Szíria Damaszkusztól Palmüráig

Ft-tól/fő 320.000
Időpont: 2021.04.07 - 04.15
Legjobb ár: 320.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.04.07 - 04.15
További árak és időpontok

Tartson velünk a Szíria Damaszkusztól Palmüráig utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 320.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:148987

Részletes program

1-2. nap: Damaszkusz kapuinál

Isztambulon keresztül a bejrúti reptérre érkezünk. Másnap reggel buszos transzfer visz minket a szír határhoz. Itt járművet váltunk, így délutánra már Damaszkuszba érkezünk, és megkezdjük a legutóbbi háborút szerencsére szinte érintetlenül átvészelő város felfedezését. Szíriai élményeink sorát a Bibliában is szereplő Via Recta (az ősi római főút) és az egykor az oszmán kormányzó székhelyeként épült Azem Palota nyitja meg. Szállás: Damaszkusz.

3. nap: A város szívében

A négyezer éves főváros ezen a napon is számos látnivalóval vár minket. Mai programunk kezdő- és középpontja az omajjád építészet ékköve, a méltán világhírű damaszkuszi nagymecset. A korábbi pogány, majd keresztény kultuszhelyre épült szentélykomplexum bejárása után Damaszkusz talán leghíresebb uralkodója, a zseniális hadvezér, Szaladin mauzóleumát is megtekintjük. Természetesen nem hagyjuk ki a város keresztény emlékhelyeit sem: felkeressük az óváros keleti részén álló Szent Ananiás-kápolnát és Szent Pál ablakát is. Mindezek után pedig a - már a középkorban is legendásnak számító - nagy bazár forgatagába is belevegyülünk. Szállás: Damaszkusz.

4. nap: A keresztény Szíria nyomában

Reggel a hegyvidékre, Szíria legjelentősebb keresztény településére, Szednajába utazunk, ahol többek között az Antióchiai Patriarchátus egyik legjelentősebb és legősibb monostora vár minket, a 6. századtól fontos zarándokhely. Bár az épület egy akna-belövést kapott a háborúban, ez nem rettentette el a nővéreket, akik őrzik, és a keresztény és muszlim zarándokokat sem a szent hely meglátogatásától. Ezután a Keresztények Völgyében folytatjuk utunkat és a johanniták lélegzetelállító erődjét, Krak des Chevaliers-t keressük fel, ahol II. András királyunk is időzött a keresztes háborúk alatt. Az este a közeli Emesza (Homsz) városában ér már minket. Szállás: Homsz.

5. nap: Palmüra romjainál

Napunkat Palmüra (Palmyra), az egykori központi oázis, a Tömjénút legfontosabb városának romjai között töltjük el. Bár a világörökségi helyszín 2015-16-ban a Da'esh ideológiája okozta értelmetlen pusztítás szimbólumává lett, immár negyedik éve újra kormányzati ellenőrzés alatt álló, és - bár súlyosan megrongált, de - még mindig kiemelkedő jelentőségű és lenyűgöző időkapszulája az ókori és későantik világnak. Az estét pedig már az Orontész partján, a virágkorát 3500 éve élő, de ma is impresszív Hama városában töltjük. Szállás: Hama.

6. nap: Az újjáéledő város: Aleppó

Reggeli úti célunk Szíria második legnagyobb városa, Aleppó. Bár a város neve nem is oly rég még a háborús pusztítások nyomán jutott el hozzánk, mára intenzív újjáépítés vette kezdetét, így már a romjaiból újjáéledő várost és ránk maradt történelmi emlékeit is meglátogathatjuk. A Keresztelő Szent János apjának, Zakariásnak a sírját is őrző Nagymecset, a 16. sz-i szuk maradványai és az egykori Citadella, a görög-római idők néhai Akropolisza is ránk vár. Szállás: Aleppó.

7. nap: Újra Damaszkusz felé

Reggeli után délnek indulunk, és sort kerítünk az eddig csak érintett látnivalókra is. Első megállónk korábbi szálláshelyünk, Hama. Az Asszír Birodalom történelmében is királyfeliratokat érdemlő városban egy ma is lenyűgöző, zegzugos óváros, hangulatos középkori emlékek várnak minket. Ezután napfénynél is szemügyre vesszük Homsz városát, ahol bár már béke honol, sajnos a háború nyomai határozzák meg a város mostani arcát. Rövid megállónk után továbbutazunk Maaloula városkájába, ahol a mai napig Jézus nyelvének, a nyugat aráminak egy dialektusát: a klasszikus szírt beszélik a helyi keresztények és muszlimok is. A közeli hegycsúcsról lélegzetelállító táj tárul elénk és két festői monostor, valamint a 2015-ben átadott új Szűz Mária szobor: ,,a béke asszonya" vár ránk, mielőtt estére visszaérünk a fővárosba. Szállás: Damaszkusz.

8. nap: Nabateusok - rómaiak - bizánciak és muszlimok

Reggel délnek indulunk tovább, és a jordán határvidékre, Palmüra mellett az ország másik kiemelkedően jelentős világörökségi helyszínére: Boszrába utazunk. Az ókortól jelentős kereskedelmi útvonal mentén álló egykori Nabataeus város a II. századtól fennálló római fennhatóság alatt is jelentős közigazgatási központ volt. Így ma itt láthatjuk többek között a világon talán a legjobb állapotban megmaradt római színházat is. Szerepe azonban a középkor során sem csökkent; sőt: fontos állomása maradt a Mekkába tartó karavánutaknak is. Így bizánci templomok maradványai éppúgy várnak minket, mint impozáns mecsetek és paloták mindkét kultúra időszakából. Esti búcsúvacsoránkat már ismét Bejrútban költjük el. Másnap reggel indulunk a repülőtérre. Szállás: Bejrút.

9. nap: Hazaindulás

Érkezés Budapestre, átszállás után az esti órákban.

Ár tartalmazza

 • 8 éjszaka szállást 4*os hotelekben reggelivel
 • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
 • minden kiegészítő transzfert, a sofőrök díját (busz)
 • a magyar és helyi csoportvezetők díját
 • a csoportos vízumügyintézés díját
 • a szakértő idegenvezetést

Az ár tartalmazza

8 éjszaka szállást 4 - os hotelekben reggelivela részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert, a sofőrök díját (busz)a magyar és helyi csoportvezetők díjáta csoportos vízumügyintézés díjáta szakértő idegenvezetést

x Szíria Damaszkusztól Palmüráig
Szállás neve: Szíria Damaszkusztól Palmüráig

Szíria Damaszkusztól Palmüráig utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Szervízdíj
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Belépők, engedélyek, borravalók, egyéb kinti költségek és ezek ügykezelési díja 0 Ft/fő
 2. Egyágyas felár 79.000 Ft/fő
 3. Repülőjegy 85.000 Ft/fő
 4. Repülőtéri illeték 107.000 Ft/fő
 5. Útlemondási biztosítás 10.240 Ft/fő
 6. Útlemondási biztosítás (programár, repülőjegy, illeték) 10.240 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Szíria Damaszkusztól Palmüráig

Szíria Damaszkusztól Palmüráig

Szíria, Körutazás Szíriában

Útazonosító: 148987

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szíria Damaszkusztól Palmüráig

Szíria Damaszkusztól Palmüráig

Szíria, Körutazás Szíriában

Útazonosító: 148987

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!