Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Ft-tól/fő 329.000
Időpont: 2020.07.01 - 07.08
Legjobb ár: 329.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.07.01 - 07.08

Tartson velünk a Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08. utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 329.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:141885
Kívánságlistára teszem

Leírás:

Normandia és Bretagne, melyek vidékein először a viking harcosok telepedtek le, virágzó városokkal, mozgalmas történelemmel, dús, idilli földekkel, változatos partvidékkel és nagyszerű műemlékekkel dicsekedhetnek. Utunk során felkeressük a képeslapokról ismert Etretat sziklás partvidékét, Honfleur bájos kikötőjét, felfedezzük a legendás Mont Saint Michel apátságot és sétálunk a bretagne-i falvak középkori utcáin. Fakultatív programok keretében lehetőség nyílik megismerni a normandiai partraszállás történelmét és a híres Bayeux-i faliszőnyeget, valamint ellátogathatunk az őskori leleteket felsorakoztató Carnacba és a Gavrinis sírhalomhoz.

Az út kiemelt értékei:

 • Nyolc teljes nap a kedvező menetrendnek köszönhetően
 • Szállás jó minőségű középkategóriás, városközponti szállodákban
 • Tartalmas, látnivalókban gazdag út
 • Fakultatív kirándulás Bayeux-be és a partraszállás helyszínére, valamint a megalitikus emlékhelyekre: Carnacba és Gavrinis-be
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Programok:
 

július 1. szerda
Elutazás Budapestről közvetlen Air France járattal Párizsba (6:00-8:25). Buszra szállunk, majd megkezdjük utunkat Nyugat-Franciaország felé. Útközben megállunk Rouenban. A Szajna-parti városban börtönözték be Szent Johannát, azaz Jeanne d'Arc-ot a XV. században. A Régi Piactér (Place du Vieux Marché) kövezetén még azt a helyet is megjelölték, ahol őt máglyára vetették. Az ódon házak között elsétálunk a Notre Dame székesegyházhoz és az arany számlapos Nagy Órához (Gros Horloge). Továbbutazás Normandia jellegzetes, vad tengerpartja felé, ahol Etretat-ban lenyűgöző sziklaképződményekben gyönyörködhetünk, a középkori városközpontban pedig többszáz éves épületekre is bukkanhatunk. Szállsás Le Havre-ban: Hotel The Originals Océane***.

július 2. csütörtök
Reggeli után dél felé utazunk és megállunk Honfleurben, a partvidék gyöngyszemeként ismert hangulatos kisvárosban. Érdemes a helyi kis boltokba betérni és camambert sajtot vagy más helyi termékeket kóstolni. Délután Caenba érkezünk, ahol megtekintjük a középkori várat és elsétálunk a Hódító Vilmos által alapított férfi apátsághoz (Abbaye des Hommes). Szállás Caenban: Ibis Styles Caen Centre Gare***.

július 3. péntek
Reggeli, majd szabadidő Caenban, lehetőség a város további felfedezésére. Szállás Caenban.

Bayeux és Arromanches - egész napos fakultatív kirándulás a Normandiai-félszigeten: 75 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után Bayeux-be indulunk, ahol felkeressük a normandiai gótika kiemelkedő példájaként szolgáló Notre Dame katedrálist, majd a Bayeux-i faliszőnyeget vesszük szemügyre: az első fennmaradt "képregényt", mint felbecsülhetetlen értékű remekművet és értékes történelmi forrást tartják számon, amely hihetetlen részletességgel meséli el Hódító Vilmos angliai hadjáratait. Délután a II. világháborús partraszállás helyszíneihez, Arromanches-ba és környékére látogatunk. Ezen a partszakaszon értek partot 1944. június 6-án az első szövetséges csapatok. A díjnyeretes múzeumokban kiállított vagy a parton található számos maradvány állít méltó emléket a háború kulcsfontosságú hadműveletének.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

július 4. szombat
Reggeli után indulás Mont-Saint-Michelbe. A La Manche árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget pontosan 1 km-re fekszik a normandiai partoktól. A sziget és a rajta található bencés apátság 1979-ben elsők között került fel az UNESCO világörökségi listájára. Az első templomot a VIII. század elején szentelték fel, két évszázaddal később már az új hódítók, a normannok stílusában folytatódott az építkezés. A francia forradalom alatt börtönként működött, majd a XIX. század második felében nyilvánították hivatalosan is műemlékké. Délután St. Maloba érkezünk. Bretagne kapujaként vagy a kalózok városaként is ismertté vált település szinte minden kövéhez történelmi emlék kapcsolódik. A 12. században alapított St. Malo a felfedezések korában vált jelentős kereskedelmi kikötővé: a város szülötte, Jaques Cartier a kanadai Szent Lőrinc folyó mentén járt be új területeket, melyeket később a francia király nevében birtokba is vett, innentől kezdve pedig élénk hajós forgalmat bonyolítottak szülővárosa és Kanada között. A városnézés során sétálunk a középkori városfal és a kikötő mentén, és felkeressük a St. Vincent katedrális. A szállás elfoglalása Saint Maloban: Ibis Styles St Malo Port***.

július 5. vasárnap
Ma megkezdjük Bretagne felfedezését. Először a középkori Dinanba utazunk, ahol felkeressük a XV. századi lakóházakat, az óratornyot, a katedrálist, majd sétálunk a városfal mentén. Továbbutazás a félsziget nyugati vége felé, ahol sétát teszünk az egyik legszebb francia településnek választott Locronanban. A macskaköves utcákon, több évszázados kis házak között barangolva a valódi Bretagne-ba csöppenünk. A kelták idején vallási központ volt, a középkorban élénk kereskedővárosként és hajóvitorla manufaktúráiról volt híres. Ma csak gyalogosan járhatjuk be a település hangulatos utcáit. Ha betérünk egy-egy üzletbe, kávézóba, pékségbe, vigyázzunk a fejünkre! A bretonok ugyanis alacsony termetűek voltak, és az ő 150 cm-es magasságukhoz tervezték évszázadokkal ezelőtt a kőből épült házaikat! A szállás elfoglalása a közeli Quimper-ben: Escale Oceania Quimper***.

július 6. hétfő
Reggeli után továbbutazunk, most már kelet felé, a félsziget déli tengerpartja mentén. Pihenőt tartunk Concarneau-ban, Franciaország egyik legfontosabb kikötővárosában. Sétálunk a fallal övezett középkori óvárosban, majd tovább utazunk Vannes-ba. A középkori és reneszánsz emlékekkel büszkélkedő város a partvidék egyik legnépszerűbb úti célja, a Morbihan-öböl kötelező látnivalója. Bejárjuk a városfal környékét, melynek első köveit még a rómaiak tették le. A legépebben fennmaradt déli és nyugati falakat bástyák, tornyok, függő falak, kapuk díszítik. Felkeressük a hét évszázadon keresztül épült, és így igazán eklektikussá vált katedrálist, a 19. századi, fagerendás mosóházakat, majd a felső városrészben, a IV. Henrik tér környékén épült színes középkori házak között barangolunk. Ebédidőben vagy vacsorára érdemes beülni a kikötőre néző vendéglők egyikébe! Szállás elfoglalása: Best Western Plus Vannes Centre****.

július 7. kedd
Reggeli, majd szabadidő Vannes-ban, lehetőség a város további felfedezésére. Szállás Vannes-ban.

Carnac és a Gavrinis sírhalom - egész napos fakultatív kirándulás a neolitikus emlékek nyomában: 75 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után a közeli Carnacba utazunk, amely megalitikus kőoszlopairól ismert. A több ezer menhírből álló komplexum Európa legnagyobb történelem előtti időkből származó műemléke. Következő megállónk a talán még az előbbieknél is izgalmasabb Gavrinis faragott sírhalma. Hajóval kelünk át Gavrinis szigetére, ahol a 6000 éves sírkamra és az ide vezető 14 méter hosszú folyosó falán a kor jellemzőit örökítették meg faragás formájában - a díszítések az absztrakt vonalatok túl isteneket, használati eszközöket, embereket ábrázolnak. A program végén visszahajózunk a szárazföldre, este szabadidő Vannes-ban.

július 8. szerda
Kijelentkezés a szállodából, majd indulás vissza Párizs felé. Útközben megállunk a sziklás dombtetőre épült, szintén középkori időkre visszatekintő, bájos Rochefort-en-Terre-ben. A nyáron virágoktól roskadozó porták között sétálva, a több száz éves kőházakban ma leginkább kézműves műhelyekre bukkanhatunk. Azt mondják, aki Rochefort-ban jár, nem hagyhatja ki a Rucher Fleuri édességbolt híresen finom breton különlegességét, pain d'épicé-t (fűszeres kenyér)! Következő megállónk Chartres-ban lesz: meglátogatjuk a katedrálist, a francia gótikus építészet egyik kiemelkedő alkotását. Érkezés Párizs Charles de Gaulle repülőterére az esti órákban. Hazautazás Budapestre az Air France közvetlen járatával (21:25-23:35).


Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen járattal
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
 • Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
 • Különbusz a teljes kinttartózkodás során
 • Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 59 000 Ft/fő
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív programokon: 15 fő
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 130 000 Ft.
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő

x Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.
Szállás neve: Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08. utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
leírásánál jelzett szolgáltatások
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 4.720 Ft/fő
 2. EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 7.520 Ft/fő
 3. Repülőtéri illeték 59.000 Ft/fő
 4. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 141885

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 141885

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!