Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

4 nap | 3 éjszaka

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Manchester/Liverpool/Leeds | Housesteads római erőd – Hadriánus fala | Wallington Hall | Wordsworth Ház | Beatrix Potter Galéria | Sizergh kastély | Manchester/Liverpool/Leeds

A fantasztikus Lake District National Park (Tóvidék Nemzeti Park) Északnyugat-Angliában található, mely meseszép tájaival és különleges geológiai adottságaival mindenkit elkápráztat. Itt található Anglia legmagasabb pontja és a legmélyebb tava is. Utunk során megismerheti Európa leghíresebb falát, mely a Kínai Nagy Fal mellett a világ legismertebb, védelmi funkciókat ellátó falrendszere. A kirándulásunkon útba ejtheti többek között az angol romantika egyik legnagyobb alakjának számító William Wordsworth házát, melynek kertjét elhunyt lánya emlékére ültettek tele sárga nárciszokkal. Az egész lenyűgöző!

Program:

1. nap:

Érkezés az Egyesült Királyságba. A bérelt kocsik átvétele, és bejelentkezés a szállodába.

2.nap:

A kirándulás Vercovicium, vagy mai nevén a Housesteads Római Erőd meglátogatásával kezdődik, ami Hadrianus falának egyik kiegészítő erődítménye volt, és az egykori római provincia szelídítetlen tájain fut át. Utunk során alkalmunk nyílik megcsodálni a lenyűgöző tájakat, felfedezni a természet érintetlenségét és elmerülni a történelemben, miközben megtekintjük a Milecastle 37-nek nevezett kaput és a hírhedt juharfát, ami a falon keletkezett hasadékban vert gyökeret. Az utazás során lélegzetelállító panorámát láthatunk, majd a Housesteads meglátogatásával bepillantást nyerünk a római katonaság egykori életébe. A 2000 évre visszanyúló történelmével igazán egyedi családi napot nyújthat a northumberlandi kirándulásunk. A sértetlen természeti képek megcsodálása után a Wallington Hall lesz következő állomásunk, ami a nem hétköznapi Trevelyan család több generációjának szolgált szeretett otthonaként.

3. nap:

Időutazásunk 1770-hez ugrik: jegyet váltunk a Wordsworth House and Garden-be és megtekintjük William Wordsworth gyermekkori otthonát. Különleges alkalmunk nyílik rá, hogy első kézből tapasztaljuk meg a késő 18. századi életmódot. Ez minden korcsoport számára felejthetetlen lehetőség, hogy lássa, hallja, érezze, és megízlelhesse, milyen volt az élet 1770-ben. Átéljük, milyen volt egy György-korabeli konyhában dolgozni – segítünk a szolgálóknak feladataik elvégzésében, meghallgatjuk meséiket, hogy milyen volt az élet a Wordsworth család mellett, és megismerjük a ház és a kert lehengerlő történetét. A kertet 18. századi zöldségekkel, gyümölcsökkel és gyógynövényekkel ültették tele, pont úgy, ahogyan az William korában lehetett. Ez a kert, és a romlatlan vidéki környezet inspirálta a költő egész életén átívelő természet iránti szeretetét, és megannyi verséhez adott ihletet.

4.nap:

Új irányt veszünk Lake District-ben, és megnézzük a Beatrix Potter Galériát és az eredeti Potter könyvillusztrációkat bemutató sorházat. Belépve ebbe az ódon, de mégis elbűvölő épületbe, szemügyre vehetjük Beatrix Potter eredeti rajzait és akvarelljeit. Ez a galéria-épület szintén érdekes történelmet tudhat magáénak, mivel korábban Potter férjének, William Heelis-nek volt az irodája. Ritkán nyílik lehetőségünk belülről látni Hawkshead antik épületeit, amik többnyire változatlanok maradtak a kezdetektől fogva. A galériában kiállítást is találunk Potter életének különböző fázisairól, ami szintén egyedülálló bepillantást enged az életébe és az adott történelmi korba. A Hilltop Ház – ami ideális párosítás a galéria meglátogatásával – Potter 17. századi farmháza, és egyben az életének egyfajta időkapszulája. Négy elbűvölő szalonnal, csodálatos kilátással, hagyományos kertekkel és erdőséggel, valamint rétekkel övezve a Hilltop a béke és nyugalom valódi oázisa; itt igazán átélhetjük Beatrix Potter világát. Az érintetlenül hagyott ház, tele Potter személyes kedvenceivel, olyan benyomást kelt bennünk, mintha a művész éppen csak egy sétára hagyta volna el az otthonát, minden szobában utalásokat hagyva alkotásaira. Nyugodtak lehetünk afelől, hogy a Hilltop meglátogatása nem csupán eleget tesz majd az elvárásainknak, de bőven felül is fogja múlni azokat. Ezután az impozáns Sizergh Katély felé vesszük az irányt; a gazdag birtok büszkén terül el Lake District kapujánál. A pompás és gyönyörű kert magában foglal egy nagyobb és kisebb tavat, szívós páfrányok nemzeti gyűjteményét, és egy fantasztikus mészkőből álló sziklakertet, ami a Natural Trust gondozásában áll. A 700 éve a Strickland család birtokában álló Sizergh rengeteg történettel szolgál és határozottan otthonos hatást kelt a több száz éves portréival és kifogástalan bútoraival, amik mellett már modern családi fényképeket láthatunk. Az erődített kúriában találhatjuk az ország szinte legjobb Erzsébet-kori faragott kandallópárkányait, mint ahogy a jó minőségű angol és francia berendezési tárgyak és családi portrék gyűjteményét is.  Az elegáns birtok varázsát tovább fokozzák a lehengerlő vadvirágos és vízi kertek is.

Szállás neve: Repülj és vezess - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

Egyesült Királyság, Manchester

Útazonosító: 132665

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

Repülj és vezess! - 4 nap a Lake District Nemzeti Parkban

Egyesült Királyság, Manchester

Útazonosító: 132665

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!