7+1 tipp, amiért érdemes Szegedre látogatnunk

Szegeden a napfény és paprika városában igazán különleges  programokkal lephetjük meg magunkat.  Ellátogathatunk egy békebeli szalámi gyárba, találozhatunk szuszogó lajhárokkal, megcsodálhatjuk a indiai lótuszt, részt vehetünk gasztrnómiai fesztiválokon és remek színházi előadásokon, és nem utolsó sorban a városnézésben elfáradt izmainkat kilazíthatjuk a Tisza partján épült Aquapolisban. Ráadásként  pedig választhatunk az AKCIÓS szegedi szállásajánlatokból.

1. Pick Múzeum

Ha Szegeden járunk, feltétlenül látogassuk meg a Pick múzeumot, ahol megismerkedhetünk a békebeli idők szalámi gyártásával. A kétszintes kiállítást ínycsiklandozó paprika és szalámi illat lengi be, hangulatossá varázsolva ezzel az időutazást, s étvágyat gerjesztve a tárlatlátogatás végén a vendégekre váró kóstolóhoz.

2. Reök-palota

Az 1907-ben épült elbűvölően szép ház a spanyol Antoni Gaudí különleges hangulatú lakóházaival rokon épület. A magánpalota megrendelője, és egyben névadója Reök Iván, gazdag földbirtokos, országgyűlési képviselő, és egyben Munkácsy Mihály unokaöccse. Érdemes elidőznünk a virágmotívumok és egyéb ötletesen megbújó szimbólumok, a gyűrött falfelületek és a ritka bravúrral készített kovácsoltvas erkélyek előtt.

3. Vadaspark

A Vadaspark könnyű elérhetősége és az erdők, tavak borította terület egész évben több órás kellemes időtöltést ígér. Az állatok tágas, természetszerű kifutókban élnek, így megkeresésük, viselkedésük megfigyelése még izgalmasabbá teszi a látogatást. Találkozhatunk itt hangos páviáncsapattal, édesen szuszogó lajhárral és akrobata mutatványokkal szórakoztató makikkal. De ne feledkezzünk meg a nagyvadakról sem: megcsodálhatjuk a  hópárducot és a szibériai tigriseket is.

4. Szegedi Füvészkert

A kolozsvári egyetem Szegedre költözésekor, 1922-ben a város 20 kh szántóföldet ajándékozott az egyetemnek füvészkert létesítése céljából. A ma is virágzó füvészkert legváltozatosabb része az arborétum. Ezerféle fát és cserjét gondoznak itt, közülük is a legvonzóbb a kert fenyőgyűjteménye - a legöregebb magyarországi szecsuani ősfenyő is itt él. A füvészkert legszebb része a langyos vizű tó, melynek legszebb ékessége a tavirózsák és az  indiai lótusz.

5. Gasztronómiai Fesztiválok

Nemzetközi Grillfesztivál: augusztus 18-22.
Nemzetközi Tiszai Halfesztivál: szeptember 2-5.
Szegedi Paprikafesztivál: október 1-3.

6. Színházi előadások

A Szegedi Szabadtéri Játékok programja még augusztus végéig tart, így érdemes ellátogatnunk egy előadásra, a felejthetetlen élmény garantált. Ha nem augusztusra tervezzük szegedi látogatásunkat, akkor böngésszük végig a Szegedi Nemzeti Színház programját, amely pazar színházi előadásokat kínál a 2010/11-es évadra is.

7. Wellness a Tisza partján

Ha Szegeden járunk, mindenképpen menjünk el a Hotel Forrással összeköttetésben  álló fürdőkomplexumba, a Napfényfürdő Aquapolis-ba . A  4400 m2 vízfelülettel rendelkező wellness-, élmény- és gyógyászati központban kicsik és nagyok is jól fogják érezni magukat. Van itt gyógyvíz, „csendes-wellness”, masszázs, szauna, élménymedence, 700 méternyi vizicsúzda park és még rengeteg szolgáltatás.

VISTA TIPP: szegedi szálláshelyünkként válasszuk a négycsillagos Hotel Forrást  és szállóvendégként ingyenes belépőnk lesz az Aquaparkba.

+1. Hunguest Hotel Forrás AKCIÓS ajánlatai

  • Nyerő ötös Szegeden: augusztus 31-g, 6 nap/5 éj, 75 000 Ft/fő félpanzióval. Részletek
  • Forrás napok 2010: december 20-ig, 3 nap/2 éj, 35 300 Ft/főtől félpanzióval. Részletek

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!