Volt egyszer egy Vadnyugat, ismerkedés Amerika híres nemzeti parkjaival

Ft-tól/fő 1.483.760
Időpont: 2023.09.06 - 09.18
Legjobb ár: 1.483.760 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.09.06 - 09.18

Tartson velünk a Volt egyszer egy Vadnyugat, ismerkedés Amerika híres nemzeti parkjaival utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 13 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.483.760 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:132969

Az Amerikai Egyesült Államok változatos éghajlatával, különleges felszíni formáival és állatvilágával a világ természeti csodákban leggazdagabb országai közé tartozik. A természetkedvelők számára különösen vonzó célpont az átlagosan közel 1900 méteres tengerszint feletti magasságban található Utah állam és a szomszédos Arizona, Colorado illetve Wyoming államok egyes vidékei.
Legújabb amerikai körutazásunkban – melynek címét Sergio Leone világhírű filmjétől vettük kölcsön – ezt a mesés országrészt szeretnénk megmutatni utasainknak: 8 nemzeti park és további természeti csodák várják az ide látogatót. Az út során láthatnak majd működő gejzíreket, 4000 méter feletti hófödte hegycsúcsokat, fantasztikusan változatos sivatagi sziklaformációkat, lenyűgöző kanyonokat és számos további, egyedülálló attrakciót. A program sokszínűségét pedig olyan kulturális látnivalók biztosítják, mint a Mesa Verde sziklába vájt települései vagy a mormon vallás központja, Salt Lake City.

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyszeri átszállással, a helyszínen légkondicionált autóbusszal.
Megjegyzés: Az Egyesült Államok nyugati részén az egyes látnivalók között nagyok a távolságok, így bizonyos napokon 5-6 órás buszozással kell számolni. Az USA e része ritkán lakott vidék, a csoport által meglátogatott nemzeti parkok és kisebb városok között sajnos nem közlekednek repülőjáratok. Ugyanakkor a táj végig gyönyörű, a természeti csodák változatossága pedig könnyedén elfeledteti a buszozással járó kisebb kényelmetlenséget.

Szállás

11 éjszaka középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A Jacksonban található szálláshely (1 éj) egyszerűbb (de tiszta) szállás, a többi szálloda jó színvonalú.

Ellátás

11 amerikai reggeli (kissé eltér az európai reggeliktől, dominálnak az édes ízek, bár tojásrántottát általában tartalmaz), valamint egy ebéd a 11. napon. Ezen kívül ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodák környékén, illetve a megtekintett nevezetességek közelében többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)

 

1. nap: Salt Lake City
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban egy nyugat-európai átszállással Salt Lake Citybe, Utah állam fővárosába. Érkezés a kora délutáni órákban (helyi idő szerint). Ismerkedés a várossal az autóbuszból, majd megkezdjük utazásunkat a Yellowstone Nemzeti Park irányába. Szállás egy Salt Lake Citytől északra fekvő kisvárosban (1 éj).

2. nap: Yellowstone Nemzeti Park (Old Faithful), West Yellowstone
Továbbutazás Utah északi részén és Idaho államon keresztül az Idaho, Montana és Wyoming határvidékén – nagyobbrészt utóbbi területén – fekvő Yellowstone Nemzeti Parkba. A világ legrégebbi nemzeti parkját 1872-ben alapították. A hatalmas területű, 2400 méteres tengerszint feletti magasságban található terület legfőbb vonzerejét azok a sajátos geotermikus jelenségek adják, melyek egy 650.000 évvel ezelőtti vulkánkitörés eredményeként jöttek létre, de természetesen a táj szépsége és a lenyűgözően gazdag állatvilág (bölények, vapitik stb.) is rengeteg turistát csábít erre a vidékre. Nem véletlen, hogy a Yellowstone Nemzeti Park az elsők között került fel az UNESCO világörökség listájára is.
A parkkal való ismerkedés első állomásaként látogatás a leghíresebb gejzír, az Old Faithful környékére. A magyar nyelvre leginkább „A jó öreg Hűséges”-ként fordítható gejzír nevéhez méltóan megbízható: nagyjából másfél óránként tör ki, így utasaink akár két kitörést is megnézhetnek majd. A kitörések között lehetőség a látogatói központ megtekintésére, valamint az érdeklődők egy sétát tehetnek idegenvezetőnkkel az ún. Felső Gejzír Medencében, ahol további gejzírek, fortyogók, hőforrások és egyéb látványos geotermikus alakzatok szegélyezik a jól kiépített sétautat. Szerencsés esetben itt további kitöréseknek is tanúi lehetnek a látogatók.
A késő délutáni órákban utazás a park határán fekvő West Yellowstone városkába, szállás a környéken (2 éj).
Megjegyzés: A csoportok számára a nemzeti park területén gyakorlatilag lehetetlen szállást foglalni, hiszen a park területe alapvetően lakatlan, ott mindössze 5-6 szálloda üzemel. Emiatt a csoportok általában West Yellowstone-ban és környékén alszanak, mely egy igazi turistaváros szállodákkal, éttermekkel, boltokkal, különböző szórakozási lehetőségekkel.

3. nap: Yellowstone Nemzeti Park (Grand Canyon of Yellowstone, Mammoth Hot Springs)
Az egész napot a Yellowstone Nemzeti Park területén töltjük. Délelőtt utazás a Yellowstone folyó által kivájt híres szurdokhoz, mely sárgás színeivel és végében a 94 méter magas Lower Falls-vízeséssel méltán nyerte el a Grand Canyon of Yellowstone nevet. A látogatás során autóbuszunkkal a szurdok északi és déli peremén kiépített úton egyaránt végigmegyünk (3-4 fotószünet), majd pihenőt tartunk Canyon Village településen (izgalmas látogatói központ, vásárlási és étkezési lehetőség).
Délután továbbutazás a Yellowstone Nemzeti Park adminisztrációs központjaként is szolgáló Mammoth Hot Springs irányába, melynek legfontosabb attrakciói a törökországi Pamukkaléra emlékeztető meleg vizes mészkő-teraszok. Ismerkedés a látogatói központ érdekes múzeumával, majd séta a legszebbnek tartott teraszok között.

4. nap: Yellowstone Nemzeti Park (Grand Prismatic Spring), Grand Teton Nemzeti Park, Jackson
Búcsúzásképpen a Yellowstone-tól rövid pihenő a szivárvány színeiben pompázó Grand Prismatic Springnél, mely az USA legnagyobb meleg vizes forrásának számít, majd a Yellowstone-tó partját érintve déli irányba hagyjuk el a parkot.
Érkezés a Grand Teton Nemzeti Parkba a késő délelőtti órákban. A park névadója a 4199 méter magas hóval és kisebb gleccserekkel borított Grand Teton, melyet további kilenc 3700 méter feletti hegycsúcs vesz körül. Az alpesi hangulatot kisebb-nagyobb tavak és látványos kilátópontok teszik teljessé (fotószünetek). Pihenő Moose-ban a Színeváltozás-kápolnánál, majd a látogatás csúcspontját jelentő Teton Park Road nevű panorámaút következik: fotószünet egy idillikus szépségű, kristálytiszta vizű tengerszemnél, a String-tónál, majd hosszabb megálló a Jenny-tó partján (az út során itt leszünk a legközelebb a Grand Teton csúcsához).
Ezután továbbutazás a hamisítatlan vadnyugati hangulatát kiválóan megőrző, élettel teli üdülővárosba, Jacksonba (1 éj). A szállodai szobák elfoglalását követően még marad idő egy kis sétára a városka központjában is.

5. nap: Flaming Gorge
Búcsú Wyomingtól, utazás szép hegyvidéki tájakon keresztül Utah államba. Útközben fotószüneteket tartunk a Flaming Gorge (Lángoló szurdok) nevű mesterséges tónál, mely vörös színű üledékes kőzeteiről kapta a nevét. A legnagyszerűbb látványt a Red Canyon-kilátó nyújtja a déli irányba elkeskenyedő tó egyik kanyarulata felett, de a völgyet lezáró látványos gátnál is megállunk majd.
Szállás Vernalban (1 éj).

6. nap: Dead Horse Point Állami Park, Canyonlands Nemzeti Park (Island in the Sky)
Utazás egyre inkább sivatagossá váló tájakon keresztül Moab irányába. A Colorado folyó partján épült kisváros fontos turisztikai desztináció: a környék legfőbb vonzerejét a hatalmas kanyonok, a pazar kilátópontok és a különleges sziklaalakzatok jelentik.
Moab környékére érve egy látványos szerpentinen keresztül érjük el a Colorado völgye fölé emelkedő fennsíkot. Első megállónk a Dead Horse Point Állami Park. Ez egy olyan 600 méter magas szikla kiszögellés, melyet csupán egy keskeny nyak kapcsol össze a plató többi részével. Hátborzongató nevét – magyarul a Halott Ló Pontja – arról kapta, hogy régen a cowboyok természetes karámként használták ezt a helyet, és az ide összeterelt majd itt felejtett vadlovak gyakran elpusztultak a kiszáradástól. Lovak ugyan már nincsenek, de a kilátás a Colorado zöld, kanyargó völgyére nehezen felejthető, lélegzetelállító látvány.
A délutáni órákban látogatás a közeli Canyonlands Nemzeti Park Island in the Sky (Sziget az égben) nevű részében. A hatalmas területű nemzeti parknak ez a monumentális sziklatömb (egy újabb fennsík) a legizgalmasabb és legkönnyebben elérhető része. A Green River és a Colorado torkolatának vidékén létrejött természetvédelmi terület nevét a látványos kanyonokról kapta, melyeket utasaink különböző kilátópontokról tanulmányozhatnak, illetve könnyű túrázásra is lehetőség nyílik egy természetes sziklaboltív irányába.
Szállás Moabban (2 éj).

7. nap: Arches Nemzeti Park, Moab
A nap nagyobbik részét az amerikai Vadnyugat egyik legfontosabb turisztikai attrakciójának számító Arches Nemzeti Parkban töltjük. A természetvédelmi terület azokról a látványos homokkő boltívekről (angolul: arches) kapta a nevét, melyek hosszú eróziós tevékenységnek köszönhetően alakultak ki. A program során fotószünetekre és kisebb sétákra kerül sor a leghíresebb boltíveknél. A körutazás egyik csúcspontjának tekinthető látogatás ugyanakkor egyéb természeti csodákat is tartogat: leírhatatlanul változatos és izgalmas sziklaformációk követik egymást. A kora délutáni órákban érjük majd el a park leglátványosabbnak tartott részét, az Ördög kertje nevű szikla labirintust, ahol utasaink könnyű túrára indulhatnak idegenvezetőnkkel a világ egyik leghosszabb természetes kőhídjához, a 93 méteres Landscape Arch-hoz.
A délutáni órákban szabadidő Moab központjában, illetve pihenési lehetőség a szálloda medencéjénél. Késő délután az érdeklődők részt vehetnek még egy rövid autóbuszos kiránduláson egy olyan panorámaúton, ami közvetlenül a Colorado folyó völgyében halad hatalmas sziklafalak mentén.

8. nap: Mesa Verde Nemzeti Park
Utazás a szomszédos Colorado állam délnyugati részébe. Az UNESCO világörökség részét képező Mesa Verde egy dús növényzettel borított 2100 méteres tengerszint feletti magasságban található fennsík, melyet 300 méter mély völgyek szabdalnak. Ezeknek a kanyonoknak a sziklahasadékaiba építették rejtélyes településeiket a fennsíkon gazdálkodó anasazi indiánok az 1100-as évek végétől. A vidék 1300 körül elnéptelenedett, a sziklaházak híre feledésbe merült, a romokat csak a XIX. század utolsó harmadában fedezték fel.
Ismerkedés a nemzeti parkkal a hegy lábánál lévő látogatói központban, majd a fennsíkra érve lehetőség a Mesa Chapin Múzeum megtekintésére (diorámák az indiánok életéről, érdekes régészeti kiállítás). A program csúcspontját a Mesa Top Loop nevű panorámaút jelenti: a kilátópontokról számos sziklába vájt település látható, köztük a világhírű Sziklapalota is (Cliff Palace).
Szállás a Mesa Verde lábánál elterülő Cortezben (1 éj).

9. nap: Goosenecks Állami Park, Monument Valley, Powell-tó (Page)
Utazás nyugati-délnyugati irányba, a Utah és Arizona államok határán lévő Monument Valley irányába. Az ismét sivatagossá váló tájon áthaladva fotószünet a Goosenecks nevű kilátóponton. A név magyarul libanyakakat jelent, mellyel a 450 méteres mélységben haladó San Juan folyó látványos kanyarulataira utalnak.
A westernfilmekből jól ismert Monument Valley az USA egyik leghíresebb természeti attrakciója. A navahó indiánok területén lévő völgy monumentális, több száz méter magas, vöröses szikláival – melyek közül soknak fantázianeve is van – felejthetetlen kulisszákat nyújtott Hollywood rendezőinek. A kilátás már a látogatói központ teraszáról is életre szóló élmény.
Fakultatív program: Terepjárókkal a Monument Valley-ben.
Másfél órás kirándulás kb. 12 fős terepjárókkal a Monument Valley területén (fotószünetekkel a híresebb sziklaalakzatoknál). A túra csúcspontját a John Ford-kilátó jelenti, hiszen talán innen a leglátványosabbak a sziklák.
A fakultatív program ára: 21.900 Ft (garantált indulás).
Délután továbbutazás az Arizona állambeli Page-be (1 éj). A szállodai szobák elfoglalását követően lehetőség a Colorado felduzzasztásával létrehozott Powell-tó hatalmas völgyzáró gátjának megtekintésére, mely a modern technika egyik csodája.

10. nap: Antilop-kanyon, Grand Canyon Nemzeti Park (Északi perem)
Utazás a Page környékén lévő Antilop-kanyon bejáratához. Amerika egyik legnépszerűbb, egyes helyeken csak 1-2 méter széles kanyonja a fényképezés szerelmeseinek valóságos zarándokhelyévé vált. A különleges homokkő formák, az itt-ott besütő nap fénye és a misztikus hangulatot teremtő színek játéka az utazás egyik csúcspontját jelentik.
Délután a Colorado folyón átkelve továbbutazás a Grand Canyon északi pereméhez. Bár Földünk egyik leghíresebb természeti csodáját a turisták többsége vagy déli irányából közelítve vagy nyugatról (Las Vegas felől) tanulmányozza, a több mint 1000 méter mély szurdok északi pereme is nemzeti park és méltán része az UNESCO világörökségnek. Egészen más arcát mutatja itt a Grand Canyon, mint másutt: maga a Colorado völgye ugyan kissé távolabb van, de a gyönyörű zöld környezet, a különböző oldalirányú szurdokok látványa és az intenzív idegenforgalom hiánya miatt az Északi perem is felejthetetlen emlék marad az ide látogatók számára. Utasaink a panorámát elsősorban a patinás Grand Canyon Lodge nevű szálloda teraszáról élvezhetik, majd az érdeklődők idegenvezetőnkkel elsétálhatnak a híres Bright Angel Point kilátóhoz.
Szállás a Utah állam „Kis Hollywood”-jaként emlegetett Kanab városában, mely számos westernfilm részére biztosított látványos kulisszákat (1 éj).

11. nap: Zion Nemzeti Park, Bryce Canyon Nemzeti Park
A délelőttöt a Zion Nemzeti Parkban töltjük, ahol a hatalmas, zöld növényzettel borított sziklafalak színei fantasztikus látványt nyújtanak. Utazás autóbusszal a Zion Canyon mélyén lévő Zion Lodge szállodáig; lehetőség a környéken könnyű túrázásra vagy a völgy kisbusszal történő felfedezésére. (A turistabuszok a kanyonon belül kizárólag a szállodáig mehetnek el, a völgy további részeit a nemzeti park által működtetett ún. shuttle bus hálózat révén lehet megismerni.) Ebéd a Zion Lodge szállodában.
Délután továbbutazás a 2500 méteren található Bryce Canyon Nemzeti Parkba. A név csalóka: valójában ez nem egy szurdok, hanem egy óriási amfiteátrumra emlékeztető völgy, amelyben végeláthatatlan sorokban követik egymást a jég és szél faragta sziklaoszlopok vagy sziklatűk. Néhány lenyűgöző kilátópont felkeresését követően a csoport hosszabb időt tölt a Sunset Pointnál (Napnyugta-kilátó), ahol lehetőség nyílik idegenvezetőnkkel kisebb túrázásra a sziklaoszlopok egyedülálló világában.
Szállás Bryce Canyon City-ben (1 éj).

12. nap: Salt Lake City
Utazás Salt Lake Citybe, a mormon egyház központjába. A nagy hegyek lábánál fekvő, kisvárosias hangulatú települést a XIX. század közepén alapították a Keleti-partról elkergetett mormonok. A kora délutáni órákban ismerkedés a város első számú látnivalójával, a Templom térrel. Valójában ez egy fallal körülvett kert, a nyugalom szigete. Bár az épületegyüttes középpontjában álló hatalmas Templom csak hívő mormonok számára látogatható, a komplexumhoz tartozó egyéb épületek (Tabernákulum, Gyűlésterem, látogatói központok) megtekintése nagy élményt jelent mindenki számára. A közös sétát követően szabad program Salt Lake City belvárosában, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel további látnivalók megtekintésére (pl. Beehive House, Joseph Smith Memorial Building, Conference Centre stb.).
Este transzfer a Salt Lake City-i repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

13. nap:
Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban.

 

x Volt egyszer egy Vadnyugat, ismerkedés Amerika híres nemzeti parkjaival

Időpont Teljes részvételi díj
2023. szept. 6-18. 1.325.000 Ft + 152.000 Ft (reptéri ill.) = 1.477.000 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a 11 éjszakai szállást reggelivel, egy ebédet a 11. napon, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést indulástól érkezésig, valamint a belépőjegyeket a nemzeti parkokba (Yellowstone, Grand Teton, Canyonlands, Arches, Mesa Verde, Grand Canyon, Zion, Bryce Canyon), az állami parkokba (Dead Horse Point, Goosenecks), a Monument Valley területére és az Antilop-kanyonba.

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőnek, a helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 40 dollárra kell számítani.

Egyágyas felár: 580.000 Ft

3. fő kedvezménye: 339.000 Ft
Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező háromágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biztosítani.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Szállás neve: Volt egyszer egy Vadnyugat, ismerkedés Amerika híres nemzeti parkjaival

Volt egyszer egy Vadnyugat, ismerkedés Amerika híres nemzeti parkjaival utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Időpont Teljes részvételi díj
2023. szept. 6-18. 1.325.000 Ft + 152.000 Ft (reptéri ill.) = 1.477.000 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a 11 éjszakai szállást reggelivel, egy ebédet a 11. napon, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést indulástól érkezésig, valamint a belépőjegyeket a nemzeti parkokba (Yellowstone, Grand Teton, Canyonlands, Arches, Mesa Verde, Grand Canyon, Zion, Bryce Canyon), az állami parkokba (Dead Horse Point, Goosenecks), a Monument Valley területére és az Antilop-kanyonba.

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőnek, a helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 40 dollárra kell számítani.

Egyágyas felár: 580.000 Ft

3. fő kedvezménye: 339.000 Ft
Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező háromágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biztosítani.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Belépők
Repülőtéri illeték
Transzfer
Utasbiztosítás
Fakultatív programok
Kötelező borravaló a helyszínen

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 580.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. BBP biztosítás 6.760 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Volt egyszer egy Vadnyugat, ismerkedés Amerika híres nemzeti parkjaival

Volt egyszer egy Vadnyugat, ismerkedés Amerika híres nemzeti parkjaival

USA, Körutazás Amerikában

Útazonosító: 132969

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Volt egyszer egy Vadnyugat, ismerkedés Amerika híres nemzeti parkjaival

Volt egyszer egy Vadnyugat, ismerkedés Amerika híres nemzeti parkjaival

USA, Körutazás Amerikában

Útazonosító: 132969

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!