A legnépszerűbb úti cél: Horvátország

Itthon az év egyik legkedveltebb úti célja idén is Horvátország, ezért összegyűjtöttünk néhány tippet az odautazóknak azért, hogy a nyaralás valóban felhőtlen és gondtalan legyen, és a mindennapi stresszt végre tényleg sikerüljön otthon hagyni. Egy külföldi nyaralás megszervezése sok tervezéssel és szervezéssel jár, a szálláskereséstől kezdve a vízi pisztolyok bepakolásáig ezer teendőnk van.

A sok teendő között egy dolog miatt biztosan nem kell aggódnunk, ez pedig a nyaralás alatt szükséges készpénzmennyiség pontos megtervezése. Mindenkinek fejtörést okoz annak kiszámolása, pontosan milyen értékben, mikor, és hol váltson valutát. Ha túl sok készpénz van nálunk, félünk, hogy ellopják, ha túl kevés, azon aggodalmaskodunk, mikor fogy el és kerülünk kellemetlen helyzetbe. A CIB Bank Visa Inspire kártyája ezért kitűnő útitársunk lehet horvátországi nyaralásunk során is, hiszen az autópályától kezdve az éttermeken át számtalan helyen fizethetünk vele, ráadásul korlátlan számban, ingyenesen tudunk készpénzt felvenni a CIB Bank horvátországi testvérbankjának, a PBZ-nek több mint 600 bankautomatájából.

Íme néhány tipp, hogy készüljünk horvátországi nyaralásunkra:

A horvát tengerpart a legtöbb helyen sziklás, ezért mindenképp készüljünk úszópapuccsal, mellyel gond nélkül tudjuk élvezni a hullámzó tengert. Ha mégis homokos tengerpartot keresünk, akkor ideális hely lehet a Nin homokos lagúnarendszer, ami egyedülálló Horvátországban.

A horvát tenger is tartogathat veszélyeket, hiszen akár medúzák vagy tengeri sünök leshetnek ránk a vízben. Figyeljünk, hogy csak kijelölt helyen ússzunk, ahol nyugodt szívvel merészkedhetünk a vízbe.

Horvátországban minden alapvető orvosság megtalálható, azonban ha nem szeretnénk hosszú és kellemetlen perceket tölteni egy horvát gyógyszertárban, pantomimjellegű előadásunkkal, akkor inkább vigyük magukkal ezeket itthonról.

Egy horvát-magyar szótár (vagy éppen okostelefonos alkalmazás) mindig jól jöhet, hiszen a előfordulhat, hogy például egy kisebb településen nem beszélnek angolul. Ha megtanuljuk a következő egyszerű kifejezéseket, a helyiek szívébe is pillanatok alatt belophatjuk magunkat.

  • Jó estét – dobra večer (dobrá vecser)
  • Jó napot – dobar dan (dobár dán)
  • Jó reggelt – dobro jutro
  • Kérek – molim
  • Köszönöm – hvala (hválá)
  • Mennyibe kerül? – koliko košta? (koliko kostá?)

Augusztus 5. (hétfő) és 15. (csütörtök) nemzeti ünnep Horvátországban. Bár a boltok többsége zárva lesz, számtalan izgalmas és színes, a horvát nemzeti kultúrát népszerűsítő program közül válogathatunk. Az augusztus15-éhez, vagyis Nagyboldogasszony napjához legközelebb eső hétvégén Sinj-ben a régió törökök felett aratott győzelmét ünneplik, melynek során lovagi tornák várják az érdeklődőket, Rab városában pedig július 27-én rendeznek számszeríjversenyt reneszánsz környezetben.

Rengetegen töltik a nyaralásukat apartmanokban, akik maguk gondoskodnak az étkezésről, érdemes ezért tudni, hogyan tartanak nyitva a boltok. A boltok többsége hétköznap 8:00-20:00-ig, szombaton 8:00-14:00-ig van nyitva, de turistaszezonban némelyik vasárnap is nyitva tart. A tengerparton gyakori a délután 1 és 5 óra közötti szieszta.

Horvátország egyre több zenei programot kínál, ahol fiatalok és idősebbek is megtalálhatják a kedvükre valót. Számtalan elektronikus zenei fesztiválnak ad otthont Horvátország (az Outlook Festival augusztus 29-én kezdődik), de híres fellépők is a ellátogatnak a nyáron a tengerpartra: július 22-én Roger Waters játszik Splitben, Santana július 29-én Zadarban zenél, augusztus 13-án pedig Robbie Williams látogat Zágrábba. Mindegyik koncertre érdemes már most jegyet foglalni.

Kattintson és ismerje meg a CIB Visa Inspire bankkártya részleteit!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!