Nyár elejei vakáció csoportos mediterrán hajóút

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Milyen lesz az út?
Az olasz partoktól Ibizáig - és vissza: a Földközi-tenger nyugati medencéjében tesz meg mintegy 3 ezer kilométert az MSC Divina. Az évnek ebben a szakában általában felhőtlen, szikázó napsütés, igazi strandidő várja az utasainkat, akik a fedélzeten több medence közül válaszhatnak. A kikötőkben izgalmas programok, kulturális csemegék várják azokat, akik a tengeren töltött órák után a szárazföldön barangolnának.
Milyen utazóknak ajánljuk?
Az MSC Divina a Földközi-tenger nyugati medencéjének legszebb városaiban köt ki - a fakultatív* programlehetőségek változatosak. Egyes helyeken a varázslatos helyi környezet felfedezésére invitáljuk Önöket (pl. Ibiza), másutt kulturális, történelmi csemegékkel szolgálhatunk (pl Pompei). De akad olyan nap is, amikor kellemes barangoláson vehetnek részt utasaink egy-egy hangulatos francia, spanyol vagy olasz városba. A csoportot - a megadott feltételek alapján - magyar nyelvű idegenvezető kíséri, így biztosan nem marad le egyetlen érdekességről sem! Ezt az utat olyan utasoknak ajánljuk, akik hét tengeri napba zsúfolva változatos kulturális programkínálatot keresnek.
Mire számíthat a hajón?
Az MSC Divina egy Fantasia-osztályú hajó, melyet az olasz színésznő-legenda, Sophia Loren tiszteletére kereszteltek Divinának. A fedélzeten a ,,szokásos" programok (medencék, napozóterasz, spa, színház, kaszinó, stb) mellett olyan különlegességek várják, mint a ,,Végtelen medence" (különleges tervezésének köszönhetően olyan érzést nyújt, mintha a víz tükre a horizontot ,,súrolná"), vagy a Swarowski kristályokkal kirakott, káprázatos lépcső. A hajó egy részének tervezésében maga Sophia Loren is részt vett.

1. nap
A csoport a kora esti órákban indul autóbusszal Budapestről Olaszország felé.

2. nap
A délelőtti órákban már az olasz város kikötőjében parkol le az autóbusz. Becsekkolás és a választott kabinok után kezdődhet a fenséges MSC Divina felfedezése! Néhány órával később a monumentális tengerjáró felhúzza a horgonyt, és elindul a napnyugta irányába. A Földközi-tenger horizontján alábukó nap kihagyhatatlan látvány a fedélzetről!

3. nap
Nehézségi fok: 2 - közepes
Röviden: Fakultatív program: barangolás két francia városban o Hangulatos buszos utazás a Kennedy Corniche-on (Marseille) o Barangolás a régi kikötőben (Marseille) o Séta a Mazarin-negyedben (Aix-en-Provence)
Leírás: Kellemes barangolásra invitáljuk két elragadó francia városba: Marseille-be és a közeli Aix-en-Provence-ba. A fakultatív* kirándulás Marseille-ben kezdődik, ahol a busz a csodálatos Kennedy Corniche-on halad, amely közvetlenül a tengerparton kanyarog. A Földközi-tenger ostromló hullámait álló part menti sugárútról fantasztikus kilátás nyílik a tengerre valamint a szomszédos ,,Les Iles" szigetekre. A kirándulók első megállója a hegytetőn található Notre Dame de la Garde bazilika. A neobizánci stílusban épült, karcsú templom mellől fantasztikus fotókat lőhet az alant elterülő tengerről és a városról is. Majd a Palais Longchamps csodálatos parkjában barangolnak, mielőtt a régi kikötő (Vieux Port) hangulatos környékét fedezheti fel némi szabadidő keretében. A közeli kávézók és éttermek fantasztikus fogásokkal csábítanak, a szomszédos ,,Centre Bourse" piac pedig a shopping szerelmeseinek a Mekkája.
Ezután ismét buszra száll a csoport, hogy bő félórával később már az elragadó francia spa- és egyetemi városba, Aix-en-Provence-ba érkezzenek meg. A történelmi negyedben tett séta a Mazarin negyedbe vezet, mely egykor a városi nemesség lakóhelye volt - ma pedig évszázados fák által szegélyezett, gyönyörű sugárút vezet át rajta. A csoport az eldugott terek hangulatos csodáit is felfedezi, köztük a négy delfines szökőkutat, majd a bő egy évezred kezenyomát magán viselő Szent Megváltozó Székesegyházhoz is ellátogatnak. Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.
Fontos megjegyzés: Aix-en-Provence-ban meredek emelkedőkön kell felsétálni, valamint a marseille-i bazilika környékén lépcsőket is meg kell mászni. A kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes utasaink. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fenti információkat mérlegeljék, és ezek fényében döntsenek a részvételről. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A részvételi díj az ebéd árát nem tartalmazza. Különleges események alkalmával a Notre Dame de la Garde és a Palais Longchamps park helyett a Marseilles Székesegyházat keresik fel a csoportok. A program a Palais Longchamps látogatását nem tartalmazza.

4. nap
Nehézségi fok: 1 - könnyű
Röviden: Fakultatív program: Félnapos barangolás a katalán főváros legszebb helyein ? Montjuic-hegy ? La Sagrada Família ? Placa de Catalunya/La Rambla
Leírás: A csodálatos Barcelona megér egy látogatás - félnapos, fakultatív* kirándulásunk a katalán főváros legszebb látnivalóihoz kalauzol el! A kikötőből a csoport a város fő sugárútjai és terei felé veszi az irányt. A Montjuic hegyen rövid fotózkodásra megállnak - innen lélegzetelállító kilátás nyílik a településre! A másfél évszázada folyamatosan épülő Sagrada Família templomot - Gaudí meghökkentő mesterművét - a csoport kívülről tekinti meg, akárcsak a Barcelona katedrálist, mely a középkor utolsó évszázadaiban épült. A Placa de Catalunya téren pedig egy kis shopping terápiára várják a kirándulókat a környék árusai...
Fontos megjegyzés: ünnepnapok valamint vasárnap délutánra eső kirándulások esetében az utolsó megálló (vásárlás) a La Rambla-n van. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa sem lift nem található. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy a hajóra történő beszállást követően keressék fel a 'Shore Excursions' Desk'-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet megtehesse.

5. nap
Nehézségi fok: 1 - könnyű
Röviden: Fakultatív program: Barangolás Ibiza mesés tájain ? Panoráma Es Cubells gyönyörű öblénél ? Cala Conta
Leírás: Fedezze fel a gyönyörű spanyol sziget legvarázslatosabb tájait - gyönyörködjön a lélegzetelállító panorámában. A fakultatív* kirándulás buszos transzferrel indul: az első megálló Es Cubells, egy hangulatos, csöndes öböl a sziget déli partjainál, ahonnan festővászonra kívánkozó kilátás nyílik a tengerre. A horizontba olvadva még a távoli Formentera szigetét is megpillanthatja! A következő megálló egy kilátópont, ahonnan a Földközi-tengerből kimagasló, Es Vedrá sziklaformációt csodálhatja meg. Majd Cala Conta következik, ahonnan a gyönyörű kék tengert csodálhatja meg. Ezt követően visszatérés Ibizára a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a programon kerekesszékes utasaink is részt vehetnek, de vegyék figyelembe, hogy a kirándulás során hosszabb szakaszokat sétálva kell megtenni. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa sem lift nem található. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy a hajóra történő beszállást követően keressék fel a 'Shore Excursions' Desk'-et, hogy a szükséges előkészületeket megejthessék. Kérjük vegyék figyelembe azt is, hogy Cala Conta és Cala D'Hort talaja sziklás és lejtős.

6. nap
A spanyol partoktól az olasz csizma felé haladó MSC Divina ezen a napon nem köt ki - az egész napot a gyönyörű kék tengeren tölthetik. Fedezzen fel új ízeket - a 6 étterem és 13 bár kínálata kimeríthetetlen lehetőségeket tartalmaz. Ha még nem tette volna, mindenképpen próbálja ki: milyen érzés a tengereket szelve sportolni: különböző labdajátékok várják: tenisz, squash. Tegye próbára szerencséjét a Casino Venezianoban, vegyen részt egy feledhetetlen show-n a fedélzeti színházban, vagy nézze meg a legújabb kasszasikereket a 4D moziban.
A gyerekeket tematikus szobák és életkoruknak megfelelő foglalkozások várják, miközben a szülők felfedezhetik a díjnyertes Aurea Spa wellnesz részleg fantasztikus kínálatát. Ha úgy érzi, már mindent látott: egy koktéllal a kezében dőljön hátra valamelyik medence partján egy napozóágyban és élvezze, ahogy a szikrázó napsütésben a hajó méltóságteljesen szeli át a Földközi-tenger végtelen hullámait!

7. nap
Nehézségi fok: 3 - Megerőltető
Röviden: Fakultatív program: A Vezúv és barangolás Pompeii romjainál ? Séta a Vezúv kráteréhez ? Az ókori rómaiak hétköznapjai és élete
Leírás: A gyönyörű Nápolyi-öbölt a város ikonikus látképét a Vezúv hegy dominálja, melynek legmagasabb pontja jelenleg 1300 méterrel magasodik a tenger vízszintje fölé. A környéket, melynek tragikus történelme világszerte jól ismert, fakultatív* kiránduláson fedezheti fel. A vulkán ie. 79-ben történt kitörése két római települést pusztított el: Pompeii-t és Herculaneumot - ezeket csak évszázadokkal később, az 1700-as években fedezte fel ismét Európa.
Vegyen részt egy vezetett sétán, amely egészen a kráterhez visz, ahonnan a csodálatos Nápolyi-öbölre is lélegzetelállító kilátás nyílik. Innen a csoport Pompeii-hez megy. Az egykor virágzó, gazdag település nevét egy borzalmas tragédia tette világszerte ismertté: néhány perc alatt megpecsételődött az ott élők sorsa, amikor a Vezúv bő két évezreddel ezelőtt egy augusztusi napon kitört... A város évszázadokon át hevert a méteres hamu, törmelék alatt, mielőtt az 1700-as évek közepén megkezdődtek a feltárások. Az ezt követő időszakban egyre-másra kerültek napvilágra leletek. Ezek nem csak helyi történeti érdekességgel bírtak, de az ókori rómaiak mindennapjaiba is bepillantást engedtek: előkerültek fogyasztási cikkek is, mint például kenyér és méz. A lenyűgöző séta ezekbe a történelmi korokba vezet vissza. A látogatás végén pedig egy hangulatos étteremben várják finom falatokkal, és egy különleges ékszergyárban is megállnak, ahol az alapanyagot a korall jelenti...
Fontos megjegyzés: kényelmes cipő viselete ajánlott, a kráterre feljutás kb. 30 perc sétát jelent. Rossz idő esetén a vendégek Nápolyba mennek kirándulásra. A kiránduláson mozgásukban korlátozott valamint szívproblémákkal küzdő utasaink nem vehetnek részt.

8. nap
Nehézségi fok: 2 - Közepes
Röviden: Fakultatív program: Utazás a toszkán tájakon ? Séta Siena városában ?  Gimignano felfedezése
Leírás: Csatlakozzon hozzánk a hamisítatlan toszkán tájak felfedezésére, gyönyörködjön az olasz vidék szépségében ezen a fakultatív* kiránduláson! Siena, a világhírű, városfallal körülvett település lesz az első megálló közel két óra buszos utazást követően. A várost gyalogszerrel fedezik fel a kirándulók: St. Domenico bazilika, a fekete és fehér márványból épült katedrális, a Piazza del Campo és a gyönyörű Városháza lépület is sorra kerül. Rövid szabadidő eltöltésére is lehetőség nyílik, melyet a helyi éttermek specialitásainak közelebbi tanulmányozására is felhasználhat - majd irány San Gimignano. A csoport ide egy órás, buszos utazást követően érkezik meg - a busz ismét a meseszép Toszkának fantasztikus tájain kanyarog. A település a középkorban gazdag város volt: zarándokútvonal mentén feküdt és kereskedők is gyakran megfordultak falai között.  Ennek az évszázadokkal ezelőtt volt jólétnek a nyomai a mai napig látszanak a megerősített falakon és őrtornyokban. A szűk sikátorokat, hangulatos, macskaköves tereket önállóan fedezheti fel, majd a busz a kikötőbe visz vissza.
Fontos megjegyzés: A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

9. nap
Az MSC Divina a reggeli órákban érkezik meg Genovába, a kabinok és a hajó elhagyását követően a csoport már délelőtt elindul busszal Budapest felé. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos utazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

x Nyár elejei vakáció csoportos mediterrán hajóút

Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, kötelező borravaló (helyszínen fizetendő 10 EUR/fő/ éjszaka), bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok

Hajó neve: Nyár elejei vakáció csoportos mediterrán hajóút
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Nyár elejei vakáció csoportos mediterrán hajóút

Nyár elejei vakáció csoportos mediterrán hajóút

Útazonosító: 138756

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Nyár elejei vakáció csoportos mediterrán hajóút

Nyár elejei vakáció csoportos mediterrán hajóút

Útazonosító: 138756

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!