PERU - BOLÍVIA ****

Ft-tól/fő 1.980.000
Időpont: 2024.09.18 - 10.02
Legjobb ár: 1.980.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.09.18 - 10.02
További árak és időpontok

Tartson velünk a „PERU - BOLÍVIA ****” utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 15 nap / 13 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.980.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 15 nap / 13 éjszaka
Utazás azonosítója:183261

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lima - Paracas - Ballestas-szigetek - Huacachina - Nazca - Arequipa - Sillustani - Puno - Titicaca-tó - Copacabana - Nap-sziget - Tiwanaku - La Paz - Cuzco - Aquas Calientes - Machu Picchu - Ollantaytambo -Chinchero - Maras - Moray - Cuzco - Lima

A XII. század elején egy kecsua indián törzs telepedett le a termékeny Cuzco területén, hogy később, az Inka Birodalomként Kolumbiától egészen Chiléig, mintegy 2 millió négyzetkilométeren meghódítsa Dél-Amerikát. A páratlanulgazdag kultúra mai szemmel is hihetetlen vívmányokat tudhatott a magáénak: 16 ezer kilométeres úthálózattal, posta-és futárszolgálattal rendelkezett, s az információkat írás és olvasás tudásának hiányában csomóírással, zsinórokon tárolták. Házaik építéséhez nem használtak habarcsot, az egymáshoz csiszolt s összeillesztett robusztus kövek számos városban a mai napig rendületlenül állnak. A lenyűgöző birodalom a XVI. században már szétesőben volt, végül az Eldorádó kincseit megszerezni vágyó Francisco Pizzaro és a spanyol hódítók vetettek végleg véget az inkák uralmának.

Peru és Bolívia területén az egykor virágzó civilizáció helyszínei közül számos város és rom ma is áll, lehetőséget nyújtva az utazóknak e különleges nép és birodalom megértésére és megismerésére. A körutazás során az inka civilizáció előtti kultúrák ritka örökségeivel, lélegzetelállító természeti szépségekkel és a nyüzsgő nagyvárosokkal, Limával és La Pazzal is megismerkedhetnek az utazók.

1. nap: Budapest - Lima

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Limába a kora reggeli órákban. Megérkezés Peru fővárosába a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás Limában.

2. nap: Lima - Pisco - Nazca - Paracas

Korai elutazás autóbusszal a kb. 3,5 órás buszútra fekvő Pisco városába. Indulás dél irányába az óceánpart mentén, a híres Pánamerikai főútvonalon, mely az amerikai kontinensen vonul végig mintegy 30 000 km hosszan, Alaszkától Patagóniáig. Piscóba érve fakultatív program: utazás kisrepülőgéppel a Nazca-vonalakhoz angolul-spanyolul beszélő idegenvezető kíséretével. A rejtélyes Nazca-vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek, titkukat a mai napig nem fejtették meg. A program időtartama kb. 90 perc, melyből a Nazca-vonalak fölött történő repülés 30 perces. Az utazás során a a perui táj szépsége: az Ocucaje-völgy és hegyei, Santa Cruz, Palpa, Viscas, a paracasi és nazcai kultúra bölcsője, az El Ingenio-völgy is megcsodálható. A Nazca-vonalakhoz érve repülés a híres geoglifák: a bálna, az űrhajós, a majom, a kutya, a kolibri, a spirál, a pók, a kondor, a hínár, az albatrosz, a pelikán, a papagáj, a kezek, a fa, a gyík, a virág, az utazó, a termékenység, a királyi család ábrája felett. A programot nem választók a látványos tájakkal tarkított Paracas Nemzeti Rezervátumba látogatnak el, ahol a paracasi kultúra evolúciós folyamatát bemutató Julio C. Tello Museum kiállítását is felfedezhetik. A programot követően utazás Paracasba. Este különleges vacsora a sivatagban: transzfer a sivatagi alaptáborba, majd onnan buggy-kkal naplemente előtt a dűnékkel körülvett sivatagi táborhelyre. Vacsora a csillagos ég alatt. Transzfer vissza a szállodába. Szállás Paracasban.

3. nap: Ballestas-szigetek Lima - Arequipa

Reggel utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt ,,Kis Galapagos"-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb.i.e.200 körül keletkezett. Visszautazás autóbusszal Limába, útközben ebéd. Limába érve elutazás repülőgéppel Arequipa városába. Megérkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Arequipában.

4. nap: Arequipa

Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Ebéd, majd a délután hátralévő részében szabadprogram és pihenés a gyönyörű "fehér városban". Szállás Arequipában.

5. nap: Arequipa - Sillustani - Puno

Kora reggel utazás Punóba autóbusszal. Az út a Yura kerületen és a Pampa Ca?ahuán át vezet, ahol jellemzően vikunyák is láthatók. Hideg ebéd az út során. Punóhoz közeledve megálló Sillustani-nál. Az Umayo-lagúna partján fekvő pre-inka temetkezési helyen a Kolla kultúrához tartozó látványos sírok találhatók. A régészeti lelőhely hatalmas ,,chullpá"-iról - sírjairól nevezetes, melyek alakja a fordított, csonka kúphoz hasonlít és némelyikük eléri a 12 méteres magasságot is. Továbbutazás Punóba, ahol szállás.

6. nap: Puno - Titicaca-tó

Kirándulás hajóval a Titicaca-tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. Partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Ebéd, majd visszatérés Punóba. A délután szabad pihenésre, vagy látogatás az idegenvezetővel a punói kokamúzeumba (Museo de La Coca y Costumbres), ahol a kokacserje feldolgozása és a kokalevél sokoldalú felhasználása mellett történelmi és kulturális érdekességek hallhatók és hagyományos perui öltözékek is láthatók. Szállás Punóban.

7. nap: Puno - Copacabana - Nap-sziget - La Paz

Reggeli után elutazás autóbusszal Kasaniba, ahonnan tovább utazás Bolívia irányába. Copacabanában a Szűz Mária szobor és szentély megtekintése a XVI. századi bazilikában. Katamarán hajóval utazás a Titicaca-tó legnagyobb szigetére, a Nap-szigetre, ahol a legenda szerint Manco Capac és felesége Mama Ocllo alapította az inkák birodalmát. A sziget inka kori emlékeinek felfedezése: az inka lépcső, mely az ifjúság szökőkútjához vezet, a picoclainai templom és Chincana kő-labirintusa. Látogatás az Inti Wata kulturális komplexumban, ahol a sziget legnagyobb archeológiai és antropológiai gyűjteménye látható, majd vitorlázás egy hagyományos Titicaca-tavi hajón. Visszatérés a katamarán hajóra, utazás Chua kikötőjébe. Út közben büféebéd a hajón. A megérkezés után transzfer a La Paz-i szállodába, ahol szállás.

8. nap: Tiwanaku - La Paz

Kora reggel utazás autóbusszal a La Paz-tól kb. másfél órás útra fekvő Tiwanaku régészeti központjához. A 3900 méteres magasságban fekvő ősi preinka város az V-X. század között élte virágkorát. Az ajmara indiánok elképesztő, mészkőből, bazaltból, andezitből épített hatalmas megalitikus templomainak, szobrainak megépítése ma is rejtély. A régészeti központ meglátogatása után ebéd, majd visszatérés La Paz városába. Utazás a La Paztól 13 km-re található Hold völgyébe, mely kanyon szerű, sziklás természeti képződményeivel különleges látványt nyújt. Ezt követően panoráma városnézés La Paz-ban, a világ legmagasabban fekvő (3 620 m) adminisztratív központjában. A Killi Killi kilátópontról lenyűgöző látvány nyílik a városra, ahol siklóval is megcsodálható ez a rendkívül ,,magas" város. Szállás La Pazban.

9. nap: La Paz - Cuzco

Transzfer a repülőtérre, elutazás limai átszállással Cuzcóba, mely Peru egyik legkülönlegesebb városa. A megérkezést követően transzfer a szállodába. Délután városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban és az Inka Birodalom központja volt. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák varázslatos hangulatot árasztanak. A Koricancha templom és a katedrális megtekintése. Este vacsora folklór műsorral egy helyi étteremben. Szállás Cuzcóban.

10. nap: Cuzco - Machu Picchu

Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, ahonnan rövid autóbuszút vezet a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az hegynyergen megbúvó kis erődített települést 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építették. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciójának köszönhetően. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel, majd ebéd Aquas Calientes-ben. A délután szabad. Szállás Aquas Calientesben.

11. nap: Aquas Calientes - Ollantaytambo - Chinchero - Maras - Moray - Cusco

Elutazás vonattal Ollantaytambó-ba, a szent völgyhöz, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. A folyóvölgy számtalan inka romot és városkát rejt a hatalmas hegyek ölelésében. Ollantaytambóban az erőd, Chinchero jellegzetes falvában egy régi inka település romjai tekinthetők meg. Tovább utazás Maras városába, mely a környék hegyoldalaiban lévő, eredetileg a wari civilizáció által létrehozott, majd az inkák által felvirágoztatott lépcsőzetes sólepárlóiról nevezetes. Moray inka kori települése koncentrikus körökből álló, különböző mélységben a földbe vésett teraszairól híres, melyek eltérő mikroklímával rendelkeznek, ezért feltételezhetően különböző feltételeket igénylő növények termesztésére használták őket az inkák. Út kötben ebéd. Látogatás a Cuzco környéki régészeti központba, ahol Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői láthatók. Szállás Cuscóban.

12. nap: Cuzco - Lima

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Limába. A délutén szabad, vagy fakultatív program: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. Vacsora és szállás Limában.

13. nap: Lima

Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro. A Plaza Mayor - a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor - a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése, majd látogatás a Miraflores és a San Isidro negyedben és a közeli óceánparton. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás repülőgéppel, európai átszállással Budapestre.

14. nap: Lima - Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 15 fő

A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

Szállás:

12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

x PERU - BOLÍVIA ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Lima - Budapest útvonalon, La Paz - Lima - Cusco és Cusco - Lima között helyi repülőjáratokkal

 • utazás a körutazás alatt autóbusszal, valamint Poroy - Aquas Calientes - Ollantaytambo között panoráma ablakos vonattal

 • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás (a leírás szerint 12 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora; egyes étkezések hideg csomagban a program szerint)

 • a leírás szerinti programok belepőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • Fakultatív programok árai (minimum létszám: 10 fő)
  o utazás kisrepülővel a Nazca-vonalak felett
  o a limai Aranymúzeum megtekintése

PERU - BOLÍVIA **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Lima - Budapest útvonalon, La Paz - Lima - Cusco és Cusco - Lima között helyi repülőjáratokkal

 • utazás a körutazás alatt autóbusszal, valamint Poroy - Aquas Calientes - Ollantaytambo között panoráma ablakos vonattal

 • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás (a leírás szerint 12 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora; egyes étkezések hideg csomagban a program szerint)

 • a leírás szerinti programok belepőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • Fakultatív programok árai (minimum létszám: 10 fő)
  o utazás kisrepülővel a Nazca-vonalak felett
  o a limai Aranymúzeum megtekintése


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
PERU - BOLÍVIA ****

PERU - BOLÍVIA ****

Peru, Körutazás Peruban

Útazonosító: 183261

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
PERU - BOLÍVIA ****

PERU - BOLÍVIA ****

Peru, Körutazás Peruban

Útazonosító: 183261

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!