Madagaszkár - Körút és nyaralás a lemúrok és a vanília országában

A szigetország fővárosától az ország keleti tengerpartjáig

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Tartson velünk a Madagaszkár - Körút és nyaralás a lemúrok és a vanília országában utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással.

Kívánságlistára teszem

Afrika, Madagaszkár, Antananarivo, Andasibe, Tamatave

Madagaszkár legzöldebb tájai, legdúsabb esőerdői, legnagyobb lemúrfaja, legzamatosabb gyümölcsei, legkülönlegesebb fűszerei, és az ország talán legszebb szigete, amely a világ egyik legfontosabb bálnamegfigyelő helye. Élmények sokaságát nyújtó utazás, amelyet a Sainte-Marie szigetén töltött, álomba illő nyaralásunkkal koronázunk meg, a hosszúszárnyú bálnák társaságában!

Program:

1. nap: Antananarivo (érkezés)
A repülőjárattól függően, de valószínűleg a délutáni/esti órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk ezen a napon.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga.

2. nap: Antananarivo - Andasibe
Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a csodálatos szigeten. Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók – de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. Estére megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park : az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé.
Szállás és vacsora: Hotel Andasibe

3. nap : Andasibe
Reggeli a szállodában. A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra és Mantadia Nemzeti Parkokat látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.
Opcionális program: látogassuk meg a Vakona Forest Lodge magán rezervátumát, ahol kiváló lehetőségünk lesz, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő  barátságos lemúrokkal ! (A belépőt a program ára nem tartalmazza.)
Szállás és vacsora: Hotel Andasibe

4. nap: Andasibe - Tamatave
Reggeli a szállodában. A mai napon Tamatave-be utazunk tovább, amely Madagaszkár második legnagyobb városa, legnagyobb kikötővárosa, egy gyönyörű óceánparti település. A délutánt városnézéssel töltjük, méghozzá pousse-pousse-on (az egyik legnépszerűbb helyi közlekedési eszköz, a riksa madagaszkári neve) elvegyülünk a város mindig nyüzsgő életében, a kókuszvíz árusokkal teli tengerparti sétány zsivajában, végigsétálunk a híres, két oldalt pálmafákkal szegélyezett nagy főutcán.
Szállás és vacsora: Hotel La Veranda

5. nap: Tamatave - Pangalanes folyórendszer
Reggeli a szállodában. Gyönyörű kirándulásra indulunk ma: hajótúrát teszünk a Pangalanes folyórendszer mentén, amely a keleti part természetes lagúnáit és mesterséges víztározóit köti össze és összesen 460 km hosszú. A széles folyócsatornán haladva varázslatos, időtlen nyugalmat sugárzó tájak, dús, buja növényzet, kis halászfalvak és tradicionális módszerrel halászó halászok alkotják a természet és ember egységét, és nyújtanak felejthetetlen élményt. Hajónk mellett banánnal, ananásszal és egyéb áruval megrakodott pirogue-ok (csak fából, 100%-ig kézi munkával készült tradicionális halászcsónak) haladnak el. A falubeliek a partról intenek üdvözlést, ahogy elhaladunk előttük, míg a gyerekek a vízbe vetik magukat, hogy a hajó hullámait kövessék. Hajós túránk során kikötünk Akanin’ny Nofy-ban, amely egy elvarázsolt hely, a nyugalom, béke és érintetlen természet szigete. Nem véletlen, hogy a hely nevének jelentése Az álmok fészke. Akanin’ny Nofy a Madagaszkárnak ezen a keleti partszakaszán található sűrű tó-és folyóhálózat egyik kis szárazföldi területe. Az Indiai-óceántól mindössze egy homokdűne-sáv választja el, amely némely helyen csupán pár méter széles. Itt található a Palmarium Magánrezervátum, amely számtalan természeti csodát rejt és a félszigeten 50 hektáron terül el. A park meglátogatása során nem csak a Madagaszkárnak e területén jellemző trópusi, csapadékban is gazdag éghajlatára jellemző növényfajokat találunk (pálmafák, akáciák, fahéjfák, stb.), hanem a szigetország déli régiójára jellemző, az ott uralkodó szárazsághoz rendkívül kreatív módon alkalmazkodott fajokat is. Természetesen ismét találkozunk lemúrokkal is : több, mint 10 szabadon élő lemúrfajt találhatunk a parkban.  
Mai programunk tartalmazza piknik ebédünket is. Hajóval térünk vissza Tamatave-ba.
Szállás és vacsora: Hotel La Veranda

6. nap: Tamatave - Soanierana Ivongo - Sainte Marie
Reggeli a szállodában. Továbbhaladunk az Indiai óceán partvidékén, ezúttal a sziget keleti partján és észak felé folytatva utunkat. Egyik oldalon a tenger kékje, másik oldalon a buja zöld növényzettel, virágokkal borított hegyoldalak szegélyezik utunkat. A csöppnyi, ám annál nehezebben kimondható névvel rendelkező Soanierana Ivongo az úti célunk, itt szállunk hajóra, hogy egy órás hajóút után megérkezzünk Sainte Marie gyönyörű szigetére, ahol felejthetetlen tengerparti pihenésünket fogjuk tölteni. Miközben autónk a szállodánkba visz minket, már megcsodálhatjuk útközben a sziget szépséges tájait és a minket mindenhol körülvevő varázslatos színű tengert. Az itt töltött napok alatt élvezzük a puha, fehér homokos, végtelen strandokat, miközben a parton lustálkodó kaméleonok, makik nézegetnek minket, fürdőzőket. Étkezésünket, ha szeretnénk, a homokos tengerparton szolgálják fel, természetesen az aznap halászott tenger gyümölcseiből... és miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg?  Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos zátonyokat és színes lakóikat, akár csak búvárszemüveggel és pipával, akár mélyvízi palackos búvárkodás során. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák látogatása (július és szeptember között) a szigetcsoporthoz! Semmiképpen se hagyjuk ki a bálnamegfigyelő túrát, amely során megtekinthetjük a hosszúszárnyú bálnákat, amint kis borjaikkal játszadoznak és szerelmi táncukat mutatják be. Az este elérkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat... és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az este virágos, bódító, trópusi illatát.
Vacsora és szállás: Lakana Hotel vagy Masoandro Lodge

7. nap: Sainte Marie
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton : ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, de számtalan különleges, szépséges és izgalmas fakultatív program közül is választhatunk.
Vacsora és szállás: Lakana Hotel vagy Masoandro Lodge

8.-9. nap: Sainte Marie
Reggeli a szállodában, majd szabad program az óceánparton.
Vacsora és szállás: Lakana Hotel vagy Masoandro Lodge

10. Sainte Marie - Antananarivo
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton, majd a járat indulási időpontjától függően transzfer a kis sziget repülőterére, hogy visszarepüljünk a fővárosba, Antananarivoba. Autónk Antananarivoban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e még más programunk ezen a napon. Amennyiben a járat érkezése engedi, ma délután meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemurok élnek, teljesen szabadon. A látogatók így közelről  megismerkedhetnek a hatalmas madagaszkári sziget néhány jellemző állatfajával. A közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga

11. nap: Antananarivo - Budapest
Reggeli a szállodában. Reggeli után városnézésre indulunk Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint, ha időnk engedi, a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát is. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.
Délután/este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

Ajánlott időpontok: általában a legkellemesebb idő az utazáshoz április és november között van. Január, február és márciusban nem ajánljuk az utazást az ország keleti részébe: itt ekkor elég sok esőre és esetleg ciklonokra is számíthatunk. Madagaszkáron két évszak van: a meleg és esős évszak novembertől áprilisig tart, december és február között nagyon meleg lehet, és esőkre is számíthatunk. A száraz és enyhébb évszak májustól októberig tart, július-augusztusban a sziget közepén található felföldeken a hőmérséklet 6-7 fokig leeshet. Az ország többi részében és a tengerpartokon azonban ilyenkor is, tehát egész évben meleg van. A bálnaszezon Sainte Marie szigetén július és szeptember között van.

2 és 4 fő esetén az idegenvezető a sofőr is. Az 1-től a 6. napig utazik a vendégekkel, majd visszaindul a fővárosba, hogy visszavigye az autót és fogadni tudja őket a reptéren, a vendégeknek pedig szervezünk egy másik autót, amely kiviszi őket a Sainte Marie-i reptérre. 8 főtől az idegenvezető végig, minden nap a csoporttal van.

Szállás neve: Madagaszkár - Körút és nyaralás a lemúrok és a vanília országában
Fakultatív programok:

FAKULTATÍV PROGRAMOK SAINTE MARIE SZIGETÉN

ILES AUX NATTES PARADICSOMI SZIGETE

Hajókirándulás a Sainte Marie szigettől délre fekvő parányi, paradicsomi szigetre, az Iles aux Nattes-ra. Ez a sziget csak gyalogosan fedezhető fel : gyönyörű, fehér homokos, néptelen strandok, érintetlen kicsiny halászfalvak és zöldellő pálmaerdők varázsos egyvelege. Szabadon éldegélő makik, gyönyörű lila, nagyon ritka orchidea-fajok mindenfelé... Egy kis gyalogút végén megérkezünk egy csodálatos öbölbe, ahol a víz színe olyan türkizkék, mint amelyet a képeslapokon láthatunk. Fürdőzés, ebédre pedig frissen fogott tenger gyümölcsei... mi más ! Hazafelé úton átszelünk és megtekintünk egy kis halászfalut, és megállunk egy helyi iskola-árvaházban is (ha szeretnénk, ajándékozhatunk füzeteket, ceruzákat, tollakat).
Részvételi díj: 95 euró/fő (4 főig)
75 euró/fő (4 fő felett)

AZ ÉSZAK ÉS TERMÉSZETES MEDENCÉI

Terepjáróval indulunk el Sainte Marie szigetének az északi részére, ahol egy egyedülálló és érintetlen helyet találhatunk: a természetes szárazföldi, tengervizes medencéket. A sziklák által határolt három medencét a természet formálta tökéletes fürdőhelyünkké... Útközben lassított tempóban szeljük át a kis falvakat, amelyek lakói garantáltan nagy lelkesedéssel üdvözölnek bennünket, nagy integetések közepette. Megállunk az Albrand világítótoronynál – ami ugyan ma már nem világít, de érdekes megtekinteni. Megállunk egy sörre Antoine-nál, amely után körbenézhetünk a kis falu kézműves, helyben készített termékeit kínáló piacán is. Miután egy utolsót fürdőztünk a türkizkék vízben, hazautunk a naplemente csodálatos fényeitől lesz varázslatos...
Részvételi díj: 95 euró/fő (4 főig)
75 euró/fő (4 fő felett)

AMPANIHY, CSODÁS STRANDOK ÉS MANGROVE ERDŐK

Nyugatról Kelet felé szeljük át a szigetet, változatos tájakat magunk mellett hagyva, míg a sziget központjában fekvő városba, Sahasifra-ba érünk. A tengerpartra érve utunkat egy kókuszültetvényen áthaladva folytatjuk, amely 5 kilómeter hosszan terül el egy paradicsomi lagúna partján. Mártózzunk meg itt ezen a csodálatos strandon az Indiai Óceán türkizkék vizében, és aki szeretne, egy tradicionális tek tek halászaton is részt vehet ! Ebédelni a Le Paradis d’Ampanihy-ben fogunk, ahol Louise specialitását, a mangrovék tarisznyarákját és kókusz-szósszal tálalt csirkét fogja nekünk felszolgálni. Az ebéd előtt vagy után pirogue (tradicionális halászcsónak) csónakázásra indulhatunk, az Ampanihy öbölben található mangróvékhoz. Hazaúton még felfrissülünk az Ankiriry vízesés kellemes, hűvös vizében.
Részvételi díj: 83 euró/fő (4 főig)
75 euró/fő (4 fő felett)

KALÓZOK NAPJA

Merüljünk el a 17. és 18. századi kalózok vad világába, amikor a sziget kalózhajók törzshelyéül szolgált! Reggel tuk-tuk-kal indulunk el a szállodából, és először is felfedezzük Madagaszkár legrégebbi templomát (1837-ben épült) Ambodifotatra város mellett, azon a magaslaton, amely hajdan a kalózok megfigyelési helyéül is szolgált. Itt pirogue-ra (tradicionális halászcsónak) szállunk és utunkat a tengeren folytatjuk, hogy felfedezzük a « Kalóztemetőt ». Itt nyugodnak 200 éve és immáron örökké azok a tengeri betyárok, akik Sainte Marie kalóz-legendáját híressé tették : William Kidd, la Buse, La Bigorne, Thomas White, stb. Idegenvezetőnk részletesen elmeséli nekünk ezeknek a rettenthetetlen férfiaknak a legendáját és a mai napig szájról szájra járó történeteiket. A mangrovék mentén érkezünk meg ebédünk helyszínére, ahol a malgas konyha tengeri remekeit kóstolhatjuk meg, miközben a lagúna és a sziget nyugati részének panorámájában gyönyörködhetünk. Ebéd után a szállodánkba ismét tuk-tuk-on térünk vissza, és aki szeretne, egy kis kitérőt tehet, hogy megvegye a vaníliát, vadborsot vagy a mézet, amelyet még aznap reggel rendelt meg a piacon...
Részvételi díj: 83 euró/fő (4 főig)
75 euró/fő (4 fő felett)

SCUBA BÚVÁRKODÁS (palackos merülés)

Sainte Marie partjai Madagaszkár legjobb búvárhelyei közé tartoznak. Láthatunk víz alatti színes gránitképződményeket, korallt, rengeteg színes halfajtát, langusztát, és ha szerencsénk van, tengeri teknőst is. Ami pedig még különlegesebbé teszi a búvárkodást Sainte Marie szigetén, az a bálnák éneke, melyet hallhatunk a víz alatt ! Nem kell búvárvizsgával rendelkezni, a hely ideális próbamerülésre is azok részére, akik még sosem próbálták a palackos merülést : felejthetetlen élmény! A program 2 merülést tartalmaz, így bőven lesz időnk kiélvezni a vízalatti csodás világot.
Részvételi díj: 85 euró/fő (4 főig)
70 euró/fő (4 fő felett)

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Madagaszkár - Körút és nyaralás a lemúrok és a vanília országában

Madagaszkár - Körút és nyaralás a lemúrok és a vanília országában

Madagaszkár

Útazonosító: 102840

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Madagaszkár - Körút és nyaralás a lemúrok és a vanília országában

Madagaszkár - Körút és nyaralás a lemúrok és a vanília országában

Madagaszkár

Útazonosító: 102840

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!