5 kihagyhatatlan élmény a Seychelle-szigeteken

Összegyűjtöttünk 5 olyan programot, amit semmiképpen sem szabad kihagynunk, ha a Seychelle-szigetekre utazunk!

kep

1. Búvárkodjunk!

A Seychelle-szigetek a világ 10 legjobb búvárparadicsomának egyike. Óriási korallkertek és színpompás trópusi halak között úszkálhatunk. Sőt, ha mélyebbre merészkedünk, elmerült roncsokat, víz alatti alagutakat és barlangokat is felfedezhetünk. Ha még soha nem búvárkodtunk, akkor se fosszuk meg magunkat az élménytől:  egy pipával és búvárszemüveggel felszerelkezve közvetlenül a víz alá bukva is megcsodálhatjuk a varázslatos tengeri világot.

2. Látogassuk meg az óriásteknősöket!

Aldabrán, a világ második legnagyobb korallzátonyán találkozhatunk az óriásteknősökkel. Itt él ugyanis a világ legnagyobb óriásteknős populációja, 150 ezer lakóval. Ezen a szigeten egyébként lépten-nyomon különleges állatokba botlunk. Megleshetjük a pálmatolvajt, ami fél méter hosszú, négykilós és a világ legnagyobb szárazföldi ízeltlábúja. Pörölycápák, manta ráják és barrakudák is gyakoriak errefelé.

3. Kóstolgassunk!

A helyi specialitások közül feltétlenül kóstoljuk meg a kókusz curry-t, a kagylólevest ’soupe de pipis’, a kókuszpálma salátát ’salade de palmiste’ és a daube-t, amely egy kenyérfagyümölcsből, yamból, maniókából és banánból készült ételkülönlegesség.

4. Menjünk el egy madárlesre!

Akár amatőr, akár profi "madárlesők" vagyunk, egyedülálló élményben lesz részünk a madárlesen. Aride szigetét ajánljuk, ami a legészakibb gránit sziget, és egyben a környék legnagyobb tengeri madár kolóniájának élőhelye. Megtalálható itt az extrém udvarlási szokásokkal rendelkező indiai noddi, a zuhanórepülésben verhetetlen rózsás csér, a párjához egy életen át hűséges ékfarkú viharmadár és számos fregattmadár faj.

kep

5. Vásároljunk!

Mahén feltétlenül keressük fel a Sir Selwyn-Selwyn Marketet, ahol a helyi gyümölcsök, zöldségfélék és különleges halak szemrevételezése mellett igazi helyi fűszereket is vásárolhatunk: illatos vanília rudat, jókora fahéj-darabokat  és szerecsendiót.  Ami igazán különleges szuvenírnek számít, az az ékszerüzletben kapható zöld csigaházból készült gyönyörűséges ékszerek.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!