Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel

Ft-tól/fő 259.000
Időpont: 2023.07.05 - 07.11
Legjobb ár: 259.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.07.05 - 07.11

Tartson velünk a Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 259.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója:166002

Leírás:

?  Francia, svájci és német ,,kulturális koktél"
?  Ízelítő Svájcból: Schaffhausen és Bázel
?  Strasbourg: Elzász és Európa fővárosa
?  Hajózás a Bodeni-tavon a mainaui virágszigetre

"Közép-Európa talán legsokrétűbb területét járjuk be. A Boden-tó és a Rajna-vízesés természeti csodáitól olyan kulturális látnivalókig, mint Colbert vagy Strasbourg városa."
Máté-Kovács Réka - Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BP. - KITZBÜHEL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, uta­zás Ausztriába hegyeshalmi határátlépéssel. Első hosszabb megállónk Tirolban, Kitzbühelben lesz. A meseszép városkát 2.000 méteres csúcsok veszik körül. Nyáron a túrázni vágyók, télen a síelést kedvelők keresik fel. Sétánk során magunkba szívhatjuk a friss hegyi levegőt és gyönyörködhetünk a szép alpesi házakban. A belváros nagyon egységes, harmonikus képet mutat. Ezt követően szállásunkra buszozunk.

2. NAP: LINDAU - MAINAU

Reggeli után a Bodeni-tóhoz utazunk. Ez a tó három országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. Első megállónk Lindauban lesz. A város a német-osztrák-svájci hármashatárnál, a Bodeni-tóban fekvő szigeten épült. Kis hídon keresztül tudunk bemenni a városba. Belvárosi sétánk után folytatjuk utun­kat a Bodeni-tó mentén. Délután Uhldingenben hajóra szál­lunk és átutazunk a káprázatos virágszigetre, Mainaura, mely szintén a Bodeni-tóban található. Sétálunk a lenyűgöző park­ban, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajok­tól a mamutfenyőkig. Csodálatos a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről is kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten, majd visszahajózunk Uhldingenbe. Szállás Németországban.

3. NAP: SCHAFFHAUSEN - BÁZEL

Németországot elhagyva átlépünk Svájcba, ahol a híres óra­gyártási központot, Schaffhausent keressük fel. A busz­ról leszállva teszünk egy kellemes sétát. Szép díszkútjait, egyedi hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. A város­tól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehetőség a folyón, mely során lehet válasz­tani, hogy a vízesés közelében lévő sziklához vagy a túlsó partra hajókázunk. Ezt követően tovább utazunk Bázelba, Svájc harmadik legnagyobb városába. A várost a Rajna két részre osztja. Egyik oldalon található Grossbasel, a kulturális és kereskedelmi központ, mely magába zárja az Óvárost, annak csendes utcáival, izgalmas antik üzleteivel, hangulatos kis bisztróival. A másik parton található Kleinbasel a város modern része. Városnézésünk során megtekintjük az óváros legszebb látnivalóit. Programunk végén szállásunkra utazunk.

4. NAP: MULHOUSE - COLMAR - KAYSERBERG

A mai napot Mulhouse látnivalóival indítjuk: Városháza, Saint- Etienne Templom és a Place de la Réunion. A város Elzász déli részének fővárosa, a közelben találhatóak a híres borutak. A városnézés után tovább utazunk a ,,legelzászibbnak" tar­tott városba, Colmarba. Sétálunk a történelmi óvárosban és végigmegyünk híres sétálóutcáján is. Délután folytatjuk utun­kat Kayserbergbe. A város szintén a borút mentén fekszik és érdekessége, hogy a magyar tokaji bornak köszönheti hír­nevét. Miért? Az idegenvezető elmeséli. A város nagy múlt­tal rendelkezik, melynek jelentős részét a németek alakították ki. Számtalan középkori látnivaló fogad minket: vár, román stí­lusú Szent Kereszt templom, óváros. Ha Elszászban vagyunk, akkor nem hagyható ki a borkóstolás. Egyik pincészetben finom borokat ízlelhetünk, majd ha kedvünk van, a végén vásárol­hatnak is belőlük. (A borkóstoló az út alapárában benne van.) Programunk végén szállásunkra utazunk.

5. NAP: KOENIGSBOURG - STRASBOURG

Reggeli után Koenigsbourg várához buszozunk. Ez Franciaország legjobb állapotban megmaradt erődje. A vár egy magas­laton helyezkedik el, ahonnan csodás a kilátás az elzászi tájra. Következő úticélunk Strasbourg lesz. Programunkat a történelmi belvárossal kezdjük, amely a Világörökség része. Itt is megtalálható a Notre Dame, amely a Párizsban lévő névrokoná­hoz nagyon hasonló. A városnak nagyon látványos része a Petit France negyed, amely csatornákkal és a fagerendás házakkal szegélyezett. Ha közlekedik, akkor a petit trainnel (kisvonattal) is teszünk egy kört a központban (helyszínen fizetendő), ezzel is csökkentve a gyaloglás mennyiségét. Külön városrészt képeznek a modern EU-s épületek, melyeket buszos körsétánk során meg­tekintünk. A városnézés után szállásunkra utazunk.

6. NAP: ULM - AUGSBURG

Folytatjuk utunkat, Németországban és Ulmban állunk meg. A várost a VIII. században alapították. Katedrálisa a világ (!) leg­magasabb keresztény temploma, mivel tornya 161 m. A temp­lom alapjait az 1300-es évek végén rakták le. A stílusát tekintve az épület a gótika szép példája. Tovább utazunk Augsburgba. Érkezés után programunk során felkeressük a látványos Városházát, a monumentális Dómot és a központot. Következő megállónk a Fuggerei negyed lesz. A híres bankár család - Fugger - szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. szá­zadban. Augsburg megtekintése után szállásunkra buszozunk.

7. NAP: WELS - BUDAPEST

Hazaúton még egy több mint 2.000 éves várost tekintünk meg. Wels már a római korban is fontos település volt. Séta a belvá­rosban és a főtéren: Salome Alt ház, Plébánia templom, Léderer torony, Városháza a fő látnivalók. Folytatjuk utunkat, várhatóan 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PENNY parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Szállás neve: Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 83.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (6 alkalom) 68.000 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 11.900 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 8.400 Ft/fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 5.600 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 166002

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 166002

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!