Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Ft-tól/fő 268.000
Időpont: 2023.10.03 - 10.09
Legjobb ár: 268.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.03 - 10.09

Tartson velünk a Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia) utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 268.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója:165948

Leírás:

?  Puglia és San Marino világörökségei
?  2019 Európa Kulturális Fővárosa, Matera
?  Bari, az olasz Adria legfejlettebb városa
?  Tudja mi az a trulló? Alberobellóban megmutatjuk.

Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!
Csorba Klára - 15 éve Olaszország szakreferense

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - AQUILEIA - OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után leka­nyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legidősebb keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszíté­sét. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően Ferrara környéki szállásunkra buszozunk.

2. NAP: SAN MARINO - BARI

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Mai programunk a legrégebben fennálló köztársaság, San Marino. A hegy tete­jén található fővárosba már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magá­ban, felmehet egészen a fellegvárig. Utána szabadidő, ekkor lesz lehetőség egy kis vásárlásra is. Tovább utazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra. (2 éj)

3. NAP: BARI

Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb látni­valója az 1087-1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek erek­lyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Azért építették fel a templomot, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgáljon. A város másik jelentős kulturális emléke a székesegyház, melyet 1292 ben szenteltek fel, és egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építettek. Közel található a XII-XIII. század­ban épült Castello Normanno-Svevo vár, melyet többször restaurálták, így ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban és séta a tengerparti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA - MATERA - MARTINA FRANCA

Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát tekintjük meg. A legendák szerint a mai város elődjét Aeneas király korában alapították. Hírnevét a világszerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel for­galmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dinoszaurusz lábnyomra buk­kantak. A pompás Santa Maria Assunta-katedrális pedig egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alatt álló székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek embe­rek, áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen megváltozott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Szállásunk Martina Francában lesz. Aki este szeretne, még besétálhat a városba. (2 éj)

5. NAP: MARTINA FRANCA - FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS: ALBEROBELLO - POLIGNANO A MARE

Reggeli után Martina Franca barokk templomokkal és kanyar­gós utcákkal büszkélkedő óvárosában sétálunk. Ez a városka nincs zsúfolásig tele turistával, belekóstolhatunk a pugliai emberek mindennapjaiba. Ezt követően aki szeretne, maradhat az úszó­medencés szállodánkban, pihenhet, fürdőzhet. Aki további szép helyeket szeretne látni, arra egy fakultatív kirándulás vár. Elsőként Alberobelloba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszön­heti, amelyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva gróf­nak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve az Apulia más részeiről érkező menekültek­nek. Annak érdekében, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizetését, megparancsolta alattvalóinak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adószedők érkezése­kor könnyen el lehet bontani, majd távozásuk után gyorsan vis­szaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elképzeléseinek. Ezek Alberobello legnagyobb nevezetességei, amelyek jóvoltából UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánítot­ták. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található. Itt fogunk sétálni, majd megtekintjük a modern belvárost is. Rövid szabad­idő után tovább utazunk a tengerparti gyöngyszemhez, a fehér városba, Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a ten­ger illata, a megannyi hangulatos terasz elvarázsolja az ideláto­gatót. Javasoljuk, hogy a szabadprogram során kóstolják meg a helyi tésztakülönlegességeket! Visszaúton kitérünk egy másik tengerparti drágakőhöz. Polignano a Maréban élt Domenico Modugno Grammy-díjas énekes, akinek a szobra a kikötőben áll. Híres dala a Volare... mely sokaknak ismerősen csenghet. A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasztot nyújtanak a tenger kékjével. Híres a városkába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid szabadidőnkben, aki akarja, ki is próbál­hatja az Adria kellemes vizét, vagy sétálhat a szűk sikátorokban. Este érkezünk vissza szállásunkra. A kirándulás ára: 30 EUR.

6. NAP: MARTINA FRANCA - LORETO - FERRARA VAGY REPÜLŐVEL: BARI - BUDAPEST

Van arra lehetőség, hogy ha valaki nem akar végig buszozni Olaszországon, ők ezen a napon Bariból hazarepülhetnek. Számukra van arra is lehetőség, hogy a csomagjaikat a buszon hagyják, ez esetben kézipoggyásszal tudnak repülni és más­nap a busz érkezésekor kb.21 órakor átvehetik csomagjukat Budapesten. Amennyiben magukkal kívánják vinni a bőröndöt, úgy a 20 kg feladós poggyászdíjjal növekszik a repülőjegy ára. A repülőgép menetrendszerinti indulási időpontjáról érdeklőd­jön irodánknál. Ha délután indul haza a gép, abban az esetben lesz lehetőség egyénileg Bariban nézelődni, sétálni, majd transz­fer a repülőtérre. A városból a reptérre történő utazást irodánk szervezi. A többiek busszal északra indulnak Az első megállónk Olaszország leghíresebb búcsújáró helyén, Loretóban lesz.Maga a kegyhely egy kis terméskő házikó, mely állítólag a Szentföldön állt és a Szent Család lakhelye volt. E köré épült a Bazilika, mely­nek 3 hatalmas bronzkapuja mellett freskói és cédrusfa fara­gásai is jelentős művészi alkotások. Megállónk után folytatjuk utunkat Ferrara környéki szállásunkra.

7. NAP: FERRARA - BUDAPEST

Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a ,,Pó asszonyaként" emlegetett Ferrara városában, mely a rene­szánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvá­rosi utcakép. Sétánk után Szlovénia érintésével utazunk haza. Budapestre érkezés kb. 21 órakor. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6:30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3:00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, Kb. reggel 10:00
— Siófok, Tesco parkoló, kb. reggel 8.00
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 7:30- 8:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00

x Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Szállás neve: Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia) utazás foglalás

1
2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 104.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (6 alkalom) 62.000 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 14.500 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 8.400 Ft/fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 5.600 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 165948

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 165948

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!