A világ legnagyobb virtuális üdvözletét írják Horvátországban

Négy elszánt sportember két hónap alatt készíti el a világ legnagyobb üdvözlő feliratát Horvátországban, a mintegy 2500 kilométeres "szöveg írása" ezekben a napokban fejeződik be.

A négy horvát kalandvadász kéthónapos utazása során kizárólag emberi erővel járja be a hosszú utat, amelynek nyomvonala a welcome feliratot formázza. A csapat internetes oldalának (www.welcome.hr) beszámolója szerint már csak az utolsó betű hiányzik, hogy a tervek szerint június 3-ra befejezzék az "írást". Daniel Lacko ötletgazda, Marko Rukavina operatőr, Cedo Josipovic szervező és Luka Tambac fotós április elején indultak neki a horvát tengerpart és tengermellék mentén a 2500 kilométeres, 62 napos útnak. Az isztriai Savudrijától a dél-dalmáciai Dubrovnikig mindenféle motoros szállítóeszköz nélkül, csupán az emberi erőre hagyatkozva, vagyis gyalogosan, kerékpározva, kajakozva, a sziklákra mászva vagy azokról leereszkedve, illetve ejtőernyővel ugorva teszik meg a távot, hogy ezzel virtuálisan "írják" ki a welcome szót. A négy kalandor útja nyolc nemzeti parkon, három természetvédelmi területen, négy védett tájegységen, rezervátumon és földrajzi emlékhelyen, hat folyón és tizenegy hegycsúcson át vezet. Az ötlettel Horvátországot a kaland- és a kirándulóturizmus ideális célpontjaként szeretnék népszerűsíteni, hogy a turistákat megismertessék az ország fel nem fedezett természeti szépségeivel.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!