4 szuper vizipark Cipruson

A Földközi-tenger szépsége, történelme és bája minden érzékszervünket elbűvöli. Ciprus egy paradicsomi sziget, amelyet a türkizkék tenger és békés kis öblök vesznek körül a mediterránum keleti szegletében.

Amikor Afrodité, a szépség és szerelem istennője kilépett a tenger habjaiból, tárt karokkal várták, és diadalmenetben kísérték gyümölcsös- és virágoskerteken át arra a helyre, hol később szentélyt építettek a tiszteletére. Emberek ezrei érkeztek a világ minden tájáról, hogy leróják kegyeletüket az istennő előtt, és, hogy kellemesen megpihenjenek, hiszen a helyszín tökéletesen megfelelt a célnak. Talán meglepő, de igaz, a tradíció azóta is megmaradt, hiszen az idelátogató ugyanolyan szívélyes fogadtatásban részesül, mint Afrodité idejében. Mindez valahogy ösztönösen él a helyi emberekben, és nemcsak büszkék rá, de boldogan ismertetik meg az utazót varázslatos szigetük szokásaival, izgalmával, csodáival.

Az első falattal és korttyal megismerhető az fantasztikus ízvilág, amelyet az egyedülálló ételek és borok biztosítanak. Második lépésként láthatjuk a csodás tengerpartokat, pompás szállodákat és az időtlen hegyi falvakat. Jöhet  móka és a kaland, legyen szó esti szórakozásról, éjszakai poliphalászatról vagy túraösvényeken való barangolásról. Feltöltődve, hazatérve élményeinket mesélve mi mást mondhatnánk, mint hogy Ciprusra el kell látogatni, ez az a hely, ahol az életet élvezni és szeretni kell. A vízi vidámparkok igazi kikapcsolódást jelentenek az egész családnak. A csúszdaparkok nagyon népszerűek Cipruson, s egyre csak növekednek, minden évben még több különlegességet kínálva.

Ayia Napa témaparkja nemzetközi díjak sokaságát nyerte már el. Témája az ókori Görögország, így minden szegletében a mitológia varázslatos világába csöppenünk. A „waterworld” rendelkezik Európa legnagyobb hullámfürdőjével és a világ legnagyobb sakktáblájával. Csúszdák tekintetében mindenki megtalálja a számára megfelelőt, az adrenalin bombától a nyugodtabb kalandokig. Hasonlóképpen izgalmas élményeket nyújt a Fasouri vízimánia Limassol szomszédságában. A parkot fenyőfák százai és narancsligetek övezik, így témájában is követte természetes környezetét. A régió már önmagában is tökéletes távolságban van a nagyváros zajától, a csúszdapark pedig felejthetetlen élményeket nyújt. Kisebb területen helyezkedik el Paralimniben a Protaras vidámpark. Nyolc csúszdájából három kifejezetten kisgyermekeknek ideális, mindegyik egy közös medencébe vezet, segítségül a szülőknek szemmel tartani a kicsiket. A csúszdákon kívül még számos játék kötheti le gyermekek figyelmét.

Pafoson, a sziget nyugati csücskében, az üdülőövezetben találjuk az Afrodité víziparkot. Témája a középkor világa. Fémvázak helyett kihasználták a természetes adottságokat, néhány csúszda a hegyoldalba épült. A park 35 000 négyzetméteren várja a kalandvágyó látogatókat. Ciprus víziparkjaiban különleges családi napot szervezhetünk magunknak. A biztonság a legfontosabb szempont, így képzett életmentők felügyelik a parkokat. Éttermek és ajándékboltok széles választékát találjuk mindegyikben. Az egyetlen gondunk egy ilyen napon, hogy ne hagyjuk otthon a fürdőruhát.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!