Csillagtúra Emilia-Romagnában kirándulásokkal Marche régióba

Ft-tól/fő 276.880
Időpont: 2023.09.23 - 09.30
Legjobb ár: 276.880 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.09.23 - 09.30

Tartson velünk a Csillagtúra Emilia-Romagnában kirándulásokkal Marche régióba utazásra! A kiutazás busszal történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 276.880 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:168263
Ebben az olaszországi utazásunkban Észak- és Közép-Itália határvidékére kalauzoljuk utasainkat. Bár a gasztronómiai fellegvár Bologna, a kora középkori emlékeiről nevezetes Ravenna vagy Rimini környékének tengerpartja széles körben ismert, a Velencét is magában foglaló Veneto és Toszkána között fekvő Emilia-Romagna és Marche régiók nem tartoznak a magyar turisták körében leglátogatottabb vidékek közé. Pedig a terület látnivalóinak tárháza rendkívül gazdag és sokszínű: ókori és késő antik emlékek, híres kereskedővárosok, eldugott középkori sasfészkek, reneszánsz és barokk kastélyok, illetve modern turisztikai attrakciók egyaránt találhatóak a Pó-síkság, az Adriai-tenger és az Appenninek hegyláncainak találkozásánál.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

7 éjszaka egy szép, színvonalas 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda egy Rimini környéki üdülőhelyen található, kb. 200 méterre a tengerparttól. A szálloda szolgáltatásai többek között a bár, a szabadtéri medence és a fitnessz terem. A szobák mindegyike erkélyes, felszereltségükhöz hozzátartozik a légkondicionáló, műholdas tv, hajszárító, széf, minibár és wifi.

Ellátás

Félpanzió. A reggeli bőséges büfé, a vacsorák 3 fogásosak és egy pohár bort valamint vizet is tartalmaznak.


1. nap:
Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Rimini környékén (7 éj).

2. nap: San Leo, San Marino
Egész napos kirándulás San Leóba és San Marinóba. Emilia-Romagna hangulatos tájain – a Montefeltro vidéken – keresztül elsőként egy középkorból itt felejtett kisvárosba, San Leóba utazunk. A látványos sziklákra épült, falakkal körülvett település – a felette trónoló reneszánsz erőddel – egy turisták által alig-alig ismert hely, ahol a sikátorok világában tett séta felér egy időutazással. A városka legfontosabb attrakcióit a XI. századi plébániatemplom és a XII. századi katedrális jelentik (díszes faragások), de a környékre nyíló panoráma is nehezen felejthető látvány.
Délután ismerkedés San Marinóval, az azonos nevű miniállam fővárosával, mely egy 700 méteres hegy tetejére épült. Legfontosabb nevezetessége a két meghökkentő fekvésű erőd az óváros felett.

3. nap: Urbino
Délelőtt átruccanás a szomszédos Marche régióba, melynek legfontosabb nevezetessége Urbino városa. Az óváros szinte érintetlenül megmaradt a XV. századból, abból az időszakból, amikor Urbino a Montefeltro hercegi család uralma alatt a reneszánsz művészetek egyik központja volt. Nem véletlen, hogy az Urbinóban született Raffaello a reneszánsz egyik legnagyobb művésze lett. Séta a városban, lehetőség a Palazzo Ducale, a pompás hercegi palota megtekintésére, melyben egy híres képtár is található. Szabadidőben az érdeklődők Raffaello szülőházát is megnézhetik.
Visszaérkezés a szállodába 15 óra környékén. A nap hátralévő részében szabadidő, pihenés a tengerparton vagy a szálloda úszómedencéjénél.

4. nap: Ravenna, Italia in Miniatura, Rimini
Délelőtt kirándulás Ravennába, a gyönyörű mozaikok városába. Ravenna a Nyugat-Római Birodalom fővárosa volt az V. században, majd a VI. században a Bizánci Birodalom egyik legjelentősebb városának számított. Ezért olasz földön Ravennában vannak a legjelentősebb kora középkori műemlékek. A ravennai látogatás végén a város határában álló Sant’ Apollinare in Classe-templom világhírű mozaikjait is megtekintjük (UNESCO világörökség).
A kora délutáni órákban visszatérünk Rimini környékére. A következő programunk egy izgalmas tematikus park, az Italia in Miniatura. A több mint 270, nagyrészt 1:25-ös méretarányban elkészített makettet magában foglaló park területén néhány óra alatt felfedezhetjük Olaszország legfontosabb épületeit – úgy, hogy tulajdonképpen egy hatalmas olasz csizmán ballagunk végig Szicíliától az Alpok csúcsaiig, és minden makettet ott helyeztek el, ahol az adott nevezetesség található. A park további különlegességei közé tartozik, hogy híres európai épületek kicsinyített mását is elkészítették; sőt, még Velence nagyszerűen rekonstruált „főutcáján”, az ötödére kicsinyített Canal Grandén is végig lehet hajózni.
Visszaútban a szállodához séta Rimini óvárosában. A híres tengerparti üdülőhely római kori és középkori emlékei kellemes meglepetést jelentenek.

5. nap: Maranello (Ferrari Múzeum) vagy Sassuolo (Este-kastély), Modena
Pihenés, szabad program a Rimini környéki szállodában.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Modena környékére.
Első megállónk a világhírű Ferrari gyár központja, Maranello. A Forma 1-es autók számára kiépített tesztpálya szomszédságában lévő Ferrari Múzeum interaktív kiállításán a gyár története mellett az autócsodákkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.
Azon utasainkat, akiket a Ferrari Múzeum nem érdekel, az autóbusz átviszi a közeli Sassuolo központjába, ahol lehetőséget biztosítunk az Este család díszes barokk kastélyának (Palazzo Ducale) megtekintésére az irodánk idegenvezetőjével.
A délutáni órákban továbbutazás Modenába, Pavarotti szülővárosába. Séta az ősi városközpontban, melynek legfontosabb attrakciói a Hercegi Palota és az UNESCO világörökség részét képező XII. századi dóm. Ez utóbbi az itáliai román stílus legjelentősebb emlékei közé tartozik.
A fakultatív program ára: a Ferrari Múzeum + Modena esetén: 17.400 Ft (a Ferrari Múzeum belépőjével), a sassuolói Este-kastély + Modena esetén: 14.500 Ft (az Este-kastély belépőjével). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.

6. nap: Bologna, Santuario della Madonna di San Luca
Látogatás Emilia-Romagna fővárosában, a közel 400.000 lakosú Bolognában. A Pó-síkság és az Appenninek találkozásánál, fontos utak csomópontjában fekvő település Európa legrégebbi egyetemi városa, de gasztronómiája – elsősorban húsételei – is világhírű. Nem véletlenül kapta a város azt a becenevet, hogy „la grassa”, azaz a zsíros. Séta a nagy kiterjedésű óvárosban, melynek hangulatos sikátorai, ősi tornyai, látványos főtere és hatalmas templomai nagy élményt jelentenek a kulturális körutazások szerelmeseinek. A városnézés után természetesen marad idő a bolognai konyha valamely híres fogásának kipróbálására is, illetve az érdeklődőknek lehetősége lesz a XI. században alapított egyetem belső udvarának megtekintésére is.
A szabadidőt követően lehetőség kisvonattal felmenni Bologna házi hegyére, a San Lucára is. A látványos fekvésű Madonna-templom mellől pazar panoráma nyílik a városra és a környező tájra, sőt tiszta időben akár az Adriáig is el lehet látni.

7. nap: Loreto, Frasassi-cseppkőbarlang, Gradara
Pihenés, szabad program a Rimini környéki szállodában.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Marche régióba.
Első megállónk Loreto, mely Róma és Assisi mellett Itália legjelentősebb zarándokhelye. Egy középkori legenda szerint angyalok hozták ide a tengeren keresztül Szűz Mária názáreti szülőházát, amely fölé a XVI. század végén monumentális reneszánsz bazilikát emeltek.
A bazilika megtekintése után továbbutazunk az Appenninek irányába, következő megállónk a Frasassi-cseppkőbarlang. Olaszország egyik leglátványosabb barlangrendszeréből – melyet csupán 1971-ben fedeztek fel – 1,5 km-t tettek látogathatóvá, ahol a turisták jól kiépített és könnyen járható útvonalon tanulmányozhatják a cseppkövek titokzatos világát.
A délutáni órákban a Dante által is megénekelt tragikus sorsú szerelmespár, Paolo és Francesca városába, Gradarába látogatunk. A tengerparthoz közeli dombtetőre épült óváros egy parányi középkor, robosztus falairól meseszép panoráma nyílik a környező mediterrán tájra és a Riminitől délre fekvő üdülőhelyekre. Lehetőség a várost uraló Rocca (erőd) érdekes múzeumának megtekintésére is.
A fakultatív program ára: 9.300 Ft + esetleges belépődíjak (garantált indulás).

8. nap:
Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

x Csillagtúra Emilia-Romagnában kirándulásokkal Marche régióba

Időpontok - Teljes részvételi díj
2023. máj. 21-28.  263.000 Ft  
2023. szept. 23-30.  273.000 Ft

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Egyágyas felár: 58.500 Ft 

3. ágy kedvezménye: 38.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap 

Autóbusz felszállási lehetőségek
5.45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7.25 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
8.55 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Szállás neve: Csillagtúra Emilia-Romagnában kirándulásokkal Marche régióba

Csillagtúra Emilia-Romagnában kirándulásokkal Marche régióba utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Időpontok - Teljes részvételi díj
2023. máj. 21-28.  263.000 Ft  
2023. szept. 23-30.  273.000 Ft

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Egyágyas felár: 58.500 Ft 

3. ágy kedvezménye: 38.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap 

Autóbusz felszállási lehetőségek
5.45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7.25 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
8.55 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Utasbiztosítás
Belépők
Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 58.500 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. BBP biztosítás 3.880 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Csillagtúra Emilia-Romagnában kirándulásokkal Marche régióba

Csillagtúra Emilia-Romagnában kirándulásokkal Marche régióba

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 168263

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Csillagtúra Emilia-Romagnában kirándulásokkal Marche régióba

Csillagtúra Emilia-Romagnában kirándulásokkal Marche régióba

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 168263

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!