Kalandozás a szatmári szilva vidékén (Autóbusz)

Ft-tól/fő 69.500
Időpont: 2021.03.19 - 03.21
Legjobb ár: 69.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.03.19 - 03.21
További árak és időpontok

Tartson velünk a Kalandozás a szatmári szilva vidékén (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 3 nap / 2 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 69.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 3 nap / 2 éjszaka
Utazás azonosítója:152430

Magyarország

Info:

[b] felsőkategóriás autóbusszal

4*-os wellness szállodában, kétágyas szobákban

reggeli, vacsora, kóstolók

1. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében terem a híres szatmári és beregi szilva, mely legendás helyet foglal el a vidék gasztronómiai hagyományaiban. Az út során szerzett élményeket csak fokozzák az elfogyasztott pálinkák, lekvárok és a különféle ínyencfalatok, valamint a mindehhez társuló lenyűgöző természet, a helybéliek vendégszeretete pedig garantáltan visszacsábít minket erre a vidékre. Induljunk hát el a szilva útján, és ismerjük meg a vidék nevezetességeit, kóstoljunk bele a jellegzetes ízekbe!

2. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a népi építészet, tárgyi népművészet, a népzene és néptánc gazdag hagyományával rendelkezik. A megye bővelkedik műemlékekben. Különleges látnivalót jelentenek a fából épült haranglábak, a 13. századi csarodai templom és a kazettás mennyezetű tákosi református templom.

3.  Hazánk egyik legkülönlegesebb temetője a szatmárcsekei református csónakos fejfás temető. A mintegy hatszáz, szokatlan, csónak alakú fejfa eredete máig nem tisztázott. Páratlan látványt nyújt a közel 600, embermagasságú, stilizált emberfejet, illetve csónakban fekvő embert szimbolizáló sötét fejfával benépesített sírkert. A temetőt - és Kölcsey Ferenc sírját - személyesen a fejfákat készítő fafaragómester fogja bemutatni nekünk. 

OTP és MKB SZÉP kártyával fizethető

Kulturális látnivaló

Gasztro élmény, kóstolók

Leiras:

1. nap: Budapest - Máriapócs - Nyírbátor - Vaja - Baktalórántháza

Indulás kora reggel Budapestről, vidéki utasaink út közben csatlakozhatnak. 10 óra környékén érünk Magyarország egyik legjelentősebb búcsújáróhelyére, Máriapócsra, mely hírnevét egy több száz éves könnyező Mária ikonnak köszönheti. Az itt található görög katolikus templom a világon mindenütt ismert Mária-kegyhely, a Mária kultusz egyik kiváltságos helye.

Nyírbátor két középkori templomát a XV. század második felében emeltette Báthori István, az 1479-es kenyérmeżei csata hőse. A mai református templomot családi kápolnának és temetkezési helynek szánták. Magyarország legnagyobb gótikus temploma fél évezred alatt szinte semmit sem változott, ma is eredeti szépségében láthatjuk fantasztikus hálóboltozatát és csúcsíves ablakait. A Felső-Tisza vidékének legeredetibb műemléke melletti harangtorony pedig a legnagyobb és egyik legöregebb harangláb hazánkban.

A Felső-Tisza vidék egyik legszebb reneszánsz stílusú várkastélya, az egyik legrégebbi nemesi család a Vay família ősi fészkében, a nyírségi Vaján található. A szép ősparkban lévő várkastélyban ma a Vay Ádám Múzeum kiállítása eleveníti fel a Rákóczi-szabadságharcot és korát. A kiállítás megtekintése után elfoglaljuk a szállásunkat Baktalórántházán, majd a hotel wellness részlegében élvezhetjük a meleg víz kényeztető hatását. Vacsora a szállodában.

2. nap: Baktalórántháza -Tákos - Csaroda - Beregdaróc - Tarpa -  Nagyar

Reggeli után az 1766-ban épült mezítlábas Notre-Dame-nak is nevezett református templomot keressük fel Tákoson. A paticsfalas, zsindelytetős épület a Felső-Tisza-vidéki templomok utolsó hírnöke. Padlója döngölt agyag, fala vesszőből font, kívül-belül sárral tapasztott. Az eredeti állapotában felújított épület népies barokk berendezése és 58 kazettából álló, virágokkal díszített, gyönyörű festett famennyezet.

Innen átsétálunk a beregi keresztszemes hímzés bemutatására, ahol a faluban élő asszonyok munkáit ismerhetjük meg. A Tájházban kiállított alkotások nem csak megtekinthetők, hanem megvásárolhatók is, sőt a falu szorgos asszonyai egyedi megrendeléseket is szívesen fogadnak.

Következő megállónk a csarodai református templom, mely a késő román kori falusi templomok egyik legszebb példája. A patak parton fekvő templomot a belső falait díszítő XIII. századi freskók teszik különösen érdekessé.

Beregdarócon a tájházban felfedik előttünk a kenderfeldolgozás rejtelmeit, a kendermagtól a lenvászonig. Megtudhatjuk az áztatott és a szárított kender közötti különbséget, kendertörésre is sor kerül, kipróbálhatjuk a csüllőt és a szövést, illetve megmutatják a szöszcsinálás folyamatát is.

A szárazmalmok a középkor óta hozzátartoztak a településképhez, és nemcsak a Tiszántúlon, hanem másutt is az országban - például a híres török utazó, Evlija Cselebi 150 budai szárazmalomról tudott.

A tölgyfából ácsolt, fazsindellyel fedett épület a társas élet egyik színhelye volt a faluban: amíg a gazdák a sorukra vártak, bőven volt idő a beszélgetésre. Jelenleg a tarpai szárazmalom az egyetlen ezek közül, ami megmaradt az utókornak. Ha már a pálinka hazájában járunk, átmegyünk a Tarpai Pálinkamanufaktúrába, ahol a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend segítségével megismerkedhetünk a díjnyertes pálinkák előállításának folyamatával, majd 4 féle pálinkát kóstolhatunk, köztük a földrajzi eredetvédett, szatmári szilvapálinkát illetve a szabolcsi almapálinkát. A pálinkák mellé pedig kézműves sajtokat is kínálnak.

Nagyar az elmúlt években fontos idegenforgalmi célponttá vált a gyönyörűen újjávarázsolt Luby-kastélynak köszönhetően. A kívül-belül példaszerűen felújított klasszicista stílusú épületet pompás rózsaliget öleli körül, a szökőkutas, zenélő kertben, a trópusi pálmaház mellett szabadon sétálgató pávák teszik feledhetetlenné a látogatást.

Este visszatérünk a szállásra, vacsora.

3. nap: Baktalórántháza -Szatmárcseke - Túristvándi - Penyige  - Kállósemjén - Budapest

A reggelit követően kijelentkezünk a hotelből és Szatmárcsekén először a fafaragó mester műhelyébe látogatunk, majd vele együtt az Európa-szerte egyedülálló a szépen helyreállított és gondozott csónakos fejfás református temetőben teszünk egy sétát. A sorokba rendezve több mint 600 robosztus, tölgyfából faragott sírhely áll, köztük a költő, Kölcsey Ferenc síremléke.

Innen átsétálunk Kölcsey Emlékszobába, ahol rövid látogatást követően megismerhetjük a költő életének legfőbb eseményeit.

Busszal Túristvándi községbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk az ország egyetlen működő Vízimalmát. Az Európában egyedülálló alulcsapos vízimalom ma is működőképes, amit ha az időjárás engedi, akkor mi is kipróbálhatunk. Penyigén, a Lekvárdában a hagyományos szatmári nemtudom szilva befőzésének titkaiba leshetünk bele, természetesen kóstolóval és vásárlási lehetőséggel. 

Végezetül Kállósemjénbe, a Kállay-kúriába utazunk. A külső és belső rekonstrukción átesett kúria termeiben átélhetjük a '20-as, '30-as évek dzsentri hangulatát és láthatjuk az egykori miniszterelnök Kállay Miklós dolgozószobáját. A Kállay-örökség bemutatása mellett korabeli autók, motorok és kerékpárok is láthatók, köztük a miniszterelnök eredeti Ford T-modellje is.

Élményekkel telve indulunk Budapestre, hazaérkezés a kora esti órákban.

További információk:

Indulás: 06.00 Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt
Találkozó: 05:45

Csatlakozási lehetőségek (Kérjük, foglaláskor előre jelezze)
06:15 Budapest- M3, Szerencs utcai Volánbusz megálló
06:45 Gödöllő - Tesco parkoló (Thegze Lajos utca)
07:00 Hatvan - Tesco pakoló (Bibó István utca)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk.

További információk 2:

x Kalandozás a szatmári szilva vidékén (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
az utazást felsőkategóriás autóbusszal2 éjszaka szállást, 4*-os wellness szállodában, kétágyas szobákbana reggelit és vacsorátegy pálinkakóstolóta megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a belépőjegyeket(helyszínen fizetendő)kb. 5.500 Ft/fő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehetőaz útlemondási biztosítást3%a kóstolókon kívüli italfogyasztástEGYÉB KÖLTSÉGEKÜlőhelyválasztási felár (1-3. sor)3.000 FtÜlőhelyválasztási felár 1.500 FtEgyágyas felár17.500 Ft

Szállás neve: Kalandozás a szatmári szilva vidékén (Autóbusz)

Kalandozás a szatmári szilva vidékén (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
az utazást felsőkategóriás autóbusszal2 éjszaka szállást, 4*-os wellness szállodában, kétágyas szobákbana reggelit és vacsorátegy pálinkakóstolóta megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a belépőjegyeket(helyszínen fizetendő)kb. 5.500 Ft/fő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehetőaz útlemondási biztosítást3%a kóstolókon kívüli italfogyasztástEGYÉB KÖLTSÉGEKÜlőhelyválasztási felár (1-3. sor)3.000 FtÜlőhelyválasztási felár 1.500 FtEgyágyas felár17.500 Ft


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Kalandozás a szatmári szilva vidékén (Autóbusz)

Kalandozás a szatmári szilva vidékén (Autóbusz)

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 152430

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kalandozás a szatmári szilva vidékén (Autóbusz)

Kalandozás a szatmári szilva vidékén (Autóbusz)

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 152430

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!