Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

Ft-tól/fő 1.195.000
Időpont: 2024.07.08 - 07.21
Legjobb ár: 1.195.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.07.08 - 07.21
További árak és időpontok

Tartson velünk a „Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 14 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.195.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 14 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:180678

Programleírás

1-2. nap: Budapest - Delhi

Elrepülés menetrendtől függően Delhibe, átszállással. Megérkezés az indiai fővárosba másnap.

Reggeli érkezés után buszos városnéző túra az indiai fővárosban. Ó-Delhi: a Vörös-erőd megtekintése kívülről. A főváros mogul erődje az ország összes többi várát maga mögé utasítja méreteivel. Csak az oldalfalai 3 km hosszúak, magasságuk 18-30 méter. (!) A Jama Masjid India egyik legnagyobb mecsete: mintegy húszezren tudnak itt imádkozni imaidőben. 1658-ban fejezték be az építését. Három óriási kapu és négy saroktorony övezi. A két minaret 40 méter magas. Új-Delhi: A Janpath sugárút megtekintése. Elhaladás a Parlament épülete mellett, majd megnézzük a köztársasági elnöki palotát, számos kormányzati épületet. Végül az India kaput és az I. Világháború emlékművet tekintjük meg közelebbről. Délután a szobák elfoglalása. Szállás Delhiben (1 éj).

Szállás: Radisson Blu Dwarka 5*

 

3. nap: Delhi - Srinagar

Reggeli után továbbrepülés Srinagarba. Érkezést követően elfoglaljuk a szállásainkat egy különleges lakóhajókon. A város a Kasmír-völgy központjában, 1.730 m magasságban helyezkedik el, a Jhelum-folyó partján. A lakosság egy része a Dal-tó és a Nagin-tó közepén él, különleges lakóhajókon. Ezt a nem mindennapi életformát egy kicsit mi is kipróbáljuk: Berendezkedés úszó szállodánkban, ahol az utolsó részletig gazdagon faragott bútorok és kasmíri szőnyegek vesznek minket körül. Vacsora és szállás Srinagarban (2 éj).

Szállás: Deluxe lakóhajón.

 

4. nap:  Srinagar

Reggeli után látogatás Shankaracharya templomában. Asóka király fia a Kr.e. III. században építtette ezt a különleges szentélyt. A híres mogul-kertek megtekintése: elsőnek a Források kertjébe igyekszünk. A Dal-tóban partján kialakított kert a mogul parkok káprázatos példája. Minden apró részletnek szimbolikus jelentése van. A pázsit, a rózsakert, a csobogók, a teraszok, a szökőkutak mindannyian különös, misztikus jelentéssel rendelkeznek. Átutazás a Shalimar Bagh kertbe. Ezt a kertet Jahangir építtette szeretett felesége számára. A kert olyan, mint egy mesebeli álom. A teraszokon sétálgatva eljutunk a legfelső szintre, melyet egyszerűen csak a ,,szerelem lakhelyének" neveznek az útikönyvek. Este csónakkirándulás a Dal-tavon.  A kasmíri csónakot itt shikkarának hívják, napernyő védi az utasokat, akik kényelmes párnákon ülnek. A kirándulás közben bejárjuk vízi piacot, valamint a tó lótuszokkal benőtt részét is. Esti visszatérés lakóhajónkra, majd vacsora.

 

5. nap: Utazás a Kasmír-völgy felé

Korai reggeli után indulás Sonamarg bájos hegyi üdülőfalujába. A helyiség nevének jelentése ,,Aranymező", ahol ha nem találkoznánk a sok helyi turistával, valóban olyan érzésünk lehetne, hogy Svájc legszebb hegyeiben járnánk. A 3.800 m magas Zoji-la-hágó átlépésével megérkezés a Kasmír-völgybe. Első közös ,,Nyugat-Tibet akklimatizációnk", rövid pihenővel, tájképfotózással. Továbbutazás Drass faluba, ahol közösen próbáljuk elhinni / megérteni, hogy miért itt mérték a lakott világ második leghidegebb hőmérsékletét. (Az első helyezés a szibériai Ojmjakonvárosnak jár). Továbbutazás az Indus mellékfolyója a Szuru festői völgyébe, Kargil városába. Kargil Ladakh egyetlen muszlim többségű nagyvárosa, ma ,,második" tartományi főváros. Szállásunk elfoglalása és vacsoránk elfogyasztása után fakultatív séta lehetőség a min. 2.700 m magasságban lévő utcákon. Szállás Kargilban (1 éj).

Szállás: The Highland Mountain Resort Hotel

 

6. nap: Ösvények a Himalájában

Reggeli után ,,befordulás" a Szuru-folyó völgyébe, majd utazás délnek, a Magas-Himalája vonulatainak tövéhez. Rövid séták és fotószünetek a legfestőibb útszakaszokon. Közvetlenül az út mellől fotózható két hétezres csúcs is, a Nun (7.135m) és a Kun (7.077m). A két hegy táplálta hatalmas gleccserek megtekintése, megörökítése. Átutazás a Szuru-völgy muszlim lakosságú, eldugott kis falvain, ebéddel útközben. Délutáni érkezés a 4.000 m magasságra települt Rangdumba. Erre a vidékre már csak kevés turista érkezik, többen azok, akik Kőrösi Csoma Sándor útját járják. Rangdum kolostorát Kőrösi ittjártakor alapította Gelek Yeshe Takpa láma. Bár a helyi lakosság egy része muszlim vallású, a Rangdum gompa azt jelzi, hogy megérkeztünk Zanszkárba. A kolostor tetejéről kiváló kilátás nyílik a Szuru-völgyére, távolabb pedig már látszik a Penzi-la hágó behavazott hegyoldala.

Utazásunk során ezen a napon érjük el a legmagasabb pontot, a 4.400 méteres Penzi-la hágót. Pihenő,csoportkép készítés a hágón. A közvetlenül alattunk ,,csikorgó", lenyűgöző Drang Drung gleccser és a környező ,,hatezresek" fotózása. A hágó után leereszkedés a 3.800 m magasságban elterülő síkságra, ahonnan már egyenes út vezet Padumba, Zanszkár adminisztratív központjába. Szállás Padumban (3 éj).

 Szállás: Hotel Potala 

 

7. nap: Kőrösi Csoma nyomán Zanszkárba

Padumtól 38 km-re található Zangla, ahol Kőrösi Csoma Sándor (a helyiek számára Csilengi Dásza ,,az európai tanítvány") megkezdte nyelvtudományi kutatásait, illetve a tibeti-angol szótár összeállítását. A nap folyamán áttekintjük a híres őshaza kutató itt végzett munkásságát, annak eredményeit. Közös séta a királyi várhoz, ahol Csoma két éven át tartózkodott, majd meglátogatjuk a Baktay Ervin által beazonosított Csoma szobát, mely a hagyomány szerint a székely tudós dolgozószobája volt. Rövid látogatás a magyar önkéntesek által megépített Nap iskolában. (Szerencsés esetben talán még magával a zanglai királlyal is találkozhatunk!) A rendelkezésre álló időtől függően látogatás a XV. századi Tsazar Kolostorban. A koreasti órákban visszaérkezés Padumba.

 

8. nap: Ösvények a Himalájában

Reggeli után látogatás a Karsha gompá-ban. A kolostor fehérre meszelt vályogtéglából épült. Napjainkban mintegy 150 szerzetes lakik falai között. A gompa felső emeletéről lenyűgöző látvány nyílik a Sztod-folyóra, és a Padum környéki síkságra. A komplexum története messze, a XI. századra nyúlik vissza, valaha itt hozták létre Zanszkár legnagyobb könyvtárát. A kolostor-komplexumban ma nyolc templom található és két hatalmas imaterem. Az ősi falakon számtalan felbecsülhetetlen értékű thangka függ. A komplexumtól kissé távolabb található a női szerzetesek kolostora, a Chomo gompa. Esti visszaérkezés a hotelünkbe, majd közös vacsora.

 

9. nap: Nyugat-Tibet földrajza, az égig érő Karakoram

Korai reggeli után visszautazás a már ismert Kargilba. Útközben ismerkedés Nyugat-Tibet, illetve vázlatosan a szomszédos, Kínához tartozó Tibet természeti földrajzával. Néhány szó a ,,ránk néző" fenséges Karakoram-hegység vonulatáról, Földünk egyik legeljegesedettebb,- a Himalája után második legmagasabb hegyvidékének természet viszonyairól, különös tekintettel a K2-re (Godwin-Austen), a Karakoram 8.611 m magas tetejére. Rövid fotószünetek, pihenők a legszebb helyszíneken. A megérkezéstől függően szabadidő, pihenő. Szállás Kargilban (1 éj).

Szállás: The Highland Mountain Resort Hotel

 

10. nap: Lamayuru holdbéli tájain át Uleytokpo-ba

Reggeli után Namika La és a Fotu La Top 4.000 m magas hágóin át Mulbekh felé vesszük utunkat, délelőtti érkezéssel Lamayuruhoz. A Lamayuru gompa Ladakh legrégebbi kolostora. Jóval több mint ezer évvel ezelőtt, a buddhizmus ladakhi megjelenése előtt is ,,bön", azaz vallási központ volt. Lamayurut a környezete is igen különlegessé teszi: geológiai formációi a Holdra emlékeztetnek - így legtöbbször csak Holdbéli tájként emlegetik. A környék geológiai kialakulása még nem tisztázott - ami további titokzatosságot kölcsönöz a helynek. Látogatás a Petroglyph kőmezőn. Ladakh több vidékén is találhatunk sziklafaragványokat, az itt láthatóak egészen rendkívüli szépségűek. Továbbutazás Uleytokpo irányába, aláereszkedés az Indus-völgyébe. Öko-szállásaink elfoglalása, majd feljutás a Rizong kolostorba, Nyugat-Tibet talán legeldugottabb buddhista központjába. Koraesti visszaérkezés szállásunkra. Szállás Uleytokpoban (1 éj).

Szállás: Uley Eco Resort (Cottage)

 

11. nap: Az Indus-völgyében Leh-be

Látogatás az Alchi gompa-ban.Ladakh egyik legrégebbi kolostora, ezer évvel (!) ezelőtt épült, az Indus-folyó déli partjához egészen közel. A többi ladakhi kolostor komplexummal ellentétben ezt az egyetlen gompát rendhagyó módon, nem hegyoromra építették. A falakon található több ezer miniatűr Buddha ábrázolás megtekintése. Továbbutazás Leh-be. A Dalai Láma és udvartartása menekülése- és Indiába költözése igaz meséjének áttekintése a buszon. Bejelentkezés a hotelünkbe, rövid pihenő, majd közös séta Leh, Ladakh fővárosa utcáin. Látogatás a Leh Palotában, majd az őstermelői piacon. Lépcsőzés több száz fokon felfelé a Shanti sztúpá-hoz.  A sztúpa a város legszebb kilátópontján épült. 1985-ben szentelték fel, Őszentsége a Dalai Láma jelenlétében. Az itt átélt napnyugta egészen különleges élmény, hiszen a környező hegyeket szinte bearanyozzák a lenyugvó nap sugarai. Közös vacsora.  Szállás Lehben (2 éj).

Szállás: Hotel Holiday Ladakh

12 nap: A Felső-Indus völgyének buddhista kolostorai

Reggeli után megtekintjük a város fölé magasodó Sztok Palotamúzeumot. Egykor ez a palota volt a ladakhi királyok székhelye. Jelenleg helytörténeti múzeumként működik, tetőiről páratlan kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. Egész napos utazás és látogatás a Felső-Indus-völgyének buddhista kolostoraiban. Utunk során legtávolabb a Lehtől 50 km-re lévő Hemis gompához jutunk el, közben pedig Shey és Thiksey kolostorokat tekintjük meg.  Shey egészen a XVI. századig volt Ladakh fővárosa, a királyi család palotájával. A ma kolostorként szolgáló palota-erőd egy tökéletesen védhető oromra épült. Belül a 12 méter magasságú, aranyozott Sakyamuni Buddha szobor vigyázza az Indus völgyét. Utunk következő állomása a festői Thiksey gompa. A 12 emeletes kolostor lenyűgözően magasodik az Indus jobb partján, ma is működik, falai között mintegy 60 láma él. Továbbutazás a Hemisgompá-hoz. A komplexumot 1630-ban építtették Singge Namgyal, híres ladakhi király uralkodása alatt. A Namgyal dinasztia a tibeti buddhizmus Drukpa szerzetesrendjét kedvelte leginkább, ezért válhatott a kolostor hatalmas ,,spirituális erőddé" az évszázadok során. A fő templom a Tshogkhang a buddhista freskók egyik csodálatos példája. A látogatást az Élet kereke, az imamalmok, az imazászlók, valamint a gompa falai között élő mintegy 400 szerzetes teszi felejthetetlenné. Visszautazás Leh-be, közös vacsora.

 

13. nap: Leh - Delhi

Reggeli elrepülés Delhibe, menetrend szerint.  Érkezés után pihenő majd búcsúvacsora a hotelben. Szállás Delhiben (1 éj).

Szállás: Radisson Blu Dwarka 5*

 

14. nap: Delhi - Budapest

Hajnali transzfer a reptérre. Elrepülés átszállással Budapestre. Hazaérkezés a Liszt Ferenc reptérre kora délután.

 

 

 

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Delhi - Vörös erőd

 

 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Ladakh a Föld egyik legmagasabban fekvő hágókkal elzárt különleges szeglete, amely hosszú évszázadokon keresztül teljesen érintetlen volt és ahol a Himalája 5-6000 méteres hegyei között az indiai folyamóriás, az Indus és a Zanszkár folyó mentén élvezhetjük a holdbéli tájat és a hegy oldalához tapadó buddhista kolostorok látványát.

2. India több részétől kulturálisan is élesen elkülönül a "Kis-Tibetnek" nevezett Ladakh, ahol még viszonylag érintetlenül megmaradt a tibeti buddhizmus és ahol Kőrösi Csoma Sándor nyomába eredve a Zanszkár völgy mélyén eljuthatunk munkásságának egyik fő helyszínére. Kőrösi Csoma Sándor a zanglai kolostorban tanulmányozta a tibeti nyelvet és kultúrát. Magyar önkéntesek újították fel azt a szobát, ahol a kutató végezte a munkáját, és amelyet körutazásunk során meg is tekintünk. 

3. Kasmír, a "Kelet Velencéje" szépsége a kopár  Ladakhal ellentétben dús növényzete és tavai miatt korábban is uralkodók nyaralóhelye volt, a vízre épített házhajók, mogul kertek, szentélyek együttese pedig bőven kínál látnivalót. 

x Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

Az ár nem tartalmazza

 • az indiai e-vízumdíjat
  kb. 25 000 Ft
 • a borravalót és a belépők
  kb. 110 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  219 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 476 000 Ft)
 • 12 éjszakai szállást jó minőségű, tiszta szállodákban, házakban és lakóhajón
 • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül) és 7 alkalommal ebédet
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal és terepjárókkal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

 

Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5


Az ár nem tartalmazza

 • az indiai e-vízumdíjat
  kb. 25 000 Ft
 • a borravalót és a belépők
  kb. 110 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  219 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 476 000 Ft)
 • 12 éjszakai szállást jó minőségű, tiszta szállodákban, házakban és lakóhajón
 • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül) és 7 alkalommal ebédet
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal és terepjárókkal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

 


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Indiai e-vízum 25.000 Ft/fő
 2. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

India, Delhi

Útazonosító: 180678

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

India, Delhi

Útazonosító: 180678

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!