Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában

Ft-tól/fő 111.990
Időpont: 2023.03.12 - 03.15
Legjobb ár: 111.990 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.03.12 - 03.15
További árak és időpontok

Tartson velünk a Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában utazásra! A kiutazás busszal történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 108.990 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Busz
Ellátás:reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:163843

Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában ***

1. nap: Padova
Találkozás 04:45 órakor-kor a Népligetben, Hell Miksa sétány Elnök utcával szemben. Indulás 05:00 órakor. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel.

A délutáni órákban érkezünk meg Padovába, ahol városnézésre indulunk. Sétánk során megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit. A városról azt tartják, hogy Olaszország legrégebbi városa, amit a római kori régészeti maradványok is bizonyítanak. Művészeti kincseknek és Galilei alma materének is otthont ad, mindezt sétatávolságra egymástól. Padova ékköve a Scrovegni-kápolna. Kívülről nem túl látványos, viszont Giotto káprázatos freskóit rejti magában. Az ábrázolások között szerepel Krisztus története és a pokol különösen szemléletes ábrázolása. A kápolna megtekintésére ezen a napon nincs idő, de a 3. napon lehetőség van a látogatásra. (csak előfoglalással lehet látogatni, ezért ennek díja foglaláskor fizetendő). Következő látnivaló a Palazzo del B?, a Padovai Egyetem otthona, ahol a nagy csillagász, Galilei pulpitusa is található. A Szent Antal Bazilika a szent ereklyéit rejti, az egyetem botanikus kertje híres kutatóközpont. A padovai Szent Szűz dómban található Petrarca díszsíremléke, aki kanonokként szolgált itt. A Palazzo della Ragione, a városi tanács középkori székházának XIII. századi épülete is a kiemelt látnivalók közé tartozik.

A látogatás után elfoglaljuk szobáinkat a szállodában (Padovától 15 km).

2. nap: Verona - Sirmione - Vicenza
Reggeli után utazás Veronába, a szerelem városába, melyet a Rómeó és Júlia felejthetetlen története tett ismertté. 2000. óta az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Festői szépségű reneszánsz paloták, ódon hangulatú, szűk sikátorok, falakról sugárzó középkori történelem, évszázados legendák és operafesztivál. Meglátogatjuk a város nevezetességeit egy séta keretében, többek között természetesen a Casa di Giuliettát, a Capuleték házát, az udvarában Júlia erkélyével és szobrával. Elsétálunk az Adige folyó híres hídjához, az odavezető úton megcsodáljuk a palotákat, kastélyokat. Ezután rövid szabad program következik.

A szabadprogram után a Garda-tó déli csücskébe vezet utunk. Sirmione egy félszigeten fekvő, erődített középkori város, mégis tele élettel, nyüzsgő óvárossal, kikötővel. Látogatást tehetünk az erődben, vagy jó idő esetén motorcsónakkal a tenger felől is megcsodálhatjuk a város partvonalát.

A program után elindulunk visszafelé, de útközben még megtekintjük a "Palladio városa"-ként is ismert varázslatos Vicenzát. A mester munkássága városszerte visszaköszön, szép épületei, villái felejthetetlen élményt nyújtanak az építészetet kedvelőknek.

3. nap: Velence
A reggeli után azon utasaink, akik befizettek a Scrovegni-kápolna látogatására, 8 órakor ellátogatnak a kápolnába. Többi utasunknak szabadprogram 11 óráig. A szabadprogram alatt ellátogathatnak a Villa Pisaniba, ahol egy igazi velencei palotával találkozhatnak, mely jelenleg múzeumként üzemel. (a hoteltől kb. 1,5 km)

11 órakor Velencébe utazunk. Buszunk leparkol Punta Sabbioniban, ahonnan behajózunk a szigetekre. Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolódzó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. Behajózás után városnézésen vehetnek részt idegenvezetőnkkel, melynek keretben megismerhetik a legfontosabb nevezetességeket (Szent Márk teret és Székesegyházat, a Campanile néven ismert harangtornyot, a Loggetta-t, a Dózse-Palotát, Libreria-t, a Piazetta teret, a Sóhajok hídját és a Rialto hídat). A városnézés után szabadprogram. A késő délutáni órákban találkozás az idegenvezető által megadott helyen és időben, majd indulás a szálláshelyre.

4. nap: Ljubljana - Budapest
Utolsó napunkon reggeli után elindulunk Magyarország felé Szlovénián keresztül. Útközben megállunk Ljubljanában, a szlovén fővárosban, és egy séta során ismerkedünk a várossal. A Hármas-híd Ljubljana óvárosát köti össze a modern városrésszel. A keleti oldalon a piac árkádja és a barokk óváros, a túlparton egy ferences templom és két szecessziós ház várja a turistákat. A piac mögött húzódó katedrális, a Szent Miklós dóm csodálatos freskójával a XVIII. századi barokk egyik legszebb épülete.  A város főtere a Presener-tér, a Hármas híd hídfőjében található, ez a város talán leghangulatosabb része. A hangulatos séta után folytatjuk utunkat hazafelé. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, 3 éjszakai szállást Padova kornyékén 3* hotelben, a reggelit, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az idegenforgalmi adót, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő. Félpanzió igényelhető felár ellenében. A ,,Pénzügy" címszó alatt feltüntetett összegek külön fizetendők.

Elhelyezés: 3* hotelben kétágyas szobákban (egyágyas és háromágyas elhelyezés is lehetséges)

Ellátás: reggeli. Félpanzió igényelhető.

Pénzügy: 

 • Scrovegni-kápolna belépő (foglaláskor fizetendő) 5 000 Ft/fő (minimum létszám 20 fő)
 • Sirmione hajókázás (tájékoztató ár): kb. 10-15 Euro
 • Hajójegy Velence 35 Euro/fő, Velence városbelépő: 10 Euro/fő (változhat)
 • Verona, Vicenza és Sirmione busz város belépő, ill. parkolás: 16 Euro/fő

A belépők árát az idegenvezető szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függően. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek:

 • Budapest, Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
 • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
 • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
 • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, Agip Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
 • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)
 • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:

Programjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan cipő, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók). Ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

 • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
 • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés:

Elhelyezés: 3* hotelben kétágyas szobákban (egyágyas és háromágyas elhelyezés is lehetséges)

Ellátás: reggeli. Félpanzió igényelhető.

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

x Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában
Szállás neve: Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában ***

Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Telepített magyar nyelvű képviselet
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Foglalási díj

Felárak*:
 1. Buszos foglalási díj 1.500 Ft/fő
 2. Félpanziós felár 27.000 Ft/fő
 3. Kötelező üdülőhelyi illeték 3.000 Ft/fő
 4. Útlemondási biztosítás
 5. Választott fix ülőhely (a felsoroltakon felül) 1.000 Ft/fő
 6. Választott fix ülőhely (bal oldal 2-3.sor) 2.000 Ft/fő
 7. Választott fix ülőhely (hátsó ajtó előtti sor) 3.000 Ft/fő
 8. Választott fix ülőhely (hátsó ajtó mögötti) 3.000 Ft/fő
 9. Választott fix ülőhely (hátsó ajtóval szemben) 2.000 Ft/fő
 10. Választott fix ülőhely (jobb oldal 2.sor) 3.000 Ft/fő
 11. Választott fix ülőhely (jobb oldal 3.sor) 2.000 Ft/fő
 12. Választott fix ülőhely a buszon (utolsó sor) 2.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában

Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában

Olaszország, Padova

Útazonosító: 163843

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában

Mininyaralás Olaszországban: Történelmi városok vonzásában

Olaszország, Padova

Útazonosító: 163843

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!