Aladdin lámpása csoportos perzsa hajóút

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Vegyen részt egy feledhetetlen hajós körutazáson az Arab-félszigeten! Fedezze fel Zájed sejk lenyűgöző szigetét, ahol a rezervátumban több ezer állat él természetes körülmények között, látogasson el a világ legnagyobb fedett vidámparkjába Abu Dhabiban a Ferrari World-be, vagy száguldozzon kényelmes négykerékmeghajtásos terepjárókon a sivatag aranyló dűnéi között! Az éleményekkel megpakolt, kilenc napos körutazásban hűséges partnere az MSC flotta legújabb gyöngyszeme, az MSC Bellissima lesz. A fantasztikusan modern és impozáns tengerjáró a 21. Század elvárásainak maximálisan megfelel - a fedélzetre lépve az 'unalom' szót nyugodtan törölheti a szótárából: tucatnyi programlehetőség, verőfényes napsütés és lélegzetelállító panoráma várja Önt.

1. nap
A csoport első nap menetrendszerinti járattal utazik Dubajba, ahol transzferbusz visz a szállodába.

2. nap
A szálláson elköltött finom reggelit követően a csoport kicsekkol a szállodából - és egy izgalmas felfedezőútra indul az emírségek lenyűgöző városában!
A Perzsa-öböl partján fekvő, varázslatos település ultramodern megoldásairól, a fényűző luxusról és az impozáns felhőkarcolóiról ismert világszerte. A városnézés érinti a Dubai Marina-t, ami szinte egy különálló város a városban. A negyed lenyűgöző szabad szellemisége és kozmopolita hangulata mindenkit magával ragad! Innen egy rövid buszos út vezet az egyik legismertebb mesterséges szigethez, a pálmaleveleket formázó Palm Jumeira-hoz. Az ikonikus Atlantis Hotelnél néhány fotó elkattintása szinte kötelező! A Souk Madinat Jumeirah az ősi arab bazárok autentikus hangulatával csábítja a látogatókat, akik nem csak ősi, de a legmodernebb árucikkek között barangolhatnak: szuvenírboltok, luxusdivat és ékszerüzletek kínálatával szemezgetve. Az utolsó megálló a világ legnagyobb áruháza: a Dubai Mall. Az 1.1 millió négyzetméteren 1200 üzlet és számtalan szórakoztató program várja: vidámpark, korcsolyapálya...
Ha szédítő kilátásban gyönyörködne, akkor a szomszédos Burj Khalifában lehetőség van a 124. emeleti kilátót is felkeresni (a belépő árát - 39 dollár - az utazás nem tartalmazza). A kirándulást követően buszos transzfer a kikötőbe, ahol már vár a fenséges MSC Bellissima!

3. nap
Fantasztikus napsütés, a tenger hullámainak fenséges morajlása ébreszti az utazókat az MSC Bellissima fedélzetén! Kezdje a napot egy kiadás és finom reggelivel a vadonatúj tengerjáró fedélzetén (első útját 2019 márciusában teszi meg!). A hajón tucatnyi étterem, valamint bárok és lounge-ok várják a megfáradt, szomjas utazókat. Kalandozzon öt kontinens ízei között, a konyhákat világszerte ismert és elismert mesterszakácsok jegyzik, köztük például a spanyol Ramón Freixa is.
A frissítő reggeli után vesse bele magát az önfeledt élvezetekbe: a vizes örömök kedvelői új otthonra találhatnak a Grand Canyon-t idéző aquaparkban, de a multifunkcionális karaoke bar, a stand-up klub és a TV studio & bar is mind-mind felfedezésre vár! A legkisebb utazókat több játszószoba és kaland várja, a család minden tagja számára garantált az önfeledt szórakozás és kikapcsolódás!
Ha kedve tartja, csatlakozzon fakultatív* kirándulásunkhoz, és fedezze fel Abu Dhabit és a Ferrari World-öt! A kikötőből a kirándulók egész napos programra indulnak, az első megálló a tengerparti város igazi csodája: a hullámtörő gát, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a város felhőkarcolóira. Innen az út az ikonikus, 7******* csillagos Emirates Palace Hotelhez vezet. Rövid sétát és jónéhány fotót követően a csoport az elbűvölő Zajed sejk mecset felé veszi az irányt, melynek előterében 1000 drágakővel borított, márványoszlopok állnak.
Majd a Ferrari World szabadidőparkba látogatnak el a kirándulók, amely a maga nemében egyedülálló látványosság. A 200 ezer m2-nyi, fedett szórakozópark a világ legnagyobb, nem szabadtéri vidámparkja. Itt lesz lehetősége kényelmesen megebédelni (árát a részvételi díj nem tartalmazza), és felfedezni a park látnivalóit. Mintegy kéttucatnyi program lehetőségből válogathat, köztük van a világ leggyorsabb hullámvasútja, de a csodálatos Ferrari autókat is felfedezheti. A program végén transzfer a kikötőbe.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyszínek látogatásához konzervatív öltözet, laza ruházat és hosszú nadrág viselése ajánlott. Hölgyeknek fejkendőt kell viselniük. Amennyiben a látogatás vallási ünnepnapra esik, a mecsetet csak kívülről lehet megtekinteni. A mecsetbe belépve a látogatóknak le kell venniük a cipőjüket, a Korán (szent könyv) valamint az épület falainak, anyagának érintése tiltott. A Ferrari World parkban a Scuderia Challenge-re való felszállás árát a részvételi díj nem tartalmazza. A park látogatása egyénileg történik. A park egyes részeit előzetes értesítés nélkül is lezárhatják karbantartási munkálatok miatt. Kerekes székkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a programon, aki segít a buszra történő fel- és leszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Kérjük, hogy azok a kerekesszékes utasaink, akik részt kívánnak venni a programon, a fedélzeten a felszállást követően keressék fel a Shore Excursions' Desk-et, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni.

4. nap
A már elhunyt Zájed bin Ál Nahján sejk életének egyik utolsó nagyívű elképzelése vált valóra a Sir Bani Yas sziget vadvédelmi átalakításával. A csodálatosan gazdag élővilággal rendelkező szigeten a vadászat tiltott, számtalan helyi, valamint távolról hozott, védett faj számára biztosít biztonságos otthont a sziget. A lenyűgöző látványosságot egy fakultatív* programon Ön is megismerheti! A ,,Zöldülő Sivatag" program részeként számos fejlesztést hajtottak végre, melyek az egyébként ellenséges környezetet lakhatóbbá, élhetőbbé varázsolták.
A szigetre sokan Zajed sejk örökségeként is tekintenek, ahol az egykori vezető elképzelései, a természet és ember harmóniájáról valóra váltak. A 160 négyzetkilométer alapterületű rezervátumban mintegy 10 ezer állat él vadon: gazellákkal, struccokkal, zsiráfokkal is találkozhat. A csoport a történelmi solymászatnál is megáll, ahol egy sor érdekességet is megtudhat a szigetről és annak történelméről.
Fontos információ: a kiránduláson mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Sportos öltözet, valamint naptej használata ajánlott! A programon 4 évesnél fiatalabb gyerekek nem vehetnek részt. Természetes okokból előre nem garantálható - bár nagyon valószínű - az állatok megtekintése. A túra köralakban kerüli meg a szigetet, biztonsági okokból a rezervátumtól valamelyest távolabb haladnak a látogatók.

5. nap
Ötödik napon az MSC Bellissima nem köt ki - a végtelen tengereket járva lehetősége van az MSC Bellissima programkínálatának alaposabb felfedezésére! Az ultramodern, mégis rendkívül elegáns tengerjáró a mediterrán hangulat és vendégszeretet jegyében épült. Próbálja ki magát a számtalan sportpálya egyikén - köztük a világ leghosszabb tengeri drótkötélpályáján! Ha a tökéletes relax-program receptjét keresi: rendeljen magának egy ízletes és hűsítő koktélt valamelyik bárból majd dőljön hátra egy kényelmes napágyban valamelyik gyönyörű medence partján.
A több emeltnyi hajó zsúfolásig meg van pakolva élményekkel: a Cirque de Soleil at Sea fantasztikus showműsorai például életre szóló élményekről gondoskodnak, a színházban pedig igazi közönségsikereket tekinthet meg esténként. Az 5D moziban a legnagyobb kasszasikereket nézheti meg, ha pedig színes-hangulatos kavalkádra vágyna, akkor keresse fel a pókerszobát vagy a kaszinót.
A művészetek kedvelői kortárs alkotásokat tekinthetnek meg a fotókiállításon, valamint a művészeti galériában. Ha a zsongás után csöndes, nyugodt perceket keres, akkor a fedélzeti könyvtárban felütheti kedvenc kötetét. Az MSC flotta legújabb tagjának a fedélzetén mindenki megtalálja a számára kedves programot - a legkisebb korosztálytól az idősekig!

6. nap
Barangoljon a középkori arab világban fakultatív* kirándulásunkon! Omán belsejébe kétórás buszos út vezet, ahol az első megálló Nizva, az ország középkori fővárosa. Az itt épült erődítmény az ország talán legszebb körbátyás vára, melyet az 1600-as években emeltek. A masszív sziklára felhúzott épület akár 24 ágyú együttes tűzerejét is elviselte. A tetejéről pedig lélegzetelállító kilátás nyílik a városra valamint az azt körülvevő síkságra. A fotózás szerelmeseinek kihagyhatatlan látvány!
Innen egy újabb 45 kilométeres út vezet a Dzsabrin erődhöz, ami a 17. század végének kiemelkedő mérnöki teljesítményét dicséri. A hely, ahol korábban annyi véres háború és ütközett zajlott, az elmúlt években már az ománi oktatás és kultúra igazi fellegvárává vált. A kastély belsejét fantasztikus freskók és kifinomult fafaragványok díszítik. A kikötőbe visszavezető úton a kirándulók a Bahla erődnél is megállnak, amely az ország legidősebb ilyen létesítménye. Az ebédet a nizvai Faladzs Darisz Hotelben költik el, majd visszatérés a hajóra.
Fontos információ: a kiránduláson mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt, mivel a nizvai erődöt és a dzsabrini kastélyt lépcsőkön át lehet megközelíteni. Ajánlott viselet: könnyű, sportos öltözet és lapostalpú cipő.

7. nap
Fedezze fel a gyönyörű Khasabot és környékét fakultatív* kirándulásunkon! A légkondicionált busszal az első megálló a fotókra kívánkozó 400 éves erődítmény, a Khasab Erőd. A vastag kőfalakat a portugál csapatok emelték az 1600-as években, akik így próbálták megszerezni a Hormuzi-szoros fölötti irányítást, elejét véve a tengerről érkező támadásoknak. Az építéshez Indiából hozattak tikfát, a tetőt pálmafa levelek és cserép borította. Az alacsony, megerősített falak mögött húzódik a központi torony, amely már az erőd előtt is itt állt. A múlt évszázad utolsó évtizedeiben nagy energiát fordítottak a létesítmény felújítására, amely így ma már egykori pompájában várja az ide látogatókat.
A túra innen Bukha irányába folytatódik, amely Rasz al Khaima emirátus határán húzódik. Az úton fantasztikus panoráma nyílik a tengerpartra, a busz több megállót is tart, hogy a fotómasinák sűrűn kattoghassanak. A Bukha erőd a tengerpart és hegycsúcsok szorításában talán az egyik leghangulatosabb megálló a kiránduláson.
Fontos információ: a kirándulás során hosszabb időt kell sétálni egyenetlen talajon, ezért mozgásukban korlátozott valamint kerekesszékes utazóink nem vehetnek részt azon.

8. nap
Az MSC Bellissima visszaért Dubajba, Ön pedig akár két egyedülálló fakultatív* programon is részt vehet, vagy önállóan barangolhat a városban.
A délelőtti kirándulás egy igazi sivatagi show! A Desert Dune kaland egy izgalmas, sivatagi ,,hullámvasút", az Arábiai-félsziget aranyló homokbuckái között. A kirándulók modern, négykerékmeghajtásos autókkal vágnak bele a kirándulásba, melynek csúcspontja a távoli sivatagi tábor meglátogatása, melyet eredeti arab stílusban díszítettek fel. Ezen a nyugodt, félreeső helyen nem csak önfeledt kikapcsolódásra van lehetőség, de akár egy tevegelésen is részt vehet.
Fontos információ: az utazás során egyenetlen úton kell áthaladni, mozgásukban korlátozott, nyak- és hátproblémákkal küzdő utasaink, valamint terhes nők és 4 év alatti gyerekek nem vehetnek részt azon.
A városba visszatérve a délutáni órákban Dubai óvárosi részét fedezheti fel egy másik fakultatív* kiránduláson. A történelmi negyed számos látnivalója közül a busz először az Al-Basztakija kerülethez visz, ahol rövid fotózkodásra a csoport a sósvizes Dubai-pataknál is megáll. A környéket az évszázados házairól, valamint azok széltornyairól ismerik - ezeket az épületeket a házak sajátos kialakítása hűti, légkondicionáló berendezések nélkül. A csoport a textil bazáron áthaladva jut el a kirándulás utolsó nevezetességéhez a Dubai Múzeumhoz, amely a 18. századi Al-Fahidi erőd részét képzi. A környéket egy órában önállóan is bebarangolhatja, mielőtt a busz visszaindul a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a kirándulás során összesen három órányi időt kell állni és sétálni, ezért mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékes utasaink számára nem ajánlott.

9. nap
A csoport menetrendszerinti járatokkal utazik haza, biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban érkezik vissza a magyar fővárosba. Reméljük, hogy a feledhetetlen körutazás után rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

x Aladdin lámpása csoportos perzsa hajóút

Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a programleírás szerint, felkészült, helyismerettel és elmélyült tudással rendelkező idegenvezető kíséretében magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással*, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor.

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, kötelező borravaló (helyszínen fizetendő 10 EUR/fő/ éjszaka), bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok

Hajó neve: Aladdin lámpása csoportos perzsa hajóút
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Aladdin lámpása csoportos perzsa hajóút

Aladdin lámpása csoportos perzsa hajóút

Útazonosító: 133536

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Aladdin lámpása csoportos perzsa hajóút

Aladdin lámpása csoportos perzsa hajóút

Útazonosító: 133536

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!