A Vista előadást tartott "Alaszka - A gleccserek és bálnák világa" címmel

Sokan voltak kíváncsiak legújabb előadásunkra, melynek keretében Alaszka érintetlen vidékeit és közelgő csoportos hajóutunkat mutattuk be a közönségnek. A Peller János idegenvezetőnk közreműködésével megtartott rendezvényen a résztvevők ízelítőt kaphattak az alaszkai hajóút során érintett állomásokból, a rendkívül izgalmas fakultatív programokból és az állam sokszor meglepő történetéből!

Az előadás első felében Alaszka történelméről és az Egyesült Államokon belül illetve a kontinensen elfoglalt helyéről volt szó, majd hajóutunk útvonalát végigkövetve a kanadai Vancouver, a gyönyörű Inside Passage partmenti városai és az érintetlen természet birodalmaként aposztrofálható Denali Nemzeti Park került terítékre. A Norwegian Cruise Line Sun elnevezésű luxushajójának fedélzetén az utazó meglátogathatja Ketchikant, a fővárost, Juneaut, az aranylázban égő felfedezők egyik fontos központját, Skagwayt és végül a páratlan Glacier-bay megtekintése után Seward városát. Az út során részt vehetünk fakultatív programokon, melyek során olyan fantasztikus élményekben lehet részünk, mint berepülni a fjordok fölé egy igazi hidroplánnal, vagy meglesni a kardszárnyú delfinek és bálnák csoportját a csendes öblökben.

Peller János különös hangsúlyt fektetett az államban tett látogatása során tapasztaltakra, rengeteget idézett élményeiből, ezeket pedig saját készítésű fényképekkel is bemutatta. A közönségre a legnagyobb benyomást talán a Denali Nemzeti Park tette, hiszen itt található a világ talán legérintetlenebb szeglete, csodálatos állatvilága páratlan tisztasággal és természetességgel tárul a szemünk elé, valamint itt találjuk az észak-amerikai kontinens legmagasabb csúcsát, a Mount McKinley-t.

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!