ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

Ft-tól/fő 799.000
Időpont: 2024.04.10 - 04.19
Legjobb ár: 799.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.04.10 - 04.19
További árak és időpontok

Tartson velünk a ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE *** utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 799.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:178410

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Taskent - Ürgencs - Khíva - Bukhara - Sahriszabz - Szamarkand

Idegenvezető: Dr. Sárközy Miklós történész, Közép-Ázsia szakértő, a Károli Gáspár Református Egyetem docense

Több mint két évezrednyi kultúra bölcsője a büszke Üzbegisztán, Közép-Ázsia ámulatba ejtő és impozáns országa, ahol ősi városok, az iszlám vallás szent helyei, pazar építészeti alkotások és a csodálatos Selyemút alkotja többek között a látnivalók színes mozaikjának csempéit. Szamarkand, Bukhara és Khíva mesés medreszei, mecsetei és mauzóleumai, Taskent letűnt korokat őrző emlékei és pezsgő jelene a kétségbevonhatatlan üzbég vendégszeretettel találkozva különleges utazási élményt nyújtanak.

A körutazás Vámbéry Ármin (1832-1913) jeles magyar tudós és orientalista nyomdokain kalauzol a titokzatos Üzbegisztán tájain, aki dervisnek álcázva járta be Ázsiát a magyarok nyomait kutatva, és elsőként adott hírt Európában e távoli vidékről. Üzbegisztán a turisták által még kevésbé ismert célpont, az utazó itt valóban zavartalanul és az élményekbe belefeledkezve adhatja át magát az ismeretlen tájak feledezésének.

1. nap: Budapest - Taskent

Elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Taskentbe, a menetrend függvényében.

2. nap: Taskent

Érkezés az éjszaka folyamán az üzbég fővárosba, Taskentbe, majd transzfer a szállodába. Reggeli után ismerkedés Taskent látványosságaival: látogatás a XVI. századi Kukeldas (ma is működő) medresze épületében, séta a Hazrat-i Imám téren és környékén: Hazrat-i Imám mecset, Barak kán XVI. századi medreszéje, Kaffál Sasí mauzóleum, egy kora iszlám kori taskenti muszlim szent sírjának meglátogatása, majd a XVI. századi Tilla Sejk mecset és benne a VII. századi Oszmán Korán következik, melyet Timur Lenk hozott magával Szíriából. A világ egyik legrégebbi koránja Mohamed próféta halála után 19 évvel készült, szarvasbőrre írták; az eredeti terjedelem mintegy harmada, 250 oldal maradt fent az utókor számára. Délután a Taskenti Iparművészeti Múzeum (Plovcev palota), Timur Lenk lovasszobra, a taskenti Opera (kívülről) és a Csorszú bazár megtekintése. Vacsora helyi étteremben, szállás Taskentben.

3. nap: Taskent - Ürgencs - Khíva

A menetrend függvényében transzfer a taskenti repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Ürgencsbe. Transzfer Khívába, a Selyemút egyik legszebb városába, melynek érintetlen világáról az európaiak Vámbéry Ármin 1863-as Dervisruhában Közép-Ázsiában című művéből ismerték meg részleteiben. A 2 km-es várfallal körülvett Icsan-Kala középkori városrész az UNESCO Világörökség védelme alatt áll. Városnézés: az ősi Khíva külső erődrendszere, a ,,mindössze" 26 méter magas Kalta Minár (alacsony minaret), a Muhammad Amín khán medresze és a XII-XVII. századból származó Konja Arg erőd- és palotarendszer, majd Vámbéry Ármin khívai emlékművének megtekintése. A XX. század Iszlám Khodzsa medresze és 45 méter magas minaret megtekintése kívülről, majd látogatás a 213 gyönyörűen faragott faoszloppal ékesített nagy mecsetnél, a híres XIV. századi birkózó hős Pahlaván Mahmúd középkori mauzóleumában, Sérgházi khán medreszéjében, majd a Tas Khauli palota és háremépület megtekintése. Ezt követően piac- és bazárlátogatás, délután szabadprogram. Vacsora helyi étteremben, szállás Khívában.

4. nap: Khíva - Bukhara

Reggeli a szállodában, majd utazás Bukharába. A kétezer éves, építészeti emlékekben gazdag oázis városai közül egykor a Selyemút egyik legismertebb megállója volt. Transzfer a szállodába, majd a bejelentkezést követően, a rendelkezésre álló idő függvényében rövid városnézés: séta a bukharai óváros ódon negyedében, felkeresve a bukharai zsidók egykori pazar rezidenciáit, majd pedig látogatás a közelben álló Bolo Khauz mecsetben, a számánida mauzóleumban és a Csasma 'Ajjúb-nál (Jób forrás), a közép-ázsiai népi vallásosság zarándokhelyén. Vacsora helyi étteremben, szállás Bukharában.

5. nap: Bukhara

Reggelit követően látogatás a Pój-i Kalón épületegyüttesnél, a középkori és XVI. századi Bukhara szimbólumánál: a XII. századi Kalón (Nagy) minaret, a Nagymecset és a vele szemben máig működő Mír-i Arab (Arab herceg) medresze megtekintése. A következő látnivaló a XV. század első felében emelt Ulugbék medresze és az 'Abd al-'Azíz kán medresze. Séta a bazár híres ,,táqjainak" fedett boltíves csarnokaiban (aranyművesek, süvegárusok, pénzváltók csarnokai). Ezután a Magok-i Atori mecset, egy buddhista és zoroasztriánus alapokra épült kora iszlám kori szentély következik. Késő délután szabadprogram a bukharai óvárosban, vásárlási lehetőség. Vacsora helyi étteremben, szállás Bukharában.

6. nap: Bukhara - Sahriszabz - Szamarkand

Reggeli után utazás Szamarkandba. Útközben látogatás Timur Lenk szülővárosában, Sahriszabzban, melynek neve annyit jelent: a zöld város. Városnézés során többek között a XIV-XV. századi, egykor közel száz méter magas falakkal rendelkező AkSzaráj (Fehér) palota maradványai, a Kok-Gumbaz (Kék kupola) mecset, a Dár al-Sza'ádat és a Dár al-Tilávat felkeresése, melyek Timur Lenk apjának, valamint a helyi szajjidoknak, Mohamed próféta leszármazottjainak díszes XV. századi mauzóleumai. Ezt követően a Khazrat-i Imam mecset, egy Timur Lenk által alapított muszlim szentély és egyik fia, Dzsahángír mauzóleumának megtekintése kívülről. A nap fő attrakciója Timur Lenk eredeti sahriszabzi kriptájának felkeresése. Este átkelés a Zerafsán hegység alacsonyabb vonulatain, érkezés a kies és enyhe klímájú Szamarkandba. Vacsora helyi étteremben, szállás Szamarkandban.

7. nap: Szamarkand

Reggeli, majd egész napos városnézés Szamarkandban. Délelőtt a XV. század elején épült Gúr-e Mír, Timur Lenk és családja mauzóleumának meglátogatása. Üzbegisztán legszebb tere, a XV-XVII. században épült Regisztán tér és az ottani monumentális épületek megtekintése: az Ulugbék, a Ser-Dor (Oroszlános) medresze és a Tilla-kárí (Aranyozott)-mecset és medresze lenyűgöző élményt nyújtanak. A délután során látogatás a Sziáb bazárban, ahol üzbég és tadzsik életképek láthatók, majd a lélegzetelállító Bíbí Khaním mecset (Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje) és a misztikus Sáh-i zinda (Élő király) nekropolisz és zarándokhely megtekintése. Látogatás egy ősi technológiai tudást felélesztő papírmanufaktúrában, ahol ismerkedés a Selyemút középköri világával. Vacsora helyi étteremben, szállás Szamarkandban.

8. nap: Szamarkand

Reggeli után látogatás az Ulugbék obszervatóriumban, ahol az egykor 55 méter magas márvány szextáns egy része még ma is látható. Látogatás a világhírű szogd freskókat bemutató Afrászijáb Múzeumban, majd a három vallás képviselői által látogatott Szent Dániel Mauzóleumban. Vacsora helyi étteremben, szállás Szamarkandban.

9. nap: Szamarkand - Budapest

A nemzetközi járat indulásának függvényében transzfer a repülőtérre, a hajnali órákban hazautazás repülőgéppel, átszállással Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás:

8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban félpanzióval (melyből 2 éjszaka a megérkezés és az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)

x ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

Az ár tartalmazza:

 

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Taskent és Szamarkand - Budapest útvonalon turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, valamint belföldi repülőjárattal
    

 

  • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban (melyből 2 éjszaka a megérkezés és az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)
    

 

  • félpanziós ellátás (7 alkalommal reggeli és 7 alkalommal vacsora a programleírás szerint)
    

 

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
    

 

  • magyar idegenvezető

 

Az ár nem tartalmazza:

 

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 

  • útlemondási biztosítás

 

Szállás neve: ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:

 

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Taskent és Szamarkand - Budapest útvonalon turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, valamint belföldi repülőjárattal
    

 

  • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban (melyből 2 éjszaka a megérkezés és az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)
    

 

  • félpanziós ellátás (7 alkalommal reggeli és 7 alkalommal vacsora a programleírás szerint)
    

 

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
    

 

  • magyar idegenvezető

 

Az ár nem tartalmazza:

 

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 

  • útlemondási biztosítás

 


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban

Útazonosító: 178410

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban

Útazonosító: 178410

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!