Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Ft-tól/fő 2.284.000
Időpont: 2023.06.19 - 07.05
Legjobb ár: 2.284.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.06.19 - 07.05

Tartson velünk a Namíbia-Botswana-Zimbabwe utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 17 nap / 15 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.699.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 17 nap / 15 éjszaka
Utazás azonosítója:164529

Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe - Miért éppen ide?

Újraterveztük a tavalyi programunkat, a Dél-Afrikai-régió legszebb természeti látványosságait és vadban leggazdagabb területeit gyűjtöttük egy csokorba. Fokváros, Viktória-vízesés, Okavango-delta és Namíb-sivatag, Kalahári-sivatag, Chobe Nemzeti Park: fantasztikus látványosságok egy programban! A "Robajló füst", azaz a Zambézi folyó által táplált Viktória-vízesés a maga 1708 méterével a legszélesebb a világon, közvetlen környékét Zambia és Zimbabwe is nemzeti parkká nyilvánította. Az botswanai Okavango-delta ugyancsak dobogós a "legek" között, hiszen a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! Rengeteg állatnak az otthona; a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük az elefántokat, kafferbivalyokat, oroszlánokat, gepárdokat, antilopféléket, madárvilága pedig páratlanul sokszínű a közel 400 fajjal.
Afrika délnyugati részén, az Atlanti-óceán partja mentén mintegy 1300 km hosszan húzódó Namíb-sivatag pedig a Föld egyik legkietlenebb sivataga, ahol azért nagyon is jelen van az Élet!

Programok

1.nap Budapest > Fokváros

Indulás Budapestről a délutáni órákban, majd egy átszállással Fokvárosba repülünk.

2.nap Fokváros

Érkezés Fokvárosba a déli órákban, transzfer a szállodába. A mediterrán éghajlatú Fokváros a Dél-Afrikai Köztársaság második legnagyobb városa, a parlament és sok más kormányhivatal otthona. Nevét onnan nyerte, hogy közel fekszik a Jóreménység fokához. Miután elfoglaltuk a szállásunkat, félnapos városnézésre indulunk Fokvárosban. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa.

Szállás: Fokváros (1 éj)

3.nap Fokváros > Walvis Bay > Swakopmund (Namíbia)

Kora délután elrepülünk Walvis Bay-be, Namíbiába, mely az ország legnagyobb kikötője. A város a nevét az itt gyakran megforduló bálnavadászokról kapta. Walvis Bay státusza gyakran változott; Nagy Britanniához, Fokföldhöz és a Dél-afrikai Unióhoz is tartozott, míg végül Namíbiáé lett. Rövid városnézés, majd továbbutazunk a közeli Swakopmundba, melyet 1892-ben alapítottak kikötőként, amikol Walvis Bay éppen brit fennhatóság alatt volt. A városka különös keveréke a német építészeti stílusoknak, ha az Atlanti-óceán és a pálmafák nem lennének, akár Németországban is érezhetnénk magunkat. Rövid sétás városnézés Swakopmundban.

Szállás: Swakopmund (2 éj)

Ellátás: reggeli

4.nap Swakopmund

Délelőtt egy igazi kalandtúra keretében jeep szafarira indulunk, hogy kipróbáljuk az óceán partján álló óriási homokdűnéket, majd visszatérünk Swakopmundba, ahol megismerkedünk a nama, danara és herero törzs tagjaival, akik mesélnek nekünk a kulturális szokásaikról, és bepillantást nyerhetünk a mindennapjaikba.

Szállás: Swakopmund

Ellátás: reggeli

5.nap Swakopmund > Naukluft Nemzeti Park

Eljött az ideje, hogy megismerkedjünk az ország egyik legnagyobb látványosságával, a Namíbsivataggal! Az Atlanti óceánnal érintkező Namíb-sivatag a Föld legősibb ilyen jellegű pusztasága, 1600 km hosszan, s mintegy 50-160 km szélességben terül el Namíbia dél-nyugati részében. Területe majdnem Magyarországnyi méretű, híresek a magas homokdűnéi, melyek közül egyre-kettőre - pl. Dune 45 - mi is felkapaszkodunk. Ezután a szállásunkra hajtunk, a sivatagi éjszaka csöndje, a milliónyi csillaggal tűzdelt égbolt látványa egyike utunk felejthetetlen pillanatainak!

Szállás: Naukluft NP (2 éj)

Ellátás: reggeli

6.nap Sossusvlei > Sesriem-kanyon

Reggeli után folytatjuk a Naukluft Nemzeti Park felfedezését! Az Atlantióceán partjától kezdődő park magában foglalja a Namíb-sivatag egy részét - melyet Földünk legrégebbi sivatagának tartanak-, a Naukluft-hegységet és Sandwich Harbour lagúnáját. A Nemzeti Park a közel 50 ezer km2-es területével a negy Kedik legnagyobb a világon. A nemzeti park egyik kihagyhatatlan látványossága Sossusvlei. A vörös dűnék az életkoruknak köszönhetik az árnyalatukat, az évezredek során a homok szó szerint berozsdásodott. A holdbáli táj után felkeresünk még egy geológiailag érdekes jelenséget, a Sesriem-kanyont. A mintegy egy kilométer hosszú és harminc méter mély kanyont a Tsauchab folyó vájta ki az üledékes kőzetből.

Szállás: Naukluft NP

Ellátás: reggeli

7.nap Naukluft Nemzeti Park> Windhoek

Reggeli után az ország fővárosába, Windhoekba utazunk, mely földrajzilag Namíbia szívében fekszik és minden főútvonal és vasútvonal átszeli a fővárost. Ezen kívül az üzleti és kereskedelmi élet központja is. Windhoeknak ma közel 200 ezer lakosa van. Namíbiában a különböző népek sokszínű varázsa elevenedik meg az utcák forgatagában: ovambók, hererók, damarák, namák, valamint busmanok. A főváros történelme több mint 100 évre tekint vissza, ami éppen olyan színes, mint a lakossága. Windhoekot "tüzes víznek" nevezték a namák, a hererók pedig a "füstös hely" nevet adták a városnak, mind a két név a forró tavaszra utal. Érkezés után rövid városnéző túrára indulunk: Krisztus templom, Tintenpalast, mely látnivalók közel egy területen csoportosulnak.

Szállás: Windhoek (1 éj)

Ellátás: reggeli

8.nap Windhoek > Kalahári-sivatag > Ghanzi (Botswana)

Windhoekból földi úton jutunk ma Botswanába. (kb.520 km) Érkezés a délutáni órákban Ghanziba, ahol a szállások elfoglalása után találkozunk az ott élő bushmanokkal, akikkel kb. 2 órás túrán veszünk részt, melynek során megismerkedünk ennek az ősi népcsoportnak a kultúrájával. A busmanok Dél-Afrika régiójának egy népcsoportja. Legnagyobb számban Botswana területén élnek, kisebb csoportjaik megtalálhatók a szomszédos országokban is, elsősorban Namíbiában. A ,,szan" szó - ahogy magukat nevezik és a környező népek is hívják őket - annyit jelent, mint ,,a föld tulajdonosa". A bushman nevüket a holland telepesektől kapták (bosjeman), - angolul ",,bushman" - azaz ,,a bozót embere", mivel éjszakánként a bozótosba húzódtak vissza.

Szállás: Ghanzi (1 éj)

Ellátás: reggeli

9.nap Ghanzi > Maun

A mai nap folyamán Maunba utazunk, mely az Okavango-delta fővárosa. Az Okavango-delta a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! A hatalmas mocsárvidéket alkotó folyótorkolat azon a helyen alakult ki, ahol az Okavango folyó a Kalahári sivatag lefolyástalan medencéjébe ömlik, melyből a víz nem a tengerbe jut, hanem nagy része párolgás, elszivárgás vagy transzspiráció útján távozik. Érkezés után megtekintjük a helyi piacot.

Szállás: Maun (1 éj)

Ellátás: reggeli

10.nap Okavango-delta

Reggel az Okavango-deltába utazunk. A nap folyamán több szafarin is részt veszünk, egy jellegzetes helyi csónakkal, ún. mokoróval hatolunk mélyen be a delta sűrűjébe. A mokoro egy tradicionális helyi kenu, amelyet a helybéliek is gyakran használnak a vízi közlekedéshez, és amelyen a látogatókat kalauzolják a deltavilág látnivalóihoz. A mokorón legfeljebb ketten utazhatnak, a helyi kísérő pedig egy hosszú bottal, az úgynevezett "ngashival" hajtja előre a kenut.

Szállás: Okavango-delta (1 éj, sátorban)

Ellátás: reggeli, vacsora

11.nap Maun > Nata

Ma Nata felé vesszük az irányt. Utunk során meglátogatjuk a Földünk egyik legnagyobb sós mocsarát, melyet a Kalahári sivatag vesz körbe. A sóstó helyén egykor a Makgadikgadi-tó volt, mely már több ezer éve kiszáradt. A mostoha életkörülmények ellenére élnek itt gnúk, zebrák, flamingók és pelikánok is.

Szállás: Nata (1 éj)

Ellátás: reggeli

12.nap Nata > Kasane > Chobe Nemzeti Park

Reggeli után Kasanéba utazunk, melynek közelében található a Chobe Nemzeti Park, amely Botswana északi részén Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának a lakóhelye. A park 11 700 km2 kiterjedésével az ország harmadik legnagyobb rezervátuma. Érkezés után délutáni vadlesre indulunk.

Szállás: Kasane (1 éj)

Ellátás: reggeli

13.nap Chobe Nemzeti Park

Ma újabb szafarik várnak ránk a Chobe Nemzeti Parkban! A park leginkább talán a hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az elefántállomány az 1990-es néhány ezerről folyamatos növekedéssel érte el a mai létszámot. Az itt élő elefántok jellemzője a meglehetősen törékeny és rövid agyar, ami valószínűleg a kalciumban szegény talaj következménye. Hogy a vadont testközelből érzékeljük, újfent sátorban töltjük az éjszakát!

Szállás: Chobe Nemzeti Park (1 éj sátorban)

Ellátás: reggeli, vacsora

14.nap Kasane > Viktória-vízesés (Zimbabwe)

Viktória-vízeséshez hajtunk. Ez a páratlan természeti csoda két ország, Zimbabwe és Zambia határán fekszik, 1708 méteren keresztül ömlik alá a víztömeg, s a száz méteres esést, mintegy háromszáz méteres párafüggöny kíséri (1989. óta Világörökség) - innen a helyiek által adott elnevezés, a ,,fortyogó füst". Sétálunk a katarakták mellett, megtekintjük a brit utazó, Livingstone szobrát, valamint egy hatalmas baobab fát is. Este vacsorával egybekötött hajózás a Zambézi folyón, mellyel elbúcsúzunk Afrika páratlan vadvilágától.

Szállás: Victoria Falls (2 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

15.nap Viktória-vízesés

Mai napunk a pihenés, vagy a fakultatív programok jegyében telik: helikopteres kirándulás avízesés felett, rafting túra a Zambézi-folyón, elefánt szafari, vagy séta az oroszlánokkal.

Szállás: Victoria Falls

Ellátás: reggeli

16.nap Viktória-vízesés > Johannesburg > Dubai

Transzfer a repülőtérre, indulás a délutáni órákban Johannesburgon át Dubai-ba.

Ellátás: reggeli

17.nap Dubai > Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • mikrobusz-truck a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* hotelek, lodge-ok, kempingek
 • ellátás: leírás szerint
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • hajózás és búcsúvacsora a Zambezi-folyón
 • magyar nyelvű csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegyek és illetékek kb. 530.000 Ft
 • vízumok kb. 55.000 Ft
 • Storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló
 • PCR teszt

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. 10 fő esetén + 40.000 Ft/fő felár!
*A programban feltüntetett árak 1 USD = 410 HUF árfolyamig érvényesek.

Tervezett menetrend:

19JUN  BUDAPEST DUBAI 1600 2320 
20JUN  DUBAI CAPETOWN 0350 1135  

04JUL  VICTORIA FALLS JOHANNESBURG 1400 1540  

04JUL  JOHANNESBURG DUBAI 1910 0525+1
05JUL  DUBAI BUDAPEST 1030 1425  

Szállás

Fokváros: Cresta Grande****
https://www.crestagrandehotel.com/

Swakopmund: The Delight***
https://store.gondwana-collection.com/accommodation/the-delight-swakopmund

Naukluft Nemzeti Park: Hammerstein Lodge
https://hammersteinlodge.com.na/

Windhoek: Hotel Safari***

Ghanzi: Palm Afrique Lodge
https://palmafriquelodge.com/

Maun: Sitatunga Camp

Okavango-delta: DeltaRain
https://www.deltarain.com/

Nata: Elephant Sands Lodge
https://elephantsandsbotswana.business.site/?utm_source=gmb&utm_medium=referral

Kasane: Thebe River Lodge
https://theberiversafaris.com/

Chobe Nemzeti Park: The Mobile Safaris
https://theberiversafaris.com/mobile-safaris/

Victoria Falls: Explorers Village
http://explorersvillage.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Namíbia-Botswana-Zimbabwe
Szállás neve: Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Namíbia-Botswana-Zimbabwe utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 249.000 Ft/fő
 2. Félpanzió felár 139.000 Ft/fő
 3. Nemzetközi repülőjegyek + illetékek (irányár) - egyénileg is megvásárolható 530.000 Ft/fő
 4. Vízumok kb. 55.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Namíbia, Körutazás Namíbiában

Útazonosító: 164529

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Namíbia, Körutazás Namíbiában

Útazonosító: 164529

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!