőibb szögletének tartott Plönlein tér a Siebers toronnyal, a régi kovácsműhely (Alte Schmiede), Röder boltív és a Markus torony, a Leonard Weidmann által építtet Spitalbasteli kapu (üzenete „béke a belépőknek és egészség a távozóknak”), az ereklyéket őrző zarándokhely, a Szent Jakab templom, a fából faragott Szent Vér oltárral és a 12 apostol oltárral. Válogathat az érdekes múzeumok közül is, például a Baba és Játék múzeum, a Karácsonymúzeum és Középkori Bűnök múzeuma. Szállás Rothenburg ob der Tauber-ben (1 éj).

 7. nap: Würzburg, Bamberg és Nürnberg
  Haladjon tovább a „Romantikus úton”, tekintse meg az útba eső olyan látnivalókat, mint Creglingen-ben a Herrgottskirche templom a Riemenschneider által készített oltárral, Weikersheim-ben a 12.századi reneszánsz palota a szobrokkal díszített barokk kerttel, Bad-Mergentheim piactere, ahol érdemes beülni egy kávézóba és megpihenni a kellemes középkori hangulatot őrző miliőben.
  A következő javasolt megálló a dombos szőlővidéken, a Majna partján fekvő Würzburg. A város ikonikus nevezetessége, a 13.századi Marienberg erőd már messziről látható. A ma is élettel teli, néhai püspöki város számos műemlékkel büszkélkedhet: az erőd kincstára és egyéb kiállító termei, fegyvertára, a 8.századi körtemplom az erőd területén, a gótikus Marienkapelle katedrális, a Régi Majna-híd a szentek barokk szobraival (Alte Mainbrucke), Németország egyik legnagyobb katedrálisa, az 1040-ben épített Würzburgi Dóm, a 18. századi késői barokk Neumünsterkirche templom Riemenschneider munkáival, a Kappele orosz ortodox stílusú templom - ami egy szép erdős területen fekszik és egy meredek ösvényen közelíthető meg, az érseki palota (Furstbischofliche Residenz) Németország egyik legszebb barokk épülete és az UNESCO világörökség része. Érdemes megkóstolni vagy vásárolni a helyi borkülönlegességből (Frankenwein).
  Következő megálló a kb. 1 órányi autóútra található Bamberg, amely a világhírű sörei mellett a legnagyobb, épségben megmaradt németországi történelmi óvárossal is büszkélkedhet, amely a világörökség részét is képezi. Neves épületi között sorolhatjuk a püspöki palotát vagyis az Új Rezidenciát (New Residence), melynek remek állapotban megőrzött festményei, bútorai, rózsakertje hűen tükrözik az egykori herceg-püspöki fényűzést. A város további nevezetességei körül érdemes kiemelni a négytornyú, román és gót stílusú székesegyházat a lovasszoborral, a látványos helyen fekvő Városháza épületét, a Regnitz-folyó kettéágazásánál, és a Kis Velenceként is emlegetett városrészt, a 19. századi egykori halászok házaival, a folyó keleti partján.
  A következő úti cél Nürnberg, kb. 45 perc autóútra található Bambergtől. Nürnberg történelme visszanyúlik a 11. század elejéig, nevének jelentése „sziklás hegy”A Pegnitz-folyó partján elterülő város, Észak-Bajorország egyik legfontosabb gazdasági és kulturális központja. Kiemelt látnivalója a Császári vár (Kaiserburg), amely a városfallal körbezárt óváros fölötti dombon helyezkedik el. A bevehetetlen vár a középkorban az egyik legfontosabb császári vár volt. Nem hiába választotta a várost később Adolf Hitler is a náci párt központjává, melyet sajnos ennek következtében a szövetséges erők jelentős mértékben elpusztítottak, és a helyreállítása hosszú időbe és sok pénzbe került. A birodalmi pártgyűléseket a 16 négyzetkilométeres területén található monumentális rendezvényközpontban tartották, amely ma többek között az „Elragadtatás és terror” állandó kiállításnak is otthont ad. A történelmi óváros felfedezését kezdje a Királyi kapunál (Koenigstor), sétáljon a favázas épületek között a gótikus Szent Lőrinc és szent Sebaldus templomokig. Feltétlenül kóstolja meg nürnbergi sült kolbászt (Bratwurst).
  Szállás Nürnberg-ben (1 éj).

 8. nap: hazautazás
  (Nürnberg- Budapest kb. 7 óra, 750 km)

Hosszabbítás lehetséges, további javasolt városok: München, Nordlingen. Kérje ajánlatunkat.

 


Belépők (tájékoztató jellegű információ, az árak változhatnak):
- Hajókázás a Königssee tavon: retúr hajóút 16 Eur/ fő,
  Gyerek ár: 5 éves korig ingyenes, 6-17 éves korig 50% kedvezmény
- Libegő: retúr jegy a 2 szakaszra: 32 Eur/ fő
  Gyerek ár: 14 éves korig: 15 Eur, 15-17 éves korig: 25 Eur
- Linderhof palota és a park: 8,5 Eur/ fő (idegenvezetős tárlatvezetéssel látogatható, angol/német      nyelven, fix időpontokban, kb. 25 perces a program, érdemes előre foglalni)
- Ehrenberg Kastély múzeum: 8 Eur, Gyerek 4 éves korig ingyenes, 5-15 éves korig: 4,5 Eur
- Neuschwanstein kastély: 13 Eur, gyerek ár: 18 éves korig ingyenes
  a jegyek Hohenschwangau jegyirodában vásárolhatók, van lehetőség online előre foglalásra
- Wieshkirhe: ingyenes
- Kempten apátság: 3,5 Eur, csak fix időpontokban induló német nyelvű idegenvezetéssel látogatható
- Meersburg kastély: 12,8, gyerek ár: 8 Eur 12 éves korig
- Heidelberg kastély: 8 Eur, gyerek ár 4 Eur
- Guttemberg vár (Burg Guttenberg): 5 Eur, gyerek ár: 4 éves korig ingyenes, 5-16 éves korig 4 Eur
- Grosscomburg kolostor: 5 Eur, gyerek ár 12 éves korig 2,5 Eur
- Marienberg erőd: 4 Eur, gyerek ár 12 éves korig 3 Eur
- Érseki Palota Würzburg: 9 Eur, gyerek ár: 18 éves korig ingyenes
- Bamberg:  Új Rezidencia
- Nürnberg: Kaiserburg kastély 7 Eur, gyerek ár 18 éves korig ingyenes
- Nürnberg: Elragadtatás és terror kiállítás: 6 Eur, gyerek ár 18 éves korig 1,5 Eur

Romantikus Németország - kastélyok, középkori városok, Fekete-erdő - autóval közeli tájakon utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

Április
Május
Június
Július
Augusztus
2021. Április
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
2021. Május
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
2021. Június
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
2021. Július
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
2021. Augusztus
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5- a szállást 7 éjszakára kétágyas elhelyezéssel középkategóriás szállodákban, reggelivel,
- a javasolt programok igénybevételéhez szükséges elérhetőségeket és információt.

- a kiutazás költségét,
- a programok előzetes foglalását és a belépőjegyeket,
-  parkolási és útdíjakat,
- a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót (kb. 3 Eur/fő/nap).

Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.


Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Romantikus Németország - kastélyok, középkori városok, Fekete-erdő - autóval közeli tájakon

Romantikus Németország - kastélyok, középkori városok, Fekete-erdő - autóval közeli tájakon

Németország, Königssee

Útazonosító: 149965

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Romantikus Németország - kastélyok, középkori városok, Fekete-erdő - autóval közeli tájakon

Romantikus Németország - kastélyok, középkori városok, Fekete-erdő - autóval közeli tájakon

Németország, Königssee

Útazonosító: 149965

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!