5 dolog, amit nem tudtál Marokkóról

Marokkó az idei év abszolút slágere, hiszen minden szempontból tökéletes családi, páros és egyéni nyaralásra is. Van itt tenger, sivatag és hegyvidék is, tele van kultúrával és érdekes életképekkel, de nézzük meg kicsit más szemszögből is!

Marokkóban gyönyörű színek uralkodnak mind a természetben, mind a kézműves termékekben. Ezen a helyen nem csak a végeredmény látványát élvezhetjük, de annak is szemtanúi lehetünk, hogyan készülnek a szebbnél szebb, kézzel készített darabok. Marokkóban találhatjuk a világ legrégebbi bőrgyárát, mely Fez királyi városában helyezkedik el és története egészen a 11. századig nyúlik vissza. Egyedülálló élmény, nem szabad kihagyni, viszont az erős, bántó szagokra érdemes lélekben felkészülni!

Bizonyára mindenki hallott már a hennáról, mint testdekorációról és talán sokak próbálták is már ezt a tetováláshoz hasonlító díszítő elemet magukon. A henna testfestés régi berber hagyomány, természetfeletti tulajdonságokkal bír és mai napig rendkívül fontos a marokkói nők számára. A henna szó jelentése áldás, jó egészséget, boldogságot, termékenységet hoz és mindemellett a gonosztól is megvéd.

VI. Mohamed marokkói királynak minden királyi városban van palotája, viszont ezekbe a turisták nem mehetnek be, esetleg kívülről lehet őket megnézni. A királyi kultusszal nem viccelnek, hiszen bármelyik étteremben, pályaudvaron vagy üzletben megtalálható a királyt ábrázoló kép. VI. Mohamed egyébként a tradíciók megszegéséről híres, ugyanis ő volt az első, aki megmutatta feleségét a nagyközönségnek és uralkodói címet is adományozott neki, holott a hagyomány szerint a király házassága államtitok és semmi ilyen dolgot nem lehetett volna megtenni. Hát ilyen a szerelem!

Agadir központjától pár kilométerre található a fellegvár, azaz a Kasbah. Ez az építmény egy igazi túlélő, hiszen megdöbbentő módon kibírta az 1960-as földrengést is. Ezen a területen egykor 300-an éltek, de ma már csak romhalmazok maradtak a házakból, csak a Kasbah áll. Egyébként a kapuja felett egy holland és arab felirat áll, mely magyarul annyit tesz: „Higgy Istenben és tiszteld a királyt!”, ami a régi, jó kereskedelmi kapcsolat emlékére íródott. 

Marokkó lakosságának fele írástudatlan, sokan víz és villany nélkül élnek és nomád viskókban laknak. Ezzel ellentétben a nagyvárosokban találhatók luxusboltok, paloták és persze vásárlók is akadnak bőven, akik ezeket a luxuscikkeket megengedhetik maguknak és a legújabb autókkal járnak. Érdekes utcaképek a javából!

Válogass kedvedre Marokkó ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!