9+1 Tipp, amit a vízumigénylésről tudni érdemes

 1. A desztináció kiválasztásakor tájékozódjunk, hogy vízumköteles országba szeretnénk-e utazni (például Kína, Oroszország, India, USA, Kanada, Kuba, Irán).
 2. Az útlevél érvényességi idejét ellenőrizzük a vízumigénylés előtt - az útlevélnek általában a hazaérkezés dátumától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Számos országban már csak az újfajta, biometrikus útlevelet fogadják el.
 3. Érdeklődjük meg, milyen dokumentumokat szükséges beszerezni a kérelem elindításához (vízumkérőlap, útlevél, fénykép, retúr repülőjegy, szállás visszaigazolás, meghívólevél, stb.) - ez adott országonként változhat.
 4. Általában 1 hét átfutási idővel kell számolni, ezért a tervezett indulás előtt legalább 2-3 héttel már érdemes tájékozódni a részletekről és feltételekről.

 1. Bizonyos konzulátusok – felár ellenében - lehetővé teszik a sürgősségi vízumigénylést is. Ez a plusz kiadás azonban elkerülhető, ha időben elkezdjük az ügyintézést.
 2. Jó ha tudjuk, hogy nem csak magyar, hanem külföldi állampolgárok is igényelhetnek vízumot, amennyiben tartósan Magyarországon élnek (rendelkeznek regisztrációs igazolással vagy lakcím kártyával).
 3. A Vistánál a vízumügyintézés külön szolgáltatásként is igénybe vehető, függetlenül attól, hogy hol vásárolta a repülőjegyet, szállást.
 4. Az utazása mellé a Vistánál hosszú sorban állás nélkül, kényelmesen és gyorsan elintézheti vízumát is, tapasztalt vízumszakértővel - így Önnek csak az utazásra kell koncentrálni!
 5. A vízum díja országonként változik, ezekről vízumügyintézés oldalunkon tájékozódhat.

+1: Bár a konzulátusok Budapesten találhatóak, bármelyik irodánkban leadhatja a vízumigénylést!

Keresse közvetlenül vízumszakértőnket:

 • Czakó Zsófia – vízumügyintéző
 • Telefon: +36 1 429 9908
 • Email: vizum@vista.hu

 

Vízumigénylés

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!