Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Ft-tól/fő 499.900
Időpont: 2019.09.17 - 09.29
Legjobb ár: 499.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.09.17 - 09.29

Tartson velünk a Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 13 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 499.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 13 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:104206
Kívánságlistára teszem

BIBLIAI ÉDENKERT - GRÚZ HADIÚT - KAUKÁZUSI SZKÍTIA
ÖRMÉNYORSZÁG - GRÚZIA
AZERBAJDZSÁN
KAUKÁZUSI BARANGOLÁS

Utazás: Bp. – Tbiliszi és Baku – Bp. útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson örmény, grúz és azeri autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora a program szerint)

Program

1. nap: Budapest – Tbiliszi
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, átszállás után továbbutazás Tbiliszibe. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Tbilisziben.

2. nap: Sanahin kolostor – Hagpat kolostor – Jereván
Reggeli után utazás a határra. határátkelés Örményországba, ahonnan örmény autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba az  „Örmény Svájcon” keresztül. SANAHIN és HAGPAT kolostorai nemcsak egyházi és szellemi központok voltak, hanem felsőoktatási intézményként is elismerést vívtak ki a XI. század elejétől. Vacsora, szállás Jerevánban.

3. nap: Jereván
Reggeli után ismerkedés Örményország fővárosával, JEREVÁN-nal. A település különleges hangulatát földrajzi fekvésének, természeti adottságainak köszönheti. Az autóbuszos városnézés során megismerhetjük a város legfontosabb nevezetességeit: Parlament, Elnöki Palota, Opera, Kék-Mecset, Genocídium emlékhely stb. Programunkban a Matenadaran (kézirattár) látogatása is szerepel, ahol az időszámítás előtti időkből, őriznek kéziratokat a több tízezer kódex mellett, de jelentős a művészettörténeti gyűjteménye is. Programunkból nem maradhat ki a világhírű örmény konyak készítésének technológiája sem, így a nap vége felé kóstolóval egybekötött látogatást teszünk egy konyakgyárban. Vacsora, szállás Jerevánban.

4. nap: Ecsmiadzin – Garni – Geghard

Reggeli után utazás ECSMIADZIN-ba, Örményország ősi fővárosába, amelyet az örmény kultúra központjaként is említenek. Látogatás a világörökség részenként ismert székesegyházban és kincstárban, amely a IV. század elején épült egy korábbi pogány szentély helyén. Továbbutazás az Azat-folyó völgyébe. Első megállónk a GARNI ERŐD, amelynek területén áll az I. század második felében emelt pogány szentély, majd GEGHARD-ban a Szent Dárda kolostor templomát keressük fel. Vacsora Garniban, szállás Jerevánban.

5. nap: Szeván-tó – Gosavank – Dilijan – Tbiliszi
Utazás a SZEVÁN-TÓ-hoz, amelyet Örményország gyöngyszemeként ismernek. Rövid pihenő Szeván településen. Továbbutazás a Kaukázus hegyi útjain a középkori örmény szellemi élet központjához, a GOSAVANK kolostorhoz. Az épületegyüttes leglátványosabb része a Szt. Gergely tiszteletére felszentelt V. századi templom. Délután határátkelés Grúziába, ahonnan grúz autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba. Vacsora, szállás Tbilisziben.

6. nap: Tbiliszi
Grúzia fővárosa több mint 1500 éves múltra tekint vissza. Látképét meghatározza a várost körbeölelő hegyek vonulata. Reggeli után egész napos városnézés TBILISZI-ben. Az óváros és színes homlokzatú házai, templomai, az erőd stb. mind elvarázsolják a turistákat. A Szentháromság Székesegyház, vagy közismertebb nevén Sameba, a Dél-Kaukázus legnagyobb építménye és egyben a Grúz Ortodox Keresztény Egyház legnagyobb temploma is. A Metekhi dombon álló templom a XIII. században épült. A botanikus kert, ahol több mint 3500 növényfaj található, minden évszakban látványos. A Chardin a főváros centruma, ahol kávézók, üzletek sora található. Látogatás a Művészeti Múzeumban, ahol a kereszténység előtti időtől egészen a XX. századig kapunk betekintést a grúz művészet világába. Vacsora, szállás Tbilisziben.

7. nap: Grúz hadi út – Kaukázusi kirándulás

Kirándulás a Kaukázus bércei között. Első megállónk a híres „Grúz hadi út” mentén ANANURI épületegyüttese, amely Grúzia egyik legősibb családjának, az Aragvi hercegek rezidenciája volt. Időjárás függvényében továbbutazás terepjárókkal a 2.170 m magasságban található Gergeti Szentháromság templomhoz lenyűgöző völgyek és erdős tájakon, hágón keresztül. Vacsora, szállás Tbilisziben.

8. nap: Mcheta – Uplisztszik
MCHETA Grúzia egyik legrégibb városa és a világörökség része. A város templomépítészetéről vált híressé. A legősibb templom a Szveti Choveli, amit az első keresztény grúz király felesége építtetett a IV. században. A ma látható épület a XI. századtól bővült és az ország legnagyobb temploma volt az új tbiliszi katedrális megépüléséig. A Jvari monostor a VI–VII. századi építészet remeke, ahova a zarándokok ezrei jártak hosszú évszázadokon keresztül. UPLISZTSZIK barlangvárosát az i.e. I. században alakították ki, ahol lakóhelyiségek mellett pogány- és keresztény templomot, színházat, boros pincét is kialakítottak. Vacsora, szállás Tbilisziben.

9. nap: Tbiliszi – Szignahi – Seki
Reggeli után irány Kahétia festői vidéke, amit az ország gyöngyszemeként, szőlőskertjeként is szoktak nevezni. Természetesen a műemlékek sokasága is csalogatja az utazókat. SZIGNAHI középkori városkája kellemes pihenőhely, ahonnan fenséges kilátás nyílik az Alazan völgyére. A közeli Bodbe-kolostorban található Szt. Nino földi maradványa, akit a vallásos grúzok igen nagy tisztelettel említenek. Határátkelés Azerbajdzsánba, majd továbbutazás Sekibe. SEKI történelme a mai ismeretek szerint kb. 2.500 – 2.600 évre tekint vissza. A település fontos állomása volt a Selyemút kaukázusi szakaszának, amelyen a Fekete-tenger irányába szállították a keleti árucikkeket. Rövid ismerkedés a főbb látnivalókkal. Vacsora, szállás Sekiben.

10. nap: Utazás a „Selyemúton” – Samaki – Baku
Reggeli után kitérő KIS faluba, amelyet a kereszténység egyik legősibb építészeti emléke tett népszerűvé a turisták körében. Utazás a kaukázusi „Selyemúton”. NIDZS a megújuló albániai kereszténység központja. A XVIII. században épített Dzsatari templom ma ismét az udik fontos vallási központja. SAMAKI/SAMAHA hosszú ideig volt Azerbajdzsán fővárosa. A település egyik legfontosabb látnivalója a Dzsüma / Péntek mecset, amelyet a VIII. században építettek. Továbbhaladva a Kaszpi-tenger felé találhatóak a királysírok, azaz a „Hét sír”. Vacsora, szállás Bakuban.

11. nap: Baku
BAKU az ország fővárosa, amelyről elsőként mindenkinek az olaj jut eszébe. Ez nem véletlen, hiszen már az ókorban felfedezték a kiváló minőségű „fekete aranyat”, amelyet nagy tételben vásároltak, hiszen fűtésre, világításra és gyógyászati célokra hasznosítottak. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: az óváros zegzugos utcái, Leánytorony, a tengerparti sétány, Mártírok emlékműve stb. Látogatás a Sirvánsahok palotájában, amely felkerült az UNESCO világörökség listájára is. Vacsora, szállás Bakuban.

12. nap: Gobusztan – „Iszapfortyogó”

Reggeli után kirándulás GOBUSZTAN-ba, amely különleges tanúhegy. Itt kb. 500 hektáron sok ezer sziklarajz található, némelyik több ezer éves. Ezek közül az alkotások közül fedezünk fel most néhányat. Rövid pihenő a környékre jellemző különleges természeti látnivalóknál, az iszapfortyogóknál. Délután szabadidő. Vacsora, szállás Bakuban.

13. nap: Tűz temploma – Baku – Budapest

Délelőtt irány a főváros közelében, a SZURAHANI-ban található TŰZ TEMPLOMA. Napjainkban szinte alig akad olyan turista, aki az egykori Zoroaszter-szentélybe, későbbi karavánszerájba ne látogatna el. Majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.

x Repülőtéri illeték: kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 129.000,- Ft                         

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Azerbajdzsáni vízumdíj: 25,- USD (Itthon fizetendő!) Az ügyintézés kb. 20 munkanap, melyet irodánk intéz és ehhez szükséges az útlevél színes, scannelt másolata, valamint 1 db színes scannelt fénykép (mérete 3x4 cm, 300x700 pixel felbontásban).
Vízumügyintézés díja: 3.500,- Ft
Örményországba és Grúziába magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5%.          

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:

Örményország:
- Ecsmiadzin: Katedrális és templomai       
- Geghard monostora és az Azát-folyó felső szakasza
- Sanahin kolostor               
- Hagpat kolostor
Grúzia:
- Mcheta város történelmi emlékei
Azerbajdzsán:
- Baku óvárosa
- Gobusztáni sziklarajzok                           

A változtatás jogát fenntartjuk!
Szállás neve: Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Repülőtéri illeték: kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 129.000,- Ft                         

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Azerbajdzsáni vízumdíj: 25,- USD (Itthon fizetendő!) Az ügyintézés kb. 20 munkanap, melyet irodánk intéz és ehhez szükséges az útlevél színes, scannelt másolata, valamint 1 db színes scannelt fénykép (mérete 3x4 cm, 300x700 pixel felbontásban).
Vízumügyintézés díja: 3.500,- Ft
Örményországba és Grúziába magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5%.          

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:

Örményország:
- Ecsmiadzin: Katedrális és templomai       
- Geghard monostora és az Azát-folyó felső szakasza
- Sanahin kolostor               
- Hagpat kolostor
Grúzia:
- Mcheta város történelmi emlékei
Azerbajdzsán:
- Baku óvárosa
- Gobusztáni sziklarajzok                           

A változtatás jogát fenntartjuk!

Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Utasbiztosítás
Belépők
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 129.000 Ft/fő
  2. Reptéri illeték 95.000 Ft/fő
  3. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő
  4. vízum ügyintézés 3.500 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Örményország, Körutazás Örményországban

Útazonosító: 104206

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Örményország, Körutazás Örményországban

Útazonosító: 104206

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!