Vietnam-Kambodzsa körutazás

Ft-tól/fő 1.119.900
Időpont: 2024.11.21 - 12.03
Legjobb ár: 1.119.900 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.11.21 - 12.03

Tartson velünk a „Vietnam-Kambodzsa körutazás” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 13 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.119.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 13 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:175407

Általános

Vietnam olyan a térképen, mint egy S-alakban tekergő sárkány. Majdnem 80 millió ember lakja, a legtöbben a folyók deltavidékén és a 2500 kilométer hosszú tengerpart menti településeken. Többségük vietnami (kinh), de legalább hatvan nemzetiséget tartanak számon. A hivatalos nyelv a vietnami, e mellett sokan beszélnek franciául, kínaiul és khmer nyelven is. Vietnamban egész évben meleg van. Északon 23 fok, délen 5-10 fokkal magasabb az átlaghőmérséklet.

Hanoit egyesek Kelet Párizsának nevezik, van akit a harmincas évek francia kisvárosaira emlékeztet. Sokkal nyugodtabb, zöldebb, mint Saigon, a forgalom is csendesebb. Mintegy egymillió lakója zárkózott, de hagyományosan vendégszerető.

Vietnamot nem látta, aki nem hajózott néhány órát a Hanoitól csupán 150 kilométerre fekvő Ha-Long öbölben. A világ nyolcadik csodájaként emlegetett Leszálló Sárkány öble 1995 óta a Világörökség része. Smaragdzöld vizéből háromezer különös formájú dolomitszikla emelkedik ki. A monda szerint egy földre leszálló óriási sárkány a farkával tördelte apróra a környező hegyeket. A fővárostól Ho-Shi-Minh város, amit lakói ma is inkább Saigonnak hívnak, 1700 kilométerre fekszik. Az ötmilliós metropolisz a francia gyarmatosítók örökségét idézi, egyszerre egzotikus és nagyvilági. Egy nép kultúrájához szorosan hozzátartozik mindaz, amit megeszik, megiszik. Saigonban minden utcasarkon ehetünk "Pho"-t. Ez a híres vietnami zöldségleves, amit gyömbérrel, borssal, ánizzsal fűszereznek, rizstésztával, marha- vagy csirkehússal vagy sonkával tálalnak. Jellegzetes nemzeti ételük a "Chia gao". Hasonló a kínai tavaszi tekercshez: darált sertéshús, gomba, tészta, bab és tojássárgája keverékét rizstésztába tekerik, és olajban kisütik. Az átható illatú "Nuoc mam"-mal, vagyis erjesztett halszósszal tálalják. A kígyóbor rizs erjesztésével, némi kígyó hozzáadásával készül - minél mérgesebb az állat, annál erősebb gyógyhatást tulajdonítanak az italnak.

Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Sziámi-öböl partján. Nyugatról és északnyugatról Thaiföld, északkeletről Laosz, keletről és délkeletről pedig Vietnám határolja. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A vietnami háború alatti (amerikai, dél-vietnami) megszállását húsz évig tartó polgárháborús időszak követte. Kambodzsa fővárosa, Phnom Penh, amely a Mekong és a Tonle Sap folyók összefolyásánál fekszik. Phnom Penh szinte ma is teljesen olyan, mint a francia gyarmati időkben volt, alacsony épületek, rendezett parkok, csodálatos sétányok jellemzik. A Királyi Palota nagyobb része ma is a királyi pár rezidenciájának számít, így a lenyűgöző épületeknek csak bizonyos részeit lehet megtekinteni. Azonban nem mindig Phnom Penh volt a főváros. Mikor a Khmer birodalom a fénykorát élte, szükség volt egy tündöklő fővárosra, amely megmutatja a világnak az istenkirályok nagyságát. Ekkor lett Angkor a birodalom fővárosa, azonban ezt a pozícióját mindössze öt évszázadon keresztül tudta megtartani, utána hanyatlásnak indult, majd végül a dzsungel martaléka lett. Újabb évszázadoknak kellett eltelnie, míg a XIX. században felfedezték a területet, és ma már az UNESCO Világörökség részeként ejti ámulatba az odalátogató turistákat.

Program

1. nap

Indulás Budapestről a menetrend függvényében. Étkezés a repülőgépen.

2.nap

Érkezés Hanoiba a menetrend függvényében, transzfer a belvárosba, majd egy különleges városnézésben lesz részünk az ezeréves fővárosban. Hanoi a régi és az új különös keveréke, ezért nem hasonlít egyik vietnámi városhoz sem, nyüzsgő piacai, kitűnő konyhája lenyűgözi az ősi város minden látogatóját. Séta a városban, a legfontosabb nevezetességek megtekintése kivülről. Irodalom Temploma, amely a XI. században épült Vietnám első egyetemeként. A Tran Qouc Pagoda a buddhizmus kulturális szimbólumaként magasodik az égbe. A két legromantikusabb tó között található egy aprócska szigeten, a főváros szívében. A város közepén lévő Hoan Kiem tó, ami a különös történelmi távlatokba visszanyúló legendájával varázsol el, itt található a NgocSon templom (a Jade hegy temploma). Szállás Hanoiban.

 

DRONE VIDEO: Vietnam and Cambodia from the sky from GlobalVision 360° on Vimeo.

3.nap

Reggeli után utazás busszal a Halong-öbölbe. Érkezés után beszállás a tradicionális ,,sárkányhajóba”, ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. Ebéd, majd hajónk kifut a „Leszálló Sárkány” öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. A legenda szerint az öbölben él Lac Long Quan, a sárkánykirály, aki a vietnámi nép védelmezője volt évezredéken keresztül. Fürdőzési lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. Szállás és vacsora a hajón.

4.nap

A napfelkelte megtekintése után reggeli a fedélzeten, majd visszatérés a kikötőbe. Utazás vissza Hanoiba, amennyiben időnk engedi rövid városnézés (a belső repülőjegy menetrendjének függvényében változhat a program). Transzfer a repülőtérre, elutazás belső járattal Hueba, Közép-Vietnám egyik leglátványosabb városába, az egykori császári fővárosba.

5.nap

A reggelit követően városnézés Hue-ban. A város, vallási központként is szolgált és szolgál a mai napig, mutatja ezt Hue-ban és szűkebb környékén a több, mint 600 pagoda, amelyek legnagyobb része még ma is működik. A látnivalók egy részét a Parfüme folyón tett hajókázás során fedezzük fel. Látogatás a Thien Mu Pagodában (Mennyei Hölgy pagodája), amely az ország egyik leghíresebb épülete, majd megtekintjük a még maradványaiban is lenyűgöző látványt nyújtó, árokkal körülvett királyi fellegvárat. Késő délután továbbutazás Vietnam legbájosabb városkájába, Hoi Anba. A mintegy 120 km-es út festői tájakon vezet keresztül, ahonnan remek kilátás nyílik Vietnam legszebb tengerpartjára, a Lang Co-ra. Szállás Hoi An-ban.

6.nap

Reggeli majd városnézés Hoi Anban, amely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, bemegyünk több, 18. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a Japán hidat. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Siem Reapba, transzfer a szállásunkra, szabadidő..

7.nap

Reggel elsőként Angkor Thom-ot (az istenek oltalmazta várost) fedezzük fel. Ennek közepén magasodik Bayon temploma, ahol rejtélyes mosolyú Buddha-arcokat találunk. Emellett a Királyi Palota maradványai, a Phimeanakas, a Leprás király terasza és az Elefánt terasz a főbb látnivalók. Innen a X. századból származó Banteay Srey templomhoz utazunk, amely a hindu vallás egyik legszebb szentélye. A rózsaszín homokkőből épült kis méretű templomot még a reggeli órákban érdemes megnézni, színei akkor láthatóak igazán. Szállás Siem Reapban.

8.nap

A délelőtt folyamán a kirándulás a központi angkori területre, látogatás a II. Szúrjavarman király által Visnu istennek ajánlott Angkor Wathoz. Délután szabad program, vásárlási lehetőség.

9.nap

Reggel elutazás Phnom Penh-be, autóbusszal. A kambodzsai fővárosban tett rövid kirándulás során Phnom Penh első számú nevezetességeit kereshetjük fel. A Tonle Sap és Mekong összefolyásánál alakult ki a városközpont. A vallási épületek közül a Wat Phnom pagodáját és a Királyi Palota melletti Ezüstpagodát, a történelmi emlékek közül az Elefánt-termet és az angkori időszak legértékesebb gyűjteményét őrző Nemzeti Múzeumot, a XX. századból pedig a fedett piacot és a vörös khmerek gyilkos rezsimjéről tanúskodó Toul Sleng múzeumot keressük fel, illetve nézzük meg kívülről. Este szabadidő, mikor is a folyópart menti sétányra megyünk, ami a város leglátogatottabb része, számos szállodával, s jobbnál-jobb éttermekkel, kocsmákkal, bárokkal.

10.nap

Délelőtt szabad program, a város egyéni felfedezése, majd utazás szárnyashajóval Chau Doc-ba (Vietnám), a Mekong deltához. Szállásunk a városban lesz.

11.nap

A reggelit követően több órás, motorcsónakos kirándulásra indulunk a hatalmas kiterjedésű Mekong-delta egyedülálló vízi világában. A Dél-Kínai tengerbe ömlő Mekong Ázsia harmadik leghosszabb folyama, hatalmas deltatorkolatot és számtalan folyóágat alkot, amelyek több millió embernek biztosítanak megélhetést. Megtudhatjuk, hogyan készül a rizspapír, ismeretlen trópusi gyümölcsöket kóstolhatunk és meghallgathatjuk, milyen az eredeti vietnami zene. Látogatás egy úszó faluban, ahol a helyiek egész életüket a vízen töltik, megnézzük hogyan horgásznak közvetlenül a házuk alatt. Innen továbbhajózunk egy is faluba, a folyó másik partjára, ahol egy muszlim közösség él. Visszatérve a városba folytatjuk utunkat a Chua Xu Pagodához. Késő délután utazás Can Tho városába, amely a Mekong „fővárosa”, szállásunk is itt lesz.

12.nap

Kora reggel utazás hajóval a delta legnagyobb és legnyüzsgőbb úszó-piacára, ahol mind a vevők, mind az árusok csónakokkal közlekednek. Visszatérés Can Tho városába, majd utazás autóbusszal Saigonba, Vietnám legnagyobb városába. Szállásunk elfoglalása, szabadidő.

13. nap

Az egész napunkat Saigon (Ho Chi Minh City) felfedezésével töltjük. Városnézés keretében meglátogatjuk a Történelmi Múzeumot, a Thong Nhat Konferenciaközpontot és a Ben Thanh Piacot. A város többi nevezetességénél csak egy fotószünet erejéig állunk meg, mint a Notre Dame katedrálisnál, a városházánál, a színháznál és a központi postahivatalnál. Délután a kínai negyed felé vesszük az irányt, felfedezve ennek a területnek a nevezetességeit. Túránk a központi Ben Thank piacon ér véget, ahol elmerülhetünk az kézműves termékek sokaságában. Visszatérés szállásunkra.

14.nap

Reggeli után azonnal a Cu Chi alagút rendszer felé vesszük utunkat, amely a vietnámi háború idején vált ismerté, itt éltek és rejtőzködtek a vietkongok. Visszatérés Saigonba, a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, elutazás.

15.nap

Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Tudnivalók

 • Utazás: Menetrendszerinti járattal, Budapest-Hanoi-Saigon útvonalon, belső járatokkal a helyszínen
 • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban, 1 éjszaka hajón a Halong-öbölben
 • Ellátás: reggeli, a hajón teljes ellátás
 • Minimum létszám: 20 fő
 • Vacsora felár: 105.000 fő/11 alkalom
 • Kambodzsa vízum: 30 USD
 • Vietnám vízum (kétszeri): 50 USD
 • Vietnámi vízumhoz meghívólevél (kétszeri): 15.000 Ft/fő
 • A díj a programokhoz szükséges belépőjegyek árát és a feladható poggyász díját tartalmazza.
 • Helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíj: 65 USD/fő.

Menetrend

 

Turkish Airlines

2024.02.14., 10.18., 11.21.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Isztambul (IST) 20:20 00:20 + 1
Isztambul (IST) - Hanoi (HAN) 02:20 15:25
SAIGON (SGN) - Isztambul (IST) 22:15 05:35 + 1
Isztambul (IST) - Budapest (BUD) 08:35 08:40

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják.

Térkép

 

Egyéb:

 • 6-8 napos utak
 • egzotikus utazás
 • körutazás
 • ősz
 • őszi szünet
 • Távoli Tájakon
 • városlátogatás
 • Webes TOP ajánlatok
 • Szobák

 • 2 ágyas standard pótágyazható szoba
 • 1 ágyas standard szoba
 • 2 ágyas standard szoba
 • Vietnam-Kambodzsa körutazás utazás foglalás

  1

  Válassza ki az indulási időpontot!

  A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

  Jelölések:

  Nem foglalható

  Foglalható dátum

  Akciós ajánlat

  Legjobb ár

  2
  3
  3
  4
  PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
  5
  5


  • Kiutazás költségét
  • 12 éj szállást Program szerint ellátással.

   Felárak*:
   1. Vacsora felár 105.000 Ft/fő
   2. Vietnámi vízumhoz meghívólevél (kétszeri) 15.000 Ft/fő


   * A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
   Még nem tudtál dönteni?
   Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
   legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

   A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
   Hírlevél feliratkozás

   Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   A megadott email címet regisztráltuk!
   Hírlevél feliratkozás

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   A megadott email címet regisztráltuk!
   Küldés e-mailben
   Vietnam-Kambodzsa körutazás

   Vietnam-Kambodzsa körutazás

   Vietnám, Hanoi

   Útazonosító: 175407

   Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
   Ajánlatkérés
   Vietnam-Kambodzsa körutazás

   Vietnam-Kambodzsa körutazás

   Vietnám, Hanoi

   Útazonosító: 175407

   Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!