Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

4 nap | 3 éjszaka

Ft-tól/fő 179.900
Időpont: 2019.10.24 - 10.27
Legjobb ár: 179.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.10.24 - 10.27
További árak és időpontok

Tartson velünk a Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban utazásra! A kiutazás egyénileg történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 179.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Fly & drive
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:132665
Kívánságlistára teszem

Manchester/Liverpool/Leeds | Housesteads római erőd – Hadriánus fala | Wallington Hall | Wordsworth Ház | Beatrix Potter Galéria | Sizergh kastély | Manchester/Liverpool/Leeds

A fantasztikus Lake District National Park (Tóvidék Nemzeti Park) Északnyugat-Angliában található, mely meseszép tájaival és különleges geológiai adottságaival mindenkit elkápráztat. Itt található Anglia legmagasabb pontja és a legmélyebb tava is. Utunk során megismerheti Európa leghíresebb falát, mely a Kínai Nagy Fal mellett a világ legismertebb, védelmi funkciókat ellátó falrendszere. A kirándulásunkon útba ejtheti többek között az angol romantika egyik legnagyobb alakjának számító William Wordsworth házát, melynek kertjét elhunyt lánya emlékére ültettek tele sárga nárciszokkal. Az egész lenyűgöző!

Program:

1. nap:

Érkezés az Egyesült Királyságba. A bérelt kocsik átvétele, és bejelentkezés a szállodába.

2.nap:

A kirándulás Vercovicium, vagy mai nevén a Housesteads Római Erőd meglátogatásával kezdődik, ami Hadrianus falának egyik kiegészítő erődítménye volt, és az egykori római provincia szelídítetlen tájain fut át. Utunk során alkalmunk nyílik megcsodálni a lenyűgöző tájakat, felfedezni a természet érintetlenségét és elmerülni a történelemben, miközben megtekintjük a Milecastle 37-nek nevezett kaput és a hírhedt juharfát, ami a falon keletkezett hasadékban vert gyökeret. Az utazás során lélegzetelállító panorámát láthatunk, majd a Housesteads meglátogatásával bepillantást nyerünk a római katonaság egykori életébe. A 2000 évre visszanyúló történelmével igazán egyedi családi napot nyújthat a northumberlandi kirándulásunk. A sértetlen természeti képek megcsodálása után a Wallington Hall lesz következő állomásunk, ami a nem hétköznapi Trevelyan család több generációjának szolgált szeretett otthonaként.

3. nap:

Időutazásunk 1770-hez ugrik: jegyet váltunk a Wordsworth House and Garden-be és megtekintjük William Wordsworth gyermekkori otthonát. Különleges alkalmunk nyílik rá, hogy első kézből tapasztaljuk meg a késő 18. századi életmódot. Ez minden korcsoport számára felejthetetlen lehetőség, hogy lássa, hallja, érezze, és megízlelhesse, milyen volt az élet 1770-ben. Átéljük, milyen volt egy György-korabeli konyhában dolgozni – segítünk a szolgálóknak feladataik elvégzésében, meghallgatjuk meséiket, hogy milyen volt az élet a Wordsworth család mellett, és megismerjük a ház és a kert lehengerlő történetét. A kertet 18. századi zöldségekkel, gyümölcsökkel és gyógynövényekkel ültették tele, pont úgy, ahogyan az William korában lehetett. Ez a kert, és a romlatlan vidéki környezet inspirálta a költő egész életén átívelő természet iránti szeretetét, és megannyi verséhez adott ihletet.

4.nap:

Új irányt veszünk Lake District-ben, és megnézzük a Beatrix Potter Galériát és az eredeti Potter könyvillusztrációkat bemutató sorházat. Belépve ebbe az ódon, de mégis elbűvölő épületbe, szemügyre vehetjük Beatrix Potter eredeti rajzait és akvarelljeit. Ez a galéria-épület szintén érdekes történelmet tudhat magáénak, mivel korábban Potter férjének, William Heelis-nek volt az irodája. Ritkán nyílik lehetőségünk belülről látni Hawkshead antik épületeit, amik többnyire változatlanok maradtak a kezdetektől fogva. A galériában kiállítást is találunk Potter életének különböző fázisairól, ami szintén egyedülálló bepillantást enged az életébe és az adott történelmi korba. A Hilltop Ház – ami ideális párosítás a galéria meglátogatásával – Potter 17. századi farmháza, és egyben az életének egyfajta időkapszulája. Négy elbűvölő szalonnal, csodálatos kilátással, hagyományos kertekkel és erdőséggel, valamint rétekkel övezve a Hilltop a béke és nyugalom valódi oázisa; itt igazán átélhetjük Beatrix Potter világát. Az érintetlenül hagyott ház, tele Potter személyes kedvenceivel, olyan benyomást kelt bennünk, mintha a művész éppen csak egy sétára hagyta volna el az otthonát, minden szobában utalásokat hagyva alkotásaira. Nyugodtak lehetünk afelől, hogy a Hilltop meglátogatása nem csupán eleget tesz majd az elvárásainknak, de bőven felül is fogja múlni azokat. Ezután az impozáns Sizergh Katély felé vesszük az irányt; a gazdag birtok büszkén terül el Lake District kapujánál. A pompás és gyönyörű kert magában foglal egy nagyobb és kisebb tavat, szívós páfrányok nemzeti gyűjteményét, és egy fantasztikus mészkőből álló sziklakertet, ami a Natural Trust gondozásában áll. A 700 éve a Strickland család birtokában álló Sizergh rengeteg történettel szolgál és határozottan otthonos hatást kelt a több száz éves portréival és kifogástalan bútoraival, amik mellett már modern családi fényképeket láthatunk. Az erődített kúriában találhatjuk az ország szinte legjobb Erzsébet-kori faragott kandallópárkányait, mint ahogy a jó minőségű angol és francia berendezési tárgyak és családi portrék gyűjteményét is.  Az elegáns birtok varázsát tovább fokozzák a lehengerlő vadvirágos és vízi kertek is.

Szállás neve: Repülj és vezess - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

4 nap | 3 éjszaka utazás foglalás

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


  • a szállást 3 éjre 4*-os szállodában, kétágyas szobákban reggelivel,
  • az autóbérlést 4 napra, biztosítással, és repülőtéri felvétellel,
  • a belépőt a Housesteads erődhöz,
  • egy hajózást a Windermere-tavon,
  • az útvonaltervet.
  • a repülőjegyet,
  • az üzemanyag költséget,
  • a személyes kiadásokat,
  • és a további belépőket.

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

Egyesült Királyság, Manchester

Útazonosító: 132665

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

Egyesült Királyság, Manchester

Útazonosító: 132665

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!