Madeira és Porto Santo ****

Ft-tól/fő 695.000
Időpont: 2024.11.02 - 11.09
Legjobb ár: 695.000 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.11.02 - 11.09

Tartson velünk a „Madeira és Porto Santo ****” utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 695.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás, Hajós utak
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:183282

Programleírás

Elutazás Madeirára, közvetlen járattal. A reptéri transzfer során rövid ismertető a szigetek földrajzáról, és igen szerencsés éghajlati viszonyaikról. Pár szó arról, miért és hogyan vált Madeira Európa első szubtrópusi nyaraló paradicsomává. Bejelentkezés fővárosi... és egyben belvárosi hotelünkbe. Szobáink elfoglalása, majd rövid pihenő. Este fakultatív séta lehetőség a magyar szakvezető részvételével az óceáni kikötőhöz. Éj Funchalban (7).

Tervezett szállás: Madeira Panoramico Hotel ****

Reggeli után rövid utazás Camara do Lobos halászfalvába. Fotószünet Sir Winston Churchill festőállványának pontjáról (innen festette rendszeresen a brit miniszterelnök élete legszebb helyének, Camara doLobos óceánpartjánaktájképeit), majd "aláereszkedés" a faluba. Rövid szabadidő, elsőközvetlen randevúnk az Atlanti-óceán végtelen víztömegével. Poncha kostólás majd visszautazás Funchal egyedülállóan elragadó fekvésű és építészeti múltú belvárosába. Városnézésünket a S?o Tiago tengeri erődnél kezdjük, ezt követően a Madeira Sztori Központban ismerkedhetünk a hajdan olyannyira gazdag portugál tengeri hatalom igen gazdag múltjával. Látogatás és szabadidő a Mercado-n, a jellegzetes portugál azulejokkal (kékfestésű fehér kerámiaburkolat) borított, patio-s épületben. Kóstoló az egzotikus helyi gyümölcsökből, séta a különleges, mélytengeri kínálatot is felvonultató piacon. A Sé, vagyis a gótikus katedrális megtekintése, majd sétán folytatása a Kormányzói Erődnél, s a Városház-tér környezetében. Tengerész Henrik, majdGoncalves Zarco, majd Kolumbusz Kristóf emlékműveinél rövid szemelvények a Portugál felfedezések koráról, a megannyi felfedezőről, aki átutazóban jártitt, vagy hosszabban tartózkodott Funchal- ban. Látogatás borászatban, madeira kóstolással, vásárlási lehetőséggel. Sétánk folytatása a Yacht Kikötő és a Santa Catarina Park irányába. Kiadós fővárosi szabadidőnket Erzsébet (Sissi) a magyarok királynéja szobránál kezdjük, a Casino épületénél.

Reggeli utazás a Madeira Botanikus Kertbe.Az olasz stílusú kertépítészet és a mesés óceáni panorámák összhatásainak élvezete, sétával. Rövid leutazás az Óvárosba, ahonnan felvonóval jutunk fel Monte-be, a páratlan panorámával rendelkező barokk kegytemplomhoz. Boldog IV.Károly, az utolsó magyar király szobrának és sírjának megtekintése, látogatás a Monte Palota Trópusi Kertben, sétával a megannyi brazil, mozambiki, vagy éppen indiai trópusi növényritkaság között. (Fakultatív látogatási lehetőség a felújítás alatt álló Quinta Jardins do Imperador kertjénél.) Lejutás Funchalba toboggan-on, a régi madeirai "szánkón". Utazás az Eira da Serrado kilátópontra, a hajdan szétrobbant kráterperemén található, csaknem 800 méter relatív szintkülönbségű kilátópontra. A lenyűgöző vulkáni tájak élvezete, rövid séta lehetőségével a hajmeresztő sziklákon. A hotelbe visszatérés után szabadprogram lehetőség.

(Figyelem! Fürdőruha és strandfelszerelés hozatala nyomatékosan javasolt!)

Korai reggeli után igen rövid buszozás a kikötőbe. Behajózás a Madeira-szigetek második legnagyobb tagja, Porto Santo felé. Porto Santo, a néhai "fehér-arany", vagyis cukorsziget természetföldrajzi képe Madeira szöges ellentéte: Az aranyló szaharai homokkal fedett, napfényes sziget 9 km hosszú (!) nyugati része Európa talán legszebb természetes strandja. Partraszállás után rövidkörbe utazás a szigeten, majd látogatás Kolumbusz Kristóf házában, ahol a nagy genovai felfedező (éscukor ültetvényes) az itt partravetett hordalékokból arra következtetett, hogy az óceán túloldalán rejtőzhet India... Óceáni fürdőzés és pihenő. Délutáni visszakompolás a főszigetre, immár bronzbőrrel, szubtrópusi- és óceáni energiákkal feltöltődve.

(Figyelem! Fürdőruha és strandfelszerelés hozatala nyomatékosan javasolt!)

Egész napos autóbuszos kirándulás a sziget nyugati tájaira: Fényképezés és séta a világ második legmagasabb függősziklája, a több mint 900 méteres Cabo Girao üvegteraszán. Továbbutazás Ribeira Brava partvidékén Ponta do Sol-ba, Madeira legnapfényesebb kikötőjébe. Napfürdőnk végeztével átutazás Madalena do Mar banánültetvényeihez, sétával a Banán-ösvényen, majd látogatással egy banánültetvényen. Szédítő szerpentineken kapaszkodás (busszal) 1.400 méteres magasság fölé, ahol a Paul da Serra körzetében szinte Skót-felföldi körülményekkel megáldott terepen autózik a csoport, az ÉNy-i partokig. Porto Moniz drámai szépségű vulkáni medencéinek és hullámtörő szikláinak fényképezése - nagyon magasból.A városka drámai vulkáni sziklák "csücskére" települt, az Atlanti-óceán hullámaisokszor feltartóztathatatlan, dühödt óriásokként ostromolják a partokat... Drámai döntésünk után "leereszkedés" Porto Moniz medencéihez, majd 1-2 órás strandolás a "félig nyílt", óceánvízzel töltött medencékben. (A biztonságos nyitvatartást a helyi hatóságok határozzák meg. Túlzott hullámzás esetén a medencéket tilos megközelíteni.) Hazaúton rövid látogatás S?o Vicente városában.

(Figyelem! Esőkabát, zárt cipő hozatala javasolt!)

Reggeli utáni indulás a sziget központi hegyeibe. Utazás az éles sziklagerincekre épített, szédítő szerpentineken az 1.818 m (!) magas Picode Aireiro kilátópontjáig. Kb. 2 órás könnyített túra a felhők felett, s csak jól kijelölt útvonalon. Tiszta időben a csúcsok mögött több irányban is előbukkan az óceán végtelen víztömege, csak hogy mindannyian megtapasztalhassuk "az ilyen nincs is..." ámulatot. Továbbutazás a sziget leghidegebb völgyébe a Ribeiro Frio pisztrángos vizeihez. Séta a Balcoes táblaperemhez, az egyedi, a földtörténeti középidőből "itt maradt", UNESCO világörökségi köderdőben (portugálul Floresta Laurissilva da Madeira). Utunk folytatása, immár lefelé, a Portela kilátóhoz, majd onnan Porto da Cruz városkájába. Erőnktől függően kiadós lépcsőzési lehetőség az óceán és az ég kékje között, vagy pihenő az óceánparti sétányon. Hazautazás Machico városkáján keresztül a fővárosba.

A mai napon 3 különböző program között választhatunk, tetszésünk szerint:

1. /  Egész napos pihenés, szabadidő Funchalban, vagy a legközelebbi strandon

vagy

2. / Félnapos kihajózás a Santa Mariával, Kolumbusz Kristóf Amerikát felfedező vezérhajójának pontos másával. Vitorlázás a sziget déli partvonala mentén Camara de Lobos-ig, a már jól ismert halászfaluig, szerencsés esetben delfin és bálna- megfigyeléssel. Ismerkedés a nagy földrajzi felfedezések korának hajózási technikáival, az akkoriban használatos eszközökkel. A partot érés után délutáni szabad program és strandolási lehetőség.

vagy

3. /  Egész napos séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Laurisilva őserdő (köderdő) mélyén. 14 km hosszú sétánkat a Queimadas erdei látogatóközpontból kezdjük. Sétánk során alagutak, levadák mentén haladva ismerhetjük meg a legtöbbször misztikus ködbe burkolódző erdők endemikus fajait. Sétánk egyik legszebb állomása a Caldeirao Verde örökzöldekbe öltöztetett vízesése. (A séta osztályozása könnyű-közepes, kicsiny szintkülönbséggel.) 

Reggeli után kijelentkezés. Csomagjaink elhelyezése a csomagszobában, majd szabadidő. Elbúcsúzási lehetőség az örökzöld szigettől, esetleg Sissi vagy Kolumbusz szobránál, a mindig üde Santa Catarina Parkban. Fakultatív strandolás, netán teázási lehetőség a Reid's Palace Belmont Hotelben. Délutáni utazás a reptérre. Elrepülés közvetlen járattal Budapestre, hazaérkezéssel éjszaka.

Miért éppen

A szépség jó ajánlólevél." portugál szólás

 

,,Madeira-szigetek..." Felfedezésük óta mindig is megkülönböztetett szerepet kaptak, játszottak, a vágyódás mesés célpontjai voltak ezek az örökkön zöld szubtrópusi szigetek. (A két nagy, Madeira és Porto Santo, illetve a Desertas számos kisebb szigete.)

A Portugál felfedezések korában itt termesztették a legtöbb cukornádat, majd a Brazília, illetve India felé tartó óceáni flotillák legfontosabb állomásává vált. Fővárosa, a csodaszép Funchal 1508-ban nyerte városi jogait ,,Szerencsés" I. Mánuel királytól, azóta áramlott ide a Portugál világ minden gazdagsága, fűszere vagy épp növényritkasága. Elsőként vált nemzetközi gyógy-, és nyaralóparadicsommá is. Az 1830-as évektől vonzotta az uralkodókat, arisztokratákat - és mindennemű szerencsésen gazdag pihenni vágyókat. Sokak számára ismert, hogy Habsburg Miksa főherceg (Ferenc József öccse, Mexikó tragikus sorsú császára) és Erzsébet (Sissi) a magyarok királynéja is Madeira szerelmesei voltak. Sőt, a sors úgy akarta, hogy Boldog IV. Károly, az utolsó magyar király is itt búcsúzzon a földi élettől. Madeira botanikus kertjei, UNESCO világörökségi védelem alatt álló köderdői, felhők feletti, valószínűtlenül festői magashegységei,- vagy Porto Santo végtelen aranyhomokos óceáni strandjai - mind fogalommá váltak a nemzetközi turizmus világában. A vitorlázástól - a hegymászásig, a bálnalestől - a katedrális látogatásig, vagy épp a trópusi piac egzotikus gyümölcseinek kóstolásától - a Reid's Palace Belmond Hotel hibátlanul elegáns tea választékáig... itt minden megtalálható. 

x Madeira és Porto Santo ****

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb.: 3-4 EUR/ fő/ nap
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • Az idegenforgalmi adót
  2 EUR / fő / éjszaka

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  165 000 Ft
 • Fakultatív vacsorák
  98 000 Ft
 • Fakultatív programok
  az alapprogramokon kívül
  24 000 - 26 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 
  1 db kis méretű kézipoggyásszal
  (melynek értéke: kb. 200.000 Ft - változhat)
 •  szállást 4*-os szállodában
 • a reggelis ellátást 
 •  a megadott programokat
 •  a helyszíni közlekedést
 •  a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Félnapos kihajózás a Santa Mariával, Kolumbusz Kristóf Amerikát felfedező vezérhajójának pontos másával. Vitorlázás a sziget déli partvonala mentén Camara de Lobos-ig, a már jól ismert halászfaluig, szerencsés esetben delfin és bálna- megfigyeléssel. Ismerkedés a nagy földrajzi felfedezések korának hajózási technikáival, az akkoriban használatos eszközökkel. A partot érés után délutáni szabad program és strandolási lehetőség.

Ár:  24 000 Ft/fő

 Egész napos séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Laurisilva őserdő (köderdő) mélyén. 14 km hosszú sétánkat a Queimadas erdei látogatóközpontból kezdjük. Sétánk során alagutak, levadák mentén haladva ismerhetjük meg a legtöbbször misztikus ködbe burkolódző erdők endemikus fajait. Sétánk egyik legszebb állomása a Caldeirao Verde örökzöldekbe öltöztetett vízesése. (A séta osztályozása könnyű-közepes, kicsiny szintkülönbséggel.) 

Ár: 26 000 Ft/fő

Madeira és Porto Santo **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5


Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb.: 3-4 EUR/ fő/ nap
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • Az idegenforgalmi adót
  2 EUR / fő / éjszaka

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  165 000 Ft
 • Fakultatív vacsorák
  98 000 Ft
 • Fakultatív programok
  az alapprogramokon kívül
  24 000 - 26 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 
  1 db kis méretű kézipoggyásszal
  (melynek értéke: kb. 200.000 Ft - változhat)
 •  szállást 4*-os szállodában
 • a reggelis ellátást 
 •  a megadott programokat
 •  a helyszíni közlekedést
 •  a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Félnapos kihajózás a Santa Mariával, Kolumbusz Kristóf Amerikát felfedező vezérhajójának pontos másával. Vitorlázás a sziget déli partvonala mentén Camara de Lobos-ig, a már jól ismert halászfaluig, szerencsés esetben delfin és bálna- megfigyeléssel. Ismerkedés a nagy földrajzi felfedezések korának hajózási technikáival, az akkoriban használatos eszközökkel. A partot érés után délutáni szabad program és strandolási lehetőség.

Ár:  24 000 Ft/fő

 Egész napos séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Laurisilva őserdő (köderdő) mélyén. 14 km hosszú sétánkat a Queimadas erdei látogatóközpontból kezdjük. Sétánk során alagutak, levadák mentén haladva ismerhetjük meg a legtöbbször misztikus ködbe burkolódző erdők endemikus fajait. Sétánk egyik legszebb állomása a Caldeirao Verde örökzöldekbe öltöztetett vízesése. (A séta osztályozása könnyű-közepes, kicsiny szintkülönbséggel.) 

Ár: 26 000 Ft/fő


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Fakultatív vacsora (Madeira) (italok nélkül) 98.000 Ft/fő
 2. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Küldés e-mailben
Madeira és Porto Santo ****

Madeira és Porto Santo ****

Portugália, Madeira, Porto Santo

Útazonosító: 183282

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Madeira és Porto Santo ****

Madeira és Porto Santo ****

Portugália, Madeira, Porto Santo

Útazonosító: 183282

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!